Απομάκρυνση Windows Warning Alert (Τεχνική Υποστήριξη σε Θέματα Απάτης) - Οκτ 2018 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης Windows Warning Alert

Τι είναι το Windows Warning Alert?

Το Windows Warning Alert είναι ακόμα μία περίπτωση διαδικτυακής απάτης τεχνικής υποστήριξης (tech support scam) που είναι άκρως παραπλανητική

Απεικόνιση του Windows Warning Alert scamΤο Windows Warning Alert είναι ένα παραπλανητικό μήνυμα το οποίο εμφανίζεται στους χρήστες με στόχο να τους παραπλανήσει και να κερδοσκοπήσει εις βάρος τους. Αυτή η “μαϊμού” προειδοποίηση είναι ουσιαστικά ένα αναδυόμενο προειδοποιητικό μήνυμα σφάλματος (pop-up error message) το οποίο προειδοποιεί παραπλανητικά τους χρήστες οτι η συσκευή τους έχει μολυνθεί από κακόβουλα spyware και riskware και οτι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους κινδυνεύουν με χακάρισμα. Ωστόσο, αυτό το προειδοποιητικό μήνυμα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Θα πρέπει να σημειωθεί οτι οι εμφανίσεις του ενεργοποιούνται από adware το οποίο κατάφερε να διεισδύσει στο εκάστοτε σύστημα-στόχο.

Το συγκεκριμένο παραπλανητικό αναδυόμενο Windows Warning Alert μήνυμα υποστηρίζει οτι το σύστημα έχει δήθεν μολυνθεί από πολλές επικίνδυνες malware μολύνσεις και οτι τα αποθηκευμένα στο σύστημα προσωπικά δεδομένα (οικονομικά στοιχεία, προσωπικά στοιχεία σύνδεσης στο Facebook, προσωπικά στοιχεία σύνδεσης σε email λογαριασμούς, κτλ.) κινδυνεύουν να υποκλαπούν ή να χακαριστούν. Για την επίλυση αυτής της δήθεν σοβαρής προβληματικής κατάστασης, παροτρίνεται ο χρήστης να επικοινωνήσει με δήθεν “εξιδεικευμένη ομάδα τεχνικής υποστήριξης” καλώντας ένα συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό. Θα πρέπει να σημειωθεί οτι ο scam τηλεφωνικός αριθμός ενδέχεται να ποικίλει.

Οι social engineering πρακτικές αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο και βοηθούν σημαντικά τη βιομηχανία του marketing. Ωστόσο, οι κυβερνο-εγκληματίες, στα Αγγλικά cybercriminals, κατάφεραν να τις τελειοποιήσουν και να τις χρησιμοποιούν ευρέως για την επίτευξη των κακόβουλων σκοπών τους, όπως πχ. να παραπλανούν χρήστες και να κερδοσκοπούν εις βάρος τους. Εάν επιθυμείς να μάθεις περισσότερα για το πως να επιτύχεις την ολοκληρωτική αφαίρεση του Windows Warning Alert scam, απλά συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο.

Μόλις ο χρήστης-θύμα επικοινωνήσει με την υποτιθέμενη εξιδεικευμένη ομάδα τεχνικής υποστήριξης, οι απατεώνες αρχίζουν να παραπλανούν ακόμα περισσότερο τον χρήστη-θύμα. Για να γίνουν ακόμα πιο πειστικοί και να δραματοποιήσουν ακόμα περισσότερο την δήθεν προβληματική κατάσταση, χρησιμοποιούν περίπλοκους τεχνικούς όρους. Έτσι, γίνονται πειστικότεροι και τρομοκρατούν ακόμα περισσότερο τους χρήστες κάνοντάς τους να πιστεύουν οτι η συσκευή τους έχει μολυνθεί από πολλά επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία.

Φυσικά, το Windows Warning Alert δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμα μία διαδικτυακή απάτη τεχνικής υποστήριξης (tech support scam). Αν αντιμετωπίσεις κι εσύ αυτό πρόβλημα, θα πρέπει να ξερείς οτι η μόνη σίγουρη μόλυνση σε αυτή την περίπτωση είναι το adware που ευθύνεται για τις εμφανίσεις αυτών των μηνυμάτων, το οποίο φαίνεται οτι κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου. Για την εύκολη, γρήγορη, ασφαλή, αποτελεσματική και ολοκληρωτική αφαίρεση του adware, προτείνουμε τη χρήση κάποιου πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας, όπως πχ. το εξαιρετικό και πολυδοκιμασμένο FortectIntego.

Ορισμένες φορές, οι απατεώνες πίσω από το Windows Warning Alert μπορεί να ζητήσουν από τους χρήστες ακόμα και έγκριση απομακρυσμένης πρόσβασης. Εάν ο χρήστης-θύμα κάνει το λάθος να δώσει έγκριση, μπορεί να εκθέσει το σύστημα του υπολογιστή του σε κρυφές κι αυθαίρετες διεισδύσεις κακόβουλων malware/spyware προγραμμάτων, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν άμεση απειλή τόσο για την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί οτι οι απατεώνες έχουν τη τάση να προωθούν και τις πωλήσεις άχρηστων κι αναξιόπιστων λογισμικών. Συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας να ΜΗΝ πιστεύουν στα λεγόμενα αυτών των απατεώνων και σε καμιά περίπτωση να ΜΗΝ κάνουν το λάθος και προβούν σε περαιτέρω επαφή μαζί τους ή σε αγορά κάποιου από τα προϊόντα που μπορεί να τους προτείνουν.

Υπάρχουν χιλιάδες scams που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τα οποία προσπαθούν να παραπλανούν τους χρήστες και να τους κάνουν να πιστεύουν ότι το σύστημα του υπολογιστή τους έχει πάθει ζημιά ή έχει μολυνθεί από malware. Πάντα, αυτά τα scams προτείνουν τη τηλεφωνική επικοινωνία ή την αγορά κάποιου “θαυματουργού” λογισμικού αμφιβόλου αξιοπιστίας και ασφάλειας. Τα παραπλανητικά αυτά μηνύματα εμφανίζονται λόγω adware που κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστούμε τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Windows Warning Alert virus, γιατί όσο παραμένει το adware στο σύστημα κινδυνεύουν τα προσωπικά δεδομένα.

Το adware μπορεί να αποδειχθεί δυνητικά επικίνδυνο

Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων έφτασαν στο συμπέρασμα οτι σε γενικές γραμμές το adware είναι σχετικά ακίνδυνο, αν και ιδιαιτέρως ενοχλητικό καθώς εμφανίζει μεγάλο όγκο επιχορηγούμενων διαφημίσεων. Επίσης, το συγκεκριμένο adware έχει τη τάση να εγκαθιστά κρυφά βοηθητικά αρχεία χωρίς τη συνειδητή συγκατάθεση των χρηστών, ενώ “πλημμυρίζει” την οθόνη με διαφημίσεις, όπως πχ. μπάνερ, διαδικτυακές προσφορές, κτλ., κάθε φορά που ο χρήστης περιηγείται στο διαδίκτυο, ακόμα και σε νόμιμες δημοφιλείς ιστοσελίδες. Έχει τη τάση να ανακατευθύνει τους χρήστες σε επιχορηγούμενα ύποπτα sites συνεργαζόμενων τρίτων, κυρίως στοιχηματικού, πορνογραφικού, και online gaming περιεχομένου.

Ακόμα, έχει διαπιστωθεί οτι το adware μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές επιβραδύνσεις στη γενικότερη λειτουργία του συστήματος καθώς τρέχει πολλαπλές παρασκηνιακές διεργασίες ώστε να εμφανίζει επιχορηγούμενες διαφημίσεις. Με αυτό το τρόπο, κάθε διαδικτυακή περιήγηση μπορεί να γίνει πραγματικός εφιάλτης για τον χρήστη-θύμα. Επομένως, συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας να αποφεύγουν να έχουν εγκαταστημένα adware στο σύστημα και να κάνουν εκτενή έρευνα κάθε φορά που είναι να κατεβάσουν ή να χρησιμοποιήσουν κάποιο app ή λογισμικό.

Πώς μοιάζει το Windows Warning AlertΣυνήθως, οι scammers εφαρμόζουν προηγμένες social engineering τεχνικές για να ξεγελούν τους χρήστες.

To adware εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης apps τρίτων (software bundles)

Εάν διαπιστώσεις την παρουσία του adware στο σύστημα του υπολογιστή σου, καλό θα ήταν να τσεκάρεις ποια apps κατέβασες πρόσφατα στον υπολογιστή σου από το διαδίκτυο. Θα πρέπει να σημειωθεί οτι η μέθοδος bundling αποτελεί αγαπημένη μέθοδο για τη διαδικτυακή εξάπλωση PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) και ως μέσον χρησιμοποιούνται freeware / shareware apps.

Για την αποφυγή παράλληλων λήψεων PUPs, όπως το συγκεκριμένο adware, συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας να επιλέγουν πάντα Προηγμένη / Σύνθετη (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης, αντί για Προτεινόμενη (Recommended) ή Γρήγορη (Quick) μορφή εγκατάστασης.

Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου κάθε φορά που θα επιθυμείς να κατεβάσεις κάποιο freeware / shareware app στο σύστημα του υπολογιστή σου. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη / εγκατάσταση ενός app και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων που αφορούν κυρίως PUPs, όπως το συγκεκριμένο adware. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να διαβάζεις προσεκτικά και οποιοδήποτε έγγραφο συνοδεύει ένα app, όπως πχ. η Συμφωνία Αδειοδότησης Τελικού Χρήστη (EULA, End User's License Agreement) και η Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy).

Πώς μπορεί να επιτευχθεί η ολοκληρωτική αφαίρεση του Windows Warning Alert scam

Εάν κατάφερε ήδη το συγκεκριμένο scam να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, σε συμβουλεύουμε να ακολουθήσεις προσεκτικά τα παρακάτω βήματα:

 • Αφαίρεσε ολοκληρωτικά το Windows Warning Alert scam από τον υπολογιστή σου
 • Κάνε επαναφορά (reset) των browser ρυθμίσεων και όλων των προσωπικών κωδικών πρόσβασης
 • Επικοινώνησε άμεσα με τη τράπεζά σου (στην περίπτωση που οι συγκεκριμένοι απατεώνες σου πήραν χρήματα)
 • Σε γενικές γραμμές, καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με τη Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η ολοκληρωτική αφαίρεση του Windows Warning Alert μπορεί να επιτευχθεί τόσο χειροκίνητα όσο και αυτόματα. Συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας να προτιμήσουν την αυτόματη αφαίρεση, δλδ. να χρησιμοποιήσουν κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας, το οποίο αυτόματα θα εντοπίσει και θα αφαιρέσει ολοκληρωτικά όποια κυβερνο-μόλυνση κατάφερε να διεισδύσει κρυφά και να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή, συμπ. PUPs, spyware, malware, κτλ. Μπορείς να επιλέξεις κάποιο από τα εξαιρετικά λογισμικά ασφαλείας που προτείνουμε πιο κάτω.

Η χειροκίνητη αφαίρεση του ιού είναι επίσης δυνατή. Ωστόσο, απαιτεί περισσότερο χρόνο, μεγάλη προσοχή, και είναι σαφώς πιο περίπλοκη. Εάν οι γνώσεις σου περί πληροφορικής και διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων είναι προηγμένες, μπορείς να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης. Προσοχή! Το παραμικρό λάθος ή η ελάχιστη παράλειψη μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία της όλης διαδικασίας.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Windows Warning Alert

Αφαίρεση Windows Warning Alert από συστήματα Windows

Θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες για να εξουδετερώσεις πλήρως το Windows Warning Alert από τα Windows OS:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Windows Warning Alert και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Windows Warning Alert ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Windows Warning Alert από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Windows Warning Alert ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Windows Warning Alert από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Windows Warning Alert θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Windows Warning Alert και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Windows Warning Alert μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Windows Warning Alert.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Windows Warning Alert από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Windows Warning Alert και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Windows Warning Alert. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Windows Warning Alert από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Windows Warning Alert ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Windows Warning Alert. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Windows Warning Alert υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες