Απομάκρυνση The Smart Search (Οδηγίες Αφαίρεσης Ιών) - ενημερώθηκε Σεπ 2018

Οδηγός Απεγκατάστασης The Smart Search

Τι είναι το The Smart Search?

Το Smart Search είναι ένας browser hijacker που στοχεύει τους δημοφιλέστερους φυλλομετρητές ιστού (web browsers)

Απεικόνιση του The Smart Search

Το Smart Search είναι ένα PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) που έχει σχεδιαστεί να στοχεύει τους δημοφιλέστερους φυλλομετρητές ιστού (web browsers), συμπ. Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, κλπ. Αυτή η ύποπτη εφαρμογή προωθείται διαδικτυακά ως browser επέκταση η οποία, με το που διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, προχωράει άμεσα σε κρυφές κι αυθαίρετες τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις browser ώστε να μπορεί να ανακατευθύνει τον χρήστη-θύμα προς το search-smart.work site. Έτσι, ο χρήστης-θύμα αναγκάζεται να κάνει διαδικτυακές περιηγήσεις μέσω αυτής της ύποπτης και σαφώς παραπλανητικής μηχανής αναζήτησης η οποία εμφανίζει “πειραγμένα” αποτελέσματα αναζήτησης.

Επιπρόσθετα, ολοένα αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών που αναζητάει στο διαδίκτυο αποτελεσματικές μεθόδους για την ολοκληρωτική αφαίρεση του Smart Search από Mac λειτουργικά συστήματα, μιας και το συγκεκριμένο PUP αποδεικνύεται αρκετά “ζόρικο” στην αποτελεσματική εξουδετέρωσή του. Γι' αυτό τον λόγο, συμβουλεύουμε τους χρήστες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να προστατεύουν επαρκώς το σύστημα του υπολογιστή τους από τυχόν διείσδυση αυτού του ύπουλου και περίπλοκου browser hijacker.

Όνομα The Smart Search
Τύπος Browser hijacker
Επίπεδο Κινδύνου Μεσαίο. Προχωρά σε κρυφές κι αυθαίρετες τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις browser και είναι αρκετά δύσκολο στην αφαίρεση από το σύστημα.
Σχετίζεται με thesmartsearch.net
Site ανακατεύθυνσης search-smart.work
Πιθανοί κίνδυνοι Το συγκεκριμένο PUP ενδέχεται να ανακατευθύνει ακόμα και προς κακόβουλα websites, έχει τη τάση να εμφανίζει “πειραγμένα” αποτελέσματα αναζήτησης, καθώς και πολλές ενοχλητικές και παραπλανητικές διαφημίσεις. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες-θύματα βιώνουν μια ολοένα χειρότερη και δυνητικά επικίνδυνη εμπειρία διαδικτυακών περιηγήσεων. Τέλος, σχετίζεται με σημαντική επιβράδυνση στις ταχύτητες συστήματος και web browser.
Διαδικτυακή εξάπλωση Εξαπλώνεται διαδικτυακά ως browser επέκταση μέσω της μεθόδου bundling (βλ. επίσης software bundles)
Αφαίρεση Μιας και η ολοκληρωτική αφαίρεση του συγκεκριμένου browser hijacker μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολη, προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου FortectIntego για την επιτυχή απεγκατάσταση του The Smart Search

Το Smart Search υπόσχεται “Μια Γρηγορότερη και Καθαρότερη Αναζήτηση.” Οι developers αυτού του browser hijacker προσπαθούν να δελεάσουν τους χρήστες και να τους πείσουν ότι πρόκειται για ένα χρήσιμο app. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο οτι ο μόνος στόχος των δημιουργών αυτού του PUP είναι η κερδοσκοπία εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών-θυμάτων μέσα από τη διείσδυση της εφαρμογής στους web browsers που χρησιμοποιούν. Επομένως, δεν είναι τυχαίο που ολοένα και αυξάνει ο αριθμός των χρηστών που επιθυμούν την άμεση και ολοκληρωτική διαγραφή του browser hijacker που ευθύνεται για τις παραπλανητικές και δυνητικά επικίνδυνες Smart Search διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις. Είναι μια browser επέκταση που μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Μόλις διεισδύσει και εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, το Smart Search αντικαθιστά την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα, μηχανή αναζήτησης, και νέα URL καρτέλα browser, με το search-smart.work , το οποίο με τη σειρά του ανακατευθύνει προς yahoo.com. Αυτό συμβαίνει ώστε να είναι δυνατή η υποκλοπή των διαδικτυακών δραστηριοτήτων και προτιμήσεων των χρηστών-θυμάτων έτσι ώστε να εμφανίζονται άρτια στοχευμένα “πειράγμενα” αποτελέσματα αναζήτησης. Έτσι, οι χρήστες-θύματα εκτίθενται σε διαφημιστικό / προωθητικό περιεχόμενο τρίτων κάθε φορά που χρησιμοποιούν τον web browser για τις διαδικτυακές τους περιηγήσεις.

Ανακατεύθυνση από The Smart Search

Αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) έχει τη τάση να υποκλέπτει μη προσωπικού χαρακτήρα δεδομένα (non-personally identifiable information) , συμπ. των εξής:

 • Κριτήρια διαδικτυακών αναζητήσεων
 • IP διευθύνσεις
 • Το ISP που χρησιμοποιείται
 • Τοποθεσία
 • Κλπ.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από τις συνεχές υποκλοπές αποστέλλονται, έναντι αμοιβής, σε διάφορα τρίτα μέρη, κυρίως για την επίτευξη στοχευμένων marketing / διαφημιστικών καμπανιών. Όσο πιο άρτια στοχευμένες είναι οι διαφημίσεις που εμφανίζονται, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να κλικάρουν τις διαφημίσεις οι χρήστες, επομένως και μεγαλύτερες οι πιθανότητες για επίτευξη κέρδους. Θα πρέπει να σημειωθεί πως μέθοδοι affiliate marketing, όπως πχ. η μέθοδος pay-per-click, αποτελούν κύρια πηγή εσόδων, και οι developers του The Smart Search δεν αποτελούν εξαίρεση.

Απεικόνιση του The Smart Search

Δυστυχώς, γίνεται και χειρότερα. Το πιο επικίνδυνο σχετικά με τη δραστηριότητα του ιού Smart Search virus είναι οτι αρκετές από τις διαφημίσεις / ανακατεύθυνσεις που εμφανίζει ενδέχεται να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε ύπουλα, επικίνδυνα, κακόβουλα sites άγνωστων τρίτων. Αυτά τα domains μπορεί να προωθούν malware και να ενδέχεται να μολύνουν τα συστήματα των υπολογιστών των χρηστών με επικίνδυνους ιούς, όπως πχ. ιοί ransomware.

Θα πρέπει να τονιστει οτι, βάσει στοιχείων πρόσφατων ερευνών, ο συγκεκριμένος browser hijacker στοχεύει κυρίως χρήστες με Mac OS X συσκευές. Γι' αυτό τον λόγο, επισυνάπτουμε παρακάτω, αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του Smart Search από Mac.

Εκτός των παραπάνω ανεπιθύμητων και δυνητικά επικίνδυνων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το The Smart Search, θα πρέπει να σημειωθεί οτι το συγκεκριμένο PUP σχετίζεται και με διεισδύσεις επικίνδυνου keylogger, ένα κακόβουλο πρόγραμμα που καταγράφει όλες τις πληκτρολογήσεις του χρήστη-θύματος με απώτερο σκοπό την υποκλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως πχ. προσωπικά στοιχεία σύνδεσης σε social media και τραπεζικούς e-banking λογαριασμούς, κι άλλων ειδών προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης. Η ενδεχόμενη ηλεκτρονική κλοπή ταυτότητας (electronic identity theft) μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα διάσπασης προσωπικού απορρήτου και να αποβεί ιδιαιτέρως ζημιογόνα χρηματικά, και όχι μόνο, για τον εκάστοτε χρήστη-θύμα.

O The Smart Search browser hijacker

Ακόμα, οι Smart Search ανακατευθύνσεις σχετίζονται με το thesmartsearch.net. Ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται ως μηχανή αναζήτησης για τη browser επέκταση και μέσω αυτής της μηχανής αναζήτησης οι χρήστες ανακατευθύνονται προς άγνωστα και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας sites. Συμβουλεύουμε τους χρήστες να ΜΗΝ χρησιμοποιήσουν αυτή τη μηχανή αναζήτησης, αλλά, αντιθέτως, να την κλείσουν άμεσα μόλις ο web browser τους τους ανακατευθύνσει σε αυτή.

Εν κατακλείδι, αυτή η browser επέκταση δεν έχει τίποτα απολύτως θετικό να προσφέρει, αντιθέτως ευθύνεται για τη δημιουργία πολλών προβληματικών, ακόμα και δυνητικά επικίνδυνων, καταστάσεων για τον χρήστη. Σε καμιά περίπτωση δεν ισχύει το motto “A Faster And Cleaner Search” που προωθούν διαδικτυακά οι developers για να δελεάσουν παραπλανητικά τους χρήστες. Μιας και όλες οι αναζητήσεις ανακατευθύνονται προς yahoo.com, στη τελική οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν απευθείας το yahoo.com ως μηχανή αναζήτησης παρά αυτό το αναξιόπιστο και δυνητικά επικίνδυνο app διαδικτυακών αναζητήσεων.

Στην περίπτωση που διαπιστώσεις οτι το συγκεκριμένο PUP έχει διεισδύσει στο σύστημα υπολογιστή και τον φυλλομετρητή ιστού (web browser), μη χάνεις πολύτιμο χρόνο. Σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του The Smart Search. Για την επιτυχημένη απεγκατάσταση του συγκεκριμένου PUP, προτείνουμε τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας, όπως πχ. το εξαιρετικό και πολυδοκιμασμένο FortectIntego.

Ο ιός The Smart SearchΤο The Smart Search είναι ένα PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) το οποίο προωθείται διαδικτυακά ως browser επέκταση μέσω της μεθόδου bundling.

Οι παραπλανητικές browser επεκτάσεις έχουν τη τάση να κρύβονται σε installers freeware apps

Πολλοί χρήστες αναρωτιούνται πως καταφέρνουν οι browser hijackers και διεισδύουν σε συστήματα υπολογιστών. Η απάντηση είναι πιο απλή απ' ό,τι μπορεί να φαντάζονται οι περισσότεροι. Οι ανεπιθύμητες / παραπλανητικές browser επεκτάσεις εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) πολλών freeware / shareware apps. Έτσι, στην περίπτωση που ο χρήστης δε δείξει την απαραίτητη προσοχή όταν κατεβάζει ένα τέτοιο app, τότε παράλληλα με το app θα κατέβει και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης του (βλ. μέθοδος bundling, software bundles). Η έλλειψη προσοχής και η επιπόλαιη βιασύνη κατά την λήψη / εγκατάσταση apps αποτελούν τη νο1 αιτία που διεισδύουν τα PUPs σε συστήματα υπολογιστών, απαρατήρητα.

Για να αποφύγεις τις παράλληλες λήψεις PUPs, όπως πχ. οι browser hijackers, εκτός από την απαραίτητη προσοχή που θα πρέπει να δείχνεις κάθε φορά που κατεβάζεις κάποιο app από το διαδίκτυο, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Προηγμένη / Σύνθετη (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, οι οποίες σχετίζονται συνήθως με PUPs.

Οι ειδικοί προτείνουν δυο τρόπους για την επιτυχή απεγκατάσταση του The Smart Search

Η πλειοψηφία των χρηστών που διαπιστώνει ότι το συγκεκριμένο PUP κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή τους, δεν το εγκατέστησε οικειοθελώς και συνειδητά. Μιας και η διαδικασία χειροκίνητης αφαίρεσης είναι αρκετά περίπλοκη, ενδέχεται πολλοί από τους χρήστες με βασικές γνώσεις πληροφορικής και ασφάλειας συστημάτων να δυσκολευτούν κατά την αφαίρεση του συγκεκριμένου browser hijacker. Ωστόσο, οι cybersecurity experts υποστηρίζουν οτι η ολοκληρωτική αφαίρεση του The Smart Search είναι δυνατή με δυο τρόπους .

Η πρώτη μέθοδος, και αυτή η οποία συνιστούμε, είναι η αυτόματη αφαίρεση, δλδ. με την εγκατάσταση και χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Το εργαλείο ασφαλείας anti-malware / antivirus θα αναλάβει αυτόματα να προβεί σε σάρωση συστήματος. Έτσι, θα εντοπίσει τυχόν κυβερνο-απειλές, όπως πχ. malware, ιοί, PUPs, browser hijackers, κτλ., κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά και να μολύνουν σύστημα και browser. Κατόπιν, θα προβεί σε ολοκληρωτική αφαίρεση / απεγκατάσταση των ανεπιθύμητων και κακόβουλων “επισκεπτών”, συμπ. και των όποιων βοηθητικών αρχείων. Με αυτό το τρόπο μπορεί να επιτευχθεί η γρήγορη, ασφαλής, εύκολη, αποτελεσματική αφαίρεση του The Smart Search, και μάλιστα εντός λίγων μόνο λεπτών.

Η άλλη επιλογή είναι η χειροκίνητη αφαίρεση του Τhe Smart Search από Mac ή Windows. Ωστόσο, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ενδέχεται η ολοκληρωτική αφαίρεση του PUP να δυσκολέψει τους περισσότερους χρήστες. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τον αναλυτικό οδηγό χειροκίνητης αφαίρεσης του browser hijacker που θα βρεις στο τέλος αυτού του άρθρου.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του The Smart Search

Αφαίρεση The Smart Search από συστήματα Windows

Για την απεγκατάσταση του PUP από Windows OS, ακολούθησε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το The Smart Search και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το The Smart Search ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση The Smart Search από σύστημα Mac OS X

Για την αφαίρεση του Τhe Smart Search από Mac, ακολούθησε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης:

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το The Smart Search ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση The Smart Search από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το The Smart Search θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Μη ξεχάσεις να κάνεις επαναφορά (reset) των ρυθμίσεων του Firefox.

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με The Smart Search και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση The Smart Search μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του The Smart Search.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση The Smart Search από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το The Smart Search και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του The Smart Search. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση The Smart Search από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το The Smart Search ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του The Smart Search. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα The Smart Search υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες