Τι είναι svchost.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

Τι είναι το αρχείο svchost.exe?

Το εκτελέσιμο αρχείο svchost.exe είναι μια από τις πιο γνωστές διεργασίες συστήματος. Είναι αξιόπιστη κι ασφαλής. Είναι μέρος των Microsoft Windows κι ευθύνεται για τη διαχείριση διεργασιών που εκτελούνται από DLLs. Μπορείς να βρεις αρκετά παραδείγματα αυτής της διεργασίας στο Πίνακα Ελέγχου -> Υπηρεσίες (Control Panel -> Services). Έτσι, μη ξαφνιαστείς εάν τύχει και δεις 10-14 πανομοιότυπες διεργασίες να τρέχουν στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Μια χαρακτηριστική ιδιότητα του εκτελέσιμου αρχείου svchost είναι ότι μπορεί να βάλει σε αναμονή πολλές Windows υπηρεσίες έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση των πόρων του συστήματος.

Παρόλα αυτά, το ίδιο το svchost.exe μπορεί να γίνει βαρύ και να αρχίσει να χρησιμοποιεί μεγάλο ποσοστό CPU. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να απενεργοποιήσεις την υπηρεσία ώστε να σταματήσεις τη μεγάλη κατανάλωση των πόρων συστήματος. Για να τα καταφέρεις, αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά τα παρακάτω βήματα:

  1. Άνοιξε το Task manager πατώντας ταυτόχρονα Ctlr+Alt+Del.
  2. Πήγαινε “Processes” (Διεργασίες) και κάνε επιλογή “Show processes from all users” (Προβολή διεργασιών από όλους τους χρήστες).
  3. Δεξί click στη διεργασία svchost.exe που έχεις διαπιστώσει ότι καταναλώνει μεγάλο ποσοστό CPU. Κατόπιν, “Go to Service(s)” (Πήγαινε σε Υπηρεσία(ες)).
  4. Δώσε έμφαση στις υπηρεσίες που έχουν τονιστεί, δλδ. αυτές που τρέχουν κάτω από τη διεργασία svchost.exe.
  5. Για να σταματήσεις μια υπηρεσία, κάνε δεξί click σε αυτή και κατόπιν επέλεξε “Stop Service” (Διακοπή Υπηρεσίας).

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν θα πρέπει ποτέ να αφαιρέσεις αυτή την καίρια συστημική διεργασία. Είναι άκρως απαραίτητη για την ασφαλή και σταθερή λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή.

Με ποιους κινδύνους σχετίζεται το εκτελέσιμο αρχείο svchost.exe?

Οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε ότι υπάρχουν πολλά παράσιτα που προσπαθούν να κρυφτούν στα συστήματα υπολογιστών χρησιμοποιώντας τα ονόματα νόμιμων συστημικών αρχείων. Φυσικά, το Svchost.exe δεν αποτελεί εξαίρεση.

Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι το Svchost.exe καταναλώνει πολύ μεγάλο ποσοστό των πόρων του συστήματος του υπολογιστή σου, τότε θα πρέπει να το κοιτάξεις σε βάθος.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα κακόβουλα προγράμματα που χρησιμοποιούν το όνομα αυτού του αρχείου έχουν καποιο ορθογραφικό λάθος στο όνομα, όπως πχ. svchosts.exe, scvhost.exe, scvhosts.exe, svchostc.exe, xsvchost.exe, κτλ. Επιπρόσθετα, μπορείς να εντοπίσεις κακόβουλη έκδοση του svchost.exe μέσω σάρωσης με τη χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου anti-spyware. Για τον αποτελεσματικό εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού, προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις κάποιο από αυτά τα δυο εξαίρετα και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφάλειας: FortectIntego ή SpyHunter 5Combo Cleaner.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση