Απομάκρυνση weknow.ac (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Σεπ 2018 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης weknow.ac

Τι είναι το weknow.ac?

Weknow.ac – ένα app τύπου browser hijacker το οποίο συλλέγει δεδομένα που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών

Ο weknow.ac browser hijacker

Το Weknow.ac είναι μια ψευδής / παραπλανητική μηχανή αναζήτησης που έχει δημιουργηθεί από τη weknow – μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού με έδρα το Ισραήλ. Όπως στην περίπτωση του chumsearch.com, έτσι και αυτό το app χαρακτηρίζεται ως browser hijacker, καθώς έχει τη τάση να τροποποιεί αυθαίρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα και τη νέα καρτέλα browser δημοφιλών web browsers που ενδέχεται να χρησιμοποιεί ο χρήστης, συμπ. Google Chrome, Mozilla Firefox ή Safari. Αυτό το ύποπτο app έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να εμφανίζει επιχορηγούμενα links, να ανακατευθύνει αποτελέσματα αναζήτησης προς WebCrawler, να εμφανίζει παραπλανητικές διαφημίσεις / προειδοποιήσεις σε διάφορες μορφές, αλλά και να συλλέγει δεδομένα που σχετίζονται με τη διαδικτυακή δραστηριότητα και προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη-θύματος με απώτερο σκοπό φυσικά την κερδοσκοπία των developers του app εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών-θυμάτων.

Όνομα weknow.ac
Τύπος Browser hijacker
Επίπεδο Κινδύνου Χαμηλό. Μολύνει μόνο ορισμένους web browsers.
Browsers που μολύνει Chrome, Firefox, Safari
Στοιχεία που συλλέγει Σελιδοδείκτες, IP διευθύνσεις, κριτήρια διαδικτυακών αναζητήσεων, ποιες διαφημίσεις κλικάρονται, κτλ.
Πρόληψη Ο χρήστης θα πρέπει να μείνει μακριά από άγνωστα και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας sites, να μην εμπιστεύεται και χρησιμοποιεί installers τρίτων παρά μόνο τους επίσημους, και επιβάλλεται η εγκατάσταση και χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας antivirus.
Διαδικτυακή εξάπλωση Μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης εφαρμογών (bundles), κακόβουλων links, ιστοσελίδων, κλπ.
Εξουδετέρωση / Διαγραφή Προτείνουμε τη χρήση του FortectIntego για την αποτελεσματική εξουδετέρωση αυτού του PUP.

Σε αντίθεση με άλλους browser hijackers, ο συγκεκριμένος τύπος στοχοποιεί Mac OS χρήστες, αυτό όμως δε σημαίνει οτι οι developers αυτού του app κάποια στιγμή δε θα στοχοποιήσουν χρήστες και άλλων λειτουργικών συστημάτων, όπως των Windows. Τα apps τύπου browser hijacker, όπως πχ. το weknow.ac, εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης, κυρίως freeware / shareware εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling, bundles), μέσω ιστότοπων συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites) ή κατόπιν απευθείας λήψης από την επίσημη ιστοσελίδα τους. Ωστόσο, η μέθοδος bundling είναι μακράν η πιο διαδεδομένη μέθοδος διαδικτυακής εξάπλωσης PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων).

Για την επίτευξη των κερδοσκοπικών στόχων τους, οι developers του ιού Weknow.ac virus εφαρμόζουν διάφορες tracking τεχνολογίες, όπως πχ. beacons, tracking cookies, JavaScript, κλπ. Με τη βοήθεια αυτών των εργαλείων, καταφέρνουν και αποκτούν πρόσβαση σε διάφορα δεδομένα των χρηστών, όπως:

 • Σελιδοδείκτες (Bookmarks)
 • Κριτήρια αναζήτησης (Search queries)
 • Ποιους ιστότοπους, για πόσο, και κάθε πότε τους επισκέπτονται οι χρήστες
 • Σε ποια links κλικάρουν οι χρήστες
 • IP διευθύνσεις
 • Πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών, γνωστοί ως ISP (Internet service providers)

Στην περίπτωση που εντοπίσεις την παρουσία του συγκεκριμένου PUP στο σύστημα του υπολογιστή σου, και για να αποφύγεις διαρροή προσωπικών σου δεδομένων, συνιστούμε την άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του Weknow.ac. Μπορείς να επιλέξεις χειροκίνητη ή αυτόματη αφαίρεση με τη χρήση ενός επαγγελματικού λογισμικού ασφαλείας. Προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση του FortectIntego. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις κάποιο άλλο παρομοίων δυνατοτήτων λογισμικό ασφαλείας anti-malware.

Επιπρόσθετα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται το PUP να οδηγήσει ακόμα και σε υποκλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σου, όπως προσωπικά τραπεζικά στοιχεία ή προσωπικά στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε απώλεια χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό ή κάρτα σου. Προσοχή! Μην εμπιστευτείς κανέναν ιστότοπο όπου μπορεί να σε ανακατευθύνει το weknow.ac και ΠΟΤΕ μη μοιραστείς εκεί τα προσωπικά δεδομένα σου, όπως πχ. στοιχεία σύνδεσης σε κάποιο προσωπικό λογαριασμό σου.

Ακόμα, ο Weknow.ac browser hijacker έχει τη τάση να ανακατευθύνει σε άγνωστα και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας sites τρίτων. Ως επί το πλείστον, αυτές οι ιστοσελίδες εμπεριέχουν ύποπτο και κακόβουλο περιεχόμενο και μέσω αυτών μπορεί να εκθέσεις το σύστημα του υπολογιστή σου σε κρυφές κακόβουλες λήψεις μεγάλου εύρους ιών, όπως πχ. keyloggers, ransomware, crypto-miner ή trojan horses. Έτσι, αυξάνεις γεωμετρικά τις πιθανότητες το σύστημα του υπολογιστή σου να μολυνθεί θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων και αρχείων.

Σε τελική ανάλυση, εάν διαπιστώσεις την παρουσία του Weknow.ac στο σύστημα του υπολογιστή σου, η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεσή του είναι μονόδρομος. Ορισμένες από τις σημαντικότερες ενδείξεις οτι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) είναι η ξαφνική εμφάνιση μεγάλου όγκου εκνευριστικών και παραπλανητικών διαφημίσεων, ξαφνική και σημαντική επιβράδυνση στις επιδόσεις του συστήματος, ακόμα και κρασαρίσματα / παγώματα προγραμμάτων και/ή συστημικών διεργασιών. Και όλα αυτά σε καθημερινή βάση! Οπότε, είναι σημαντικός ο άμεσος εντοπισμός και η ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του ύποπτου και δυνητικά επικίνδυνου app.

Το weknow.ac PUPTo weknow.ac είναι ένα browser-hijacking app το οποίο τροποποιεί κρυφά κι αυθαίρετα τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις browser και εμφανίζει εκνευριστικές και επιθετικές διαφημίσεις.

Τεχνικές διείσδυσης του browser hijacker και τρόποι προστασίας

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων, ως επί το πλείστον, τα PUPs εξαπλώνονται διαδικτυακά όντας κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διάφορων freeware / shareware apps (βλ. μέθοδος bundling, software bundles). Είναι πολύ σημαντικό, κάθε φορά που αποφασίσεις να κατεβάσεις ένα app από το διαδίκτυο, να είσαι ιδιαιτέρως προσεκτικός κατά τις φάσεις λήψης / εγκατάστασης. Συνιστούμε να αποφεύγεις να επιλέγεις Προτεινόμενη (Recommended) ή Γρήγορη (Quick) μορφή εγκατάστασης, γιατί δεν θα έχεις καλή εικόνα του τι κατεβαίνει πραγματικά στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Για να προστατέψεις ή τέλος πάντων να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες παράλληλης διείσδυσης PUPs, όπως ο συγκεκριμένος browser hijacker, στο σύστημα του υπολογιστή σου, συνιστούμε να ακολουθείς προσεκτικά τις παρακάτω συμβουλες:

 • Όταν επιλέγεις να κατεβάσεις / εγκαταστήσεις ένα freeware / shareware app από το διαδίκτυο, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Σύνθετη/Προηγμένη (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν του app που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως PUPs
 • Θα πρέπει να αποφεύγεις να επισκέπτεσαι άγνωστους και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους καθώς και file-sharing domains
 • Επιβάλλεται η εγκατάσταση, χρήση, και τακτική ενημέρωση ενός αξιόπιστου, επαγγελματικών δυνατοτήτων λογισμικού ασφαλείας antivirus στο σύστημα του υπολογιστή σου για την προστασία του συστήματος σε πραγματικό χρόνο ακόμα και από τις πιο πρόσφατες κυβερνο-απειλές
 • Τέλος, επιβάλλεται η προσοχή, παρατηρητικότητα, και καχυποψία σε ό,τι διαδικτυακό εμφανίζεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Γρήγορη και αποτελεσματική αφαίρεση της παραπλανητικής μηχανής αναζήτησης Weknow.ac

Για την χειροκίνητη αφαίρεση του Weknow.ac θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλες τις browser επεκτάσεις και ύποπτα apps που δε γνωρίζεις. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσεις προσεκτικά τον αναλυτικό οδηγό χειροκίνητης αφαίρεσης που θα βρεις στο τέλος του άρθρου. Εάν παραλείψεις κάποιο βήμα, είναι πολύ πιθανό ο ιός Weknow.ac virus να επιστρέψει ξανά.

Για τη γρήγορη, αποτελεσματική, εύκολη, κι ασφαλή αφαίρεση του ιού we.know.ac virus συνιστούμε την εγκατάσταση και χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Μπορείς να επιλέξεις κάποια από τα εξαιρετικά και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφαλείας που προτείνουμε παρακάτω.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του weknow.ac

Αφαίρεση weknow.ac από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το weknow.ac και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το weknow.ac ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση weknow.ac από σύστημα Mac OS X

Εάν το Mac λειτουργικό σου σύστημα μολυνθεί από τον browser hijacker, θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης:

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το weknow.ac ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση weknow.ac από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το weknow.ac θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Εάν διαπιστώσεις κακόβουλη δραστηριότητα στο Mozilla Firefox browser, μπορείς να καθαρίσεις τον web browser σου ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με weknow.ac και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση weknow.ac μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του weknow.ac.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση weknow.ac από Google Chrome

Αφαίρεσε το PUP από το Google Chrome ακολοθώντας τις εξής οδηγίες:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το weknow.ac και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του weknow.ac. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση weknow.ac από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το weknow.ac ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του weknow.ac. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα weknow.ac υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες