Αφαίρεση ιού White Screen

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού White Screen

Τι είναι το White Screen virus?

Ο ιός White Screen είναι ένα επικίνδυνο badware, το οποίο μπλοκάρει τον υπολογιστή και προβάλλει μια λευκή οθόνη η οποία καλύπτει ολόκληρη την οθόνη του χρήστη. Αυτή η πλαστή λευκή ειδοποίηση κρύβει όλα τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας, τη γραμμή εργασιών και το μενού γρήγορης εκκίνησης. Αντί αυτού, εμφανίζει ένα μήνυμα από τη κυβερνητική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, του Καναδά ή οποιαδήποτε άλλης χώρας ανάλογα με τη τοποθεσία του θύματος. Επιπλέον, εμφανίζει τη διεύθυνση IP του θύματος και υποστηρίζει πως ο ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώσει πρόστιμο για τις διάφορες παραβάσεις του νόμου που διέπραξε. Αν δεν το κάνει εντός 48 ωρών, αυτός ο ιός υπόσχεται πως η πιθανότητα φυλάκισης είναι μεγάλη. Παρακαλούμε, μη πληρώσετε αυτό το πρόστιμο, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 100 δολλαρίων και 100 λιρών. Όπως ακριβώς και ο ιός FBI Paypal, FBI και αρκετά άλλα malware, ο ιός White Screen πρέπει να απομακρυνθεί από το σύστημα σας το συντομότερο δυνατόν. Ωστόσο, το γεγονός ότι ανήκει στη κατηγορία των ransomware σημαίνει, πως η αφαίρεση του μπορεί να γίνει μια αρκετά δύσκολη διαδικασία διότι αυτά τα προγράμματα τείνουν να μπλοκάρουν ολόκληρο το σύστημα του υπολογιστή. Ωστόσο, πρέπει να ακολουθήσετε τον αναλυτικό μας οδηγό και να αφαιρέσετε αυτό το ενοχλητικό παράσιτο για τα καλά.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ White Screen?

Ο ιός White Screen εξαπλώνεται ενεργά αυτές τις ημέρες. Αν είστε ένας από αυτούς που μολύνθηκαν από αυτόν, πρέπει να ανοίξατε κάποιο μολυσμένο email ή να επισκεφθήκατε μια παραβιασμένη ιστοσελίδα. Από τη στιγμή που αυτό το scareware μπαίνει στον υπολογιστή του θύματος, το μπλοκάρει και εμφανίζει μια ειδοποίηση η οποία είναι από την αστυνομία ή κάποια κυβερνητική υπηρεσία. Φυσικά, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους χρήστες ώστε να πληρώσουν το πρόστιμο. Γι’ αυτό, μπλοκάρει το σύστημα και προβάλλει μια μεγάλη ειδοποίηση η οποία κάνει αναφορά για διάφορες παραβιάσεις του νόμου. Ο ιός White Screen χρησιμοποιεί την Αγγλική γλώσσα, έτσι ώστε να ξεγελάσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες ανά το κόσμο. Αν έχετε μολυνθεί και εσείς, θα πρέπει να αγνοήσετε τις οδηγίες του και ποτέ να μην πληρώσετε το πρόστιμο διότι δεν βοηθά στο ξεκλείδωμα του συστήματος. Για να το καταφέρετε, θα πρέπει να αφαιρέσετε τον ιό White Screen από τον υπολογιστή σας το συντομότερο δυνατόν.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟ WHITE SCREEN?

Όταν ο ιός White Screen είναι εγκατεστημένος στον υπολογιστή σας, πρέπει πρώτα να τον ξεκλειδώσετε ώστε να έχετε τη δυνατότητα να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα anti-malware. Γι’ αυτό, ακολουθήστε τις εξής οδηγίες:

* Μέθοδος Flash drive:

1. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο μηχάνημα για να κάνετε λήψη του FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή οποιουδήποτε άλλου προγράμματος anti-malware.
2. Ενημερώστε το και μετακινήστε το σε ένα USB drive ή απλό CD.
3. Στο μεταξύ, κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου μηχανήματος σε Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών και συνδέστε το USB drive.
4. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή ακόμη μια φορά και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος.

* Οι χρήστες που έχουν μολυνθεί από αυτόν τον ιό, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα Windows μέσω διαφορετικών λογαριασμών χρηστών. Αν ένας από αυτούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, θα μπορέσετε να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Προσπαθήστε να αρνηθείτε το Flash έτσι ώστε να σταματήσετε τη κανονική λειτουργία αυτού του ransomware. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίνετε στη σελίδα υποστήριξης της Macromedia και επιλέξτε ‘Άρνηση’: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Μετά, εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Χειροκίνητη αφαίρεση του ιού White Screen:

  1. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή σε ‘Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών’ για να απενεργοποιήσετε τον ιό White Screen (κανονικά λειτουργεί με όλες τις προηγούμενες εκδόσεις αυτής της απειλής)
  2. Εκτελέστε το Regedit
  3. Αναζητήστε για εγγραφές WinLogon και σημειώστε όλα τα αρχεία τα οποία δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με το explorer.exe.
  4. Αναζητήστε στο μητρώο τα αρχεία αυτά που έχετε σημειώσει και διαγράψτε τα κλειδιά μητρώου τα οποία είναι συσχετισμένα με τα αρχεία.
  5. Κάντε επανεκκίνηση και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με το ενημερωμένο FortectIntego έτσι ώστε να εξαλείψετε τα υπόλοιπα αρχεία του ιού. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το SpywareDoctor ή το MalwarebytesAntiMalware.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες