Απομάκρυνση YourOptimizer (Δωρεάν Οδηγίες)

Οδηγός Απεγκατάστασης YourOptimizer

Τι είναι το YourOptimizer?

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το YourOptimizer:

Το YourOptimizer είναι δημιουργία της Elektro Kod (επίσης γνωστό και ως Your Optimizer) και προωθείται διαδικτυακά ως ένα νόμιμο εργαλείο το οποίο έχει σχεδιαστεί να βοηθάει τους χρήστες με ζητήματα που αφορούν τους drivers και τις ενημερώσεις τους. Δυστυχώς, στην περίπτωση που μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε αυτό το πρόγραμμα, θα απογοητευτείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, η εξιδεικευμένη ομάδα του ioys.gr έφτασε στο συμπέρασμα ότι το καλύτερο θα ήταν να μείνετε μακρυά από το YourOptimizer. Όχι μόνο γιατί δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να σας προσφέρει, αλλά επίσης γιατί συνδέεται με πληθώρα παρασκηνιακών ύποπτων διεργασιών, και γιατί η αφαίρεσή του, όταν εν τέλει καταλάβετε ότι δεν αξίζει να το έχετε στον υπολογιστή σας, θα σας στοιχίσει ένα σωρό λεφτά! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που χαρακτηρίζεται ήδη ως PUP (Potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα).

Σε αυτό το σημείο, αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο PUP, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των PUPs, εξαπλώνεται διαδικτυακά μέ έμμεσους και ύπουλους τρόπους. Ο συνήθης τρόπος που εφαρμόζει είναι η μέθοδος bundling. Οι ολοένα και περισσότερες εντοπισμένες περιπτώσεις PUPs καταδεικνύουν ότι η μέθοδος bundling είναι η πλέον δημοφιλής μέθοδος διαδικτυακής εξάπλωσης PUPs. Συγκεκριμένα, τα PUPs εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Έτσι, στην περίπτωση που ο χρήστης δεν είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός κατά την λήψη/εγκατάσταση μιας τέτοιας εφαρμογής, θα κατεβάσει παράλληλα και τα PUPs (adwares, browser hijackers, κλπ.) που θα εμπεριέχονται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο PUP, αυτό μπορεί να διεισδύσει και ως παραπλανητική/ψευδή ενημέρωση Flash Player. Έτσι, καταφέρνει και διεισδύει χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκριση του χρήστη-θύματος ο οποίος διαπιστώνει λίγο αργότερα ότι το εκτελέσιμο αρχείο your_optimizer_setup.exe και πολλά άλλα ύποπτα αρχεία που σχετίζονται με τον ιό Your Optimizer virus έχουν διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή του.

Στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα αρχίσουν να σας εμφανίζονται πολύ συχνά και σε μεγάλο όγκο ενοχλητικές αναδυόμενες ειδοποιήσεις και διαφημίσεις. Συνήθως, το περιεχόμενό τους θα σας παροτρύνει να προβείτε σε διόρθωση χιλιάδων δήθεν εντοπισμένων σφαλμάτων συστήματος. ΜΗΝ πιστέψετε αυτές τις ειδοποιήσεις. Πρόκειται καθαρά για παραπλανητική τακτική! Κλικάροντας στους συνδέσμους ανακατεύθυνσης ή λήψης που μπορεί να εμπεριέχουν, θα εκθέσετε σε άμεσο κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σας όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, αλλά και χρημάτων!

Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι το σύστημα του υπολογιστή σας έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ψευδές/παραπλανητικό εργαλείο βελτιστοποίησης συστημάτων (βλ. fake optimization tool), τότε όχι μόνο δεν θα πρέπει να κλικάρετε διαφημίσεις που σχετίζονται με αυτό, αλλά θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε εντοπισμό κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Για να τα καταφέρετε, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego ή οποιοδήποτε άλλο παρομοίων δυνατοτήτων, πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware.

YourOptimizer

Ποιος είναι ο κύριος σκοπός αυτού του optimizer?

Στην περίπτωση που το Your Optimizer καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα αρχίσει άμεσα κι αυτόματα να εκτελεί πληθώρα ύποπτων κι αυθαίρετων διεργασιών. Πρώτα από όλα, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα σε διάφορα σημεία του συστήματος βοηθητικά του αρχεία. Κατόπιν, θα αρχίζει να εμφανίζει “σαρώσεις” συστήματος και να εμφανίζει αναφορές δήθεν εντοπισμένων σφαλμάτων. Σκοπός των παραπλανητικών αυτών ειδοποιήσεων σφαλμάτων συστήματος είναι να σας πείσουν ότι το σύστημα του υπολογιστή σας έχει το “κακό του το χάλι”.

Συνήθως, οι παραπλανητικές αυτές αναφορές εμφανίζουν εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες junk αρχεία, προβληματικά registries, ακόμα και Internet junk. Προσοχή! Σε καμιά περίπτωση τα αποτελέσματα αυτών των “σαρώσεων” δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα! Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμα μέθοδος παραπλανητικού εκφοβισμού που σκοπεύει να σας κάνει να πιστέψετε ότι το σύστημα του υπολογιστή σας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αποδοτικής λειτουργίας! Απώτερος σκοπός αυτών των προειδοποιητικών αναφορών είναι να σας κάνουν να προβείτε σε αγορά της πλήρους έκδοσης του YourOptimizer, νέας αναβάθμισής του, ή άλλου παρόμοιου optimizer που δημιούργησαν οι συγκεκριμένοι ραδιούργοι προγραμματιστές.

Συνοψίζοντας, πιστεύοντας το περιεχόμενο και κλικάροντες τις σχετικές διαφημίσεις / προειδοποιητικές αναφορές / σαρώσεις, θα ανακατευθυνθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκεκριμένου PUP, η οποία χαρακτηρίζεται ως αμφιβόλου αξιοπιστίας κι ασφάλειας! Είναι πολύ πιθανό μέσω αυτής της ιστοσελίδας να κατεβάσετε ασυνείδητα ή άθελα κι άλλα PUPs ή ακόμα και ιούς στο σύστημα του υπολογιστή σας! Όπως μπορείτε πολύ εύκολα να συμπεράνετε, το να κρατάτε αυτό το PUP στο σύστημα του υπολογιστή σας θα σας δημιουργήσει μόνο προβλήματα! Για αυτό τον λόγο, συνιστούμε την άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του YourOptimizer.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το YourOptimizer?

Στην περίπτωση που ο ιός YourOptimizer virus έχει καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας και ψάχνετε τρόπους αφαίρεσης, τότε η συνέχεια αυτού του άρθρου σας ενδιαφέρει!

Βασικά, μπορείτε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα ακολουθώντας προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης:

1. Click Έναρξη (“Start”)
2. Enter Πίνακας Ελέγχου (“Control Panel”)
3. Εντοπίστε το “YourOptimizer” (μπορεί να έχει και το όνομα “Your Optimizer by Elektro Kod”). Επιλέξτε Απεγκατάσταση (“Uninstall”)
4. Ολοκληρώστε τη διαδικασία κλικάροντας “OK”.

Αν και η αφαίρεσή του δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, ωστόσο είναι σαφώς προτιμότερο να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware. Οφείλουμε να τονίσουμε επίσης ότι για να καταφέρετε να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά αυτό τον ιό θα πρέπει να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ΟΛΑ τα σχετικά του αρχεία που βρίσκονται κρυμμένα σε διάφορα σημεία του συστήματος. Για αυτό τον λόγο, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα και πολυδοκιμασμένα anti-spywares : FortectIntego ή Malwarebytes. Αυτά θα αφαιρέσουν εγγυημένα κι ολοκληρωτικά το YourOptimizer.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες