Τι είναι Vulkaninfo32.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

Το αρχείο Vulkaninfo32.exe μπορεί να σχετίζεται με malware

Το Vulkaninfo32.exe Nvidia είναι ένα νόμιμο επιπρόσθετο στοιχείο για γραφικές εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από τη Vulkan STD. Με την λήψη σχετικών ενημερώσεων από Nvidia, Interl ή AMD, μπορείς να βρεις το συγκεκριμένο εκτελέσιμο αρχείο στη τοποθεσία C:\Program file και στο Μενού Έναρξης. Ωστόσο, οι χρήστες καλό είναι να γνωρίζουν ότι υπάρχουν αρκετά κακόβουλα προγράμματα τα οποία έχουν τη τάση να 'μεταμφιέζονται' στο συγκεκριμένο εκτελέσιμο αρχείο, χρησιμοποιώντας το ίδιο όνομα. 

Ο κύριος λόγος που πολλοί χρήστες ρωτούν με προβληματισμό σχετικά με το εκτελέσιμο αρχείο Vulkaninfo32.exe , είναι επειδή εμφανίζεται πλέον στο σύστημα ως ξεχωριστή εφαρμογή. Προηγουμένως, κυκλοφορούσε ως μέρος των Nvidia graphics drivers. Χαρακτηρίζεται ως API (Application Program Interface, δλδ. Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογής). Η συγκεκριμένη διεπαφή περιλαμβάνει πρωτόκολλα, εργαλεία, και ρουτίνες ανάπτυξης λογισμικού. 

Το Vulkaninfo 32 συντελεί στο γρηγορότερο τρέξιμο παιχνιδιών και βελτιώνει σημαντικά τη συνολικότερη εμπειρία gaming. Παρομοίως, η πλειοψηφία των GPU (Graphics Processing Unit, Μονάδα Επεξεργασίας Γραφικών) contrivers το συμπεριλαμβάνουν στις νέες driver ενημερώσεις. Επομένως, στην περίπτωση που πρόσφατα κατέβασες driver ενημερώσεις, δε χρειάζεται να αγχώνεσαι που εντόπισες το συγκεκριμένο εκτελέσιμο αρχείο στον υπολογιστή σου. Είναι μέσα στο νόμιμο πλαίσιο. Αυτό συμβαίνει υπό κανονικές συνθήκες.

Δυστυχώς, οι κυβερνο-εγκληματίες προσπαθούν πολύ συχνά να 'μεταμφιέσουν' τα κακόβουλα προγράμματά τους ονομάζοντάς τα Vulkaninfo32.exe και με τον τρόπο αυτό να παραπλανούν τους χρήστες. Στην περίπτωση που διαπιστώσεις στο σύστημα του υπολογιστή σου το συγκεκριμένο εκτελέσιμο αρχείο, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο συνιστούμε να τσεκάρεις την ψηφιακή του υπογραφή. Εάν δεν είναι LunarG, τότε θα πρέπει να προβείς άμεσα σε σάρωση συστήματος, γιατί το πιθανότερο είναι να πρόκειται για 'μεταμφιεσμένο' malware.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι συνιστούμε να αποφύγεις να προβείς σε χειροκίνητη αφαίρεση του εκτελέσιμου αρχείου Vulkaninfo32.exe, Αντιθέτως, σε περίπτωση αμφιβολίας για την αξιοπιστία κι αυθεντικότητά του, προτείνουμε να προβείς σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας τύπου antivirus, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο λογισμικό ασφαλείας FortectIntego.

Στην περίπτωση που αφαιρέσεις το αυθεντικό Vulkaninfo32.exe δεν θα μπορείς να χρησιμοποιείς πλέον το Vulcan API. Παρόλο που ο υπολογιστής σου θα υποστηρίζει μόνο Direct X API, δεν θα υπάρξουν άλλες σημαντικές αλλαγές. Επομένως, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σε περίπτωση αμφιβολίας, είναι να προβείς σε σάρωση συστήματος με την χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας τύπου anti-malware ή antivirus, το οποίο και θα τσεκάρει αυτόματα εάν πρόκειται για το αυθεντικό εκτελέσιμο αρχείο ή 'μεταμφιεσμένο' malware οπότε και θα προχωρήσει σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του.

Πώς μπορούν να διεισδύσουν στο σύστημα του υπολογιστή σου τα κακόβουλα αρχεία

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός. Το αυθεντικο αρχείο Vulkaninfo 32 εγκαθίσταται στον υπολογιστή ως μέρος λήψεων graphic driver ενημερώσεων. Αντίθετα, τα 'μεταμφιεσμένα' malware που προσποιούνται ότι είναι το συγκεκριμένο αρχείο, κατεβαίνουν μέσω δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών. Άλλος ένας λόγος που είναι σημαντικό να δείχνεις την απαραίτητη προσοχή κάθε φορά που κατεβάζεις εφαρμογές από το διαδίκτυο και τις εγκαθιστάς στον υπολογιστή σου.

Συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα).

Επιπρόσθετα, οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων, της NoVirus.uk, τονίζουν ότι οι χρήστες θα πρέπει να έχουν πάντα εγκαταστημένο και 'ετοιμοπόλεμο' ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware, έτσι ώστε το σύστημα του υπολογιστή τους να προστατεύεται σε πραγματικό χρόνο.

Πώς γίνεται η ολοκληρωτική αφαίρεση του Vulkaninfo32.exe 

Θα πρέπει να τονίσουμε για ακόμα μία φορά ότι το αυθεντικό και νόμιμο εκτελέσιμο αρχείο Vulkaninfo32.exe θα πρέπει να βρίσκεται στη τοποθεσία C:\Program Files και να συνοδεύεται από τη ψηφιακή υπογραφή LunarG. Αν διαπιστώσεις ότι το συγκεκριμένο αρχείο τρέχει χωρίς να χρησιμοποιείς API, τότε το πιθανότερο είναι το σύστημα του υπολογιστή σου να έχει μολυνθεί. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστούμε την αυτόματη αφαίρεση του αρχείου, δλδ. με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας.

Για τη σάρωση του συστήματος και την αποτελεσματική αφαίρεση του αρχείου, προτείνουμε την χρήση κάποιου απ' αυτά τα εξαιρετικά και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφαλείας: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, ή Malwarebytes. Εάν το συγκεκριμένο αρχείο είναι εν τέλει 'μεταμφιεσμένο' malware, και τα τρία αυτά antivirus θα το εντοπίσουν και θα αφαιρέσουν αυτόματα το Vulkaninfo32.exe από το σύστημα του υπολογιστή σου, συμπ. κι όλων των βοηθητικών στοιχείων ή αρχείων κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα. Φυσικά, εκτός απ΄ αυτά τα τρία antivirus, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο άλλο λογισμικό ασφαλείας επιθυμείς, αρκεί βεβαίως να έχει τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά. 

Δε συνιστούμε την χειροκίνητη αφαίρεση του εκτελέσιμου αρχείου Vulkaninfo32.exe. Το πιθανότερο είναι να μην καταφέρεις να το αφαιρέσεις ολοκληρωτικά, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να βλάψεις την εύρρυθμη λειτουργία και σταθερότητα του συστήματος του υπολογιστή σου. Η χειροκίνητη αφαίρεση θα πρέπει να επιλέγεται μόνο από πολύ έμπειρους χρήστες με πολύ καλές γνώσεις πληροφορικής. Όλοι οι υπόλοιποι χρήστες θα ήταν προτιμότερο να επιλέξουν την αυτόματη αφαίρεση.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση