Απομάκρυνση URL:Mal (Οδηγίες Αφαίρεσης) - Οκτ 2018 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης URL:Mal

Τι είναι το URL:Mal?

URL:Mal – ένα νόμιμο Avast προειδοποιητικό μήνυμα, το οποίο όμως μπορεί να το εκμεταλλευτούν δημιουργοί adware προγραμμάτων

Το URL:Mal adware

Το URL:Mal είναι ένα προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο μπορεί να εμφανιστεί από το Avast ή κάποιο άλλο λογισμικό ασφαλείας anti-virus. Συνήθως, αυτό το προειδοποιητικό μήνυμα εμφανίζεται όταν ο χρήστης πρόκειται να επισκεφθεί κάποιο κακόβουλο ή ύποπτο website και το λογισμικό ασφαλείας μπλοκάρει τη συγκεκριμένη επίσκεψη. Αυτή η διαδικασία αποτελεί μια παντελώς φυσική συμπεριφορά εκ μέρους του λογισμικού ασφαλείας και συνιστούμε τους αναγνώστες μας να μην αγνοούν τη συγκεκριμένη αναδυόμενη προειδοποίηση.

Ωστόσο, διάφοροι κυβερνο-εγκληματίες ενδέχεται να εκμεταλλευτούν αυτό το αναδυόμενο προειδοποιητικό μήνυμα εμφανίζοντας κάποια “μαϊμού” παραπλανητική εκδοχή του με απώτερο σκοπό να παραπλανήσουν τους χρήστες και να τους πείσουν να κατεβάσουν κάποιο άγνωστο και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας λογισμικό ή να μοιραστούν μαζί τους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Εάν επιθυμείς να μάθεις περισσότερα σχετικά με το URL:Mal και τι προκαλεί την εμφάνισή του, συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο.

Όνομα URL:Mal
Τύπος Adware
Σκοπός Παραπλάνηση των χρηστών ώστε να πειστούν να κατεβάσουν / εγκαταστήσουν “μαϊμού” λογισμικά ή να μοιραστούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους
Κύριοι Κίνδυνοι Κρυφές διεισδύσεις κακόβουλων malware, κλοπή ταυτότητας (identity theft), υποκλοπή χρημάτων από πιστωτικές κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς
Ενδείξεις Εμφάνιση παραπλανητικών μηνυμάτων, αναδυόμενων διαφημίσεων, αυθαίρετων και ύποπτων ανακατευθύνσεων, κτλ.
Διαδικτυακή Εξάπλωση Μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης εφαρμογών τρίτων (software bundling), ύποπτων / κακόβουλων websites
Εξουδετέρωση Για την ολοκληρωτική αφαίρεση του URL:Mal προτείνουμε τη χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου λογισμικού ασφαλείας FortectIntego. Εναλλακτικά, ακολούθησε προσεκτικά τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης

Οι URL:Mal ειδοποιήσεις άρχισαν να εγείρουν υποψίες όταν οι χρήστες διαπίστωσαν οτι τα συγκεκριμένα αναδυόμενα προειδοποιητικά μηνύματα εμφανίζονταν ακόμα και σε επισκέψεις σε επίσημους κι αξιόπιστους ιστότοπους, όπως πχ. Αmazon.com ή Wikipedia.com – αυτά τα 2 sites είναι απολύτως νόμιμα, δεν εμφανίζουν διαφημιστικό περιεχόμενο τρίτων, και δεν είναι κακόβουλα.

Ο κακόβουλος ιός URL:Mal virus μοιάζει ολόιδιος με την αυθεντική προειδοποίηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η “μαϊμού” ειδοποίηση αρχίζει να εμφανίζεται μόλις ο χρήστης κάνει το λάθος και κατεβάσει κάποιο κακόβουλο πρόσθετο (add-on), plugin ή επέκταση στον υπολογιστή του, που να σχετίζεται με τον συγκεκριμένο ιό. Ενδέχεται ο ιός να μπλοκάρει τους χρήστες από το να επισκέπτονται ακόμα και τα δημοφιλή ή αγαπημένα websites τους. Μεγάλη μερίδα χρηστών έπεσε, και συνεχίζει να πέφτει, θύμα των παραπλανητικών τακτικών και σκοπών που σχετίζονται με το συγκεκριμένο κακόβουλο αναδυόμενο προειδοποιητικό μήνυμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί οτι σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώθηκε πως η παραπλανητική ειδοποίηση URL:Mal χρησιμοποιήθηκε ακόμα και για την κρυφή κι αυθαίρετη υποκλοπή χρημάτων από τους χρήστες-θύματα. Επίσης, ενδέχεται να πείσει τους χρήστες-θύματα να κατεβάσουν PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), να τους ανακατευθύνει αυθαίρετα σε ύποπτα websites ή να τους πείσει να λάβουν μέρος σε ύποπτες online έρευνες όπου θα τους ζητηθεί να μοιραστούν διάφορα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους (βλ. data harvesting).

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί οτι το URL:Mal μήνυμα ενδέχεται να ανακατευθύνει τους χρήστες σε ύποπτα domains όπου θα γίνουν παραπλανητικές προσπάθειες ώστε να πειστούν οι χρήστες να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν ύποπτα και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας προγράμματα (συνήθως κακόβουλα τύπου scareware ή bloatware). Εάν έχεις ακόμα και την παραμικρή αμφιβολία εάν το URL:Mal προειδοποιητικό μήνυμα που σου εμφανίζεται είναι το αυθεντικό ή η κακόβουλη παραλλαγή του, σε καμιά περίπτωση μη κάνεις αυτό που σε παροτρύνει να κάνεις, δλδ. μη κατεβάσεις / εγκαταστήσεις προγράμματα ή ενημερώσεις που σου προτείνει.

Επίσης, εκτός από το να εμφανίζει αυτό το παραπλανητικό μήνυμα, το συγκεκριμένο adware είναι ικανό και για τα εξής:

 • αυθαίρετη και κρυφή εγκατάσταση προγραμμάτων, χωρίς δλδ. τη συνειδητή επίγνωση και έγκριση του χρήστη
 • αυθαίρετη και κρυφή τροποποίηση στις παραμέτρους των ρυθμίσεων συστήματος ώστε να δυσκολέψει τον εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεσή του
 • δημιουργία σημαντικών επιβραδύνσεων συστήματος
 • δημιουργία ενοχλητικών καταστάσεων κατά τη διάρκεια διαδικτυακών περιηγήσεων, πχ. συχνό “πλημμύρισμα” οθόνης με ενοχλητικές και παραπλανητικές διαφημίσεις.

Εάν πιστεύεις οτι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί με adware, τότε μπορείς να προβείς σε εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού URL:Mal virus κάνοντας σάρωση συστήματος με το εξαιρετικό και πολυδοκιμασμένο λογισμικό ασφαλείας FortectIntego. Εκτός του συγκεκριμένου ιού, το λογισμικό ασφαλείας με τη σάρωση θα εντοπίσει και θα αφαιρέσει ολοκληρωτικά κάθε PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) ή malware κατάφερε να δεισδύσει κρυφά και να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σου.

Επιπρόσθετα, συνιστούμε την άμεση ολοκληρωτική αφαίρεση του URL:Mal καθώς αυτού του είδους οι ιοί μπορούν να διεισδύσουν κρυφά και απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών, αλλά και να προχωρήσουν αυθαίρετα σε περαιτέρω κρυφές διεισδύσεις / ενεργοποιήσεις κι άλλων ιών και malware, όπως πχ. Trojan Horses (Δούρειους Ίππους), spyware (κακόβουλα προγράμματα κατασκοπίας), κτλ. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Virusi.hr, όσοι χρήστες δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής και διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων, το προτιμότερο θα ήταν να αποφύγουν την χειροκίνητη αφαίρεση και να προτιμήσουν την αυτόματη αφαίρεση του ιού.

Ο ιός URL:MalΤο αυθεντικό URL:Mal είναι ένας νόμιμος κώδικας εντοπισμού και μπλοκαρίσματος που εμφανίζεται από πολλά δημοφιλή λογισμικά ασφαλείας antivirus, όπως πχ. Avast, AVG, κλπ. όταν ο χρήστης επισκέπτεται ύποπτα ή μολυσμένα με malware websites. Δυστυχώς, πολλοί κυβερνο-εγκληματίες δημιουργούν "μαϊμού" παραλλαγές αυτής ειδοποίησης.

Το adware εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης εφαρμογών τρίτων (software bundles)

Όπως ισχύει με τα περισσότερα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), έτσι και το συγκεκριμένο adware εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling. Τα PUPs έχουν τη τάση να κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης εφαρμογών τρίτων (software bundles). Εάν ο χρήστης δε δείξει την απαραίτητη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης ενός freeware ή shareware app, τότε, εκτός από το app που τον ενδιαφέρει συνειδητά να κατεβάσει, θα κατεβάσει παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται συνοδευτικό πακέτο λήψης του app. Επειδή η πλειοψηφία των χρηστών δεν προσέχει ή δεν ενδιαφέρεται, καταλήγει να κατεβάζει ασυνείδητα μεγάλο αριθμό PUPs στη συσκευή τους. Για αυτό τον λόγο, η μέθοδος bundling γνωρίζει τεράστια επιτυχία και χρησιμοποιείται ευρέως από τους PUP developers.

Για να προστατευτείς απ' αυτές τις παράλληλες λήψεις, συνιστούμε να δείχνεις πάντα την ανάλογη προσοχή και σημασία καθόλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης του εκάστοτε app που κατεβάζεις στη συσκευή σου. Συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Προηγμένη / Σύνθετη (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως PUPs προγραμμάτων.

Επίσης, συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας να αποφεύγουν το κλικάρισμα σε online διαφημίσεις. Πολλές από τις διαφημίσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ενδέχεται να είναι παραπλανητικές ή ακόμα και δυνητικά επικίνδυνες. Ορισμένες απ' αυτές, μόλις κλικαριστούν, μπορεί να γίνουν το μέσον για τη διείσδυση PUPs, όπως πχ. adware, ή άλλων ακόμα πιο επικίνδυνων κυβερνομολύνσεων. Φυσικά, για τη διασφάλιση ενός εξαιρετικού επιπέδου ασφαλείας συστήματος, προτείνουμε την εγκατάσταση και ενεργοποίηση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-spyware, το οποίο και θα “απλώσει πραγματικό δίχτυ” προστασίας συστήματος, σε πραγματικό χρόνο, ενάντια ακόμα και στις πιο πρόσφατες και προηγμένες κυβερνο-απειλές.

Αναλυτικός οδηγός για τη γρήγορη και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού URL:Mal

Μιας και μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο να διαπιστώσεις εάν η Avast URL:Mal προειδοποίηση που σου εμφανίζεται είναι η αυθεντική ή όχι, το προτιμότερο είναι να αφήσεις κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας να το διαπιστώσει αυτό για σένα. Συνιστούμε την πλήρη σάρωση συστήματος ώστε να βεβαιωθείς πως το σύστημα του υπολογιστή σου είναι καθαρό ή οτι κατάφερε να καθαρίσει πλήρως απ' αυτό το ύπουλο adware. Με άλλα λόγια, ενεργοποίησε το λογισμικό ασφαλείας antivirus και άφησέ το να κάνει αυτόματα όλη τη “βρωμοδουλειά” για σένα.

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζεις οτι τα adware προγράμματα δε ταξιδεύουν μόνα τους — ακόμα και τα βοηθητικά αρχεία τους μπορεί να αποτελέσουν απειλή ή να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στο σύστημα του υπολογιστή σου. Επομένως, όχι μόνο θα πρέπει να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά το URL:Mal, αλλά και όλα τα βοηθητικά αρχεία που τυχόν κατάφερε να διεισδύσει κρυφά κι αυθαίρετα στο σύστημα του υπολογιστή. Γι' αυτό τον λόγο, προτείνουμε να επιλέξεις και να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα παρακάτω εξαιρετικά anti-malware εργαλεία.

Από την άλλη, εάν επιμένεις στη χειροκίνητη αφαίρεση του ιού URL:Mal, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης. Θα σε βοηθήσουν να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις τα βοηθητικά αρχεία του adware.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του URL:Mal

Αφαίρεση URL:Mal από συστήματα Windows

Εάν σου εμφανίζεται συχνά η αναδυόμενη URL:Mal προειδοποίηση, θα πρέπει να προχωρήσεις στον ανάλογο καθαρισμό των Windows ακολουθώντας προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το URL:Mal και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το URL:Mal ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση URL:Mal από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το URL:Mal ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση URL:Mal από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το URL:Mal θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με URL:Mal και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση URL:Mal μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του URL:Mal.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση URL:Mal από Google Chrome

Για την ολοκληρωτική αφαίρεση της κακόβουλης αναδυόμενης URL:Mal προειδοποίησης από τον Chrome, θα πρέπει να εντοπίσεις και να διαγράψεις ολοκληρωτικά όλα τα βοηθητικά αρχεία του adware.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το URL:Mal και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του URL:Mal. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση URL:Mal από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το URL:Mal ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του URL:Mal. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα URL:Mal υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες