Αφαίρεση ιού Web-start.org (2016 ενημέρωση)

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Web-start.org

Τι είναι το Ιός Web-start.org?

Μπορώ να χρησιμοποιώ τη μηχανή αναζήτησης Web-start.org?

Σε πρώτη φάση, ο ιός Web-start.org κρύβεται στο σύστημα-στόχο και η μόνη ένδειξη παρουσίας του είναι η ξαφνική και αυθαίρετη αντικατάσταση της προ-επιλεγμένης Αρχικής Σελίδας του web browser. Ουσιαστικά, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ακόμα δυνητικά επικίνδυνος browser hijacker. Σε γενικές γραμμές, αυτό που κάνει είναι να τροποποιεί αυθαίρετα τις παραμέτρους στις ρυθμίσεις του συστήματος με απώτερο σκοπό τη διαδικτυακή προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliates, affiliate marketing).

Αν ο υπολογιστής σου μολυνθεί από browser hijacker, τότε αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να σου εμφανίζονται πολλές εκνευριστικές, και ως επί το πλείστον παραπλανητικές, αναδυόμενες διαφημίσεις και σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης τρίτων κάθε φορά που θα συνδέεσαι στο διαδίκτυο.

Συνοψίζοντας από τα παραπάνω, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ο ιός ανακατευθύνσεων (redirect virus) Web-start.org κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Διαφορετικά, θα βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να κληθείς να αντιμετωπίσεις διαφόρων ειδών προβληματικές καταστάσεις. Έχει διαπιστωθεί ότι ο συγκεκριμένος browser hijacker έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη-θύματος. Εάν λοιπόν δεν θέλεις να εκθέσεις σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις τη συμβουλή των ειδικών, δλδ. να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά τον ιό Web-start.org.

Ο συγκεκριμένος browser hijacker αποτελεί πρόσφατο δημιούργημα της εταιρείας Plus network. Μάλιστα, πρόσφατα ανακαλύψαμε ακόμα ένα ανεπιθύμητο και δυνητικά επικίνδυνο πρόγραμμα της εταιρείας, το loadstart.com. Τα κοινά χαρακτηριστικά αυτών των δυο PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) είναι ότι μοιράζονται παρόμοια URLs και πανομοιότυπες Αρχικές Σελίδες.

Επίσης, ο συγκεκριμένος hijacker προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε Twitter, Facebook, Gmail, καθώς και Amazon και Ebay. Ακόμα, παρέχεται η δυνατότητα λήψης Skype plug-in απευθείας από την Αρχική Σελίδα του browser hijacker.

Όμως, πέραν των φαινομενικά πολλών ‘βολικών’ δυνατοτήτων και παροχών, στο σύνολό του ο browser hijacker έχει πάρα πολλά μειονεκτήματα και επιρρεάζει αρνητικά τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του χρήστη.

Παρόλο που το συγκεκριμένο PUP προωθεί το FortectIntego ως ένα βολικό σαρωτή συστήματος, σε συμβουλεύουμε να αποφύγεις να το κατεβάσεις από το συγκεκριμένο ιστότοπο. Η ομάδα των ειδικών μας έχει διαπιστώσει ότι κατά καιρούς προωθούνται πολλά εργαλεία σάρωσης μέσω του συγκεκριμένου ιστότοπου. Ωστόσο, ακόμα κι αν πρόκειται για αξιόπιστα εργαλεία σάρωσης, οι εκδόσεις που προωθούνται σε αυτό τον ιστότοπο μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τις αυθεντικές ή να έχουν πειραχθεί!

Επιπρόσθετα, ο ιός WebStart υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές προτιμήσεις και συνήθειες των χρηστών-θυμάτων, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτονται, ποιες διαφημίσεις κλικάρουν, ποια κριτήρια εισάγουν για τις διαδικτυακές τους αναζητήσεις, IP και email διευθύνσεις, κτλ. Επίσης, στοχεύει και τον φάκελο με τα Εισερχόμενα των email λογαριασμών των χρηστών-θυμάτων, πλημμυρίζοντάς τους με spam.

Έτσι, η ομάδα των ειδικών μας προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που το σύστημα του υπολογιστή σου μολυνθεί από το συγκεκριμένο PUP είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα προσωπικά σου δεδομένα θα υποκλαπούν και θα χρησιμοποιηθούν για διάφορους marketing και διαφημιστικούς σκοπούς υπέρ τρίτων. Επίσης, θα αρχίσουν να σου εμφανίζονται παραπλανητικές και δυνητικά επικίνδυνες ανακατευθύνσεις από Web-start.org. Αυτές οι ανακατευθύνσεις θα εμφανίζονται ξαφνικά ασχέτως ιστότοπου κι αν επισκέπτεσαι. Αυτό είναι κάτι που φυσικά δε κάνουν τα νόμιμα κι αξιόπιστα εργαλεία browsing.

Μέθοδοι διαδικτυακής εξάπλωσης

Συνήθως, ο browser hijacker διεισδύει απαρατήρητος σε συστήματα υπολογιστών. Εκμεταλλεύεται πλήρως τη βαρεμάρα των χρηστών να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής. Το συγκεκριμένο browser hijacker, όπως άλλωστε συμβαίνει με τα περισσότερα PUPs, καταφέρνει και εξαπλώνεται διαδικτυακά με την μέθοδο bundling.

Αναλυτικότερα, καταφέρνει κι εξαπλώνεται διαδικτυακά όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Έτσι, εάν ο χρήστης δεν είναι προσεκτικός όταν κατεβάζει μια τέτοια εφαρμογή, θα κατεβάσει παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της, εάν έχει.

Για να ελαχιστοποιήσεις αυτού του είδους τις ανεπιθύμητες και παράλληλες διεισδύσεις, σε συμβουλεύουμε να επιλέγεις πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις.

Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά τη διάρκεια λήψης και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός Web-start.org.

Ιός Web-start.org – Οδηγός αφαίρεσης

Βασικά, υπάρχουν δυο τρόποι ολοκληρωτικής αφαίρεσης αυτού του browser hijacker. Εάν επιθυμείς εγγυημένο και γρήγορο αποτέλεσμα, συνιστούμε να επιλέξεις την αυτόματη αφαίρεση του ιού Web-start.org.

Όμως, πριν προβείς σε γενική σάρωση συστήματος θα πρέπει πρώτα να κατεβάσεις τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του anti-spyware που θα χρησιμοποιήσεις. Διαφορετικά, δε θα μπορεί να εντοπίζει και να αφαιρεί ολοκληρωτικά τους νέους ιούς browser hijackers που θα κυκλοφορούν.

Ο άλλος τρόπος είναι η χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Web-start.org virus. Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας. Σε τελική ανάλυση όμως, προτείνουμε να έχεις πάντα εγκαταστημένο ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας. Εννοείται ότι θα πρέπει να επιλέγεις προσεκτικά τι προγράμματα κατεβάζεις, ενώ θα πρέπει να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Web-start.org

Αφαίρεση Web-start.org από συστήματα Windows

Ο συγκεκριμένος browser hijacker στοχεύει κυρίως συστήματα Windows. Μάλιστα, βρήκαμε ότι, αντίθετα με άλλους browser hijackers, αυτός όχι μόνο εγκαθιστά προγράμματα και ενσωματώνει ύποπτα πρόσθετα στους web browsers, αλλά επίσης τροποποιεί κι αλλάζει shortcuts με απώτερο σκοπό την εκτέλεση του Web-start.org και τον ορισμό του ως Αρχική Σελίδα. Για ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού από το σύστημα του υπολογιστή, θα πρέπει να κάνεις τα εξής:

 • Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να κάνεις το ίδιο με το shortcut του κάθε web browser που έχεις εγκαταστημένο και χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε το Google Chrome browser.
 • Εάν έχεις shortcuts των IE, Chrome, Firefox ή άλλων Internet browsers στο desktop σου, πήγαινε εκεί. Δεξί-click στο shortcut του Chrome browser κι επιλογή Properties (Ιδιότητες).
 • Μετά, πήγαινε στο Shortcut. Επέλεξε Target.
 • Διέγραψε ό,τι είναι γραμμένο μετά από …application\chrome.exe”. Θα πρέπει να δεις ένα μακρύ URL που αρχίζει με Web-start.org/….
 • Click Apply (Εφαρμογή) και OK.
 • Ακολούθησε προσεκτικά τις οδηγίες που παρέχονται παρακάτω και κατόπιν αφαίρεσε όλα τα ύποπτα προγράμματα και browser επεκτάσεις από τους web browsers.

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
  2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
  3. Απεγκαταστήστε το Web-start.org και σχετικά προγράμματα
   Εδώ, βρείτε το Web-start.org ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
  4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

  Αφαίρεση του ιού Web-start.org από Microsoft Edge

  Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

  1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
  2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
  3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
  4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
  5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
  6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
  7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
  8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

  Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

  Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

  1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
  2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
  3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
  4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
  5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
  6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
   Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
   Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

  Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Web-start.org θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

  Ανανέωση Mozilla Firefox

  Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

  1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
  2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
  3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Web-start.org και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

  Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

  1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
  2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
  3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

  Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

  1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
  2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
  3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
  4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
  5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

  Ανανέωση Mozilla Firefox

  Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Web-start.org μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

  1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
  2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
  3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
  4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Web-start.org.Ανανέωση Mozilla Firefox

  Αφαίρεση Web-start.org από Google Chrome

  1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
   Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
  2. Εδώ, επιλέξτε το Web-start.org και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
  4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
  5. Επαναφέρετε το Google Chrome
   Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
  6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
  7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Web-start.org. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

  Αφαίρεση Web-start.org από Safari

  1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
   Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
  2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Web-start.org ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
  3. Επαναφέρετε το Safari
   Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
  4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Web-start.org. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Web-start.org υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες