Απομάκρυνση TechGenie

Οδηγός Απεγκατάστασης TechGenie

Τι είναι το TechGenie?

Τι είναι το TechGenie;

Το TechGenie είναι μια αμφισβητήσιμη εφαρμογή, η οποία πρέπει να εγκαθίσταται στο σύστημα μόνο αφού βεβαιωθείτε πρώτα πως γνωρίζετε τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά χαρακτηριστικά της. Δημιουργήθηκε από την iYogi και μπορεί να εγκατασταθεί στο σύστημα με τη μορφή ενός AntiVirus ή ενός PC Optimizer. Αν έχετε ήδη κάνει λήψη του TechGenie PC Optimizer, το βασικό που πρέπει να θυμάστε είναι πως αυτό το πρόγραμμα δύσκολα μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα του Η/Υ σας. Ναι, μπορεί να αφαιρέσει αρκετές εκατοντάδες παρωχημένες εγγραφές από το μητρώο των Windows αλλά αυτό δεν θα έχει τόσο μεγάλη επίδραση στην επίδοση του υπολογιστή. Παρεμπιπτόντως, ορισμένες από τις αναφορές του μπορεί να συμπεριλαμβάνουν πλαστά αποτελέσματα τα οποία μπορεί να βρίσκονται σε κάθε σύστημα. Επιπλέον, μη ξαφνιαστείτε αν παρατηρήσετε πως τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του TechGenie PC Optimizer είναι απενεργοποιημένα. Αργότερα, μπορεί να ξεκινήσετε να λαμβάνετε ενοχλητικές αναδυόμενες διαφημίσεις, οι οποίες επιχειρούν να σας πείσουν να αγοράσετε την πλήρης έκδοση του, η οποία είναι γεμάτη με τέτοια εργαλεία όπως ανιχνευτή διπλότυπων αρχείων, backup, επαναφορά, γονικό έλεγχο, firewall, κ.λπ. Πριν εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας και πληρώσετε για αυτά τα εργαλεία, κοιτάξτε τα στο διαδίκτυο. Σας εγγυόμαστε πως θα μπορέσετε να βρείτε αυτές τις αναβαθμίσεις δωρεάν. Τέλος, μπορεί να ξεκινήσετε να παρατηρείτε διαφημίσεις οι οποίες θα σας προτείνουν να καλέσετε τη τεχνική υποστήριξη της iYogi’s, η οποία φυσικά δεν είναι δωρεάν. Αν δεν θέλετε να λάβετε έναν φουσκωμένο τηλεφωνικό λογαριασμό, προτείνουμε να μείνετε μακριά από αυτές τις προτάσεις.

Πως μπορεί το TechGenie να καταλάβει τον υπολογιστή μου;

Όπως ακριβώς και αρκετά άλλα εργαλεία βελτιστοποίησης, αυτό το πρόγραμμα μπορεί να κατεβεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ή άλλων σελίδων λήψεων. Έχει εγκατασταθεί σε αρκετά μηχανήματα λόγω του φιλικού περιβάλλοντος και των χαρακτηριστικών του. Ωστόσο, μετά την εγκατάσταση στον Η/Υ, μπορεί να ξεκινήσετε να παρατηρείτε επιβραδύνσεις στον Η/Υ, ενοχλητικές αναδυόμενες διαφημίσεις, παραπλανητικές αναφορές σχετικά με τη κατάσταση του Η/Υ και παρόμοιες ενοχλήσεις. Εκτός αυτού, υπάρχουν αρκετά εργαλεία βελτιστοποίησης τα οποία εξαπλώνονται μέσω μιας αμφισβητήσιμης μεθόδου διανομής γνωστή ως δεματοποίηση ή αλλιώς ‘bundling’. Αν και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε πως το TechGenie PC Optimizer διανέμεται με αυτό το τρόπο, πρέπει να μένετε μακριά από τέτοιες προτάσεις ελέγχου του υπολογιστή σας δωρεάν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν κάνετε κλικ σε τέτοιες διαφημίσεις μπορεί να επιτρέψετε την εγκατάσταση τέτοιων ύποπτων προγραμμάτων. Αν έχετε ήδη κάνει λήψη του TechGenie PC Optimizer στον υπολογιστή σας, είναι πλέον στη δική σας κρίση αν αξίζει να το διατηρείτε στο σύστημα σας. Ωστόσο, αρκετοί ειδικοί ασφαλείας (PC World, BurnWorld.com και άλλοι) πιστεύουν πως οι χρήστες πρέπει να αποφεύγουν αυτό το πρόγραμμα. Αν επιθυμείτε να αφαιρέσετε τον ιό TechGenie PC Optimizer από τον υπολογιστή σας, μπορείτε να το καταφέρετε με τη βοήθεια των εξής βημάτων:

Πως να αφαιρέσετε το TechGenie;

Τυπικά, το TechGenie PC Optimizer δεν έχει καμία σχέση με ιούς, γι’ αυτό μπορείτε να το κρατήσετε αν το επιθυμείτε. Ωστόσο, δεν το συνιστούμε αν θέλετε να αποφύγετε τις ενοχλητικές αναδυόμενες διαφημίσεις του, τις αμφισβητήσιμες αναφορές τις και άλλες παρόμοιες ενοχλήσεις. Για να μπορέσετε να αφαιρέσετε αυτό το πρόγραμμα από το σύστημα σας, μπορείτε είτε να το σαρώσετε με το FortectIntego ή το SpyHunter 5Combo Cleaner, ή να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  • Κάντε κλικ στην Έναρξη → Πίνακας Ελέγχου → Προγράμματα και δυνατότητα (αν είστε χρήστης των Windows XP, κάντε κλικ στη Προσθαφαίρεση προγραμμάτων).
  • Εδώ, βρείτε το TechGenie.
  • Καταργήστε το και άλλες αμφισβητήσιμες εφαρμογές.
  • Κάντε κλικ στο ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.

Αν χρησιμοποιείτε Windows 8, τότε κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το μενού της Γρήγορης Πρόσβασης, επιλέξτε τον Πίνακα Ελέγχου και μετά τη Κατάργηση ενός προγράμματος.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες