Αφαίρεση ιού Whitesmoke

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Whitesmoke

Τι είναι το Whitesmoke virus?

Το Whitesmoke virus είναι ένας ιός που εκνευρίζει τους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, είναι στενά συνδεδεμένο με το Whitesmoke translator, το οποίο παρουσιάζεται ως ένα λογισμικό που ‘σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα οποιοδήποτε κέιμενο από οποιαδήποτε εφαρμογή που βασίζεται σε κείμενα και αυτομάτως να το μεταφράσει στη γλώσσα που επιθυμείτε’. Ωστόσο, πέραν της ικανότητάς του να παράγει μεταφρασμένα κείμενα υψηλής ποιότητας, έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές ότι ευθύνεται για την εγκατάσταση trojan στον υπολογιστή του χρήστη-θύματος κάτι που δημιουργεί εκνευριστικές ανακατευθύνσεις σε ανεπιθύμητους ιστότοπους.

Και φυσικά αυτή δεν είναι η μοναδική ανεπιθύμητη δραστηριότητα για την οποία ευθύνεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα – κατόπιν εγκαταστάσεως του Whitesmoke translator, υπάρχει επίσης η πιθανότητα να βρείτε εγκαταστημένο και το Whitesmoke toolbar, χωρίς φυσικά να ζητηθεί η έγκρισή σας.

Όπως μπορείτε πολύ εύκολα να διαπιστώσετε, το πρόγραμμα αυτό μπορεί να γίνει η αιτία ενεργοποίησης δυσάρεστων και ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων στον υπολογιστή σας και σε καμία περίπτωση δε σας συνιστούμε να το κρατήσετε στο σύστημα του υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ WHITESMOKE VIRUS ΝΑ ‘ΚΟΛΛΗΣΕΙ’ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Υπάρχουν πολλοί δημοφιλείς ιστότοποι που προωθούν το Whitesmoke translator.

Ωστόσο, οι περισσότεροι εξ αυτών μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ταυτοχρόνως με το πρόγραμμα προωθούν και το Whitesmoke virus. Με το που διεισδύσει, εγκατασταθεί και ενεργοποιηθεί ξεκινάει να εμφανίζει διάφορα εικονίδια που γράφουν “Improve Your PC” (βελτιώστε τον υπολογιστή σας) και άλλα παρόμοια. Σε περίπτωση που κάποιο από αυτά κλικαριστεί από τον χρήστη, τότε αυτός ανακατευθύνεται σε διάφορους ‘ύποπτους’ ιστότοπους που είναι γνωστό ότι προωθούν κι άλλες ανεπιθύμητες εφαρμογές. Επίσης, το Whitesmoke virus έχει τη τάση να αντικαθιστά την Αρχική Σελίδα με το whitesmokestart.com όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί τον IE για την πλοήγησή του, επιστρέφει ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζήτησης και εμφανίζει διάφορες pop-up διαφημίσεις.

Για τους παραπάνω λόγους πολλοί ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας έχουν ξεκινήσει να χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο λογισμικό ως ‘ενδεχομένως ανεπιθύμητο’.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ WHITESMOKE VIRUS?

Για να μπορέσετε να απεγκαταστήσετε το Whitesmoke toolbar, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα :

Για τον Intenet Explorer πηγαίντε Tools (Εργαλεία) → Internet Options (Επιλογές Διαδικτύου) → Programs (Προγράμματα) → Extensions (Επεκτάσεις).

Για τον Mozilla Firefox πηγαίντε Firefox → Add-ons menu (Μενού πρόσθετων).

Ωστόσο, σίγουρα προτιμότερο θα ήταν να προβείτε σε γενική και αναλυτική σάρωση του συστήματος του υπολογιστή σας με ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware πρόγραμμα για να είστε βέβαιοι ότι θα αφαιρεθεί επιτυχώς και οριστικά το Whitesmoke virus από τον υπολογιστή σας. Για περιπτώσεις σαν και αυτή θα σας προτείναμε να χρησιμοποιείτε κάποια από αυτές τις τρείς πρόσφατες εκδόσεις των εξαίρετων αυτών προγραμμάτων ασφάλειας :FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes .

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες