Απομάκρυνση ScorecardResearch.com (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Σεπ 2018 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης ScorecardResearch.com

Τι είναι το ScorecardResearch.com?

ScorecardResearch – μία ύποπτη υπηρεσία που υποκλέπτει τις προτιμήσεις TV χρηστών, κι άλλα πολλά

Το ScorecardResearch website

To ScorecardResearch προωθείται ως υπηρεσία αναζήτησης αγορών (βλ. market research service) που βοηθάει online διαφημιστικές εταιρείες να συλλέγουν συγκεκριμένα δεδομένα χρηστών για διαφημιστικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα, αυτή η πλατφόρμα μάρκετινγκ συλλέγει συγκεκριμένα δεδομένα στοχευμένων χρηστών και τα μεταφέρει στις εταιρείες. Το επιτυγχάνει αυτό μέσα από online έρευνες και ερωτηματολόγια όπου ζητείται από τους χρήστες να συμπληρώσουν διάφορα προσωπικά στοιχεία τους, καθώς και τις προτιμήσεις τους σε διάφορες περιπτώσεις. Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα οτι το sb.scorecardresearch.com malware έχει τη τάση να παρενοχλεί συστηματικά τους χρήστες με την προβολή εκνευριστικών και παραπλανητικών διαφημίσεων, οι οποίες διαφημίσεις εμφανιζονται όταν ο χρήστης περιηγείται διαδικτυακά με τον αγαπημένο web browser του, συμπ. Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε οτι υποκλέπτει σημαντικό όγκο ακόμα και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ
Όνομα ScorecardResearch.com
Τύπος Adware
Developer Full Circle Studies, Inc.
Επίπεδο Κινδύνου Μεσαίο. Υποκλέπτει αρκετά μεγάλο φάσμα πληροφοριών τις οποίες και προωθεί σε τρίτους
Εκδόσεις sb.scorecardresearch.com
b.scorecardresearch.com
Διαδικτυακή Εξάπλωση Μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης εφαρμογών (Software bundling)
Ενδείξεις Αυξημένος όγκος διαφημίσεων σε όλα τα websites, ανακατευθύνσεις, αυθαίρετες και κρυφές εγκαταστάσεις διαφόρων αρχείων και εφαρμογών, κτλ.
Εντοπισμός και Εξουδετέρωση Προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση του FortectIntego. Το συγκεκριμένο λογισμικό ασφαλείας εγγυάται γρήγορη, εύκολη, αποτελεσματική αφαίρεση του malware. Εναλλακτικά, υπάρχει πιο κάτω αναλυτικός οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης

Σύμφωνα με τη διαφήμιση της Αρχικής Σελίδας του ScorecardResearch.com, η συγκεκριμένη υπηρεσία βοηθάει εταιρείες να εντοπίζουν και να διαχειρίζονται αναλόγως σημαντικές πληροφορίες που αφορούν τις δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην αληθινή ζωή τους. Με αυτό το τρόπο, οι εταιρείες μπορούν να τους εμφανίζουν άρτια στοχευμένες διαφημίσεις βάσει του προφίλ τους και με το τρόπο αυτό να μεγιστοποιούνται οι πιθανότητες να κλικάρει αυτές τις διαφημίσεις ο χρήστης. Ωστόσο, κατόπιν δοκιμών και ελέγχων, οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων έφτασαν στο συμπέρασμα οτι η συγκεκριμένη διαφημιστική υπηρεσία έχει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα adware. Επομένως, στην περίπτωση που εγκαταστήσεις αυτό το app, είναι μόνο ζήτημα χρόνου έως ότου αρχίσεις να υποφέρεις στην κυριολεξία από εκνευριστικά μεγάλο όγκο διαφημίσεων στον web browser σου.

Θα πρέπει να σημειωθεί οτι οι περισσότερες πλατφόρμες μάρκετινγκ χρησιμοποιούνται για τις εμφανίσεις παραπλανητικών διαφημίσεων που σχετίζονται με πωλήσεις, εκπτώσεις, έρευνες, διαγωνισμούς, ή δήθεν αναγκαίες ενημερώσεις. Μετά το κλικάρισμα αυτών των διαφημίσεων, ο χρήστης παραπλανείται και επισκέπτεται άγνωστους και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους, πολλοί εκ των οποίων μπορεί να είναι και δυνητικά επικίνδυνοι. Ο απώτερος σκοπός είναι να αυξηθεί η επισκεψιμότητα ή οι πωλήσεις αυτών των ιστότοπων έναντι φυσικά αδράς αμοιβής που λαμβάνουν οι developers εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών-θυμάτων. Λίγοι από τους χρήστες γνωρίζουν ότι αυτού του είδους οι υπηρεσίες, σαν αυτές που προσφέρει ο ιός Sb.ScorecardResearch.com virus, συλλέγουν κρυφά κι αυθαίρετα πληροφορίες σχετικά με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις τους.

Ο ιός ScorecardResearch

Εάν υποπτεύεσαι οτι το συγκεκριμένο ύποπτο εργαλείο έχει καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου, τότε θα πρέπει να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ScorecardResearch. Για την ασφαλή, γρήγορη, εύκολη, αποτελεσματική αφαίρεση του συγκεκριμένου app προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση κάποιου απ' αυτά τα πολυδοκιμασμένα και εξαιρετικά λογισμικά ασφαλείας: FortectIntego, Malwarebytes . Το λογισμικό ασφαλείας θα εντοπίσει και θα αφαιρέσει ολοκληρωτικά το συγκεκριμένο malware, συμπ. και των όποιων βοηθητικών αρχείων μπορεί να εγκατέστησε κρυφά σε διάφορα σημεία του συστήματος.

Αυτό το website ανήκει στην Full Circle Studies, Inc. και αποτελεί μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης κοινότητας μάρκετινγκ της comScores Inc. To πελατολόγιο περιλαμβάνει εκατοντάδες online διαφημιστικές εταιρείες. Χάρις στη δράση της πλατφόρμας, οι διαφημιστικές εταιρείες γλυτώνουν πολύτιμο χρόνο και χρήμα, καθώς δε χρειάζεται να να τρέχουν οι ίδιες δαπανηρά και χρονοβόρα ερωτηματολόγια και έρευνες σχετικά με τις θεματικές ενότητες που τις ενδιαφέρουν. Το ScorecardResearch.com adware κάνει όλη τη “βρώμικη” δουλειά.

Είναι ξεκάθαρο οτι το ScorecardResearch.com ανήκει στην PUP κατηγορία, δλδ. στα δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα, καθώς το σύνολο της δράσης του είναιι άκρως εκνευριστικό, παραπλανητικό, και μπορεί να γίνει ακόμα και δυνητικά επικίνδυνο. Η κύρια τακτική που ακολουθείται σε αυτή την περίπτωση είναι η μόχλευση των χρηστών μέσω παραπλανητικών μεθόδων ώστε να πειστούν και να συμπληρώνουν online ερωτηματολόγια και έρευνες που εμφανίζονται σε κάθε website που επισκέπτονται.

Επίσης, αυτό το PUP σχετίζεται με ανακατευθύνσεις προς άγνωστα και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας websites, οι οποίες ανακατευθύνσεις μπορούν έχουν σαφή αρνητική επίδραση στη συνολική λειτουργία του συστήματος. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις, οι χρήστες ενδέχεται να ανακατευθυνθούν ακόμα και σε μολυσμένα ή/και κακόβουλα websites και να εκθέσουν το σύστημα του υπολογιστή τους σε σειρά λήψεων κακόβουλων προγραμμάτων. Ακόμα, το Scorecard Research app έχει τη τάση να τροποποιεί αυθαίρετα τις DNS ρυθμίσεις του συστήματος υπολογιστή. Με απλά λόγια, το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) μπορεί να ελέγχει πλήρως το browsing traffic του χρήστη-θύματος.

Ως επί το πλείστον, το ScorecardResearch.com adware συλλέγει τα δεδομένα των χρηστών μέσω cookies κι άλλων τεχνολογιών εντοπισμού (βλ. tracking technologies). Ορισμένα από τα δεδομένα που συλλέγονται:

 • Στοιχεία σχετικά με το λειτουργικό σύστημα
 • Τύπος διαδικτυακού περιηγητή (web browser)
 • Προτιμήσεις χρηστών σχετικά με τα websites που επισκέπτονται
 • Ανάλυση χρήσης των websites και apps από τους χρήστες
 • Γενικότερες διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις, κτλ.

Δυστυχώς, αυτά δεν είναι τα μόνα δεδομένα που συλλέγει κρυφά το ScorecardResearch. Σύμφωνα με το κείμενο της Πολιτικής Απορρήτου (Privacy Policy) συλλέγονται ακόμα και προσωπικά δεδομένα τα οποία και προωθούνται κατόπιν σε τρίτους:

We may use third party service providers to obtain personal information and combine that data with other data that we collect from or about you. This process may involve a third party setting a cookie on your computer or device when you visit a participating website, use a participating application, or view an advertisement on participating websites or in participating applications. <…>

We may also share any personal information that you provide to us as described below:

 • With our vendors, consultants, agents, contractors, and other service providers that we use to support our business;

Από τα παραπάνω είναι ολοφάνερο οτι μέσω αυτού του PUP τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών κινδυνεύουν. Να σημειωθεί οτι υπάρχει περίπτωση κάποια απ' αυτά τα δεδομένα που συλλέγονται να καταλήξουν στα χέρια διαδικτυακών απατεώνων και hackers, οι οποίοι θα τα χρησιμοποιήσουν για την επίτευξη των κακόβουλων σκοπών τους, όπως πχ. απόκτηση πρόσβασης σε προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης, προσωπικά οικονομικά στοιχεία, κτλ.

Παράδειγμα ScorecardResearchΤο ScorecardResearch είναι ένα adware, ιδιαιτέρως χρησιμο για τους online διαφημιστές που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές προτιμήσεις και δραστηριότητες των χρηστών.

Μην εκπλαγείς εάν δεις ξαφνικά τον φάκελο με τα Εισερχόμενα (Inbox) να “πλημμυρίζει” με διαφημίσεις, διαδικτυακές προσφορές και προωθήσεις. Άλλωστε, η πλειοψηφία των επικίνδυνων ιών ransomware εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσα από spam email μηνύματα. Η έκθεση του Inbox σου σε μια συνεχή ροή spam emails αυξάνει ραγδαία τις πιθανότητες να διεισδύσει κάποια στιγμή στο σύστημα του υπολογιστή σου κάποιο ύπουλο και επικίνδυνο malware. Έτσι, εάν εντοπίσεις το συγκεκριμένο PUP στο σύστημα του υπολογιστή σου, επιβάλλεται η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του b.ScorecardResearch.com.

Μέθοδοι διαδικτυακής εξάπλωσης PUPs (potentially unwanted programs, δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων)

Browser hijackers, adware apps, κι άλλα PUPs εξαπλώνονται διαδικτυακά όντας κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (βλ. software bundles, μέθοδος bundling) διάφορων freeware / shareware εφαρμογών τρίτων. Συνήθως, τα PUPs κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης apps, όπως πχ. free image editor ή media player. Οι περισσότεροι χρήστες δε δείχνουν την απαραίτητη προσοχή και στη βιασύνη τους να εγκαταστήσουν κάποιο app στο σύστημα του υπολογιστή τους δε προσέχουν τι συμβαίνει στις φάσεις λήψης κι εγκατάστασης.

Για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να εκθέσεις το σύστημα του υπολογιστή σου σε αυτές τις ύπουλες παράλληλες λήψεις PUPs, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Προσαρμοσμένη (Custom) ή Σύνθετη / Προηγμένη (Advanced) μορφή εγκατάστασης όταν είναι να κατεβάσεις κάποιο app το διαδίκτυο. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση προτεινόμενων / προαιρετικών / επιπρόσθετων λήψεων, κυρίως PUPs ή/και επικίνδυνων malware

Τέλος, σε συμβουλεύουμε να ΜΗΝ κλικάρεις σε ύποπτες αναδυόμενες διαφημίσεις που τυχόν εμφανιστούν κατά τις διαδικτυακές περιηγήσεις σου. Συνήθως, αυτές οι διαφημίσεις σχετίζονται με την προώθηση ψευδών / παραπλανητικών λήψεων ενημερώσεων και λογισμικού, με προσπάθειες πώλησης “μαϊμού” προγραμμάτων ασφαλείας ή προσπάθειες πώλησεις λογισμικών ασφαλείας σε υπερβολικά υψηλές τιμές, κτλ. Το κλικάρισμα αυτών των διαφημίσεων ενδέχεται να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερο όγκο εμφάνισης παραπλανητικών διαφημίσεων (μπάνερ, προσφορές, εκπτωτικά κουπόνια, video διαφημίσεις, κλπ.), αλλά και να εκθέσει το σύστημα σε κρυφή κι αυθαίρετη λήψη διαφόρων άλλων PUPs και malware.

Αποτελεσματική αφαίρεση του ScorecardResearch

Μπορείς να εξουδετερώσεις αποτελεσματικά το ScorecardResearch με τη χρήση κάποιου πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας, το οποίο και θα αναλάβει αυτόματα τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του Sb.ScorecardResearch εντός μόλις λίγων λεπτών. Παράλληλα, το λογισμικό ασφαλείας απλώνει ένα πολύ δυνατό “δίχτυ προστασίας” σε πραγματικό χρόνο και από άλλες κυβερνο-απειλές.

Το ScorecardResearch adware

Βεβαίως, εάν το επιθυμείς, μπορείς να προχωρήσεις και σε χειροκίνητη αφαίρεση του ιού ScorecardResearch.com virus. Ωστόσο, είναι καίρια σημασίας η ακρίβεια και το να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης που θα βρεις πιο κάτω. Μόνο έτσι θα εξουδετερώσεις ολοκληρωτικά αυτό το ύπουλο adware. Δε θα πρέπε να ξεχνάς οτι πολλά απ' αυτά τα PUPs “μεταμφιέζονται” σε δωρεάν ή αξιόπιστα apps. Επίσης, μπορεί να κρυφτούν σε συνοδευτικά πακέτα λήψης ακόμα και δημοφιλών apps, όπως πχ. το Skype ή το Flash Player. Φαίνεται οτι η συγκεκριμένη υπηρεσία δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στους netizens του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ScorecardResearch.com

Αφαίρεση ScorecardResearch.com από συστήματα Windows

Για την απεγκατάσταση ύποπτων προγραμμάτων που σχετίζονται με εντοπισμό και υποκλοπές δεδομένων, ακολούθησε προσεκτικά τον παρακάτω οδηγό. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα apps που δεν φαίνεται ο developer τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το πιθανότερο είναι να πρόκειται για PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα).

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το ScorecardResearch.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το ScorecardResearch.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση ScorecardResearch.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το ScorecardResearch.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση ScorecardResearch.com από Microsoft Edge

Η επιπρόσθετη μέθοδος θα σε βοηθήσει να αφαιρέσεις τα registry entries (καταχωρήσεις μητρώου) του PUP.

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το ScorecardResearch.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Απαιτείται επαναφορά του Mozilla Firefox για να απαλλαγείς ολοκληρωτικά από τυχόν διάσπαρτα ίχνη που ενδέχεται να άφησε το adware στον διαδικτυακό περιηγητή.

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με ScorecardResearch.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση ScorecardResearch.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του ScorecardResearch.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση ScorecardResearch.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το ScorecardResearch.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του ScorecardResearch.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση ScorecardResearch.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το ScorecardResearch.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του ScorecardResearch.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα ScorecardResearch.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες