Απομάκρυνση Yoursites123 (Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης Ιών)

Οδηγός Απεγκατάστασης Yoursites123

Τι είναι το Yoursites123?

Μπορώ να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το Yoursites123.com για τις διαδικτυακές μου αναζητήσεις?

Όχι, σε καμιά περίπτωση δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε το Yoursites123.com για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, γιατί πολύ απλά πρόκειται για browser hijacker (είδος ανεπιθύμητου προγράμματος που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο).

Όσο και να προωθείται ως μια καθόλα νόμιμη ιστοσελίδα που παρέχει στους χρήστες βελτιωμένη εμπειρία διαδικτυακών αναζητήσεων, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια πολύ χαμηλής έως αναξιόπιστης ποιότητας μηχανή αναζήτησης. Στην περίπτωση που αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η μηχανή αναζήτησης Yoursites123 θα σας εμφανίζει άσχετα και σαφώς ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζήτησης, αλλά και πληθώρα ύποπτων συνδέσμων ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites).

Εκτός των συνδέσμων ανακατεύθυνσης, θα εμφανίζει διαφόρων τύπων (αναδυόμενες, μπάνερς, ειδοποιήσεις,κτλ.) διαφημίσεις με σαφώς παραπλανητικό περιεχόμενο. Κύριος στόχος τους θα είναι να σας πείσουν να κατεβάσετε διαφόρων ειδών υποτιθέμενα ‘αναγκαίες’ αναβαθμίσεις προγραμμάτων που τυχαίνει να έχετε εγκαταστημένα στο σύστημα του υπολογιστή σας. Σε γενικές γραμμές, αυτού του είδους οι hijackers προσπαθούν να παραπλανήσουν τους χρήστες και να τους πείσουν να κατεβάσουν υποτιθέμενες λήψεις αναβαθμίσεων δημοφιλών προγραμμάτων, όπως πχ. Java, Flash Player, FLV Player, κλπ.

Στην πραγματικότητα, αυτές οι ‘ενημερώσεις’ δεν είναι τίποτα άλλο παρά installers διαφόρων ύποπτων ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. browser hijackers, adwares (είδος ανεπιθύμητου προγράμματος που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις τρίτων), PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα, κλπ.). Για αυτό τον λόγο, σας συνιστούμε να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του PUP στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι έχει καταφέρει να ‘τρυπώσει’ και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Αν και τεχνικά μιλώντας, δε χαρακτηρίζεται ως ιός, ωστόσο έχει σαφώς αρνητικό αντίκτυπο στις επιδόσεις του υπολογιστή και μπορεί να δημιουργήσει δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις τόσο για την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σας, όσο και για την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων. Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι ο ιός Yoursites123.com virus έχει αφαιρεθεί ολοκληρωτικά, συμπεριλαμβανομένων και των βοηθητικών αρχείων που σχετίζονται με αυτό, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε για την αφαίρεσή του το εξαίρετο πρόγραμμα ασφάλειας, FortectIntego.

Με το που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, ο ιός Yoursites123.com θα εμφανίζεται κάθε φορά που θα συνδέεστε στο διαδίκτυο με τον web browser σας. Επίσης, θα σας εμφανίζει αποτελέσματα αναζητήσεων που λίγη ή καθόλου σχέση θα έχουν με τα κριτήρια των διαδικτυακών σας αναζητήσεων. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό, κλικάροντας σε κάποιο αποτέλεσμα αναζήτησης που θα σας εμφανίσει, να ανακατευθυνθείτε σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους μέσω των οποίων μπορεί να εκθέσετε σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σας όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτό συμβαίνει, γιατί οι δημιουργοί του Your sites 123 λαμβάνουν χρήματα / ποσοστό κάθε φορά που ανακατευθύνουν χρήστες προς ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites).

Με τη βοήθεια της επέκτασής του, το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα θα καταφέρει να προσκολλήσει σε όλους τους web browsers που έχετε εγκαταστημένους, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών Internet Explorer, Google Chrome, και Mozilla Firefox.

Επίσης, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι στην περίπτωση που ο Yoursites123.com hijacker καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους, έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, κλπ.

Έτσι, θα συλλέγονται διάφορα δεδομένα βάση των οποίων θα δημιουργηθεί το διαδικτυακό σας προφίλ. Κατόπιν, θα σας εμφανίζονται σχετικές, μάλλον άρτια στοχευμένες, διαφημίσεις συνεργαζόμενων τρίτων. Για να προφυλαχτείτε από την κατασκοπία που χαρακτηρίζει το Yoursites123, σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι αυτό έχει εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Πώς μπορεί αυτός ο browser hijacker να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου?

Μπορεί να κατεβάσετε οικειοθελώς το Yoursites123.com πιστεύοντας ότι πρόκειται για μια αξιόπιστη και με πολλές δυνατότητες μηχανή αναζήτησης. Ωστόσο, πιο πιθανό είναι αυτο να καταλήξει στον υπολογιστή σας χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή σας. Ο κυριότερος τρόπος διαδικτυακής του εξάπλωσης είναι η μέθοδος bundling. Με τη βοήθεια της μεθόδου bundling καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Έτσι, εάν δεν είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν κατεβάζετε αυτού του είδους εφαρμογές, είναι πολύ πιθανό να κατεβάσετε διαφόρων ειδών PUPs χωρίς να το αντιληφθείτε.

Για αυτό τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε πάντα Προσαρμοσμένη (Custom) ή Για Προχωρημένους (Advanced) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων και αρχείων πολλά εκ των οποίων θα προσπαθήσουν να αντικαταστήσουν αυθαίρετα την προ-επιλεγμένη αρχική σελίδα και μηχανή αναζητήσεων που ορίσατε για τον web browser σας.

Συνοψίζοντας απο τα παραπάνω, εάν κάνετε το λάθος και χρησιμοποιείτε τον ιό Yoursites123 virus για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις πιστεύοντας ότι πρόκειται για μια αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης που εμφανίζει χρήσιμα και ακριβή αποτελέσματα αναζητήσεων, τότε σας συμβουλεύουμε να σταματήσετε αμέσως!

Το τονίζουμε αυτό, γιατί δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου browser hijacker, το οποίο εκτός από ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζητήσεων, εμφανίζει επίσης παραπλανητικές διαφημίσεις και ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης συνεργαζόμενων τρίτων που επιθυμούν να αυξήσουν τη διαδικτυακή κατάταξη των ιστοσελίδων τους ή να μεγιστοποιήσουν τις διαδικτυακές τους πωλήσεις!

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, το προτιμότερο είναι να προβείτε σε ολοκληρωτική αφαίρεση του Yoursites123.com browser hijacker από το σύστημα του υπολογιστή σας στην περίπτωση που κατάφερε να ‘τρυπώσει’. Πώς μπορείτε να τα καταφέρετε? Απλά, επισκεφτείτε τη δεύτερη σελίδα κι εκεί θα βρείτε αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης.

Τι πρέπει να γνωρίζω ώστε να αφαιρέσω ολοκληρωτικά το Yoursites123.com?

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν το πλήθος των πιθανών απειλών που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε αργά ή γρήγορα, σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του Yoursites123. Μπορείτε να τα καταφέρετε με δυο διαφορετικούς τρόπους:

 • Επιλογή αυτόματης αφαίρεσης. Θετικά: εγγυημένη ολοκληρωτική αφαίρεση οποιουδήποτε ύποπτου/ανεπιθύμητου αρχείου σχετίζεται με το συγκεκριμένο browser hijacker, καθώς και συνεχής προστασία συστήματος υπολογιστή από όλων των ειδών τις κυβερνο-απειλές. Αρνητικά: απαιτείται η εγκατάσταση anti-malware προγράμματος ασφάλειας και συνεχής ενημέρωσή του ώστε να έχει στη βάση δεδομένων του τις πλέον πρόσφατες κυβερνο-απειλές.
 • Επιλογή χειροκίνητης αφαίρεσης. Θετικά: δεν απαιτείται καμία εγκατάσταση οποιουδήποτε προγράμματος ασφάλειας. Αρνητικά: δεν είναι εγγυημένη η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Yoursites123 virus. Επίσης, είναι απαραίτητες καλές γνώσεις πληροφορικής και προγραμματισμού.

Περισσότερες κι αναλυτικότερες πληροφορίες θα βρείτε παρακάτω:

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Yoursites123

Αφαίρεση Yoursites123 από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Yoursites123 και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Yoursites123 ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Yoursites123 από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Yoursites123 ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Yoursites123 από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Yoursites123 θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Yoursites123 και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Yoursites123 μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Yoursites123.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Yoursites123 από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Yoursites123 και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Yoursites123. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Yoursites123 από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Yoursites123 ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Yoursites123. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Yoursites123 υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες