Απομάκρυνση Super System Optimizer

Οδηγός Απεγκατάστασης Super System Optimizer

Τι είναι το Super System Optimizer?

Τι είναι το Super System Optimizer?

Προϊόν της Systuit Inc., το Super System Optimizer είναι ένα εργαλείο συστήματος το οποίο σας συνιστούμε να μην εμπιστευτείτε. Αν και προωθείται ως ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο το οποίο θεωρητικά σας παρέχει τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσετε το σύστημα του υπολογιστή σας, σας προειδοποιούμε ότι όλες αυτές οι προωθητικές υποσχέσεις διαφέρουν κατά πολύ από την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων, το Super System Optimizer χαρακτηρίζεται ως scareware. Το scareware είναι ουσιαστικά ένα ανεπιθύμητο κι άκρως παραπλανητικό πρόγραμμα το οποίο έχει ως απώτερο σκοπό να παραπλανήσει τους χρήστες-θύματα και να τους κάνει να πιστεύουν ότι ο υπολογιστής τους έχει δήθεν μολυνθεί από δεκάδες ύποπτα αρχεία κι επίσης ότι έχει γεμίσει από δεκάδες άχρηστα και ληγμένα registries, ανεπιθύμητες παρασκηνιακές εφαρμογές, κλπ. Όλα αυτά φυσικά γίνονται έτσι ώστε οι χρήστες-θύματα να προβούν σε αγορά της πλήρους έκδοσης του συγκεκριμένου προγράμματος για να μπορέσουν να επιλύσουν τα ‘εντοπισμένα προβλήματα’.

Αν και αρκετοί χρήστες το έχουν κατεβάσει στον υπολογιστή τους οικειοθελώς, ωστόσο, ο κυριότερος τρόπος μέσω του οποίου εξαπλώνεται διαδικτυακά είναι η μέθοδος bundling. Συγκεκριμένα, με την μέθοδο bundling, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες καθημερινά στο διαδίκτυο. Έτσι, αν δεν είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν κατεβάζετε αυτού του είδους τις εφαρμογές, τότε είναι πολύ πιθανόν να διεισδύσει παράλληλα με αυτές και ό,τι εμπεριέχεται στα συνοδευτικά πακέτα λήψης τους (εάν έχουν).

Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα αρχίσει να σας εμφανίζει δήθεν σαρώσεις συστήματος και κατόπιν αναφορές με μακρυές λίστες άχρηστων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων/αρχείων που δήθεν εντοπίστηκαν στον υπολογιστή σας. Αν και εκ πρώτης όψεως οι αναφορές αυτές μπορεί να δείχνουν καθώς πρέπει, ωστόσο αν πατήσετε το κουμπί ‘Fix’ (Διόρθωση), το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ανακατευθυνθείτε προς την επίσημη ιστοσελίδα του όπου και θα σας ζητηθεί να προβείτε σε αγορά της πλήρους έκδοσης του προγράμματος. Μην πέσετε σε αυτή την παραπλανητική παγίδα, γιατί πολύ απλά η μέγιστη πλειοψηφία των αναφορών που εμφανίζει το Super System Optimizer είναι ψευδείς/παραπλανητικές. Επίσης, στις αναφορές αυτές μπορεί να εμφανιστούν και σημαντικά αρχεία του συστήματος τα οποία αν κάνετε το λάθος και τα αφαιρέσετε μπορεί να οδηγήσει σε προβληματική λειτουργία του συστήματος, όπως πχ. μειωμένες αποδόσεις, ‘παγώματα’, κλπ.

Επίσης, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το Super System Optimizer με το που διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις. Αν και σε γενικές γραμμές δε μπορεί να χαρακτηρισθεί ως κακόβουλη εφαρμογή, ωστόσο είναι σαφές ότι οι δημιουργοί του χρησιμοποιούν έμμεσες και άδικες ως προς τον χρήστη τακτικές affiliate marketing. Κοινώς, οι δημιουργοί του προγράμματος, μαζί με τους συνεργάτες τους, κερδοσκοπούν εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών. Επομένως, σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Ο καλύτερος τρόπος είναι να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως πχ. το εξαίρετο FortectIntego.

Super System Optimizer

Πώς μπορεί το Super System Optimizer να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Κάποτε το Super System Optimizer είχε την επίσημη ιστοσελίδα του από όπου οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να το κατεβάσουν. Πλέον, διαπιστώσαμε ότι η ιστοσελίδα του έχει κατέβει από το διαδίκτυο, επομένως δε μπορείτε να το κατεβάσετε οικειοθελώς. Παρ΄ όλα αυτά, αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα καταφέρνει και εξαπλώνεται διαδικτυακά όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών, όπως πχ.

Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων προειδοποιούν ότι οι εφαρμογές οι οποίες εμπεριέχουν στα συνοδευτικά πακέτα λήψης τους τον ιό Super System Optimizer virus μπορούν να βρεθούν σε ιστότοπους λήψεων τρίτων, όπως πχ. Cnet, Softonic, Soft32, Download, κλπ. Επομένως, όποτε θελήσετε να κατεβάσετε κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή, θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. Super System Optimizer, A1PCCleaner, Advanced System Protector, Driver Performer, κλπ. Σε περίπτωση που ήδη το Super System Optimizer άρχισε να σας εμφανίζει τις δήθεν σαρώσεις του, τότε θα πρέπει να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Super System Optimizer virus?

Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να κρατήσετε το Super System Optimizer στο σύστημα του υπολογιστή σας. Εάν αυτό βρίσκεται ήδη εκεί, τότε μπορείτε να το αφαιρέσετε ακολουθώντας προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης:

  • Click ‘Start’ (Έναρξη) κι επιλέξτε ‘Control Panel’ (Πίνακας Ελέγχου).
  • Click ‘Uninstall a Program’ (Απεγκατάσταση Προγράμματος) στην ενότητα ‘Programs’ (Προγράμματα).
  • Επιλέξτε το ‘Super System Optimizer’ και κατόπιν ‘Uninstall/Change’ (Απεγκατάσταση/Αλλαγή).
  • Click ‘Yes’ (Ναι) και ‘OK’ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Με το που ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Μόνο έτσι θα βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει καθαρίσει ολοκληρωτικά από κακόβουλα και ανεπιθύμητα προγράμματα κι αρχεία (πχ. ιους, και PUPs). Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από τα παρακάτω εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας:

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες