Αφαίρεση ιού Vanilla Reload (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Ιούλ 2019

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Vanilla Reload

Τι είναι το Vanilla Reload ΙΟΣ?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΟΣ Vanilla Reload ?

Vanilla Reload virus

Ο ιός Vanilla Reload είναι ένα επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό τύπου ransomware (κακόβουλο λογισμικό που καταλαμβάνει τον έλεγχο ρυθμίσεων του συστήματος του υπολογιστή, μπλοκάροντας τον χρήστη από διάφορες λειτουργίες έως ότου πληρώσει κάποιο ποσόν ως λύτρα για την απευλευθέρωση της προσβασιμότητας) το οποίο σχετίζεται με το νόμιμο και πολύ γνωστό σύστημα διαδικτυακών συναλλαγών Vanilla Reload.

Αυτή η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαδικτυακές αγορές και πληρωμές χωρίς να χρειάζεται πιστωτική κάρτα. Πιστεύουμε ότι αυτή ακριβώς η δυνατότητα έκανε τους συγκεκριμένους κυβερνο-εγκληματίες να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία για να συλλέγουν τα λύτρα από τους χρήστες-θύματα.

Σε περίπτωση που ο ιός Vanilla Reload διεισδύσει και μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σας, τότε προβαίνει άμεσα σε μπλοκάρισμα της προσβασιμότητας των λειτουργιών του συστήματος και κατόπιν εμφανίζει ένα τεράστιο προειδοποιητικό μήνυμα στο οποίο ζητείται από τον χρήστη να καταβάλει λύτρα για την απελευθέρωση της προσβασιμότητας, λύτρα τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν μέσω κάποιου από τα διαδικτυακά συστήματα συναλλαγών MoneyPak, Vanilla Reload και RELoadit.

Παρομοίως με FBI virus, Ukash virus, Moneypak virus, REloadit virus κι άλλα ransomwares, ο ιός αυτός δικαιολογεί τον λόγο που μπλόκαρε το σύστημα κάνοντας αδύνατη την προσβασιμότητα στην επιφάνεια εργασίας και το Μενού Έναρξης. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ενημερώνει τα θύματά του ότι έχουν προβεί σε κάποιου είδους παράνομες δραστηριότητες, όπως καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων, διακίνηση και χρησιμοποίηση παράνομου ή πειρατικού υλικού, επισκέψεις σε παράνομους ιστότοπους, κλπ.

Ωστόσο, κατόπιν πρόσφατων ερευνών, διαπιστώσαμε ότι ορισμένες φορές τα ransomwares δεν προβάλλουν καν αυτά τα μηνύματα και προβαίνουν απλά στο μπλοκάρισμα σημαντικών αρχείων και κατόπιν απαιτούν την καταβολή λύτρων για να αποκρυπτογραφήσουν το σύστημα ώστε να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

Τέλος, με τη βοήθεια browser hijacker (λογισμικό το οποίο καταλαμβάνει τον έλεγχο ρυθμίσεων και λειτουργιών των browsers), μπορεί να μπλοκάρει κάποιον ή όλους από τους browsers σας και να σας εμφανίσει μήνυμα σχετικά με την απαίτηση πληρωμής των λύτρων εκ μέρους σας μέσω του διαδικτυακού συστήματος συναλλαγών Vanilla Reload.

Σε περίπτωση λοιπόν που δείτε να εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας μήνυμα το οποίο θα σας ζητάει να προβείτε σε πληρωμή μέσω του συγκεκριμένου διαδικτυακού συστήματος συναλλαγών, τότε αυτό σημαίνει ότι ο υπολογιστής έχει μολυνθεί από επικίνδυνο ιό. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να πληρώσετε. Απλά αφαιρέστε τον ιό Vanilla Reload από το σύστημα. Για να το καταφέρετε αυτό με επιτυχία απλά ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα.

Vanilla Reload virus

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΙΟΣ Vanilla Reload ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ?

Ο ιός Vanilla Reload μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή σας μέσω διαφόρων μεθόδων, όπως πχ μέσω λήψης επισύναψης ενός μολυσμένου email ή κατόπιν επίσκεψης σε κάποιο μολυσμένο ιστότοπο. Μετά από πρόσφατες έρευνες διαπιστώσαμε επίσης ότι διαδίδεται και μέσω ψευδών/παραπλανητικών ειδοποιήσεων που έχουν σχεδιαστεί να εμφανίζουν στους χρήστες-θύματα αναφορές σχετικά με δήθεν 'ληγμένες' εκδόσεις προγραμμάτων που χρειάζονται να ενημερωθούν προσφέροντάς τους την επιλογή να κάνουν τις ενημερώσεις αυτά δωρέαν.

Εάν πιστεύετε ότι κάποια από τα προγράμματά σας έχουν ελλειπείς ενημερώσεις, τότε θα σας συμβουλεύαμε να επισκεφτείτε τις επίσημες ιστοσελίδες τους για να το διαπιστώσετε παρά να εμπιστεύεστε την κάθε τυχαία ενημέρωση που μπορεί να σας εμφανιστεί όσο πλοηγείστε στο διαδίκτυο.

Το προτιμότερο βεβαίως είναι να έχετε εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα πειρατείας) το οποίο και θα σας προσφέρει επαρκής προστασία από αυθαίρετες και κρυφές διεισδύσεις ιών, όπως ο συγκεκριμένος.

Σε περίπτωση που ο τύπου ransomware (κακόβουλο λογισμικό που καταλαμβάνει τον έλεγχο ρυθμίσεων του συστήματος του υπολογιστή, μπλοκάροντας τον χρήστη από διάφορες λειτουργίες έως ότου πληρώσει κάποιο ποσόν ως λύτρα για την απευλευθέρωση της προσβασιμότητας)ιός Vanilla Reload διεισδύσει και μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σας, μπορεί να απενεργοποιήσει τις λειτουργίες της επιφάνειας εργασίας ή να μπλοκάρει πρόσβαση σε διάφορα σημαντικά αρχεία σας.

Επίσης, έχουμε παρατηρήσει ότι ιός εμφανίζει ένα τεράστιο προειδοποιητικό μήνυμα που ζητάει από τους χρήστες να πληρώσει κάποιο χρηματικό ποσόν ως λύτρα μέσω του διαδικτυακού συστήματος συναλλαγών Vanilla Roload. Για παράδειγμα:

All activities of this computer has been recorded. All your files are encrypted.
Don’t try to unlock your computer! This PC is blocked due to at Least one of the specified below.

ΜΗΝ κάνετε το λάθος να εισάγετε κάποιο αριθμό PIN, γιατί πολύ απλά δεν θα αποκτήσετε προσβασιμότητα στα αρχεία σας ούτως ή άλλως. Για να μπορέσετε να αφαιρέσετε επιτυχώς τον ιό Vanilla Reload από το σύστημα του υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ Vanilla Reload virus?

Εάν πιστεύετε ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από τον ιό Vanilla Reload, τότε δεν θα πρέπει να χάνετε πολύτιμο χρόνο και να απαλλαγείτε άμεσα από την παρουσία του, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αποκτήσετε και πάλι πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας και τα αρχεία σας. Αρχικά, θα πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας και κατόπιν να αφαιρέσετε τον τύπου ransomware ιό Vanilla Reload μαζί με όλα τα αρχεία που σχετίζονται με αυτό. Διαβάστε παρακάτω, σχετικά με το πως μπορείτε να το πετύχετε αυτό:

* ΜΕΘΟΔΟΣ Flash drive:

 1. Σε κάποιον άλλο υπολογιστή κατεβάστε το FortectIntego ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware (λογισμικό προστασίας από κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία) πρόγραμμα προτιμάτε.
 2. Ενημερώστε το πρόγραμμα και κάντε μεταφορά του σε USB ή CD.
 3. Παράλλληλα, κάντε reboot τον μολυσμένο υπολογιστή σε Safe Mode with command prompt (Ασφαλής Λειτουργία με Γραμμή Εντολών) και εισάγετε το USB ή το CD που περάσατε το anti-malware.
 4. Κάντε ξανά reboot τον μολυσμένο με ιό Vanilla Reload υπολογιστή και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος.

Vanilla Reload virus

* Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι χρήστες που ο υπολογιστής τους είναι μολυσμένος με τον ιό Vanilla Reload έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε διάφορους λογαριασμούς στο σύστημα των Windows τους. Εάν κάποιος από αυτούς τους λογαριασμούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, τότε λογικά θα μπορέσετε να εγκαταστήσετε και να τρέξετε το πρόγραμμα anti-malware.

* Προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα εκτέλεσης του Flash, γιατί με αυτό το τρόπο θα αποδυναμώσετε αρκετά τη δυναμική του συγκεκριμένου ransomware. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίντε στο Macromedia support κι επιλέξτε 'Deny' (Άρνηση) : http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος με το anti-malware πρόγραμμα που επιλέξατε.

* ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΙΟΥ Vanilla Reload :

 1. Κάντε reboot τον μολυσμένο σας υπολογιστή σε 'Safe mode with command prompt' (Ασφαλής Λειτουργία με Γραμμή Εντολών) για να απενεργοποιήσετε τον ιό Vanilla Reload (αυτό θα πρέπει να ισχύει για όλες τις εκδόσεις του ιού)
 2. Τρέξτε Regedit
 3. Ψάξτε για καταχωρήσεις WinLogon και σημειώστε όλα τα αρχεία που δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με explorer.exe.
 4. Αναζητήστε στο μητρώο τα αρχεία που σημειώσατε και διαγράψτε τα registry keys (κλειδιά μητρώου) που αναφέρονται στα αρχεία.
 5. Κάντε reboot και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος με το πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο FortectIntego, έτσι ώστε να εντοπιστούν και να αφαιρεθούν πλήρως τα εναπομείναντα αρχεία που σχετίζονται με τον ιό Vanilla Reload.

Σε περίπτωση που ο ιός Vanilla Reload έχει μπλοκάρει την πρόσβαση στον web browser σας, τότε μπορείτε να το ξεμπλοκάρετε και να αφαιρέσετε τον ιό με τη βοήθεια των παρακάτω οδηγιών:

 1. Κλείστε τον web browser που έχει καταληφθεί και ανοίξτε Windows Task Manager πατώντας ταυτόχρονα Ctrl Alt Delete.
 2. Απενεργοποιήστε τις διεργασίες του web browser που έχει καταληφθεί, πχ explore.exe, firefox.exe, chrome.exe, Safari.exe, opera.exe, ή firefox.exe.
 3. Ανοίξτε τον browser, αλλά ΜΗΝ τον αφήσετε να ανοίξει τη σελίδα στην οποία ήσασταν τη τελευταία φορά.
 4. Κατεβάστε το FortectIntego ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware πρόγραμμα που προτιμάτε και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος για να αφαιρέσετε τον ιό κι όλα τα κακόβουλα αρχεία που σχετίζονται με αυτό.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Vanilla Reload

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση Vanilla Reload χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Vanilla Reload. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Vanilla Reload έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Vanilla Reload κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες