Τι είναι yoursites123.com.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

Τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το εκτελέσιμο αρχείο yoursites123.com.exe

Εάν εμφανίστηκε ξαφνικά στον υπολογιστή σας το εκτελέσιμο αρχείο yoursites123.com.exe, τότε αυτό σημαίνει ότι το σύστημα του υπολογιστή σας μπορεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Όπως δηλώνει και το όνομα αυτού του εκτελέσιμου αρχείου, σχετίζεται με τον ιστότοπο Yoursites123.com .

Γιατί αυτό αποτελεί πρόβλημα? Γιατί ολοένα και περισσότεροι ειδικοί χαρακτηρίζουν το Yoursites123.com ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα), και πιο συγκεκριμένα ως browser hijacker (είδος ανεπιθύμητου λογισμικού που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο).

Μόλις το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα προβεί άμεσα σε μεγάλο εύρος ανεπιθύμητων δράσεων. Αρχικά, το Yoursites123.com θα προβεί σε αυθαίρετες τροποποιήσεις των παραμέτρων στις ρυθμίσεις των web browsers. Ο ιός ορίζει αυθαίρετα το yoursites123.com ως την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα, μηχανή αναζήτησης, και νέα URL καρτέλα web browser. Επίσης, θα εγκαταστήσει βοηθητικά αρχεία και προγράμματα, όπως πχ. γραμμές εργαλείων και διαφόρων ειδών πρόσθετα, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια κι αποτελεσματικότητα των αυθαίρετων τροποποιήσεων. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η επαναφορά των παλιών σας ρυθμίσεων είναι σχεδόν αδύνατη, εάν πρώτα δεν αφαιρεθεί ολοκληρωτικά ο ιός και τα βοηθητικά αρχεία/προγράμματά του που μπορεί να βρίσκονται εγκαταστημένα σε διάφορα σημεία του συστήματος του υπολογιστή.

Φυσικά, το εκτελέσιμο αρχείο yoursites123.com.exe σχετίζεται απευθείας με πολλές παρασκηνιακές διεργασίες του ιού. Επομένως, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε κι αυτό από τον υπολογιστή σας εάν επιθυμείτε να απαλλαγείτε οριστικά από τον ιό τύπου browser hijacker, yoursites123.com.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από την εκνευριστική και δυνητικά επικίνδυνη παρουσία αυτού του ιού με δυο τρόπους. Μπορείτε να το αφαιρέσετε είτε χειροκίνητα, ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης που θα βρείτε παρακάτω, ή αυτόματα, κατεβάζοντας κι εγκαθιστώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο FortectIntego. Αυτό θα προβεί αυτόματα σε γενική σάρωση συστήματος, εντοπισμό των κυβερνο-απειλών, και ολοκληρωτική αφαίρεσή τους, συμπεριλαμβανομένων των συνοδευτικών αρχείων και προγραμμάτων.

Πώς εμφανίστηκε αυτό το αρχείο στον υπολογιστή μου?

Εάν διαπιστώσατε ότι το yoursites123.com και το .exe εκτελέσιμο αρχείο του εμφανίστηκαν ξαφνικά στον υπολογιστή σας, τότε το πιθανότερο είναι ότι αυτό έγινε με τη βοήθεια της μεθόδου bundling. Εάν δεν έχετε ξανακούσει αυτό το όνομα, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόκειται για μια, από τις πολλές, παραπλανητικές και έμμεσες marketing στρατηγικές που χρησιμοποιείται ευρέως από δημιουργούς PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων) για τη διαδικτυακή εξάπλωση των προγραμμάτων αυτών. Πρακτικά, τα PUPs εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Εάν κατεβάσετε μια τέτοια εφαρμογή χωρίς να δείξετε την απαραίτητη προσοχή κατά τη διάρκεια όλων των φάσεων λήψης/εγκατάστασης, τότε, εκτός από την εφαρμογή που θα κατεβάσετε, θα κατέβουν παράλληλα και διαφόρων ειδών PUPs. Κυρίως, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με λήψεις εφαρμογών τύπου PDF converters, music/video players και recorders, καθώς αυτά αποτελούν κύρια δίοδο της στρατηγικής “bundling”.

Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες παράλληλων κι ανεπιθύμητων λήψεων, σας συνιστούμε να αποφύγετε τη Γρήγορη (Quick) ή Προτεινόμενη (Recommended) μορφή εγκατάστασης. Αυτές οι μορφές δε σας παρέχουν ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με την λήψη/εγκατάσταση.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω από τον υπολογιστή μου το εκτελέσιμο αρχείο yoursites123.com.exe?

Για να αφαιρέσετε από τον υπολογιστή σας το εκτελέσιμο αρχείο yoursites123.com.exe, θα πρέπει πρώτα να διαγράψετε τον browser hijacker που σχετίζεται με την παρουσία του. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του ιού yoursites123.com. Ωστόσο, θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus, ώστε να αφαιρέσετε γρηγορότερα, ευκολότερα, κι ολοκληρωτικά το εκτελέσιμο αρχείο yoursites123.com.exe. Επίσης, το antivirus θα μπορέσει να εντοπίσει και οποιαδήποτε άλλη κυβερνο-απειλή μπορεί να ‘τρύπωσε’ κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια παραμονής του yoursites123.com.exe. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνετε τακτικά τη βάση δεδομένων ιών του antivirus ώστε να απολαμβάνετε την καλύτερη δυνατή προστασία.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση