Απομάκρυνση “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam (Δωρεάν Οδηγίες) - Βελτιωμένο Εγχειρίδιο Οδηγιών

Οδηγός Απεγκατάστασης “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam

Τι είναι το Απάτη τεχνικής υποστήριξης "You Have A ZEUS Virus"?

Πιστεύεις ότι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί από τον ιό Zeus?

Η απάτη τεχνικής υποστήριξης "You Have A ZEUS Virus"

Ειδοποιήσεις, όπως πχ. “You Have A ZEUS Virus”, μπορούν να κρούσουν των κώδωνα του κινδύνου σε χρήστες που δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία και δε γνωρίζουν ότι οι παραπλανητικές ειδοποιήσεις ασφαλείας, όπως η συγκεκριμένη, αποτελούν δημοφιλή πρακτική στους κύκλους των κυβερνο-εγκληματιών.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο ιός Zeus virus προκαλούσε τρόμο στη παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα πριν λίγα χρόνια. Δρούσε κυρίως ως trojan. Τα trojans αποτελούν πολύ επικίνδυνη και ύπουλη απειλή για την ασφάλεια ενός συστήματος λόγω της δυνατότητάς τους να μεταμφιέζονται σε αξιόπιστα / νόμιμα αρχεία.

Με αυτό το τρόπο, καταφέρνουν να διεισδύουν ύπουλα και απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών και να υποκλέπτουν με ευκολία τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη (συμπ. ακόμα και των απόρρητων προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με πιστωτικές κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς) που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σύστημα του υπολογιστή του. Όσοι έπεσαν θύματα αυτού του επικίνδυνου ιού, σίγουρα συνεχίζουν να νιώθουν σοβαρό αίσθημα ανασφάλειας όταν βλέπουν αυτό το όνομα, ακόμα και σήμερα.

Αυτή λοιπόν η φοβία που έχει παραμείνει σε μεγάλο αριθμό χρηστών ακόμα και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς κυβερνο-εγκληματίες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτή τη φοβία για την εκπλήρωση των νέων στόχων τους. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια πραγματική έξαρση όσον αφορά τις εμφανίσεις παραπλανητικών προειδοποιητικών μηνυμάτων που σχετίζονται με απάτες τεχνικής υποστήριξης, γνωστές και ως tech support scams.

Έτσι, στην περίπτωση που σου εμφανιστεί ξαφνικά προειδοποιητικό μήνυμα ότι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί με τον ιό Zeus, τότε αυτό που σου συνιστούμε να κάνεις είναι να προβείς άμεσα σε εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) που ευθύνεται για την εμφάνιση των παραπλανητικών προειδοποιητικών μηνυμάτων “You Have A ZEUS Virus”.

Ο προτιμότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος είναι να προβείς σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο και αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware / anti-spyware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego.

“You Have A ZEUS Virus” Tech support scam

Η τρομοκρατία αποτελεί σημαντικό εργαλείο στα χέρια των κυβερνο-εγκληματιών για την επίτευξη των κερδοσκοπικών τους σκοπών εις βάρος των χιλιάδων ανυποψίαστων χρηστών-θυμάτων. Μάλιστα, η παραπλάνηση που βασίζεται στη τρομοκρατία αποδεικνύεται ιδιαιτέρως αποτελεσματική και κερδοφόρα.

Μεγάλο ποσοστό των χρηστών, κυρίως δε των άπειρων, θα πιστέψει το περιεχόμενο των προειδοποιητικών μηνυμάτων που θα τους εμφανιστούν, χωρίς να μπορούν να διακρίνουν αν πρόκειται για αξιόπιστες ειδοποιήσεις ή για κάποια απάτη τεχνικής υποστήριξης (tech support scam).

Επομένως, ακόμα και οι χρήστες που δεν έπεσαν θύματα του ιού Zeus στο παρελθόν, θα τρομοκρατηθούν στην εμφάνιση μηνύματος που θα τους προειδοποιεί ότι δήθεν ο ιός Zeus virus κατάφερε να διεισδύσει και να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που ζητάνε κυρίως οι hackers από τους χρήστες-θύματα είναι να καλέσουν έναν αριθμό δήθεν τεχνικής υποστήριξης για να επιλυθεί το πρόβλημα ασφάλειας το οποίο δήθεν αντιμετωπίζει το σύστημα του υπολογιστή τους.

WARNING! Your Hard drive will be DELETED if your close this page. You have a ZEUS Virus! Please call Support Now!. Call Toll-Free: 1-844-859-0337 To Stop This Process

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τη βοήθεια των οποίων μπορούν οι κυβερνο-απατεώνες να κερδοσκοπήσουν εις βάρος σου. Μπορεί να προσπαθήσουν να σε πείσουν να εγκαταστήσεις κάποιο αγνώστων προδιαγραφών λογισμικό ασφαλείας που δήθεν έχει προγραμματιστεί ειδικά ώστε να εντοπίζει και να αφαιρεί ολοκληρωτικά τον ιό Zeus virus. Φυσικά, με το αζημίωτο.

Από την άλλη, μπορεί να ζητήσουν απευθείας ένα ποσόν το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμα και τα $300, ώστε από απομακρυσμένη απόσταση δήθεν να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν ολοκληρωτικά τον ιό που ευθύνεται για την εμφάνιση των προειδοποιητικών μηνυμάτων “You Have A ZEUS Virus”.

Ακόμα, ο δήθεν ειδικός στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μπορεί να χρονοτριβήσει σε υπερβολικό βαθμό και να σε αναγκάσει να περάσεις από πλήθος χρονοβόρων σταδίων που δήθεν είναι απαραίτητα για το δήθεν καθαρισμό του συστήματος. Ο λόγος που θα το κάνει αυτό; Θα το καταλάβεις μόλις λάβεις το επόμενο λογαριασμό τηλεφώνου, ο οποίος φυσικά θα είναι τρομακτικά 'φουσκωμένος'!!!

Τέλος, έχουν παρατηρηθεί και αρκετές περιπτώσεις όπου οι χρήστες-θύματα κλικάροντας σε παραπλανητικό μήνυμα τεχνικής υποστήριξης “You Have A ZEUS Virus”, ανακατεύθυνθηκαν σε κακόβουλα fishy domains μέσω των οποίων, στην πραγματικότητα αυτή τη φορά, μόλυναν το σύστημα του υπολογιστή τους με διαφόρων ειδών PUPs και επικίνδυνα malware.

Στην περίπτωση που εμφανιστούν στον υπολογιστή σου παραπλανητικά μηνύματα τεχνικής υποστήριξης “You Have A ZEUS Virus” ή γενικότερα διαπιστώσεις ότι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί από PUPs και ιούς, συνιστούμε πάντα σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο και αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας.

Πώς καταφέρνει και διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών αυτό το malware?

Το πιθανότερο είναι αυτό να διείσδυσε παράλληλα με την λήψη κάποιας εφαρμογής που κατέβασες πρόσφατα από το διαδίκτυο. Συνιστούμε να τσεκάρεις τακτικά τα πρόσθετα (add-ons) που επικολλούνται στον web browser σου. Όσα add-ons εντοπίσεις που δεν έχεις επιλέξει ο ίδιος, το προτιμότερο θα ήταν να τα διαγράψεις.

Πού ξέρεις; Κάποιο από αυτά μπορεί να ευθύνεται για την εμφάνιση των παραπλανητικών ειδοποιήσεων “You Have A ZEUS Virus”. Οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε ότι τα PUPs μπορεί να εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) ακόμα και προγραμμάτων που κατεβάζεις από αξιόπιστους ιστότοπους.

Είναι πολύ σημαντικό να δείχνεις πάντα ιδιαίτερη προσοχή κάθε φορά που κατεβάζεις κάποιο πρόγραμμα από το διαδίκτυο, πόσο μάλλον αν αυτό το πρόγραμμα είναι δωρεάν (freeware) / δοκιμαστικό / shareware. Ακόμα και πολύ δημοφιλή και φαινομενικά ασφαλή προγράμματα, όπως πχ. το Skype, μπορεί να εμπεριέχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης με PUPs.

Πριν κατεβάσεις ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σου, ξετίκαρε όλα εκείνα τα προτικαρισμένα κουτάκια που αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων.

Τρόποι αφαίρεσης του “You Have A ZEUS Virus”

Παρόλο που δεν ανήκει στις πολύ προηγμένες και περίπλοκες κυβερνο-απειλές, ωστόσο και πάλι συνιστούμε να προτιμάς την αυτόματη αφαίρεση του PUP που ευθύνεται για την εμφάνιση των παραπλανητικών ειδοποιήσεων “You Have A ZEUS Virus”. Προτείνουμε να εγκαταστήσεις και να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα παρακάτω πλήρως ενημερωμένα και αξιόπιστα λογισμικά ασφαλείας anti-spyware: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner.

Το λογισμικό ασφαλείας θα αναλάβει αυτόματα τη σάρωση του συστήματος που θα οδηγήσει στον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του PUP που εμφανίζει τις παραπλανητικές ειδοποιήσεις “You Have A ZEUS Virus”. Με αυτό το τρόπο, θα λύσεις το πρόβλημα γρήγορα, εύκολα, και αποτελεσματικά.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam

Αφαίρεση “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam από συστήματα Windows

Οι χρήστες, ανεξαρτήτως browser, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουν το PowerShell το οποίο περιλαμβάνεται στις οδηγίες του Microsoft Edge. Με αυτό το τρόπο θα είναι δυνατή η αφαίρεση όλων των σχετικών στοιχείων με την απάτη τεχνικής υποστήριξης “You Have A ZEUS Virus” (tech support scam).

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Απάτη τεχνικής υποστήριξης "You Have A ZEUS Virus" και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Απάτη τεχνικής υποστήριξης "You Have A ZEUS Virus" μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Απάτη τεχνικής υποστήριξης "You Have A ZEUS Virus".Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες