Απομάκρυνση Win Speedup 2018 (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Ιούλ 2018

Οδηγός Απεγκατάστασης Win Speedup 2018

Τι είναι το Win Speedup 2018?

Το Win Speedup 2018 είναι ένα παραπλανητικό εργαλείο βελτιστοποίησης (optimization tool) που δεν προσφέρει τίποτα θετικό στη γενική απόδοση του συστήματος

Ο Win Speedup 2018 ιός

Win Speedup 2018 – ένα PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) που εμφανίζει ψευδή/παραπλανητικά μηνύματα σφάλματος σχετικά με διάφορες δήθεν προβληματικές καταστάσεις συστήματος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προωθείται ως εργαλείο βελτιστοποίησης το οποίο υποτίθεται ότι μπορεί να εντοπίζει και να διορθώνει/επιλύνει διάφορα συστημικά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν στον υπολογιστή.

Αν και από πρώτης όψεως το πρόγραμμα μπορεί να δείχνει νόμιμο και με τις προωθητικές υποσχέσεις του να προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών χρηστών, όμως, στις περισσότερες των περιπτώσεων, έχει τη τάση να διεισδύει ‘απρόσκλητο’ σε συστήματα υπολογιστών. Αυτή του η τάση αποτελεί και τον κύριο λόγο που το Win Speedup 2018 χαρακτηρίζεται ως PUP.

Μόλις το συγκεκριμένο PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, αρχίζει να σαρώνει το συστημα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία σάρωσης, το πρόγραμμα εμφανίζει λίστα αποτελεσμάτων σάρωσης με διάφορα ζητήματα ασφαλείας ή κυβερνο-απειλές που δήθεν εντόπισε το PUP. Προσοχή! Η λίστα αυτή έχει καθαρά παραπλανητικό χαρακτήρα ώστε να πειστούν οι χρήστες-θύματα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον υπολογιστή τους. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον υπολογιστή αυτό δεν είναι άλλο απ’ αυτό το ύποπτο λογισμικό ασφαλείας. Ο ιός Win Speed up 2018 virus μεταμφιέζεται ως δήθεν χρήσιμο εργαλείο ασφαλείας, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ουδεμία δυνατότητα δεν έχει εντοπισμού κυβερνο-απειλών ή διόρθωσης συστημικών προβλημάτων.

Όνομα Win Speedup 2018
Τύπος Παραπλανητικό εργαλείο βελτιστοποίησης
Ενδείξεις Εμφανίζει παραπλανητικά μηνύματα σφάλματος που προωθούν την αγορά άλλων εργαλείων
Επικινδυνότητα Χαμηλή. Δεν έχει πρόσβαση στις ρυθμίσεις συστήματος
Προώθηση Μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης προγραμμάτων τρίτων (software bundles)
Αντιμετώπιση Το FortectIntego είναι το καλύτερο εργαλείο ασφαλείας για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού

Το Win Speedup 2018 υπόσχεται κυρίως ότι μπορεί να αυξήσει τη ταχύτητα συστήματος Η/Υ καθαρίζοντας το Windows registry. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, οι υποσχέσεις καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Παρά τη μεγάλη λίστα με καταχωρήσεις συστήματος που προτείνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα να αφαιρεθούν, η ταχύτητα δεν θα αυξηθεί. Απεναντίας, υπάρχει ο κίνδυνος το PUP να αφαιρέσει χρήσιμες και σημαντικές συστημικές καταχωρήσεις και να δημιουργήσει πλήθος συστημικών προβλημάτων και γενικότερης συστημικής δυσλειτουργίας.

Οι Developers του Win Speedup 2018 PUP κερδοσκοπούν εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών. Κάθε προτεινόμενη αγορά που κάνουν οι παραπλανημένοι χρήστες αποφέρει κέρδος στους developers. Πώς γίνεται αυτό; Μόλις εμφανίσει λίστα με τα δήθεν εντοπισμένα προβλήματα / απειλές συστήματος, ο ιός προτείνει την αγορά της πλήρους του έκδοσης και εμφανίζει την αγορά ως τη μοναδική αξιόπιστη λύση για την επίλυση του προβλήματος. Σε καμιά περίπτωση δεν αξίζει η αγορά της πλήρους έκδοσης του WinSpeedup2018. Το μόνο που θα καταφέρεις, στην περίπτωση που το αγοράσεις, είναι απλά να σταματήσουν να σου εμφανίζονται αυτές οι παραπλανητικές ειδοποιήσεις σφάλματος.

Εάν εντοπίσεις την παρουσία του Win Speedup 2018 και δε θυμάσαι να το έχεις κατεβάσει, αυτό σημαίνει ότι το PUP κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου μέσω λήψης άλλων apps. Ψευδή / παραπλανητικά εργαλεία βελτιστοποίησης (optimization tools) σαν αυτό προσπαθούν να παραπλανήσουν τους χρήστες με τη χρήση λογότυπων (logos) ή ονομάτων παρόμοιων με δημοφιλή και νόμιμα προγράμματα. Αυτός ο τύπος προγραμμάτων είναι γνωστός ως scareware λόγω των social-engineering τεχνικών που χρησιμοποιούνται ώστε να πείσουν τους χρήστες να αγοράσουν την πλήρη έκδοση αυτών των προγραμμάτων. Πάνω στον φόβο τους, καθώς πιστεύουν ότι το σύστημα του υπολογιστή τους έχει μολυνθεί από κάποια κακόβουλη απειλή ή επειδή πιστεύουν ότι το σύστημα κινδυνεύει με κατάρρευση λόγω προβληματικών καταχωρήσεων, οι χρήστες-θύματα σπεύδουν να αγοράσουν τις άδειες χρήσης ψευδών / παραπλανητικών και καθόλα άχρηστων εργαλείων ή προγραμμάτων.

Στην περίπτωση που διαπιστώσεις την παρουσία του Win Speedup 2018 στο σύστημα του υπολογιστή σου, συνιστούμε την άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεσή του, πόσο μάλλον εάν αυτό βρέθηκε στον υπολογιστή σου χωρίς να το έχεις κατεβάσει.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το Win Speedup 2018 δεν παρέχει καμία απολύτως βελτιστοποίηση στο σύστημα του Η/Υ, απεναντίας δημιουργεί σωρία προβλημάτων. Οι παραπλανητικές προειδοποιήσεις σφάλματος και οι παραπλανητικές σαρώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν δυσλειτουργίες. Επομένως, είναι μονόδρομος η άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του Win Speedup 2018. Για σωστή σάρωση συστήματος και εγγυημένη ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού, προτείνουμε τη χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου anti-malware FortectIntego.

Το Win Speedup 2018Το Win Speedup 2018 είναι ένα ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου adware που εμφανίζει ψευδείς / παραπλανητικές ειδοποιήσεις σφάλματος.

Ενοχλητικές διαφημίσεις και bundling βοηθούν στη διαδικτυακή εξάπλωση του Win Speedup 2018 PUP

Τις περισσότερες φορές, αυτά τα ενοχλητικά και ανεπιθύμητα προγράμματα εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling ή social engineering. Μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά στον υπολογιστή σου μετά από κάποιο κλικ σου σε ύποπτη διαφήμιση σχετικά με βελτιστοποίηση συστήματος με ένα κλικ. Ένα κλικ που αντί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις το σύστημά του υπολογιστή σου, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ αρνητικές συνέπειες. Παρόλο που οι developers του Win Speedup 2018 το προωθούν διαδικτυακά ώς ένα ασφαλές και χρήσιμο εργαλείο, η ομάδα ειδικών του Bedynet.ru προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε αγορά που σχετίζεται με το πρόγραμμα είναι δυνητικό scam.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αναφερθεί και η μέθοδος bundling, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως από τα περισσότερα PUPs. Οι developers αυτών των παραπλανητικών και δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων, τείνουν να προσθέτουν τα προγράμματά τους σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware apps τρίτων. Έτσι, καταφέρνουν και κατεβαίνουν ‘αθόρυβα’ σε συστήματα υπολογιστών, παράλληλα με τις λήψεις αυτών των εφαρμογών.

Ο καλύτερος τρόπος να προφυλαχθείς απ’ αυτές τις παράλληλες λήψεις PUPs είναι να επιλέγεις πάντα Για Προχωρημένους / Προηγμένη (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Μ’ αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις κάθε φορά. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων PUPs.

Συνιστούμε την ολοκληρωτική αφαίρεση του Win Speedup 2018 εργαλείου, στην περίπτωση που διαπιστωθεί η παρουσία του στο σύστημα του υπολογιστή

Για την ολοκληρωτική αφαίρεση του Win Speedup 2018 θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες. Εάν επιθυμείς την πραγματική βελτιστοποίηση του συστήματος του υπολογιστή σου, θα πρέπει να επιλέξεις αξιόπιστα επαγγελματικά εργαλεία και προγράμματα που σχετίζονται μ’ αυτό τον τομέα. Μιας και τα PUPs κατεβαίνουν συνήθως με διάφορα άλλα προγράμματα και βοηθητικά αρχεία, είναι σημαντικό να εντοπιστούν και να αφαιρεθούν κι αυτά, ώστε να επιτευχθεί ολοκληρωτική αφαίρεση του Win Speedup 2018. Κατόπιν, θα πρέπει να προβείς σε αναλυτική σάρωση συστήματος ώστε να σιγουρευτείς ότι το σύστημα καθάρισε πλήρως.

Για την αποτελεσματική, ασφαλή, και γρήγορη αφαίρεση του Win Speedup 2018, προτείνουμε την λήψη και χρήση κάποιου απ’ αυτά τα εξαιρετικά και πλήρως δοκιμασμένα προγράμματα ασφαλείας ή άλλα παρόμοιων δυνατοτήτων.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Win Speedup 2018

Αφαίρεση Win Speedup 2018 από συστήματα Windows

Απεγκατάστησε το Win Speedup 2018 από Windows OS με τη βοήθεια αυτού του οδηγού:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Win Speedup 2018 και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Win Speedup 2018 ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Win Speedup 2018 από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Win Speedup 2018 ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Win Speedup 2018 από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Win Speedup 2018 θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Win Speedup 2018 και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Win Speedup 2018 μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Win Speedup 2018.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Win Speedup 2018 από Google Chrome

Απαλλάξου από τις παραπλανητικές Win Speedup 2018 διαφημίσεις που τυχόν σου εμφανίζονται στο Google Chrome προχωρώντας σε επαναφορά του browser:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Win Speedup 2018 και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Win Speedup 2018. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Win Speedup 2018 από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Win Speedup 2018 ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Win Speedup 2018. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Win Speedup 2018 υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες