Απομάκρυνση Unlock this Page to Continue (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Ιούν 2017

Οδηγός Απεγκατάστασης Unlock this Page to Continue

Τι είναι το Unlock this Page to Continue?

Ο ιός “Unlock this Page to Continue!”, τι είδος ιού είναι?

Ο ιός “Unlock this Page to Continue!” λειτουργεί ως screen locker (μπλοκάρει την οθόνη) και ως ιός ransomware. Ένας ιός ransomware είναι ουσιαστικά ένα crypto-malware που χρησιμοποιεί διαφορετικούς αλγόριθμους για την κρυπτογράφηση των δεδομένων που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σύστημα-στόχο και κατόπιν απαιτεί από τον χρήστη-θύμα υψηλά χρηματικά πρόστιμα ως λύτρα απελευθέρωσης της πρόσβασης προς αυτά τα κρυπτογραφημένα αρχεία.

Σε γενικές γραμμές, ο ιός έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά των ιών Police και FBI virus. Αν και αρχικά είχε σχεδιαστεί να στοχεύει συστήματα υπολογιστών με Windows 7, ωστόσο πλέον κινδυνεύουν και άλλα λειτουργικά συστήματα, ακόμα και τα Mac OS. Ο ιός εμφανίζει διαφόρων ειδών μηνύματα – ειδοποιήσεις και προσπαθεί να πείσει τους χρήστες να συμπληρώσουν μια online ‘έρευνα'. Και έτσι μολύνεται το σύστημα. Αν λοιπόν σου εμφανιστεί μήνυμα Unlock this Page to Continue!, απαιτείται να προβείς σε άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού. Για γρήγορη, εύκολη, και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού συνιστούμε την επιλογή ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego το οποίο και θα αναλάβει αυτόματα τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια πραγματική έξαρση στον αριθμό περίπλοκων και άκρως καταστροφικών crypto-malware, όπως πχ. ο ιός Sage ή ο ιός Spora ramsomware. Αν και τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν κατά κύριο λόγο σε αυτούς τους ιούς, ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες άλλοι λιγότερο προηγμένοι ιοί που αν και δεν έχουν την ίδια καταστροφική ικανότητα ή περιπλοκότητα στο σχεδιασμό τους, ωστόσο και πάλι δεν παύουν να είναι σημαντικός ‘πονοκέφαλος’ για δεκάδες χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως.

Οι screen lockers είναι μια κατηγορία malware που γνωρίζει άνθιση το τελευταίο διάστημα. Δεν απαιτούν τη χρήση απομακρυσμένου server, αλλά ούτε και την κρυπτογράφηση δεδομένων με τη χρήση περίπλοκων και προηγμένων τεχνικών κρυπτογράφησης. Παρόλα αυτά, και πάλι τα αποτελέσματα σε γενικές γραμμές είναι τα ίδια: οι χρήστες-θύματα δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές τους και πολλοί απ’ αυτούς εν τέλει θα πληρώσουν τα χρήματα που τους ζητούν οι developers του malware. Το Unlock this Page to Continue! screen locker μπορεί να φαίνεται καταστροφικός, αλλά δεν είναι όσο δείχνει.

Το μήνυμα που εμφανίζει ο ιός είναι το εξής.

Unlock this Page to Continue!
This page will immediately unlock and restore normal access upon your participation in an offer below. Please use valid information!
Your desktop was locked.
Complete an offer below to unlock your desktop.
(…)
Complete an offer to continue.

Από τα παραπάνω μπορείς να καταλάβεις ότι τα ‘λύτρα’ που ζητάει ο ιός είναι ουσιαστικά ο εξαναγκασμός των χρηστών να συμπληρώσουν μια επιχορηγούμενη έρευνα που θα αποφέρει στους developers του malware κανα δυο δολάρια. Μπορεί το ποσόν να μη φαίνεται μεγάλο, ωστόσο αν υπολογίσουμε ότι οι χρήστες-θύματα είναι εν τέλει χιλιάδες, τα κέρδη συνολικά είναι πολύ μεγάλα. Υπάρχουν αναφορές ότι ο ιός μπορεί να προσπαθήσει να ‘καλοπιάσει’ τους χρήστες-θύματα προσφέροντας εκπτωτικά κουπόνια.

Breakfast on Us with a Gift Card!
Receive FREE pair of Headphones!
Go on a shopping spree!
Get FREE Food Delivery!

Οι ειδοποιήσεις που εμφανίζει ο ιός "Unlock This Page to Continue"Οι hackers που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία του ιού "Unlock This Page to Continue" προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες-θύματα ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές 'σωτηρίας'.

Τα παραπάνω είναι μόνο λίγα από τα ‘καλοπιάσματα’ που κάνει ο ιός “Unlock this Page to Continue!” ransomware για να κάνει χιλιάδες χρήστες να συμπληρώνουν έρευνες. Φυσικά, στην περίπτωση που βρεθείς και εσύ σε αυτή τη δυσάρεστη και εκνευριστική θέση, σε συμβουλεύουμε να μην κάνεις το λάθος και συμπληρώσεις μια τέτοια έρευνα. Εκτός του εκνευριστικού μέρους της εξαναγκαστικής κερδοσκοπίας, είναι πολύ πιθανό οι κυβερνο-εγκληματίες να προσπαθήσουν με διάφορους παραπλανητικούς τρόπους να σε κάνουν να μοιραστείς μαζί τους ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα, όπως πχ. αριθμό τηλεφώνου ή email διεύθυνση. Αν και τα screen lockers δεν είναι τόσο μεγάλη και δύσκολη απειλή για το σύστημα του υπολογιστή, όπως πχ. οι ιοί ransomware ή trojans, και πάλι δεν παύουν να αποτελούν σημαντική απειλή για τη ‘διαρροή’ των προσωπικών σου δεδομένων με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται.

Πώς μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή μου ο ιός “Unlock this Page to Continue!”?

Τα lock screen malware συνήθως εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω exploit kits ή μολυσμένων domains. Στην περίπτωση που το σύστημα του υπολογιστή σου έχει τρωτά σημεία στην ασφάλειά του, είναι πάρα πολύ πιθανό αργά ή γρήγορα να μολυνθεί από κυβερνο-απειλές. Όσον αφορά τις mobile screen locking και ransomware κυβερνο-απειλές, καταφέρνουν και διεισδύουν σε συστήματα υπολογιστών και μέσω διαφόρων εφαρμογών, όπως πχ. Adobe Flash Player. Καλό είναι να γνωρίζεις ότι οι hackers ακολουθούν τα δημοφιλή trends και επωφελούνται απ’ αυτά. Έτσι, στην περίπτωση πχ. που μια γνωστή εταιρεία λογισμικού δημοσιεύσει update του λογισμικού της είναι μαθηματικά βέβαιο ότι διαφόρων ειδών κυβερνο-εγκληματίες θα δημιουργήσουν κλώνους ή ψευδείς/παραπλανητικές παραλλαγές των ενημερώσεων αυτών και θα προσπαθήσουν μέσω αυτών να παραπλανήσουν τους χρήστες ότι πρόκειται για τις αυθεντικές ενημερώσεις. Για αυτό τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις τι κατεβάζεις στο σύστημα του υπολογιστή σου. Φυσικά, σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις να επισκέπτεσαι παράνομους/ύποπτους ιστότοπους και να κατεβάζεις προτεινόμενα προγράμματα ή να κλικάρεις διαφημίσεις ή συνδέσμους ανακατεύθυνσης που τυχόν εμφανίζονται εκεί.

Οδηγίες αφαίρεσης του ιού ransomware

Στην περίπτωση που βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσεις ότι ο ιός “Unlock this Page to Continue!” έχει διεισδύσει και μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σου, θα πρέπει να προβείς άμεσα σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο και αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware. Για περιπτώσεις όπως αυτή, προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση κάποιου απ’ αυτά τα εξαίρετα και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφαλείας: FortectIntego ή Malwarebytes.

Εάν ο ιός δεν σε αφήσει να εγκαταστήσεις και να τρέξεις λογισμικό ασφαλείας, θα πρέπει να προβείς σε επανεκκίνηση του συστήματος σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking). Μόλις επανεκκινήσεις τον υπολογιστή και αυτός αρχίσει να φορτώνει τα Windows, ξεκίνα να πατάς το κουμπί F8. Κατόπιν, θα πρέπει να επιλέξεις με τον πληκτρολόγιο την Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).

Παρακάτω, θα βρεις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του ιού. Συνιστούμε να μη χάσεις πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να καταφέρεις την ολοκληρωτική χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Unlock this Page to Continue! Το πιθανότερο είναι να μην καταφέρεις να τον αφαιρέσεις ολοκληρωτικά. Συνεπώς, είναι σαφώς προτιμότερη η αυτόματη αφαίρεση του ιού “Unlock this Page to Continue!”.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Unlock this Page to Continue

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Η Ασφαλής Λειτουργία (Safe Mode) θα σου επιτρέψει να αποκτήσεις πρόσβαση σε όλες τις συστημικές λειτουργίες και εν τέλει θα καταφέρεις να διαγράψεις ολοκληρωτικά τον ιό “Unlock this Page to Continue!” virus.

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση Unlock this Page to Continue χρησιμοποιώντας System Restore

Η Επαναφορά Συστήματος (System Restore) είναι μια εναλλακτική για το ξεμπλοκάρισμα του υπολογιστή που εν τέλει θα σου προσφέρει τη δυνατότητα ολοκληρωτικής αφαίρεσης του screen locker malware.

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Unlock this Page to Continue. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με FortectIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Unlock this Page to Continue έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Μπόνους: Ανάκτηση δεδομένων

Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει δημιουργηθεί για να σε βοηθήσει να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά Unlock this Page to Continue από τον υπολογιστή σου. Για να ανακτήσεις τα κρυπτογραφημένα αρχεία σου, συνιστούμε να ακολουθήσεις προσεκτικά τις οδηγίες που ετοίμασαν οι ioys.gr ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων.

Εάν τα αρχεία σου έχουν κρυπτογραφηθεί από Unlock this Page to Continue, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσεις αρκετές μεθόδους για την επαναφορά τους:

Επιλογή του Data Recovery Pro

Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο ακόμα και σε περιπτώσεις που ένας ιός ransomware κρυπτογράφησε αρχεία. Έχει σχεδιαστεί να ανακτάει κατεστραμμένα ή χαμένα αρχεία.

 • Λήψη Data Recovery Pro;
 • Ακολούθησε τα βήματα του Data Recovery Setup και εγκατάστησε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου
 • Κατόπιν, άνοιξέ το και προχώρα σε σάρωση συστήματος για τον εντοπισμό κρυπτογραφημένων αρχείων από τον ιό Unlock this Page to Continue ransomware
 • Προχώρα σε επαναφορά τους.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Unlock this Page to Continue κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες