Αφαίρεση ιού Yahoo Redirect (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Αυγ 2018 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Yahoo Redirect

Τι είναι το Ιός ανακατευθύνσεων Yahoo?

Ανακατευθύνσεις Yahoo, ένα ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα

Yahoo Redirect virus

Εάν σας παρενοχλούν ανακατευθύνσεις από Yahoo, τότε σίγουρα σας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο άρθρο. Εξαιτίας τους, μπορεί να ανακατευθυνθείτε προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους τρίτων. Ο λόγος που συμβαίνει απλός. Ιδιοκτήτες ιστότοπων που επιθυμούν να αυξήσουν τη διαδικτυακή τους κατάταξη μέσω αυξημένων ροών επισκεψιμότητας, πληρώνουν την Yahoo να προβάλλει διαφημίσεις με συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς τους ιστότοπούς τους. Έτσι κερδίζουν όλοι, εκτός από τους χρήστες οι οποίοι ξεκάθαρα πέφτουν θύματα κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης.

Σίγουρα σε αυτό το σημείο, θα τριγυρνάνε αρκετές ερωτήσεις στο μυαλό σας. Τι εμφανίζει τις ανακατευθύνσεις από Yahoo? Σε τι μπελάδες μπορεί να με βάλουν αυτές οι ανακατευθύνσεις? Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Yahoo redirect virus? Αν θέλετε απαντήσεις σε αυτά τα φλέγοντα ερωτήματα, αρκεί να συνεχίσετε να διαβάζετε το άρθρο. Θα βρείτε τις απαντήσεις παρακάτω.

Τρόποι διαδικτυακής εξάπλωσης του ιού ανακατευθύνσεων Yahoo

Ο ιός ανακατευθύνσεων Yahoo χαρακτηρίζεται ως “browser hijacker” (ανεπιθύμητο λογισμικό που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο) και ως “potentially unwanted program”(βλ. PUP, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα). Σε γενικές γραμμές, τα προγράμματα που χαρακτηρίζονται έτσι εξαπλώνονται διαδικτυακά κυρίως μέσω τριων μεθόδων διαδικτυακής προώθησης:

 • Ο κλασσικός τρόπος της οικειοθελούς εγκατάστασης. Μπορείτε να εγκαταστήσετε οικειοθελώς τον ιό ανακατευθύνσεων Yahoo κι άλλα παρόμοια browser hijackers πηγαίνοντας στην επίσημη ιστοσελίδα τους από όπου και θα τα κατεβάσετε. Σε αυτό το σημείο, καλό είναι να τονίσουμε ότι πρέπει να είστε πολύ επιλεκτικοί και προσεκτικοί με τις εφαρμογές που κατεβάζετε από το διαδίκτυο.
 • Μέθοδος Bundling. Ο ιός ανακατευθύνσεων Yahoo μπορεί να εμφανιστεί στον υπολογιστή σας από το πουθενά, δλδ. χωρίς να το έχετε εγκαταστήσει εσείς οι ίδιοι. Το πιο πιθανόν είναι να κατέβηκε παράλληλα με κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή που κατεβάσατε πρόσφατα στον υπολογιστή σας. Συγκεκριμένα, μέσω της μεθόδου bundling, PUPs αυτού του τύπου καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν καθημερινά κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι εφαρμογών που εμπεριέχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης με browser hijackers είναι: download managers, PDF creators, video streaming και video recording λογισμικά και πολλές ακόμα παρόμοιες δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές.
 • Μέθοδος Malvertising. Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι, εξίσου παράνομοι όσο και νόμιμοι, που έχουν μολυνθεί από malvertising. Ο όρος αυτός σημαίνει ότι έχει διεισδύσει σε αυτούς τους ιστότοπους κακόβουλος κωδικός ο οποίος και είναι η αιτία που εμφανίζονται ύποπτες και παραπλανητικές αναδυόμενες διαφημίσεις εκεί. Συνήθως, το περιεχόμενο αυτών των διαφημίσεων είναι δήθεν αναγκαίες ενημερώσεις προγραμμάτων ή προωθήσεις δήθεν online διαγωνισμών και ερευνών με έπαθλο διάφορα δελεαστικά δώρα!

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να κρατήσετε το σύστημα του υπολογιστή σας 'θωρακισμένο' από διεισδύσεις browser hijackers, όπως πχ. ο ιός ανακατευθύνσεων Yahoo, είναι η εγκατάσταση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Εάν αναζητάτε ένα εξαίρετο εργαλείο ασφάλειας το οποίο εγγυημένα θα κρατάει μακρυά διαφόρων ειδών κυβερνο-απειλές, όπως πχ. PUPs και ιοί, σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε το FortectIntego.

Yahoo Redirect virus

Πώς ο ιός ανακατευθύνσεων Yahoo δρα στον υπολογιστή που διεισδύει?

Ο συγκεκριμένος ιός έχει πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά με Google Redirect virus και Bing Redirect virus . Οι ιοί αυτοί παρενοχλούν τους χρήστες εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια. Στην περίπτωση που κάποια από αυτές τις κυβερνο-απειλές διεισδύσει στον υπολογιστή σας, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να προβεί σε αυθαίρετες τροποποιήσεις στις παραμέτρους τόσο του συστήματος όσο και των web browsers που έχετε εγκαταστημένους.

Κατόπιν, ο ιός ανακατευθύνσεων Yahoo redirect virus θα αντικαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα την προ-επιλεγμένη σας Αρχική Σελίδα, μηχανή αναζήτησης, και νέα καρτέλα αναζητήσεων, και θα τροποποιήσει την λίστα των σελιδοδεικτών σας. Όλες αυτές οι αυθαίρετες τροποποιήσεις γίνονται σε τέτοια μυστικότητα, που θα τις καταλάβετε μόνο όταν αρχίσουν να εμφανίζονται διαφημίσεις κι ανακατευθύνσεις από τον ιό ανακατευθύνσεων Yahoo.

Επίσης, διαπιστώσαμε ότι ο συγκεκριμένος ιός παράγει κέρδη για τους δημιουργούς του και με τις εμφανίσεις 'πειραγμένων' αποτελεσμάτων αναζήτησης που εμπεριέχουν επιχορηγούμενους ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Καλό είναι να θυμάστε ότι είναι πολύ πιθανό μέσω αυτών των ιστότοπων να κατεβάσετε άθελα διαφόρων ειδών PUPs και malware.

Εάν ψάχνετε για το πως να διαγράψε τον ιό ανακατευθύνσεων Yahoo, τότε θα πρέπει να θυμάστε ότι το κουμπί διαγραφής του μπορεί να κρύβεται πίσω από διάφορα ονόματα. Η πλήρης διαγραφή του ιού ανακατευθύνσεων Yahoo Redirect μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς μόνο εφόσον γνωρίζετε το όνομα του browser hijacker πίσω από το οποίο κρύβεται.

Για να αποφύγετε την πιθανότητα να διαγράψετε άθελά σας χρήσιμα αρχεία και προγράμματα του συστήματος, σας συνιστούμε να επιλέξετε την αυτόματη αφαίρεση. Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως να διαγράψετε ολοκληρωτικά τον ιό ανακατευθύνσεων Yahoo.

Ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού ανακατευθύνσεων Yahoo από τον υπολογιστή και από όλους τους web browsers

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο ιός ανακατευθύνσεων Yahoo μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή σας χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή σας. Ωστόσο, μπορείτε να αποφύγετε αυτού του είδους τις παράλληλες και σαφώς ανεπιθύμητες διεισδύσεις έχοντας εγκαταστημένο κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας).

Τώρα, στην περίπτωση που ο ιός ανακατευθύνσεων Yahoo κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας (Mac ή Windows OS), τότε ΔΕΝ θα πρέπει να το κρατήσετε ούτε στιγμή παραπάνω, γιατί διαφορετικά υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σας ξεγελάσει και να σας ανακατευθύνει προς κακόβουλους ιστότοπους.

Επομένως, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος, αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι το anti-malware έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Yahoo Redirect

Αφαίρεση Yahoo Redirect από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Yahoo Redirect και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Yahoo Redirect ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Yahoo Redirect από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Yahoo Redirect ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Yahoo Redirect από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Yahoo Redirect θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός ανακατευθύνσεων Yahoo και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός ανακατευθύνσεων Yahoo μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός ανακατευθύνσεων Yahoo.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Yahoo Redirect από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Yahoo Redirect και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Yahoo Redirect. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Yahoo Redirect από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Yahoo Redirect ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Yahoo Redirect. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Yahoo Redirect υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες