Απομάκρυνση Unanalytics.com (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Εγχειρίδιο

Οδηγός Απεγκατάστασης Unanalytics.com

Τι είναι το Unanalytics.com?

Unanalytics – ένα κακόβουλο site που ανακατευθύνει τους επισκέπτες τους προς δυνητικά επικίνδυνα websites

Ο ιός Unanalytics.com

Το Unanalytics είναι ένα δυνητικά επικίνδυνο domain το οποίο συμβουλεύουμε τους αναγνώστες μας να ΜΗΝ επισκεφτούν. Είναι ένα ύποπτο site ανακατευθύνσεων και σχετίζεται με adware που μπορεί να μετατρέψει σε πραγματικό εφιάλτη την εμπειρία διαδικτυακών περιηγήσεων καθώς έχει τη τάση να “πλημμυρίζει” την οθόνη με ένα σωρό ενοχλητικές και παραπλανητικές αναδυόμενες διαφημίσεις κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών περιηγήσεων του εκάστοτε χρήστη-θύματος.

Η παρουσία αυτού του adware στο σύστημα ενός υπολογιστή σχετίζεται με MacKeeper διαφημίσεις, διάφορες διαδικτυακές απάτες τεχνικής υποστήριξης, γνωστές και ως Tech support scams, κι άλλων πολλών ειδών προωθητικές παραπλανητικές διαφημίσεις, οι οποίες, ως επί το πλείστον, σχετίζονται με τη διαδικτυακή εξάπλωση PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων). Επιπρόσθετα, η διαδικτυακή απάτη με τις δυνητικά επικίνδυνες ανακατευθύνσεις από Unanalytics, γνωστή και ως Unanalytics redirect scam, μπορεί να αρχίσει να εμφανίζει παραπλανητικές ειδοποιήσεις ή προσφορές ώστε, με δέλεαρ κάποια φανταχτερά βραβεία, όπως πχ. iPhone X ή γυαλιά ηλίου Ray-ban, διάφοροι hackers και scammers να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία των χρηστών-θυμάτων με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται.

Επομένως, στην περίπτωση που διαπιστώσεις οτι αυτός ο ύπουλος ιός κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου, οφείλεις να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού πριν σε ανακατευθύνει σε επικίνδυνα, μολυσμένα με πολλούς προηγμένους και καταστροφικούς ιούς και malware, websites.

Σύνοψη της κυβερνοαπειλής
Όνομα Unanalytics.com
Τύπος Adware
Επίπεδο Κινδύνου Μεσαίο. Μπορεί να καταλάβει τον έλεγχο των φυλλομετρητών ιστού (browser hijacking) και να αρχίσει τις ανακατευθύνσεις προς δυνητικά επικίνδυνα websites
Λειτουργικά Συστήματα (OS) που στοχεύει Windows, Mac OS X
Web Browsers που στοχεύει Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, κτλ.
Ενδείξεις Ανακατευθύνσεις προς ύποπτα sites, ξαφνική εμφάνιση διαφημίσεων, αυθαίρετες και κρυφές εγκαταστάσεις ύποπτων επεκτάσεων
Για την αποτελεσματική διαγραφή του Unanalytics, προτείνουμε την εγκατάσταση του FortectIntego και τρέξιμο πλήρους σάρωσης συστήματος

Το συγκεκριμένο PUP μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου χωρίς να το καταλάβεις καλά καλά. Είναι πολύ σημαντικό να δείχνεις πάντα μεγάλη προσοχή όταν κατεβάζεις εφαρμογές από το διαδίκτυο ώστε να γνωρίζεις πάντα ακριβώς τι κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου ανά πάσα στιγμή. Συνήθως, τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) κατεβαίνουν κρυμμένα ως προτικαρισμένα κουτάκια σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων freeware / shareware εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling, software bundles). Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να τα εντοπίσεις και να τα ξετικάρεις πριν κατεβάσεις το app που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Συνιστούμε να ξετικάρεις πάντα προαιρετικές / προτεινόμενες / επιπρόσθετες λήψεις που σχετίζονται με browser πρόσθετα (add-ons) και επεκτάσεις.

Μόλις ο συγκεκριμένος ιός ανακατευθύνσεων (redirect virus) καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, αρχίζει να ανακατευθύνει προς Unanalytics.com . Η παρουσία του σχετίζεται με δυσλειτουργικές διαδικτυακές περιηγήσεις λόγω συχνών εμφανίσεων από ανακατευθύνσεις και διαφημίσεις. Ένα κλικ αρκεί για να ανακατευθυνθείς σε παραπλανητικά και δυνητικά επικίνδυνα sites online αγορών, τεχνικής υποστήριξης, ή sites που προσπαθούν να παραπλανούν τους χρήστες και να τους κάνουν να πιστεύουν οτι το σύστημα του υπολογιστή τους έχει δήθεν μολυνθεί από “στρατιές” ιών και ύποπτων εργαλείων.

Ο ιός Unanalytics χρησιμοποιείται ευρέως στη διαδικτυακή προώθηση ύποπτων προγραμμάτων και λογισμικού, όπως πχ. παραπλανητικά και άχρηστα εργαλεία βελτιστοποίησης συστήματος (PC optimization tools), λογισμικά ασφαλείας τύπου antivirus ή anti-malware, κτλ. Προσοχή! Η εγκατάσταση ενός τέτοιου προγράμματος μπορεί να ανοίξει το δρόμο για κρυφές κι αυθαίρετες λήψεις / εγκαταστάσεις κακόβουλων malware ή Δούρειων Ίππων (Trojan Horses). Έτσι, αυτά τα ύποπτα προγράμματα όχι μόνο δεν θα καθαρίσουν / βελτιστοποιήσουν το σύστημα του υπολογιστή σου, αλλά θα γίνουν το μέσον για περαιτέρω διεισδύσεις κακόβουλων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων / αρχείων.

Η ομάδα cybersecurity ειδικών της NoVirus.uk αναφέρει οτι η online δραστηριότητα αυτού του scam αυξήθηκε σημαντικά από τον Ιούνιο του 2018. Αυτή η ύποπτη εφαρμογή παρατηρήθηκε να προωθεί διαδικτυακά το MacKeeper – ένα παραπλανητικό πρόγραμμα το οποίο υποτίθεται οτι καθαρίζει το σύστημα Mac υπολογιστών και laptops – καθώς κι άλλα παραπλανητικά εργαλεία βελτιστοποίησης συστήματος (PC optimization tools). Φυσικά, η χρήση τέτοιων παραπλανητικών apps θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς η πλειοψηφία αυτών “βομβαρδίζει” τις οθόνες των χρηστών-θυμάτων με παραπλανητικές ειδοποιήσεις σφάλματος ώστε οι χρήστες να τρομοκρατηθούν και να προχωρήσουν σε αγορές των επί πληρωμή εκδόσεων αυτών των προγραμμάτων. Βεβαίως, στην περίπτωση που κάνεις το λάθος και αγοράσεις μία τέτοια πλήρη έκδοση, το πρόβλημα που εμφανιζόταν έως τότε, θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας και αυτά τα προγράμματα θα δείχνουν οτι το σύστημα του υπολογιστή σου λειτουργεί στο βέλτιστο δυνατό βαθμό!

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατων αναφορών, είναι ξεκάθαρο οτι το Unanalytics.com θεωρείται ως ενοχλητικό και ανεπιθύμητο από τη συντριπτική πλειοψηφία των Google Chrome χρηστών. Μόλις καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του web browser (βλ. browser hijacking, browser hijacker) έχει τη τάση να ανοίγει αυθαίρετα νέα καρτέλα browser ή να φορτώνει το δικό του domain αντί του προ-επιλεγμένου. Τις περισσότερες φορές, οι Chrome χρήστες λαμβάνουν “Deceptive site ahead” ειδοποίηση που τους προειδοποιεί οτι έχουν επισκεφτεί δυνητικά επικίνδυνο website και τους προτρέπει να φύγουν αμέσως. Γι' αυτό τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό ο browser να λαμβάνει τακτικά τις ενημερώσεις του ώστε να είναι up-to-date.

Πρόσφατες έρευνες έχουν φτάσει στο συμπέρασμα οτι οι ανακατευθύνσεις προς Unanalytics.com ενεργοποιούνται από την Better History Chrome επέκταση. Αυτό το πρόσθετο (add-on) ήταν ασφαλές προς χρήση ως τη στιγμή που πωλήθηκε από τον αρχικό του developer. Έκτοτε, το add-on έχει σχετιστεί με αρκετές ύποπτες δραστηριότητες.

Επομένως, επιβάλλεται ο εντοπισμός και η αφαίρεση της Better History επέκτασης και αποτελεί το πρώτο βήμα για την ολοκληρωτική αφαίρεση του Unanalytics.com . Επίσης, για να σταματήσεις γενικότερα ενοχλητικές δραστηριότητες στον web browser σου, θα πρέπει να εντοπίσεις και να διαγράψεις όλα τα ύποπτα add-ons και γραμμές εργαλείων (toolbars) που κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να βεβαιωθείς οτι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει καθαρίσει από ύποπτα και δυνητικά επικίνδυνα προγράμματα, όπως πχ. παραπλανητικά / “μαϊμού” εργαλεία βελτιστοποίησης συστήματος (PC optimization tools), λογισμικά ασφαλείας, κτλ. Μπορείς να ακολουθήσεις προσεκτικά τις αναλυτικές οδηγίες εξουδετέρωσης που θα βρεις πιο κάτω. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις κάτι πολύ πιο εύκολο, γρήγορο, αποτελεσματικό, κι ασφαλές. Προτείνουμε την αυτόματη αφαίρεση του Unanalytics.com με την εγκατάσταση και χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου FortectIntego ή οποιουδήποτε άλλου αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας anti-malware.

To Unanalytics.com adwareTo Unanalytics.com είναι ένα domain που χρησιμοποιείται από adware για ανακατευθύνσεις προς επιχορηγούμενα sites συνεργαζόμενων τρίτων (affiliate sites) και εμφανίσεις ύποπτων και παραπλανητικών διαφημίσεων.

Ανεπιθύμητα διαφημιστικού-τύπου προγράμματα έχουν τη τάση να διεισδύουν κρυφά σε συστήματα υπολογιστών χωρίς τη συνειδητή επίγνωση των χρηστών

Ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου adware, όπως άλλωστε η πλειοψηφία των PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων), εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω freeware και shareware apps τρίτων. Οι developers των δωρεάν προγραμμάτων, για κερδοσκοπικούς λόγους, συμπεριλαμβάνουν με τις λήψεις των εφαρμογών τους συνοδευτικά πακέτα λήψης (software bundles, μέθοδος bundling). Σε αυτά, με το αζημίωτο φυσικά, εμπεριέχονται apps / αρχεία τρίτων. Επειδή η πλειοψηφία των χρηστών δε δείχνει την απαραίτητη προσοχή όταν κατεβάζουν apps από το διαδίκτυο, καταλήγουν να κατεβάζουν παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στα συνοδευτικά πακέτα λήψης των apps (εάν έχουν). Με αυτό τον παράλληλο και ύπουλο τρόπο, PUPs, όπως τα adwares, καταφέρνουν και διεισδύουν σε μεγάλο αριθμό υπολογιστών.

Μπορεί όλο αυτό να μοιάζει κερδοσκοπικό και πολύ άδικο όσον αφορά τους χρήστες, ωστόσο η μέθοδος bundling είναι μια απολύτως νόμιμη πρακτική. Αν σου αρέσει να κατεβάζεις δωρεάν apps από το διαδίκτυο, συνιστούμε να ακολουθείς τις παρακάτω συμβουλές μας:

 • Θα πρέπει να κατεβάζεις προγράμματα μόνο από τα επίσημα websites τους, δλδ. θα πρέπει να μείνεις μακριά από torrents κι άλλα παρόμοια sites / πλατφόρμες ανταλλαγής αρχείων.
 • Θα πρέπει να διαβάζεις προσεκτικά τους Όρους Χρήσης και όποια άλλη σημαντική πληροφορία συνοδεύει ένα πρόγραμμα πριν προβείς σε λήψη κι εγκατάστασή του.
 • Θα πρέπει να επιλέγεις πάντα Σύνθετη/Προηγμένη (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) αντί για Προτεινόμενη (Recommended) ή Γρήγορη (Quick) μορφή εγκατάστασης.
 • Θα πρέπει να αποφεύγεις να κατεβάζεις προτεινόμενο / επιπρόσθετο / προαιρετικό app που μπορεί να περιλαμβάνεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης μιας εφαρμογής.

Αποτελεσματική εξουδετέρωση του Unanalytics.com scam ανακατευθύνσεων

Για την ολοκληρωτική αφαίρεση του Unanalytics, θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά όλες τις ύποπτες / άγνωστες επεκτάσεις και προγράμματα τυχόν κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή και τον web browser σου. Παρακάτω, θα βρεις αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης. Ωστόσο, εάν οι γνώσεις σου περί πληροφορικής και διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων δεν είναι ιδιαιτέρως προηγμένες, τότε συνιστούμε να επιλέξεις την αυτόματη αφαίρεση ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πως το σύστημα του υπολογιστή σου καθάρισε πλήρως από όποια ανεπιθύμητη ή κακόβουλη κυβερνο-απειλή και να το επαναφέρεις στην κανονικότητα.

Για την αυτόματη αφαίρεση του Unanalytics, προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση κάποιου από τα παρακάτω anti-malware apps. Αρκεί να εγκαταστήσεις κάποιο απ' αυτά τα εξαιρετικά και πολυδοκισμένα λογισμικά ασφαλείας και να προβείς σε πλήρη σάρωση συστήματος. Μόλις το λογισμικό ασφαλείας καθαρίσει το σύστημα, συνιστούμε να προβείς σε επαναφορά (reset) και των web browsers που χρησιμοποιείς ώστε να εξαλείψεις τυχόν απομεινάρια του ιού, όπως πχ. tracking cookies, κτλ.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Unanalytics.com

Αφαίρεση Unanalytics.com από συστήματα Windows

Για απεγκατάσταση του ιού Unanalytics virus από τα Windows, αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες. Θα πρέπει να αφαιρέσεις όλες τις άγνωστες καταχωρήσεις που θα εντοπίσεις στη Διαχείριση Εργασιών (Task manager):

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Unanalytics.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Unanalytics.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Unanalytics.com από σύστημα Mac OS X

Για την εξουδετέρωση του adware από Mac OS X, ακολούθησε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Unanalytics.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Unanalytics.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Unanalytics.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Ακολούθησε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα για την επιτυχή απεγκατάσταση ύποπτων Firefox επεκτάσεων, συμπ. και αυτών που ευθύνονται για το πρόβλημα στο web browser σου:

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Unanalytics.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Unanalytics.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Unanalytics.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Unanalytics.com από Google Chrome

Για να σταματήσεις τις Unanalytics.com ανακατευθύνσεις στον Chrome, θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τα παρακάτω βήματα:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Unanalytics.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Unanalytics.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Unanalytics.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Unanalytics.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Unanalytics.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Unanalytics.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες