Αφαίρεση ιού Joker_lucker@aol.com.wallet (Οδηγίες Αφαίρεσης Ιών) - Δωρεάν Οδηγίες

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Joker_lucker@aol.com.wallet

Τι είναι το Ιός Joker_lucker@aol.com.wallet ransomware?

Τρόπος λειτουργίας του ιού Joker_lucker@aol.com.wallet

Ο ιός Joker_lucker@aol.com.wallet virus αποτελεί την πιο πρόσφατη παραλλαγή του ιού Dharma ransomware, γνωστός και ως μη αποκρυπτογραφήσιμη έκδοση του CrySiS. Έχει σχεδιαστεί ώστε να προβαίνει σε άμεση σάρωση φακέλων που βρίσκονται αποθηκευμένοι στο σύστημα-στόχο και να κρυπτογραφεί όλα τα αρχεία τους.

Για να φέρει εις πέρας την αποστολή του, ο ιός Joker_lucker@aol.com.wallet ransomware εφαρμόζει συνδυαστικά τους προηγμένους αλγόριθμους κρυπτογράφησης ΑES + RSA μέσω των οποίων προβαίνει σε προηγμένη κρυπτογράφηση των αρχείων. Κατά τη διάρκεια της φάσης κρυπτογράφησης, ο ιός προσθέτει μια από τις παρακάτω κακόβουλες επεκτάσεις στα κρυπτογραφημένα αρχεία:

 • Joker_lucker@aol.com.wallet
 • Joker_lucker@aol.com.dharma.

Το χειρότερο είναι ότι τα κρυπτογραφημένα αρχεία με κακόβουλη επέκταση .dharma ή .wallet δε μπορούν να ανοιχθούν χωρίς το μοναδικό κλειδί αποκρυπτογράφησης (decryption key) που δημιουργείται με το πέρας της κρυπτογράφησης και αποστέλλεται σε απομακρυσμένους Command & Control servers των hackers. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτηθεί αυτό το κλειδί χωρίς τη συγκατάθεση των hackers. Φυσικά, οι hackers μπορούν να το δώσουν, αλλά έναντι υψηλού χρηματικού αντίτιμου.

Μόλις ο ιός καταφέρει να διεισδύσει και να ολοκληρώσει την κρυπτογράφηση των αρχείων στο σύστημα-στόχο, ο ιός αλλάζει το desktop wallpaper με εικόνα που ενημερώνει τον χρήστη-θύμα ότι θα πρέπει να επικοινωνήσει με τους hackers μέσω Joker_lucker@aol.com (σε ορισμένες περιπτώσεις – lavandos@dr.com) ώστε να μάθει πως μπορεί να αποκτήσει το ‘πολύτιμο’ κλειδί αποκρυπτογράφησης. Ο τρόπος της συναλλαγής είναι ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι ιοί ransomware, όπως και όλες οι παραλλαγές του CrySiS. Ζητούν από τους χρήστες-θύματα να πληρώνουν τα λύτρα με Bitcoins που θα αποκτήσουν μέσω sites, όπως πχ. LocalBitcoin ή CoinCafe και κατόπιν θα τα καταθέσουν ηλεκτρονικά σε συγκεκριμένο Bitcoin wallet address που θα υποδείξουν οι hackers.

Μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η συναλλαγή, ο χρήστης-θύμα θα πρέπει να στείλει άλλο ένα email που θα περιλαμβάνει τα στοιχεία της συναλλαγής. Κατόπιν, οι κυβερνο-εγκληματίες υπόσχονται ότι θα στείλουν στον χρήστη-θύμα το αποκρυπτογράφο (decrypter) του ιού Joker_lucker@aol.com virus. Ωστόσο, μιας και μιλάμε για απατεώνες και κυβερνο-εγκληματίες, ακόμα και η πληρωμή των λύτρων δεν αποτελεί εγγύηση ότι ο χρήστης-θύμα θα λάβει το ‘πολυπόθητο’ virus decryptor. Επομένως, ο χρήστης-θύμα μπορεί να χάσει τόσο τα αρχεία του που έχουν κρυπτογραφηθεί, αλλά και τα χρήματα. Διπλό το κακό!

Για αυτό τον λόγο, αν βρεθείς σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, σε συμβουλεύουμε να ΜΗΝ πληρώσεις τα λύτρα. Όχι μόνο δεν είναι σίγουρο αν θα λάβεις τον αποκρυπτογράφο, αλλά παράλληλα θα δώσεις κι εσύ οικονομικό κίνητρο στους κυβερνο-εγκληματίες να συνεχίσουν το κακόβουλο έργο τους!

Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις τακτικά backup τα αρχεία σου σε εξωτερική μονάδα αποθήκευσης, τα σημαντικότερα τουλάχιστον. Έτσι, ακόμα και αν βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσεις ότι επικίνδυνος ιός ransomware, όπως πχ. ο ιός Joker_lucker@aol.com virus, διείσδυσε στο σύστημα του υπολογιστή σου και κρυπτογράφησε τα αρχεία σου, δεν θα πέσεις θύμα εκβιασμού. Αντιθέτως, θα μπορέσεις, χωρίς δεύτερη σκέψη, να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον ιό, καθώς και όλα τα βοηθητικά αρχεία του. Κατόπιν, θα μπορέσεις να επαναφέρεις στο σύστημα τα αρχεία που πρόλαβες να κάνεις backup.

Joker_lucker@aol.com.wallet ransomware virus

Πώς μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου αυτή η κακόβουλη παραλλαγή του ιού CrySiS?

Ο ιός Crysis ransomware εξαπλώνεται διαδικτυακά κυρίως μέσω κακόβουλων spam καμπανιών. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή όταν λαμβάνεις emails, κυρίως όταν αυτά προέρχονται από άγνωστους αποστολείς. Ποτέ, μην ανοίγεις τυχόν επισυνάψεις ή links μπορεί να περιλαμβάνονται σε αυτά τα spam emails. Πολλές φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τα phishing μηνύματα, πολύ απλά γιατί έχουν φτάσει σε τόσο προηγμένο επίπεδο παραπλάνησης που μοιάζουν σχεδόν πανομοιότυπα με emails αξιόπιστων εταιρειών και φορέων.

Οι κυβερνο-εγκληματίες προσπαθούν να παραπλανήσουν και να πείσουν τους χρήστες-θύματα ότι αυτά τα emails προέρχονται από πρωτοκλασσάτες εταιρείες, όπως πχ. Amazon, eBay, PayPal, ή από κρατικούς φορείς, όπως πχ. εφορία, ίδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων, κτλ. Σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώσαμε ότι αυτοί οι κυβερνο-εγκληματίες δε δίστασαν να στείλουν ακόμα και δήθεν ιατρικές εξετάσεις όπου διαγνώσθηκαν κοντινά πρόσωπα του χρήστη-θύματος με σοβαρές ασθένειες, ακόμα και καρκίνο! Όπως είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πολύ πιθανό ο χρήστης-θύμα να ανοίξει την κακόβουλη επισύναψη ή να κλικάρει τον κακόβουλο σύνδεσμο ανακατεύθυνσης χωρίς δεύτερες σκέψεις, καθότι μέσα σε πανικό.

Έτσι, αντί να ανοίξει το δήθεν σημαντικό έγγραφο ή να ανακατευθυνθεί σε δήθεν τμήμα υποστήριξης πελατών του φορέα ή της εταιρείας, ο χρήστης-θύμα με αυτή την κίνηση δίνει το ΟΚ στον ιό ransomware να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη συνέχεια. Οπότε ΜΗΝ πέσεις ποτέ θύμα εκφοβισμού ή παραπλανητικού δελεασμού από αυτού του είδους τα emails. Πολύ απλά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δεις τα πολύτιμα έγγραφά σου να κρυπτογραφούνται από κάποιον ιό ransomware!

Ο γρηγορότερος τρόπος αφαίρεσης του ιού Joker_lucker@aol.com.wallet

Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι τα αρχεία σου έχουν κρυπτογραφηθεί από αυτόν τον κακόβουλο ιό, δε υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Ο μοναδικός σίγουρος τρόπος για να ανακτήσεις την πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία είναι να είχες προνοήσει ή προλάβει να τα κάνεις backup.

Η πρώτη και μεγαλύτερη προτεραιότητά σου είναι η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Joker_lucker@aol.com.wallet virus και μάλιστα ΑΜΕΣΑ! Και κατόπιν να ‘θωρακίσεις’ την ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σου με κάποιο αξιόπιστο και πλήρως ενημερωμένο λογισμικό ασφάλειας, ώστε να αποφύγεις να βρεθείς σε τέτοιου είδους δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον. Παρακάτω, θα βρεις τις οδηγίες αφαίρεσης του malware Joker_lucker@aol.com.wallet.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Joker_lucker@aol.com.wallet

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση Joker_lucker@aol.com.wallet χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Joker_lucker@aol.com.wallet. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Joker_lucker@aol.com.wallet έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Μπόνους: Ανάκτηση δεδομένων

Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει δημιουργηθεί για να σε βοηθήσει να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά Joker_lucker@aol.com.wallet από τον υπολογιστή σου. Για να ανακτήσεις τα κρυπτογραφημένα αρχεία σου, συνιστούμε να ακολουθήσεις προσεκτικά τις οδηγίες που ετοίμασαν οι ioys.gr ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων.

Στην περίπτωση που δεις ότι όλα τα αρχεία σου έχουν αποκτήσει κακόβουλες επεκτάσεις αρχείων που σχετίζονται με τον ιό found joker_lucker@aol.com.wallet και ότι εμφανίστηκε εικόνα στο desktop που σε ενημερώνει ότι πρέπει να επικοινωνήσεις με τους hackers μέσω του joker_lucker@aol.com για να μάθεις πως να αποκρυπτογραφήσεις τα αρχεία σου, τότε αυτές είναι ξεκάθαρες ενδείξεις ότι ο υπολογιστής σου έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό. Σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού και κατόπιν να τσεκάρεις εάν πρόλαβες να κάνεις backup τα κρυπτογραφημένα αρχεία, ένα μέρος τους τουλάχιστον. Εάν δεν έχεις backup, τότε μπορείς να προσπαθήσεις να τα ανακτήσεις με κάποια από τις παρακάτω επιλογές. Ωστόσο, μη περιμένεις εντυπωσιακά αποτελέσματα. 

Εάν τα αρχεία σου έχουν κρυπτογραφηθεί από Joker_lucker@aol.com.wallet, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσεις αρκετές μεθόδους για την επαναφορά τους:

Data Recovery Pro

Το Data Recovery Pro μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις κατεστραμμένων/διαγραμένων αρχείων. Μπορείς να το δοκιμάσεις στην ανάκτηση αρχείων που κρυπτογράφησε ο ιός ransomware.

 • Λήψη Data Recovery Pro;
 • Ακολούθησε τα βήματα του Data Recovery Setup και εγκατάστησε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου
 • Κατόπιν, άνοιξέ το και προχώρα σε σάρωση συστήματος για τον εντοπισμό κρυπτογραφημένων αρχείων από τον ιό Joker_lucker@aol.com.wallet ransomware
 • Προχώρα σε επαναφορά τους.

Windows Previous Versions

Εάν είχες ενεργοποιημένη την Επαναφορά Συστήματος (System Restore), τότε μπορείς να ανακτήσεις κάποια από τα αρχεία που κρυπτογραφήθηκαν μέσω Windows Previous Copies. Ωστόσο, θα πρέπει να προσπαθήσεις να τα ανακτήσεις ένα προς ένα. Όπως μπορείς να καταλάβεις, πρόκειται για μια ιδιαιτέρως χρονοβόρα διαδικασία.

 • Επέλεξε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο που θες να επαναφέρεις και κάνε δεξί click πάνω του
 • Επέλεξε “Properties” και πήγαινε στην καρτέλα “Previous versions”
 • Εδώ, τσέκαρε όλες τις διαθέσιμες copies του αρχείου σε “Folder versions”. Θα πρέπει να επιλέξεις την έκδοση που επιθυμείς να ανακτήσεις και click “Restore”.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Joker_lucker@aol.com.wallet κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες