Απομάκρυνση VulkanRT (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Φεβ 2018 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης VulkanRT

Τι είναι το VulkanRT?

VulkanRT – ένας ιός που διεισδύει σε web browsers για να εμφανίζει 'πειραγμένα' αποτελέσματα αναζήτησης

Απεικόνιση του VulkanRT

Ο ιός VulkanRT είναι ένα κακόβουλο λογισμικό το οποίο έχει τη τάση να διεισδύει και να καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων δημοφιλών διαδικτυακών περιηγητών (web browsers) συμπ. των Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome, κτλ. Μόλις διεισδύσει στον browser-στόχο, ο ιός VulkanRT αναγκάζει τους χρήστες-θύματα να χρησιμοποιούν το λογισμικό του, ενώ, παράλληλα, εμφανίζει συχνά μεγάλο όγκο εκνευριστικών και παραπλανητικών διαφημίσεων.

Μιας κι εξαπλώνεται διαδικτυακά κρυμμένος σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών/shareware εφαρμογών τρίτων, γνωστά ως bundles (βλ. μέθοδος bundling), η πλειοψηφία των χρηστών ούτε καν αντιλαμβάνονται όταν ο ιός διεισδύει στο σύστημα του υπολογιστή τους. Ωστόσο, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη διείσδυση, ο ιός VulkanRT προβαίνει κρυφά σε αυθαίρετες τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις του web browser και αυτο-ορίζεται ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. Έχει τη τάση να εμφανίζει 'πειραγμένα' αποτελέσματα αναζήτησης τα οποία, ως επί το πλείστον, εμπεριέχουν δυνητικά παραπλανητικό κι επικίνδυνο περιεχόμενο, ενώ η εμπειρία διαδικτυακής πλοήγησης μετατρέπεται σε μια εκνευριστική κατάσταση λόγω της συχνής εμφάνισης μεγάλου όγκου επιχορηγούμενων διαφημίσεων τρίτων, οι οποίες διαφημίσεις είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας κι ασφάλειας.

Εκτός από εκνευριστικές, οι διαφημίσεις VulkanRT εμπεριέχουν συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς ύποπτους και δυνητικά επικίνδυνους ιστότοπους, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων χρησιμοποιείται από διαφόρων ειδών χάκερς για τη διαδικτυακή εξάπλωση επικίνδυνων κυβερνο-μολύνσεων, όπως πχ. malware, ιοί, κλπ.

Επομένως, δεδομένων των άνω, σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού VulkanRT στην περίπτωση που διαπιστώσεις την παρουσία του στο σύστημα του υπολογιστή σου. Για γρήγορη, εύκολη, αποτελεσματική αφαίρεση αυτού κι άλλων malware, προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου λογισμικού ασφαλείας FortectIntego ή οποιουδήποτε άλλου πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου antivirus εργαλείου.

Απεικόνιση του ιού VulkanRTΟ VulkanRT χαρακτηρίζεται ως browser hijacker. Έχει τη τάση να εμφανίζει παραπλανητικές και δυνητικά επικίνδυνες διαφημίσεις κατά τη διάρκεια διαδικτυακών περιηγήσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ιός VulkanRT είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα που έχει τη τάση να υποκλέπτει πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη-θύματος. Αν και στην πλειοψηφία τους αυτά τα δεδομένα χαρακτηρίζονται ως μη προσωπικά (βλ. personally non-identifiable data), πάντα υπάρχει ο κίνδυνος με κάποια παραπλανητική ενέργεια ο ιός να υποκλέψει απόρρητα προσωπικά δεδομένα και να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την ασφάλεια του προσωπικού απορρήτου.

Με άλλα λόγια, στην περίπτωση παρουσίας του ιού VulkanRT στο σύστημα του υπολογιστή σου, η άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση αποτελεί μονόδρομο. Ωστόσο, για να απαλλαγείς και από τις εμφανίσεις των ενοχλητικών διαφημίσεων, διαδικτυακών ερευνών, και άλλου είδους διαφημιστικών περιεχομένων που σχετίζονται με τον ιό, απαιτείται και η επαναφορά των ρυθμίσεων του διαδικτυακού περιηγητή (βλ. reset of browser settings). Στη συνέχεια του άρθρου θα αναφέρουμε πως ο ιός εξαπλώνεται διαδικτυακά, αλλά και πως μπορεί να επιτευχθεί η ολοκληρωτική αφαίρεσή του από το σύστημα και τον web browser.

Τεχνικές διαδικτυακής εξάπλωσης ιών browser hijackers

Όλα τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), συμπ. των ιών browser hijackers, καταφέρνουν και διεισδύουν σε συστήματα υπολογιστών χάρις στην απρόσεκτη online συμπεριφορά των χρηστών. Η πλειοψηφία των χρηστών δε διαβάζει καν τους Όρους και Προϋποθέσεις της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζουν από το διαδίκτυο. Αντίθετα, λόγω βιασύνης ή βαρεμάρας, επισπεύδουν όσο γίνεται τη διαδικασία λήψης / εγκατάστασης, κατεβάζουν εφαρμογές αμφιβόλου αξιοπιστίας, ασφάλειας, και από άγνωστους developers, ενώ, συχνό είναι το φαινόμενο να κλικάρουν πολλές από τις διαφημίσεις που τους εμφανίζονται.

Πάντως, η δημοφιλέστερη μέθοδος διαδικτυακής εξάπλωσης PUPs είναι η μέθοδος bundling. Τα PUPs εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών. Αν ο χρήστης δε δείξει την απαραίτητη προσοχή και εγρήγορση, θα κατεβάσει στον υπολογιστή του και PUPs, εκτός από το app που επιθυμεί συνειδητά να κατεβάσει. Ακόμα, έχει παρατηρηθεί ότι οι χρήστες τείνουν να επιλέγουν Γρήγορη / Προτεινόμενη μορφή εγκατάστασης. Αυτές, όμως, οι επιλογές δε δείχνουν ξεκάθαρα τι κατεβαίνει.

Για αυτό τον λόγο, συνιστούμε να επιλέγεται πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Μ' αυτό τον τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις προτικαρισμένα κουτάκια που μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προτεινόμενων / προαιρετικών προγραμμάτων, ως επί το πλείστον PUPs.

Η αφαίρεση του ιού VulkanRT από το σύστημα

Σύμφωνα με τους ειδικούς της LosVirus.es, οι ιοί browser hijackers έχουν τη τάση να εγκαθιστούν έξτρα plug-ins ή πρόσθετα (add-ons) ώστε να βελτιστοποιούν την αποτελεσματικότητα και το πεδίο δράσης τους. Υπό αυτές τις συνθήκες, η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού VulkanRT virus, συμπ. του εντοπισμού / αφαίρεσης και των βοηθητικών αρχείων του, αποτελεί ένα αρκετά περίπλοκο και δυνητικά χρονοβόρο εγχείρημα. Γι' αυτό τον λόγο, συνιστούμε την επιλογή αυτόματης αφαίρεσης του ιού, δλδ. με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας.

Η λήψη των λογισμικών ασφαλείας θα πρέπει να γίνεται αυστηρά από τις επίσημες ιστοσελίδες τους και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τους αυθεντικούς installers. Μόλις το λογισμικό ασφαλείας εγκατασταθεί πλήρως στο σύστημα, θα πρέπει να τρέξεις σάρωση συστήματος ώστε να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά, συμπ. των βοηθητικών αρχείων του, ο ιός browser hijacker. Μόλις ολοκληρωθεί η αφαίρεση του ιού VulkanRT, απαιτείται η επαναφορά του browser (browser reset).

Παρακάτω, ετοιμάσαμε αναλυτικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσεις βήμα προς βήμα. Αφορούν όλους τους δημοφιλείς web browsers που έχει τη τάση να στοχοποιεί ο συγκεκριμένος ιός.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του VulkanRT

Αφαίρεση VulkanRT από συστήματα Windows

Στην περίπτωση που διαπιστώσεις στο σύστημα του υπολογιστή σου την παρουσία του ιού VulkanRT, θα πρέπει να τον αφαιρέσεις άμεσα ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης για Windows:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το VulkanRT και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το VulkanRT ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση VulkanRT από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το VulkanRT ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση VulkanRT από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το VulkanRT θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που ο ιός καταλάβει τον Mozilla, θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλα τα βοηθητικά αρχεία του που εγκαταστάθηκαν στον web browser.:

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με VulkanRT και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση VulkanRT μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του VulkanRT.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση VulkanRT από Google Chrome

Για να απαλλαγείς οριστικά από τον ιό VulkanRT, θα πρέπει να εντοπίσεις και να απεγκαταστήσεις όλα τα βοηθητικά αρχεία του που αποθηκεύθηκαν στον web browser. Κατόπιν, συνιστούμε την επαναφορά (reset) του Chrome.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το VulkanRT και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του VulkanRT. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση VulkanRT από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το VulkanRT ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του VulkanRT. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα VulkanRT υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες