Αφαίρεση ιού Your personal files are encrypted

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Your personal files are encrypted

Τι είναι το Your personal files are encrypted ΙΟΣ?

Ο ‘Your personal files are encrypted’ ιός είναι ένα πρόγραμμα ransomware (λογισμικό το οποίο μπλοκάρει τις λειτουργίες ενός συστήματος υπολογιστή και ζητάει από τον χρήστη-θύμα κάποιο ποσόν ως λύτρα για την επαναφορά των αρχικών ρυθμίσεων και της προσβασιμότητας), το οποίο ουσιαστικά μπορεί να δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων σε αυτούς τους χρήστες που κάνανε το λάθος να το αφήσουν εγκαταστημένο στο σύστημα του υπολογιστή τους.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα ransomwares προηγούμενων εκδόσεων, ο συγκεκριμένος ιός δεν έχει σχεδιαστεί για μια μόνο χώρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων, ο ιός αυτός διαδίδεται στο διαδίκτυο ασχέτως χώρας, επομένως θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί κάθε φορά που πλοηγείστε στο διαδίκτυο. Με το που διεισδύσει κι εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή, ο ‘Your personal files are encrypted’ ιός κρύβει και κρυπτογραφεί όλα τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο σύστημα και εμφανίζει ένα παραπλανητικό προειδοποιητικό μήνυμα αντί του desktop cover.

Όλα αυτά γίνονται για να εξαναγκάσουν τους χρήστες-θύματα να πληρώσουν λύτρα για να μπορέσουν να αποκρυπτογραφήσουν και πάλι τα αρχεία τους. Πριν βιαστείτε να πληρώσετε, και ουσιαστικά να χάσετε τα χρήματά σας, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι αυτή σας η κίνηση δε θα βοηθήσει στο να απαλλαγείτε από τον ‘Your personal files are encrypted’ ιό. Για αυτό τον λόγο, θα πρέπει να έχετε πάντα εγκαταστημένο ένα πλήρως αξιόπιστο κι ενημερωμένο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπείας) το οποίο θα σας απαλλάξει οριστικά από την ενοχλητική παρουσία ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ‘Your personal files are encrypted’ ΙΟΣ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ?

Ο ‘Your personal files are encrypted’ ιός διαδίδεται συνήθως με τη βοήθεια trojan horse, το οποίο μπορεί με ιδιαίτερη ευκολία να διεισδύσει σε συστήματα υπολογιστών χωρίς να γίνει αντιληπτό, να κατεβάσει παρασκηνιακά όλα τα προγράμματα που χρειάζεται ο ιός ransomware για να δραστηριοποιηθεί, έτσι ώστε να μπορέσει να μπλοκάρει το σύστημα του υπολογιστή-στόχου. Με το που τα καταφέρει, ο ιός έχει τη δυνατότητα να δραστηριοποιείται κάθε φορά που ο χρήστης-θύμα θα κάνει reboot στον υπολογιστή του.

Θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τον ‘Your personal files are encrypted’ ιό, γιατί μπορεί να κάνει τα πάντα για να σας παραπλανήσει στο να ξοδέψετε χρήματα για αυτό. Για να τα καταφέρει, εμφανίζει ειδοποιήσεις όπως αυτή :

Your personal files are encrypted!
Your important files encryption produced on this computer: photos, videos, document, etc. Here is a complete list of encrypted files, and you can personally verify this.
(…)
To obtain the private key for this computer, which will automatically decrypt files, you need to pay 100 USD / 100EUR / similar amount in another currency.
(…)
Any attempt to remove or damage this software will lead to immediate destruction of the private key server.

Θα σας συμβουλεύαμε να αγνοήσετε τα προειδοποιητικά μηνύματα που σχετίζονται με τον ‘Your personal files are encrypted’ ιό, πολύ απλά γιατί τα κάνει όλα αυτά για κερδοσκοπισμό των δημιουργών του εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως καλοστημένο και μεγάλο scam το οποίο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να το πιστέψετε.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ‘Your personal files are encrypted’ ΙΟ ?

Για να αφαιρέσετε τον ‘Your personal files are encrypted’ ιό από τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να απαλλαγείτε από όλα τα μολυσμένα αρχεία που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό. Ωστόσο, αν και οι περισσότεροι γνωρίζουν πως να ενεργοποιήσουν και να τρέξουν ένα anti-malware (λογισμικό προστασίας από κακόβουλα προγράμματα), το ransomware μπλοκάρει τα πάντα που βρίσκονται εγκαταστημένα στο υπολογιστή σας, οπότε το πιο πιθανό είναι να μη μπορέσετε ούτε καν να προβείτε σε σάρωση του συστήματος. Για να το καταφέρετε αυτό με επιτυχία, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα:

* ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ‘Your personal files are encrypted’ ΙΟΥ :

  1. Κάντε reboot τον μολυσμένο υπολογιστή σας σε ‘Safe mode with command prompt’ (Ασφαλή Λειτουργία με Γραμμή Εντολών) για να μπορέσετε να απενεργοποιήσετε τον ιό (αυτό λογικά πρέπει να ισχύει για όλες τις εκδόσεις του συγκεκριμένου ιού)
  2. Τρέξτε Regedit
  3. Αναζητήστε τις καταχωρήσεις WinLogon και σημειώστε όλα τα αρχεία που δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με explorer.exe.
  4. Αναζητήστε το registry (μητρώο) για τα συγκεκριμένα αρχεία που σημειώσατε και διαγράψτε τα registry keys (κλειδιά μητρώου) που αναφέρονται στα συγκεκριμένα αρχεία.
  5. Κάντε reboot και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : FortectIntego ή SpyHunter 5Combo Cleaner τα οποία θα εντοπίσουν και θα αφαιρέσουν επιτυχώς όλα τα αρχεία που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό.

* ΜΕΘΟΔΟΣ Flash:

1. Πάρτε ένα άλλο υπολογιστή και χρησιμοποιήστε το για να κατεβάσετε FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware πρόγραμμα επιθυμείτε.
2. Ενημερώστε το πρόγραμμα και μεταφέρετέ το σε κάποιο USB ή CD.
3. Παράλληλα, κάντε reboot στον μολυσμένο σας υπολογιστή σε Safe Mode with command prompt (Ασφαλή Λειτουργία με Γραμμή Εντολών) και εισάγετε το USB σε αυτό.
4.Κάντε ξανά reboot στον υπολογιστή που είναι μολυσμένος με τον ‘Your personal files are encrypted’ ιό και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος.

* Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι χρήστες που έχουν μολυνθεί με τον ‘Your personal files are encrypted’ ιό, μπορούν ακόμα κι έτσι να έχουν πρόσβαση σε άλλους λογαριασμούς στο σύστημα των Windows σας. Εάν κάποιος από αυτούς τους λογαριασμούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, τότε λογικά θα πρέπει να μπορείτε να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα anti-malware.

* Προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε το Flash έτσι ώστε να αποδυναμώσετε τις ικανότητες του συγκεκριμένου ransomware. Για να το καταφέρετε αυτό, δλδ. να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίντε στο Macromedia support κι επιλέξτε ‘Deny’ (Άρνηση) : http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το anti-malware πρόγραμμα της επιλογής σας.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες