Απομάκρυνση Google Lead Services - Οδηγίες Αφαίρεσης Ιών

Οδηγός Απεγκατάστασης Google Lead Services

Τι είναι το Google Lead Services?

Η Google Lead Services είναι μια παραπλανητική online διαφημιστική πλατφόρμα η οποία καμία σχέση δεν έχει με τη Google

Απεικόνιση της Google Lead Services

Η Google Lead Services, γνωστή και ως GoogleLeadService.com, είναι μια παραπλανητική διαφημιστική πλατφόρμα η οποία εκ πρώτης όψεως ξεγελάει τον χρήστη καθώς μοιάζει να είναι μέρος του νόμιμου διαφημιστικού δικτύου της Google. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρα μια υπηρεσία που έχει δημιουργηθεί από κυβερνο-απατεώνες που προσπαθούν να ξεγελάσουν το μέγιστο δυνατό αριθμό χρηστών με δήθεν δελεαστικές διαφημιστικές προτάσεις.

Στο τέλος του GoogleLeadService.com website, υπάρχει αποποίηση ευθύνης (disclaimer) γραμμένη με πολύ μικρά γράμματα όπου δηλώνεται οτι η συγκεκριμένη διαφημιστική υπηρεσία ΔΕ σχετίζεται με τον δημοφιλή “γίγαντα” του διαδικτύου, Google:

We are not affiliated with or related to Google Lead Services™ in any way. The term “Google” is used as a synonym for “Search”

Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών δε μπαίνει καν στον κόπο να διαβάζει τις σημαντικές λεπτομέρειες και διευκρινήσεις που κρύβονται στα μικρά γράμματα στο τέλος κάθε ιστοσελίδας. Επομένως, το γεγονός και μόνο οτι συμπεριλαμβάνεται το όνομα της Google μπορεί να ξεγελάσει μεγάλο αριθμό χρηστών. Η online διαφημιστική πλατφόρμα Google Lead Services είναι ξεκάθαρο οτι εμφανίζει παραπλανητικές διαφημιστικές προτάσεις.

Ας δουμε τώρα πως λειτουργεί αυτή η πλατφόρμα. Εμφανίζει διαφημιστικά μπάνερ στο πάνω μέρος και στα πλάγια της οθόνης, “Google Style Link with Description,” διάφορα άλλα είδη links καθώς και διαφημίσεις πλήρους οθόνης. Συνήθως, οι διαφημίσεις εμφανίζονται χάρις στη βοήθεια adware προγραμμάτων.

Τα Google Lead Services adware προγράμματα, ως επί το πλείστον, εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω λήψεων από τους χρήστες δωρεάν (freeware) ή shareware εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling, software bundles). Αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) μπορεί να μολύνει κάθε web browser που χρησιμοποιεί ο χρήστης για τις διαδικτυακές του περιηγήσεις σε Windows, Mac, iOS και Android συσκευές.

Με το που καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, ο ιός Google Lead Services virus επηρεάζει άμεσα την εμπειρία διαδικτυακών περιηγήσεων των χρηστών-θυμάτων καθώς αρχίζει να εμφανίζει το διαφημιστικό του περιεχόμενο, όπως διαφημιστικά μπάνερ διαφόρων διαστάσεων, διαφημίσεις πλήρους οθόνης, ή συνδέσμους ανακατεύθυνσης κειμένου (hyperlinks) ώστε να προωθεί προϊόντα και υπηρεσίες συνεργαζόμενων τρίτων. Όλη αυτή η δραστηριότητα όχι μόνο επηρεάζει αρνητικά τη ταχύτητα των διαδικτυακών περιηγήσεων, αλλά, επιπρόσθετα, ενδέχεται να δημιουργήσει προβληματικές λειτουργικές συνθήκες ή να αποτελέσει ακόμα και το μέσον για δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις σχετικά με τη γενικότερη λειτουργία και ασφάλεια του συστήματος.

Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων της LosVirus.es προειδοποιούν οτι οι Google Lead Services διαφημίσεις ενδέχεται να είναι κακόβουλες,αλλά και παραπλανητικές, καθώς θα ενημερώνουν για δήθεν εντοπισμό μολύνσεων συστήματος από ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα. Απώτερος σκοπός αυτής της παραπλανητικής τακτικής εκφοβισμού η προώθηση και πώληση προγραμμάτων ασφαλείας ή βελτιστοποιητών συστήματος (PC optimization software), με το αζημείωτο φυσικά. Η πλειοψηφία αυτών των προγραμμάτων ενδέχεται να είναι “μαϊμού” ή ακόμα και κακόβουλα.

Θα πρέπει να σημειωθεί οτι οι περισσότεροι χρήστες που κατέβασαν κατά λάθος το adware στις συσκευές τους, βρίσκουν περίπλοκη τη διαδικασία ολοκληρωτικής αφαίρεσης της πλατφόρμας google lead services από το σύστημα του υπολογιστή ή της συσκευής τους. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους:

 • Το adware μπορεί να τροποποίησε κρυφά κι αυθαίρετα τις ρυθμίσεις συστήματος, πχ. το Windows Registry
 • Μπορεί να τροποποιήθηκαν κρυφά κι αυθαίρετα οι ρυθμίσεις browser
 • Το PUP μπορεί να εγκατέστησε κρυφά κι αυθαίρετα πρόσθετα (add-ons) τρίτων, επεκτάσεις ή διάφορα βοηθητικά αρχεία στον web browser
 • Άλλα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) μπορεί να εγκαταστάθηκαν στον υπολογιστή ή το smartphone και να προστατεύουν το adware.

Επομένως, εάν δυσκολεύεσαι στην εξουδετέρωση της Google Lead Services εφαρμογής, θα πρέπει να τσεκάρεις όλα τα παραπάνω σενάρια και να προβείς σε επίλυσή τους. Αν και είναι δυνατή η χειροκίνητη αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, είναι σαφώς προτιμότερη η αυτόματη αφαίρεση με τη χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου FortectIntego ή κάποιου άλλου αξιόπιστου, πλήρως ενημερωμένου, και παρομοίων υψηλών δυνατοτήτων λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Το λογισμικό ασφαλείας θα αναλάβει αυτόματα τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση αυτής της παραπλανητικής διαφημιστικής εφαρμογής, συμπ. και όποιων βοηθητικών αρχείων της κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά σε διάφορα σημεία του συστήματος.

Στο τέλος του άρθρου θα βρεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματική εξουδετέρωση της εφαρμογής Google Lead Services από Windows, Android, Mac και iOS συσκευές. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί οτι ο συγκεκριμένος ιός φαίνεται πως σχετίζεται με τον επικίνδυνο ιό ανακατευθύνσεων Google redirect virus . Επομένως, είμαστε σίγουροι οτι θα σου φανούν χρήσιμες οι οδηγίες αφαίρεσης και για το συγκεκριμένο malware.

Απεικόνιση του ιού Google Lead ServicesΗ Google Lead Services είναι μια παραπλανητική online διαφημιστική πλατφόρμα που καμία σχέση δεν έχει με τη Google.

Τα adware προγράμματα εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω μη εξουσιοδοτημένων sites δωρεάν λήψεων εφαρμογών ή app stores

Από τα παραπάνω, είναι εύκολο να συμπεράνεις πως εάν σου εμφανίζονται διαφημίσεις από GoogleLeadServices.com, αυτό συμβαίνει καθαρά εξαιτίας adware μόλυνσης. Το πιθανότερο είναι αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) να διείσδυσε στο σύστημα του υπολογιστή ή της συσκευής σου μετά από την λήψη κάποιας εφαρμογής από το διαδίκτυο (βλ. μέθοδος bundling, software bundles).

Ως επί το πλείστον, τα PUPs εξαπλώνονται διαδικτυακά όντας κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν / shareware εφαρμογών τρίτων. Έτσι, εάν ο χρήστης δε δείξει την απαραίτητη προσοχή και δεν προβεί στις απαραίτητες δράσεις, εκτός από το app που επιθυμεί συνειδητά να κατεβάσει, θα κατέβουν παράλληλα και όσα προγράμματα εμπεριέχονται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης. Επίσης, το PUP μπορεί να κατέβει μετά από κλικ σε κάποια ύποπτη διαφήμιση ή κατόπιν λήψης κάποιου app στο smartphone από app stores τρίτων.

Η διείσδυση ανεπιθύμητων apps μπορεί να προληφθεί ακολουθώντας τους εξής γενικούς κανόνες ασφαλείας:

 • Θα πρέπει να κατεβάζεις apps μόνο από επίσημες, νόμιμες πηγές λήψης. Η εγκατάσταση των προγραμμάτων θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από τα επίσημα sites των developers ή από επίσημα app stores.
 • Θα πρέπει να επιλέγεις πάντα Προηγμένη / Σύνθετη (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα υπολογιστή / συσκευής σου. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως λήψεων που αφορούν PUPs.
 • Θα πρέπει να διαβάζεις πάντα τα app permissions πριν κατεβάσεις το οποιοδήποτε app στο smartphone σου.
 • Θα πρέπει να διαβάζεις πάντα κριτικές / αξιολογήσεις χρηστών σχετικά με το εκάστοτε πρόγραμμα πριν το κατεβάσεις.
 • Αν διαπιστώσεις πολλά αρνητικά (ορθώς δικαιολογημένα) σχόλια, μη το κατεβάσεις.
 • Θα πρέπει να διαβάζεις προσεκτικά τo κείμενο της Συμφωνίας Αδειοδότησης Τελικού Χρήστη (EULA, End User License Agreement) και της Πολιτικής Απορρήτου (Privacy Policy) ώστε να βεβαιωθείς οτι το app που σκοπεύεις να κατεβάσεις έχει δημιουργηθεί από αξιόπιστους developers.

Οδηγός ολοκληρωτικής απεγκατάστασης Google Lead Services

Εάν ψάχνεις απάντηση στην ερώτηση “πώς μπορώ να απενεργοποιήσω την εφαρμογή Google Lead Services?”, τότε βρίσκεσαι στο σωστό σημείο. Σε αυτή την ενότητα θα εξηγήσουμε αναλυτικά πώς μπορείς να απαλλαγείς απ' αυτές τις ενοχλητικές και παραπλανητικές διαφημίσεις, πώς να σταματήσεις τις ανακατευθύνσεις, αλλά και πως να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά το συγκεκριμένο adware από το σύστημα της συσκευής σου.

Εάν ψάχνεις τρόπους για την ολοκληρωτική – αποτελεσματική απεγκατάσταση της εφαρμογής Google Lead Services από το σύστημα του υπολογιστή σου, τότε καλό είναι να γνωρίζεις πως έχεις δυο επιλογές: την χειροκίνητη αφαίρεση ή την αυτόματη αφαίρεση. Μπορείς να βρεις τον αναλυτικό οδηγό χειροκίνητης αφαίρεσης στο τέλος αυτού του άρθρου. Ωστόσο, οφείλουμε να σε ενημερώσουμε οτι η χειροκίνητη αφαίρεση μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως περίπλοκη και χρονοβόρα.

Γι' αυτό τον λόγο, συνιστούμε την επιλογή της αυτόματης αφαίρεσης της Google Lead Service εφαρμογής από το σύστημα του υπολογιστή σου. Προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου FortectIntego anti-malware προγράμματος ασφαλείας. Το anti-malware θα αναλάβει αυτόματα τη σάρωση του συστήματος, τον εντοπισμό του adware, και την ολοκληρωτική αφαίρεσή του, συμπ. και των όποιων βοηθητικών αρχείων μπορεί να διείσδυσαν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή. Η αυτόματη αφαίρεση είναι άκρως αποτελεσματική ακόμα και στην περίπτωση της mobile έκδοσης του ιού.

Αφαίρεση GoogleLeadServices από iPhone και Android OS

Ωστόσο, στην περίπτωση που επιθυμείς την αφαίρεση της iPhone έκδοσης της Google Lead Services, μπορείς να δοκιμάσεις κάποια από τις εξής μεθόδους:

 • κάνε εκκαθάριση ιστορικού και website δεδομένων
 • απεγκατάστησε ύποπτα / άγνωστα apps
 • συνιστούμε την ανάκτηση των iPhone δεδομένων από backup
 • τέλος, συνιστούμε την πλήρη επαναφορά των iPhone εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Επιπρόσθετα, μπορείς να τσεκάρεις τις iPhone virus αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης. Βεβαίως, είναι πολύ σημαντικό να προβείς σε σάρωση συστήματος του smartphone με τη βοήθεια ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας.

Εάν επιθυμείς την αφαίρεση της Google Lead Services Android έκδοσης, συνιστούμε να ακολουθήσεις προσεκτικά τις οδηγίες αφαίρεσης του Android virus . Καλό είναι να κάνεις απεγκατάσταση άγνωστων / ύποπτων / κακόβουλων apps σε Ασφαλής Λειτουργία (Safe Mode) ή ακόμα καλύτερα να προβείς σε πλήρη επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Βεβαίως, και σε αυτή την περίπτωση, προτείνουμε σάρωση συστήματος με τη βοήθεια κάποιου πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Μόνο έτσι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο οτι “καθάρισε” πλήρως το μολυσμένο από ιούς smartphone ή tablet σου.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Google Lead Services

Αφαίρεση Google Lead Services από συστήματα Windows

Για την ολοκληρωτική αφαίρεση του Google Lead Services adware από υπολογιστή που τρέχει λειτουργικό σύστημα Windows, θα πρέπει να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες. Κατόπιν, επιβάλλεται η επαναφορά (reset) όλων των μολυσμένων web browsers.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Google Lead Services και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Google Lead Services ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Google Lead Services από σύστημα Mac OS X

Για να απαλλαγείς από τις ενοχλητικές και δυνητικά επικίνδυνες Google Lead Services διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις, θα πρέπει να απεγκαταστήσεις τις ύποπτες / κακόβουλες εφαρμογές που τις εμφανίζουν, όπως εξηγούμε αναλυτικά παρακάτω. Κατόπιν, επιβάλλεται η επαναφορά (reset) των μολυσμένων web browsers.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Google Lead Services ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Google Lead Services από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Google Lead Services θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Google Lead Services και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Google Lead Services μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Google Lead Services.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Google Lead Services από Google Chrome

Θα πρέπει να απεγκαταστήσεις όλες τις ύποπτες / άγνωστες επεκτάσεις. Κατόπιν, επιβάλλεται η επαναφορά (reset) του Google Chrome, όπως εξηγούμε αναλυτικά παρακάτω:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Google Lead Services και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Google Lead Services. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Google Lead Services από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Google Lead Services ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Google Lead Services. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Google Lead Services υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες