Απομάκρυνση TuneUp Pro

Οδηγός Απεγκατάστασης TuneUp Pro

Τι είναι το TuneUp Pro?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Tuneup Pro?

Το Tuneup Pro είναι ένα εργαλείο βελτιστοποίησης επιδόσεων συστήματος υπολογιστή, το οποίο μάλιστα μπορεί να προβεί σε πολλές προωθητικού τύπου δραστηριότητες έτσι ώστε να σας πείσει να αγοράσετε την πλήρη του έκδοση. Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του, το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε για να μεγιστοποιεί τις ταχύτητες ενός συστήματος, να επιτυγχάνει την σταθερότητά του, και φυσικά να το διατηρεί ελεύθερο από σφάλματα.

Ουσιαστικά, έχει όντως την ικανότητα να αφαιρεί αρκετά αρχεία από το σύστημα που είναι άχρηστα, ωστόσο όμως δυστυχώς θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι σε γενικές γραμμές δεν θα δείτε κάποια βελτίωση, αισθητή τουλάχιστον, στις επιδόσεις του συστήματος του υπολογιστή σας.

Αν και μπορείτε να το κατεβάσετε οικειοθελώς από την επίσημη ιστοσελίδα του, στις περισσότερες των περιπτώσεων, το πρόγραμμα αυτό καταφέρνει να διεισδύει αυθαίρετα και απαρατήρητα όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών, κάποια από τις οποίες μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο (μέθοδος bundling). Μάλιστα, με το που διεισδύσει κι εγκατασταθεί, φορτώνει τα σκάνερς του και θεωρητικά ψάχνει για άχρηστα αρχεία, κακές καταχωρήσεις μητρώου (registry entries) και σφάλματα. Κατόπιν, εμφανίζει τα αποτελέσματα των δήθεν σαρώσεων, οι οποίες εμπεριέχουν μακρυές λίστες προγραμμάτων, τα οποία το πρόγραμμα αυτό δήθεν εντόπισε, και οι οποίες θα πρέπει να αφαιρεθούν. Αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα όσα εμπεριέχονται στις λίστες είναι ψευδή, ωστόσο σίγουρα τα περισσότερα είναι νόμιμα προγράμματα τα οποία δεν αποτελούν κίνδυνο για την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος.

Επομένως, σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να εμπιστευτείτε τα αποτελέσματα αυτών των αναφορών και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να κάνετε click σε κουμπιά τύπου ‘Fix now’ (Διόρθωσε τώρα) ή ‘Remove’ (Αφαίρεση). Εάν κάνετε click, τότε δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε αν θα αρχίσετε να ανακατευθύνεστε προς την ιστοσελίδα του TuneUp Pro όπου θα γίνονται προσπάθειες για να σας πείσουν να προβείτε σε αγορά της πλήρους έκδοσης του συγκεκριμένου προγράμματος.

Σε περίπτωση που το κάνετε, δεν θα χάσετε μόνο τα λεφτά σας αγοράζοντας ουσιαστικά ένα άχρηστο πρόγραμμα, αλλά επίσης θα μοιραστείτε ευαίσθητα κι απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα, όπως πχ τα προσωπικά σας στοιχεία της πιστωτικής κάρτας που χρησιμοποιήσατε για την αγορά της ολοκληρωμένης έκδοσης, προσωπικά δεδομένα τραπεζικού λογαριασμού, κωδικούς πρόσβασης, με μια αμφιβόλου αξιοπιστίας εταιρία. Επομένως, όπως μπορείτε να καταλάβετε δεν θα έχετε απολύτως κανένα όφελος κρατώντας το Tuneup Pro στον υπολογιστή σας! Σε περίπτωση τώρα που αυτό κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, τότε θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε αφαίρεσή του χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Tuneup Pro ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Όπως σας αναφέραμε και πιο πάνω, οι χρήστες που πείστηκαν ότι πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο κι εν τέλει το κατέβασαν από την επίσημη ιστοσελίδα του δεν είναι τόσοι ώστε να πει κανείς ότι αυτή είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος διάδοσής του. Συνήθως, το πρόγραμμα αυτό διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών (μέθοδος bundling), κυρίως δωρεάν προγράμματα τύπου download managers ή video streaming. Με αυτό το τρόπο, το πρόγραμμα καταφέρνει και διαδίδεται πιο γρήγορα και καταφέρνει να παραπλανήσει πιο εύκολα τους χρήστες στο να προβούν σε αγορά της πλήρους του έκδοσης.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η εγκατάσταση του Tuneup Pro ισοδυναμεί με σημαντικές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες του συστήματος, και συχνά πυκνά θα σας εμφανίζονται σαρώσεις και αναδυόμενες διαφημίσεις, επομένως θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί σχετικά με το ποιες εφαρμογές αποφασίζετε να κατεβάζετε στον υπολογιστή σας. Θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης, να διαβάζετε προσεκτικά ό,τι κουτάκι μπορεί να σας εμφανιστεί κατά τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζετε στον υπολογιστή σας, και φυσικά να ξετικάρετε όλα εκείνα τα κουτάκια που αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων.

Σε περίπτωση τώρα που αυτός ο ψευδής/παραπλανητικός βελτιστοποιητής συστημάτων υπολογιστών έχει ήδη διεισδύσει κι εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας χωρίς την έγκριση κι επίγνωσή σας, τότε μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσκολίες κατά τη διάρκεια αφαίρεσής του, καθώς μπορεί και αυτό-προστατεύεται από προσπάθειες αφαίρεσής του και έτσι υπάρχει η πιθανότητα να μη μπορέσετε να βρείτε πως να το απεγκαταστήσετε, δλδ. να μη μπορέσετε να βρείτε το κουμπί απεγκατάστασής του. Επίσης, είναι γνωστό ότι το Tuneup Pro εγκαθιστά συνήθως και το Reimage Plus, επομένως θα πρέπει να απεγκαταστήσετε και τα δυο προγράμματα.

Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) το οποίο και θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά οποιαδήποτε ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα μπορεί να διείσδυσαν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυναν.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ Tuneup Pro ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Σας συνιστούμε, για περιπτώσεις όπως αυτή, να χρησιμοποιείτε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), έτσι ώστε να αφαιρέσετε επιτυχώς τον ιό Tuneup Pro. Με αυτό το τρόπο, θα καταφέρετε όχι μόνο να αφαιρέσετε αυτό το πρόγραμμα, αλλά επίσης να απαλλαγείτε από την παρουσία κι άλλων PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων) τα οποία μπορεί να διείσδυσαν κρυφά κι αυθαίρετα στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυναν χωρίς να έχετε επίγνωση αυτής της κατάστασης. Για άριστα αποτελέσματα, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: FortectIntego ή SpyHunter 5Combo Cleaner .

Από την άλλη, εάν δεν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε κάποιο λογισμικό, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα, έτσι ώστε να αφαιρέσετε χειροκίνητα το Tuneup Pro από το σύστημα του υπολογιστή σας:

  • Click Start (Έναρξη) → Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) → Programs and Features (Προγράμματα και Χαρακτηριστικά). Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε τα Windows XP, κάντε click Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων).
  • Ψάξτε για Tuneup Pro.
  • Απεγκαταστήστε το και κάντε το ίδιο και για άλλα προγράμματα που σας φαίνονται ύποπτα ή σας είναι άγνωστα.
  • Click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows 8, τότε κάντε δεξί click στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας. Με το που εμφανιστεί το Quick Access Menu (Μενού Γρήγορης Πρόσβασης), επιλέξτε Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) και Uninstall a Program (Απεγκατάσταση Προγράμματος).

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες