Απομάκρυνση TOPFlix (Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης Ιών)

Οδηγός Απεγκατάστασης TOPFlix

Τι είναι το TOPFlix?

Πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός TOPFlix?

Εάν σερφάρετε συχνά στο διαδίκτυο, τότε είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να ανταμώσετε με τον ιό TOPFlix virus. Αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) ανήκει στην κατηγορία των adwares (είδος ανεπιθύμητου προγράμματος που εμφανίζει επιχορηγούμενες εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις συνεργαζόμενων τρίτων).

Αν και τεχνικά μιλώντας δεν πρόκειται ακριβώς για ιό, ωστόσο σας συμβουλεύουμε να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με το συγκεκριμένο PUP. Το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να εμφανίζει κυριολεκτικά εκατοντάδες εκνευριστικότατες διαφημίσεις και ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης κάθε φορά εμφανίζονται στο χρήστη-θύμα αποτελέσματα αναζητήσεων.

Επιπρόσθετα, εμφανίζει ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζήτησης. Κλικάροντας σε κάποιο από αυτά, το πιο πιθανό είναι να ανακατευθυνθείτε προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους τρίτων. Εκεί, κινδυνεύετε άμεσα να κατεβάσετε άθελα ή ασυνείδητα διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα/κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία.

Από τα παραπάνω, είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να βρίσκεται αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα εγκαταστημένο σε οποιοδήποτε σύστημα υπολογιστή! Εάν έχετε κάνει το λάθος και το εγκαταστήσατε, σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του TOPFlix.

To TOPFlix δημιουργήθηκε ως DNS υπηρεσία η οποία παρέχει πρόσβαση σε μπλοκαρισμένους / κλειδωμένους ιστότοπους. Ωστόσο, στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαπιστώσετε εμφανίσεις ολοένα και περισσότερων διαφημίσεων που θα έχουν ως κύριο σκοπό να σας παραπλανήσουν και να σας ανακατευθύνουν σε επιχορηγούμενες ιστοσελίδες. Πολλές φορές, οι διαφημίσεις από TOPFlix θα προσπαθήσουν να σας ανακατευθύνουν σε εμπορικού τύπου ιστοσελίδες ή να σας πείσουν να προβείτε σε αγορές διάφορων προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτές οι δήθεν ‘σούπερ προσφορές’ δεν είναι τίποτα άλλο παρά pay-per-click διαφημίσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι δημιουργοί του προγράμματος λαμβάνουν χρήματα για κάθε κλικ που εσείς κάνετε σε αυτές τις διαφημίσεις.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι το περιεχόμενο αυτών των διαφημίσεων είναι παντελώς άχρηστο και παραπλανητικό, δλδ., δεν έχετε να κερδίσετε τίποτα ουσιαστικό! Για αυτό τον λόγο, σας συνιστούμε να αποφεύγετε διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις από TOPFlix.

Εκτός από τις TOPFlix διαφημίσεις κι ανακατευθύνσεις, υπάρχουν κι άλλα αρνητικά στοιχεία σχετικά με αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα. Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι, όπως ακριβώς το DNS Unlocker, η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην εύρρυθμη λειτουργία του υπολογιστή σας, καθώς θα ‘βάλει χέρι’ στις ρυθμίσεις DNS. Στην περίπτωση που αυτές οι ρυθμίσεις τροποποιηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες και τους σκοπούς αυτού του προγράμματος, οι διαδικτυακές σας πλοηγήσεις κι αναζητήσεις θα μεταμορφωθούν σε πραγματικό εφιάλτη! Μάλιστα, θα διαπιστώσετε ότι όχι μόνο δεν θα αποκτήσετε πρόσβαση σε μπλοκαρισμένες/κλειδωμένες ιστοσελίδες, αλλά θα χάσετε την πρόσβαση ακόμα και στις αγαπημένες σας ιστοσελίδες που μέχρι τώρα επισκεπτόσασταν χωρίς πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει, γιατί το TOPFlix θα προβεί σε κρυφές κι αυθαίρετες τροποποιήσεις στις παραμέτρους των DNS ρυθμίσεων αμέσως μόλις εγκατασταθεί στο σύστημα!

Λόγω όλων των παραπάνω, σας συμβουλεύουμε να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού TOPFlix virus αμέσως μόλις διαπιστώσετε ότι ο ιός αυτός έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σας. Για δύσκολες περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο, FortectIntego.

Πώς κατάφερε να διεισδύσει στον υπολογιστή μου αυτό το PUP?

Τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), όπως πχ. το TOPFlix, καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διάφορων δοκιμαστικών / δωρεάν εφαρμογών που κυκλοφορούν καθημερινά κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο (βλ. μέθοδος bundling).

Για να αποφύγετε αυτού του είδους τις έμμεσες κι ‘απρόσκλητες’ διεισδύσεις, σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Αυτό δε συμβαίνει στην περίπτωση που επιλέξετε Βασική (Basic) μορφή εγκατάστασης. Έτσι, θα μπορείε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων εφαρμογών κι αρχείων. Άλλος ένας τρόπος που μπορεί να διεισδύσει το TOPFlix στον υπολογιστή σας είναι μέσω κακόβουλων επισυνάψεων. Οπότε, προσοχή!

Πώς μπορώ να επαναφέρω πίσω στο κανονικό τις Ρυθμίσεις DNS μετά από διείσδυση του ΤOPFlix?

Εάν το TopFlix adware κατάφερε να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε τις ρυθμίσεις DNS πριν προβείτε σε αφαίρεσή του. Απλά, ακολουθήστε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα:

 1. Επιλογή Πίνακα Ελέγχου (“Control Panel”). Μετά, Δίκτυο και Internet (“Network and Internet”)-> Κέντρο Δικτύου και Κοινής Χρήσης (“Network and Sharing Center”)-> Αλλαγή Ρυθμίσεων Προσαρμογέα (“Change Adapter Settings”). Θα πρέπει να εμφανιστεί η ενεργή διαδικτυακή σας σύνδεση.
 2. Δεξί κλικ στη σύνδεση και επιλογή Ιδιότητες (“Properties”). Τώρα βρείτε “Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)”, επιλέξτε το και κλικ Ιδιότητες (“Properties”). Τώρα, τικάρετε Αυτόματη Απόδοση Διεύθυνσης IP (“Obtain an IP address automatically”) και Αυτόματη Απόδοση Διεύθυνσης Διακομιστή DNS (“Obtain DNS server address automatically!”).
 3. Κλικ “OK” κι αποθηκεύστε τις αλλαγές.

Οδηγός αφαίρεσης του TOPFlix

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τον ιό TOPFlix virus, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες. Μπορείτε να αφαιρέσετε τον ιό χειροκίνητα ή αυτόματα. Λαμβάνοντας όμως υπόψιν την ιδιαιτέρως παραπλανητική φύση του συγκεκριμένου ιού, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα εάν επιλέξετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα.

Για αυτό τον λόγο, σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε και να τρέξετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον ιό TOPFlix, αλλά κι όλα τα σχετικά στοιχεία του που μπορεί να βρίσκονται αποθηκευμένα σε διαφόρα παρασκηνιακά σημεία του συστήματος. Παρόλα αυτά, εάν επιμένετε, μπορείτε να ακολουθήσετε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα και να αφαιρέσετε τον ιό χειροκίνητα. Τέλος, οφείλουμε να σας συμβουλέψουμε να αποφεύγετε να κατεβάζετε δωρεάν δοκιμαστικές εφαρμογές εάν δεν είστε πολύ προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής!

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του TOPFlix

Αφαίρεση TOPFlix από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το TOPFlix και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το TOPFlix ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση TOPFlix από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το TOPFlix ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση TOPFlix από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το TOPFlix θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με TOPFlix και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση TOPFlix μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του TOPFlix.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση TOPFlix από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το TOPFlix και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του TOPFlix. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση TOPFlix από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το TOPFlix ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του TOPFlix. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα TOPFlix υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες