Απομάκρυνση Arcade Frontier

Οδηγός Απεγκατάστασης Arcade Frontier

Τι είναι το Arcade Frontier?

Το Arcade Frontier είναι ένα πρόγραμμα αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας το οποίο έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να εμφανίζει εκνευριστικές διαφημίσεις ασχέτως γνώμης του χρήστη. Παρόλο που μπορεί να μοιάζει σαν μια διασκεδαστική εφαρμογή παιχνιδιών, ωστόσο μπορεί να γίνει η αιτία πολλών αρνητικών δραστηριοτήτων, όπως πχ εμφάνιση άσχετων κι ανεπιθύμητων διαφημίσεων ή έκθεση της εύρρυθμης λειτουργίας κι ασφάλειας του συστήματος σε κυβερνο-εισβολείς.

Αναφερθήκαμε ήδη σε προηγούμενο άρθρο μας σχετικά με ένα adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) που σχετιζόταν με ένα ιστότοπο παιχνιδιών με το όνομα Arcade Safari. Μοιάζει αρκετά με το Arcade Frontier, γιατί πολύ απλά έχει κι αυτό σχεδιαστεί από τους ίδιους δημιουργούς.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σας ενημερώσουμε ότι με το που διεισδύσει κι εγκατασταθεί σε σύστημα υπολογιστή, το πρόγραμμα αυτό καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων όλων των web browsers που έχετε εγκαταστημένους στο σύστημα του υπολογιστή σας (browser hijacking) μέσω πρόσθεσης του web browser plugin του. Κατόπιν, αρχίζει να τροποποιεί αναλόγως τις ρυθμίσεις τους, έτσι ώστε να μπορεί να εμφανίζει προκαθορισμένα διαφημιστικά μηνύματα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση που εγκαταστήσατε κάποιο παιχνίδι ή γραμμή εργαλείων από το ArcadeFrontier.com, τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ότι κατεβάσατε επίσης το συγκεκριμένο plugin. Προσπαθήστε να μην κλικάρετε σε καμία διαφήμιση που σχετίζεται με το Arcade Frontier, γιατί μπορεί να ανακατευθυνθείτε σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους. Σε περίπτωση που βρίσκετε τις συγκεκριμένες διαφημίσεις ιδιαιτέρως εκνευριστικές, τότε μπορείτε να απαλλαγείτε από τις εμφανίσεις τους με την αφαίρεση του ιού Arcade Frontier από το σύστημα του υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Arcade Frontier ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Το Arcade Frontier καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του συστήματος, κατόπιν λήψης κι εγκατάστασης εκ μέρους σας κάποιου δωρεάν προγράμματος/παιχνιδιού/εφαρμογής. Κατόπιν δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι σε περίπτωση που κατεβάσετε κάποιο δωρεάν παιχνίδι από τον ιστότοπο ArcadeFrontier.com, αναγκάζεστε ταυτόχρονα να κατεβάσετε κι αυτό το PUP ( potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα).

Θα σας συμβουλεύαμε να μην προβείτε σε εγκατάσταση αυτού ή οποιουδήποτε άλλου adware (λογισμικού ανεπιθύμητων διαφημίσεων) που μπορεί να σας προτείνετε από το συγκεκριμένο ιστότοπο. Ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατευτείτε από αυτού του είδους τις απρόσκλητες και κρυφές διεισδύσεις, είναι να διαβάζετε προσεκτικά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, end-user license agreement) της εκάστοτε εφαρμογής που μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να θελήσετε να κατεβάσετε, καθώς σε αυτό το κείμενο εμπεριέχονται ορισμένες πολύ κατατοπιστικές πληροφορίες σχετικά με την αληθινή φύση, μεθοδολογίες και πολιτικές της εφαρμογής.

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να προβείτε σε λήψη, τότε θα πρέπει να επιλέγετε πάντα την Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης και να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και παρατηρητικοί καθόλη τη διάρκεια όλων των φάσεων λήψης κι εγκατάστασης της εφαρμογής που θέλετε να κατεβάσετε. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να ξετικάρετε τυχόν κουτάκια που μπορεί να έχουν τικαριστεί αυτόματα και να αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων πέραν της εφαρμογής που θέλετε να κατεβάσετε. Αν παρατηρήσετε ύποπτες δραστηριότητες που να σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τότε θα σας συνιστούσαμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος, έτσι ώστε να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε οριστικά από το σύστημα του υπολογιστή σας το συγκεκριμένο adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων).

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ Arcade Frontier?

Για να αφαιρέσετε πλήρως το Arcade Frontier, τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα και να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρηστιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπείας). Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα δυο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : FortectIntego ή SpyHunter 5Combo Cleaner. Κατόπιν ολοκλήρωσης του σκαναρίσματος και αφαίρεσης από το σύστημα όλων των ανεπιθύμητων ή κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων που μπορεί να διείσδυσαν σε αυτό, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα :

 • Απεγκαταστήστε οποιαδήποτε δωρεάν ή δοκιμαστική εφαρμογή μπορεί να σχετίζεται με το Arcade Frontier:
 1. Click Start (Έναρξη) -> Control Panel (Πίνακας Έλεγχου) -> Uninstall a Program (Απεγκατάσταση Προγράμματος).
 2. Όταν θα βρεθείτε στην λίστα Add/Remove Programs/Uninstall a Program (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων/Απεγκατάσταση Προγράμματος), ψάξτε για προσφάτως εγκαταστημένες εφαρμογές που σας είναι άγνωστες ή σας φαίνονται ύποπτες, όπως πχ Arcade Frontier, Codec-C, Codec-V, Better Links, JetMP3, Jp3, Facetheme, Giant Savings, I want this / iwantthis, Game Play Labs, Premiumplay Codec, Rewards Arcade, VUZE, BFlix, Dealply, Media Plugin, browser enhancements 1.0, Pando media enhancer, crossrider web apps, I-livid, bandicam, fantapper, κι άλλα παρόμοια.
 3. Προβείτε σε απεγκατάστασή τους.
 4. Click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
 • Επαναφέρετε τους browsers σας (Google Chrome, Mozilla Firefox και Internet Explorer):

Internet Explorer:

 1. Ανοίξτε τον Internet Explorer, click ‘Tools‘ (Εργαλεία) -> ‘Internet Options’ (Επιλογές Διαδικτύου).
 2. Πηγαίντε στην καρτέλα ‘Advanced’ (Για Προχωρημένους) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
 3. Πηγαίντε ‘Reset Internet Explorer settings’ (Επαναφορά Ρυθμίσεων Internet Explorer) -> ‘Delete personal settings’ (Διαγραφή Προσωπικών Ρυθμίσεων) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
 4. Τέλος, click ‘Close’ (Κλείσιμο) και OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
 5. Επαναφέρετε την Αρχική Σελίδα που επιθυμείτε.

Mozilla Firefox:

 1. Ανοίξτε τον Mozilla Firefox, πηγαίντε ‘Help’ (Βοήθεια) -> ‘Troubleshooting Information’ (Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων).
 2. Επιλέξτε ‘Reset Firefox’ (Επαναφορά Firefox) όσες φορές χρειασθεί και ‘Finish’ (Τέλος).
 3. Μη ξεχάσετε να επαναφέρετε την Αρχική Σελίδα που επιθυμείτε.

Google Chrome:

 1. Click στο κουμπί Chrome menu του Google Chrome browser κι επιλέξτε Settings (Ρυθμίσεις) -> Show Advanced Settings (Προβολή Ρυθμίσεων για Προχωρημένους).
 2. Ψάξτε για το κουμπί ‘Reset browser settings’ (Επαναφορά Ρυθμίσεων browser).
 3. Click ‘Reset’ (Επαναφορά) για να ολοκληρώσετε.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες