Απομάκρυνση Zbot

Οδηγός Απεγκατάστασης Zbot

Τι είναι το Zbot?

Ο Zbot είναι ένας επικίνδυνος δούρειος ίππος, ο οποίος χρησιμοποιείτε για να αποσπά προσωπικές πληροφορίες, όπως κωδικούς, διαπιστευτήρια και παρόμοιες ευαίσθητες πληροφορίες. Από τη στιγμή που αυτός ιός διεισδύει στον υπολογιστή, τροποποιεί το σύστημα και ξεκινά να καταγράφει καθετί που πληκτρολογεί ο χρήστης. Στη πραγματικότητα, αυτή η απειλή αποτελείται από τρία μέρη: τη γραμμή εργαλείων, το δούρειο ίππο και το διακομιστή διοίκησης και ελέγχου. Σύμφωνα με ειδικούς, το πρώτο μέρος χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσει την απειλή, το δεύτερο για να τροποποιήσει τον υπολογιστή και το τρίτο για να επιβεβαιώσει τον πλήρης έλεγχο του ιού στο σύστημα. Γι’ αυτό το λόγο, οι χάκερς μπορούν με ευκολία να αναβαθμίσουν τον Zbot και ακόμη και να αποκτήσουν πρόσβαση στο εκτεθειμένο αυτό σύστημα.

Πως μπορεί ο ιός Zbot να μολύνει τον υπολογιστή μου?

Ο Zbot εξαπλώνεται κυρίως με τη βοήθεια των μηνυμάτων spam. Μπορεί να σας ξεγελάσουν ώστε να κατεβάσετε αυτόν τον ιό στον υπολογιστή σας, αν πέσετε θύμα κάποιου πλαστού μηνύματος, το οποίο υποτίθεται πως το έχει στείλει κάποια αξιόπιστη εταιρία. Τέτοια ψεύτικα μηνύματα, τυπικά κάνουν αναφορά σε ανύπαρκτα αεροπορικά εισιτήρια, αποστολές που δεν παραλείφθηκαν ποτέ ή δέματα ταχυδρομείου και άλλα παρόμοια, τα οποία σκοπό έχουν να αυξήσουν την περιέργεια των χρηστών. Ορίστε ένα παράδειγμα ενός τέτοιου κακόβουλου μηνύματος:

——– Original Message ——–
Subject: Ninja Killed – Postal Tracking #PSGMR64782BY2C2
Date: Wed, 15 Apr 2009 16:32:50 +0900
From: United Parcel Service of America ottorios@ibfd.com
To: recipient.com

Hello!
We were not able to deliver postal package you sent on the 14th of March in time because the recipient’s address is not correct.
Please print out the invoice copy attached and collect the package at our office.
Your United Parcel Service of America

What is more, Trojan-Spy.Win32.Zbot.gen has some backdoor functionality and may even record keystrokes.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου, πως τέτοια email περιέχουν κάποιο σύνδεσμο ή επισυναπτόμενο αρχείο, το οποίο και θα κάνει λήψη του δούρειου ίππου στο σύστημα. Επιπλέον, ο Zbot διανέμεται μέσω εκτεθειμένων ιστοσελίδων αλλά και μέσω διαφόρων αιφνιδιαστικών επιθέσεων.

Αν πιστεύετε, πως το μηχάνημα σας έχει μολυνθεί από τον δούρειο ίππο Zbot, δεν πρέπει να χάσετε ούτε λεπτό, γιατί μπορεί να σας αποσπάσει προσωπικές σας πληροφορίες και άλλα σημαντικά δεδομένα.

Πως να αφαιρέσετε τον ιό Zbot?

Αν έχετε την εντύπωση, πως ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από τον Zbot ή κάποια άλλη κακόβουλη εφαρμογή, πρέπει να σαρώσετε το μηχάνημα σας με κάποιο ενημερωμένο anti-spyware. Σε αυτή την περίπτωση, προτείνουμε τις ακόλουθες λύσεις ασφαλείας: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες