Αφαίρεση ιού ‘You steal music I lock your PC’

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού ‘You steal music I lock your PC’

Τι είναι το 'You steal music I lock your PC' virus?

Ο ιός ‘You steal music I lock your PC’ είναι ένα επικίνδυνο ransomware, το οποίο αναστέλλει τη λειτουργία του συστήματος από τη στιγμή που μπαίνει στο σύστημα. Σίγουρα θα έχετε ακούσει και για άλλες εκδοχές αυτού του ransomware, όπως είναι ο ιός FBI, UK Police και παρόμοιοι, οι οποίοι δρουν πανομοιότυπα. Ωστόσο, αυτή η εκδοχή δεν ενεργεί ως μια κυβερνητική υπηρεσία η οποία αναφέρει διάφορες παραβιάσεις του νόμου και μετά ζητά την πληρωμή ενός προστίμου μέσω των συστημάτων προπληρωμής Ukash, Moneypak ή παρόμοιων. Ο ιός ‘You steal music I lock your pc’ κλειδώνει ολόκληρο το σύστημα και προβάλλει μια μεγάλη ειδοποίηση με ειδικούς χαρακτήρες. Αν μολυνθείτε από αυτό το ransomware και έχετε φυσική πρόσβαση στον υπολογιστή σας, πρέπει να ακολουθήσετε τον παρακάτω λεπτομερή οδηγό και να αφαιρέσετε τον ιό ‘You steal music I lock your PC’ από το σύστημα σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ‘You steal music I lock your PC’?

Ο ιός ‘You steal music I lock your PC’ εξαπλώνεται όπως και οι προηγούμενες εκδοχές των ransomware. Αν θέλετε να αποτρέψετε την διείσδυση του, πρέπει να μείνετε μακριά από παράνομες ιστοσελίδες και αναδυόμενες διαφημίσεις οι οποίες τυπικά εμφανίζονται όταν τις επισκέπτεστε. Επιπλέον, οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας αναφέρουν για διάφορα κακόβουλα e-mail, τα οποία επίσης χρησιμοποιούνται για να διανείμουν τέτοιες απειλές. Ωστόσο, όπως υποδουλώνει το όνομα του, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για να προσβληθείτε από τον ιό ‘You steal music I lock your PC’ είναι να κάνετε λήψη freeware και shareware στον υπολογιστή σας. Από τη στιγμή που διεισδύει στο σύστημα, τροποποιεί ορισμένες παραμέτρους και κλειδώνει τον υπολογιστή. Αν προσπαθήσετε να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή, θα δείτε πως η οθόνη κλειδώματος εμφανίζεται 2 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ξεκινά το σύστημα. Παρακαλούμε, μείνετε μακριά από κακόβουλες ιστοσελίδες οι οποίες ασχολούνται με τη διανομή αυτού του ransomware και αν τελικά μολυνθείτε, θα πρέπει να αφαιρέσετε τον ιό ‘You steal music I lock your PC’.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟ ‘You steal music I lock your PC’?

Όταν επιχειρήσετε να αφαιρέσετε τον ιό ‘You steal music I lock your PC’, πρέπει πρώτα να τον ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας. Ελέγξτε αν μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του μηχανήματος σας σε Ασφαλής λειτουργία με υποστήριξη δικτύου ή γραμμή εντολών και ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο μηχάνημα για να κάνετε λήψη του FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή οποιοδήποτε άλλο αξιόπιστο πρόγραμμα anti-malware.
2. Ενημερώστε το πρόγραμμα και μετακινήστε το σε ένα USB drive ή απλό CD.
3. Στο μεταξύ, κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου μηχανήματος σε Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών και συνδέστε το USB drive.
4. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή ακόμη μια φορά και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος.

* ΟΙ χρήστες που έχουν μολυνθεί από τέτοιους ιούς ransomware, έχουν δυνατότητα πρόσβασης στα Windows μέσω διαφορετικών λογαριασμών χρηστών. Αν ένας από αυτούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, θα μπορέσετε να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Προσπαθήστε να αρνηθείτε το Flash για να σταματήσετε τη κανονική λειτουργία αυτού του ransomware. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίνετε στη σελίδα υποστήριξης της Macromedia και επιλέξτε ‘Άρνηση’: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Μετά, εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Χειροκίνητη αφαίρεση του ιού ‘You steal music I lock your PC’:

  • Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή σε ‘Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών’ για να απενεργοποιήσετε αυτόν τον ιό Ukash (κανονικά λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις αυτής της απειλής)
  • Εκτελέστε το Regedit
  • Αναζητήστε για εγγραφές WinLogon και σημειώστε όλα τα αρχεία τα οποία δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με το explorer.exe.
  • Αναζητήστε στο μητρώο τα αρχεία αυτά που έχετε σημειώσει και διαγράψτε τα κλειδιά μητρώου τα οποία είναι συσχετισμένα με τα αρχεία.
  • Κάντε επανεκκίνηση και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με το ενημερωμένο FortectIntego έτσι ώστε να εξαλείψετε τα υπόλοιπα αρχεία του ιού. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το SpywareDoctor ή το MalwarebytesAntiMalware.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες