Αφαίρεση ιού Ukash

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Ukash

Τι είναι το Ukash virus?

Ο Ukash Virus ιός είναι ένας επικίνδυνος ιός από ομάδες ransomwares που πρέπει να αγνοηθoύν χωρίς να έχει σημασία πόσο πειστικά φαίνονται να είναι. Συνήθως, αυτός ο ιός εμφανίζει μια τεράστια προειδοποίηση που μιάζει σα να έχει σταλεί από ένα επίσημο φορέα, όπως η τοπική μονάδα της Αστυνομίας . Η ειδοποίηση αυτή δημιουργεί μια εικόνα με ειδικά όργανα, που βρίσκενται στη χώρα σας, έχει πληροφορηθεί ότι έχετε προσέξει παράβιάσεις των δικαιωμάτων αναδημοσίευσης περιεχομένου, εξάπλωση malware και έκανε άλλα πράγματα που ονομάζονται «παράνομες δραστηριότητες». Εκτός αυτού, ακριβώς όπως ο ιός της Police virus ή ο FBI virus , κλειδώνει εντελώς και απενεργοποιεί το σύστημα, έτσι ώστε να μην είστε σε θέση να συνδεθείτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να κατεβάσετε στην επιφάνεια εργασίας σας. Όπως μπορείτε να δείτε, ο Ukash ιός είναι μια σοβαρή απειλή στον κυβερνοχώρο που δεν μπορεί να εξαλειφθεί χωρίς καμία βοήθεια από έναν ειδικό.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΩ ΜΕ ΤΟΝ UKASH VIRUS;

Όλα τα ransomwares που ανήκουν στην οικογένεια του Ukash ιού εξάπλωνονται του με τη βοήθεια των trojans που μπορούν να έρθουν είτε με μολυσμένα downloads ή μέσω spam emails και τα συνημμένα τους. Φυσικά, ο χρήστης δεν έχει καμία ιδέα για το περιεχόμενό τους, Ukash ιούς και ανακαλύπτει μόνο όταν ο ιός αυτός κλειδώνει τον υπολογιστή του ολοκληπωτικά. Επιπλέον, το θύμα χαιρετίζεται από ένα τεράστιο μήνυμα με τίτλο «Προσοχή! Παράνομη δραστηριότητα αποκαλύφθηκε » και δηλώνει ότι υπάρχουν ορισμένες σοβαρές παραβιάσεις του νόμου διαπίστωσε. Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι απατεώνες έχουν δημιουργήσει τους Ukash ιούς είναι τα χρήματα τα οποία ζητούνται από το χρήστη ως «πρόστιμο». Το πρόστιμο πρέπει να καταβληθεί μέσω των προπληρωμένων σύστηματων του Ukash. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει τέτοια επίσημη οργάνωση η οποία να συλλέγει μέσω αυτών των τρόπων τα πρόστιμα, όπως ο Ukash. Εκτός αυτού, τα εν λόγω ιδρύματα ΠΟΤΕ δεν κλειδώνουν υπολογιστές και να αφήσουν τους χρήστες χωρίς σύνδεση στο Internet.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ UKASH VIRUS;

Αν έχετε προσβληθεί από τον ιό Ukash, ακολουθήστε τα αυτά τα βήματα που θα σας βοηθήσουν να εξαλειφθεί αυτή η απειλή από τον υπολογιστή σας:

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας σε “ασφαλή λειτουργία με τη δικτύωση” με τη βοήθεια του πλήκτρου F8.

  2. Ξεκινήστε το MSConfig και να απενεργοποιήσετε όλες τις εγγραφές εκκίνησης rundll32 που στρέφουν οποιαδήποτε εφαρμογή από το Τα δεδομένα Εφαρμογών.

  3. Ξανακάνετε επανεκκίνηση του Η/Υ σας.

  4. Σαρώσετε τον υπολογιστή σας με το FortectIntego ή άλλα αντι-spyware προγράμματα για να καταργήσετε τα μολυσμένα αρχεία από το σύστημα.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ: Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις ακόλουθες μεθόδους για να καταργήσετε τον ιό Ukash από τον Η/Υ σας:

*Οι χρήστες που έχουν μολυνθεί από ομάδα των ιόν Ukash επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση, άλλοι, στο λογαριασμό τους και στο συστήμα Windows τους. Εάν ένας από αυτούς τους λογαριασμούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, θα πρέπει να είναι σε θέση να μπορέσει να ξεκινήσει ένα anti-malware πρόγραμμα.

* Προσπαθήστε να κάνετε το Flash να αρνηθεί να κάνει τη λειτουργία ransomware, σταματήστε το, αν μπορείτε. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, μεταβείτε στην υποστήριξη της Macromedia και επιλέξτε «Άρνηση»: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html

* Χειρωκίνητη αφαίρεση του ιού Ukash (ειδικές δεξιότητες που απαιτούνται!):

  1. Επανεκκινήσετε τον μολυσμένο Η/Υ σε «ασφαλή λειτουργία με γραμμή εντολών» για να απενεργοποιήσετε τον ιό FBI (αυτό θα πρέπει να λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις αυτής της απειλής)

  2. Εκτελέσατε το Regedit

  3. Ψάξτε για WinLogon Καταχωρήσεις και να γράψετε όλα τα αρχεία που δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με explorer.exe.

  4. Κάνετε αναζήτηση στο μητρώο για τα αρχεία αυτά που έχετε γράψει και διαγράψτε τα κλειδιά του μητρώου που αναφέρονται σε αυτά τα αρχεία.

  5. Κάντε επανεκκίνηση στον Η/Υ σας και τρέξτε ένα ολοκληρωτικό σκανάρισμα με αναβαθμισμένα τα FortectIntego για να αφαιρέσετε τα εναπομείναντα αρχεία.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες