Απομάκρυνση Super Driver Updater (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Οκτ 2018

Οδηγός Απεγκατάστασης Super Driver Updater

Τι είναι το Super Driver Updater?

Super Driver Updater – ένα δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα (PUP) με ύποπτη δράση

Το Super Driver Updater PUP

Το Super Driver Updater είναι ένα καθαρά παραπλανητικό λογισμικό σχεδιασμένο να λειτουργεί σε περιβάλλον Windows. Ανήκει στην κατηγορία των PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων). Αυτού του είδους τα apps συνήθως καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών ως παράλληλες εγκαταστάσεις που κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης εφαρμογών τρίτων (βλ. μέθοδος bundling, software bundles) ή μέσω παραπλανητικών διαφημίσεων.

Το app υπόσχεται οτι μπορεί να απαλλάσσει συστήματα υπολογιστών από ληγμένους drivers, να ενημερώνει τους εγκαταστημένους drivers, και γενικότερα υπόσχεται οτι έχει τη δυνατότητα να βελτιστοποιεί τις ταχύτητες και επιδόσεις τους. Δυστυχώς, οι υποσχέσεις παραμένουν υποσχέσεις και καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Θα πρέπει να σημειωθεί οτι οι developers του Super Driver Updater αποσκοπούν στην κερδοσκοπία εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών-θυμάτων. Η κύρια πηγή εσόδων επιτυγχάνεται μέσα από την προβολή επιχορηγούμενων διαφημίσεων σε διάφορες μορφές, όπως πχ. αναδυόμενες διαφημίσεις, μπάνερ, εκπτωτικά κουπόνια, διαδικτυακές προσφορές, κτλ. Οι διαφημίσεις αυτές προβάλλονται σε όλους τους δημοφιλείς φυλλομετρητές ιστού (web browsers), συμπ. Google Chrome, Internet Explorer, και Mozilla Firefox.

Επίσης, έχει παρατηρηθεί οτι το app έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να συλλέγει αυθαίρετα και κρυφά διάφορα δεδομένα χρηστών. Ακόμα, ενδέχεται να εμφανίζει παραπλανητικά αποτελέσματα σαρώσεων με απώτερο σκοπό να πείθει το μέγιστο δυνατό αριθμό χρηστών να αγοράσουν την πλήρη του έκδοση πιστεύοντας, λανθασμένα, οτι το σύστημα του υπολογιστή τους έχει μολυνθεί από διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ
Όνομα Super Driver Updater
Tύπος PUP (Potentially Unwanted Program, δλδ. Δυνητικά Ανεπιθύμητο Πρόγραμμα)
Διαδικτυακή Εξάπλωση Μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης εφαρμογών τρίτων (software bundling) ή μέσω online διαφημίσεων.
Κύριοι Κίνδυνοι Κακή λειτουργία προγραμμάτων λόγω κακής εγκατάστασης drivers
Ενδείξεις Παραπλανητικά αποτελέσματα σαρώσεων, ενοχλητικές και παραπλανητικές διαφημίσεις
Εξουδετέρωση Προτείνουμε τη χρήση του FortectIntego για την ολοκληρωτική αφαίρεση του PUP και την επιδιόρθωση όποιων ελαττωματικών αρχείων Windows Registry εντοπιστούν.

Οι drivers είναι καίριας σημασίας για την λειτουργία του υπολογιστή και είναι αναγκαία η τακτική λήψη όλων των διαθέσιμων πρόσφατων ενημερώσεων ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος. Ωστόσο, ορισμένα εργαλεία βελτιστοποίησης (optimization tools) που δίνουν δελεαστικότατες υποσχέσεις εν τέλει αποδεικνύονται δυνητικά ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα. Πολλά εξ αυτών ευθύνονται για συχνές εμφανίσεις αναδυόμενων διαφημίσεων, παραπλανητικά αποτελέσματα σάρωσης συστήματος, κρυφή κι αυθαίρετη υποκλοπή δεδομένων χρήστη, κτλ. Φυσικά, το συγκεκριμένο PUP δεν αποτελεί εξαίρεση. Μάλιστα, ολοένα και πληθαίνει ο αριθμός των χρηστών που χαρακτηρίζουν το Super Driver Updater ως ιό.

Αν και τεχνικά μιλώντας δεν είναι κακόβουλο λογισμικό (malware), είναι σαφώς ένα αναξιόπιστο και παραπλανητικό εργαλείο βελτιστοποίησης το οποίο συνιστούμε στους αναγνώστες μας να αποφεύγουν να εγκαταστήσουν και να χρησιμοποιήσουν. Μάλιστα, η παρουσία του στο σύστημα του υπολογιστή μπορεί να δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετά διαδικτυακά εργαλεία σάρωσης (online scanning tools), όπως πχ. το Virus total αναγνωρίζουν το συγκεκριμένο app ως κακόβουλο.

Μόλις εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, το Super Driver Updater προβαίνει άμεσα σε αυθαίρετη τροποποίηση στις παραμέτρους του Windows Registry. Έτσι, το app αποκτάει τη δυνατότητα εκκίνησης / ενεργοποίησης με κάθε επανεκκίνηση / έναρξη των Windows. Επίσης, μπορεί κι εμφανίζει δήθεν σαρώσεις και παραπλανητικά αποτελέσματα σάρωσης συστήματος προσπαθώντας να πείσει τους χρήστες-θύματα οτι δήθεν το σύστημα του υπολογιστή τους έχει μολυνθεί από πλήθος ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων. Αυτή είναι μια συνήθης τακτική των προγραμμάτων τύπου scareware, και πολλά παραπλανητικά apps την εφαρμόζουν, όπως πχ. Win Tonic, Smart PC Mechanic, κλπ. Επομένως, στην περίπτωση που διαπιστώσεις την παρουσία αυτού του ύπουλου PUP στο σύστημα του υπολογιστή σου, σε συμβουλεύουμε να προβείς σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του Super Driver Updater.

Δυστυχώς, εκτός από ανεπιθύμητο κι ενοχλητικό, το Super Driver Updater μπορεί να γίνει και δυνητικά επικίνδυνο και καταστροφικό. Για παράδειγμα, είναι άγνωστο τι κακόβουλα προγράμματα μπορεί να εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα στο σύστημα του υπολογιστή. Επίσης, εγκαθιστά αμφιβόλου αξιοπιστίας και ασφάλειας drivers, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε γενικότερη δυσλειτουργία των Windows, ακόμα και συνολική κατάρρευση του λειτουργικού συστήματος.

Εάν ένας χρήστης κάνει το λάθος και προχωρήσει στην αγορά της πλήρους έκδοσης αυτού του PUP, θα πρέπει να εισάγει τα προσωπικά στοιχεία της χρεωστικής / πιστωτικής του κάρτας, καθώς κι άλλα προσωπικά δεδομένα. Οι cybersecurity ειδικοί προειδοποιούν τους χρήστες να ΜΗΝ κάνουν αυτό το λάθος, καθώς είναι σίγουρο οτι όλα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που θα εισάγουν θα καταλήξουν στα χέρια κυβερνο-εγκληματιών, όπως πχ. hackers και scammers. Επομένως, εάν βρεθείς κι εσύ σε αυτή τη δύσκολη θέση, ΜΗΝ προβείς σε αγορά της πλήρους έκδοσης του Super Driver Updater. Αντιθέτως, εάν επιθυμείς τη βελτιστοποίηση του συστήματος του υπολογιστή σου, συνιστούμε να επιλέξεις κάποιο από τα αξιόπιστα, νόμιμα, επαγγελματικά εργαλεία βελτιστοποίησης που είναι διαθέσιμα στην αγορά, τα οποία αποδεδειγμένα μπορούν να κρατούν τους drivers σου συνεχώς ενήμερους.

Επιπρόσθετα, οι χρήστες που χρησιμοποιούν το Super Driver Updater έχει διαπιστωθεί οτι παρακολουθούνται συνεχώς, όπως πχ. οι διαδικτυακές τους δραστηριότητες και προτιμήσεις. Πολλά από τα δεδομένα που συλλέγονται αποστέλλονται έναντι αδράς αμοιβής σε διαφημιστικές εταιρείες, οι οποίες με τη σειρά τους τα χρησιμοποιούν για να εμφανίζουν άρτια στοχευμένες διαφημίσεις. Ορισμένα από τα δεδομένα χρηστών που συλλέγει το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

 • IP διευθύνσεις;
 • Ιστορικό διαδικτυακών περιηγήσεων (browsing history)
 • Ποιους ιστότοτοπους – καθέ πότε – για πόσο επισκέπτονται
 • Σελιδοδείκτες (bookmarks)
 • Ποια links κλικάρουν
 • Κτλ.

Εν κατακλείδι, αν δεις το Super Driver Updater στο σύστημα του υπολογιστή σου, επιβάλλεται η άμεση και ολοκληρωτική του αφαίρεση. Για να τα καταφέρεις, αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά τις αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης που θα βρεις πιο κάτω. Όμως, επειδή είναι πολύ πιθανό το app να πείραξε το Windows Registry, προτείνουμε τη χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου FortectIntego το οποίο θα αναλάβει αυτόματα να επαναφέρει το σύστημα στην κανονικότητα και στη βέλτιστη απόδοσή του.

Το Super Driver Updater adwareΤο Super Driver Updater είναι μια σαφώς παραπλανητική εφαρμογή η οποία εμφανίζει παραπλανητικά αποτελέσματα σάρωσης. Μπορεί να αποδειχθεί δυνητικά επικίνδυνη και επιζήμια για το σύστημα ενός υπολογιστή καθώς ενδέχεται να εγκαταστήσει λάθος ή αναξιόπιστους ή κακόβουλους drivers.

Τα PUPs καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών

Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν οικειοθελώς αυτό το app από το επίσημο website του. Ωστόσο, η συγκεκριμένη εφαρμογή εξαπλώνεται διαδικτυακά κυρίως μέσω της μεθόδου bundling. Αναλυτικότερα, καταφέρνει και κρύβεται (έναντι αμοιβής) σε συνοδευτικά πακέτα λήψης freeware / shareware apps τρίτων (βλ. software bundles). Επειδή η πλειοψηφία των χρηστών κατεβάζει εφαρμογές από το διαδίκτυο χωρίς να κάνει την απαραίτητη έρευνα αγοράς και χωρίς να δείχνει την απαραίτητη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής, αυτό το PUP, όπως άλλωστε τα περισσότερα PUPs, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο ως παράλληλη εγκατάσταση.

Μόλις καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, αρχίζει να εμφανίζει δήθεν σαρώσεις με παραπλανητικά αποτελέσματα σάρωσης ώστε να κάνει τον εκάστοτε χρήστη-θύμα να τρομοκρατηθεί πιστεύοντας οτι το σύστημα του υπολογιστή του μολύνθηκε από πλήθος ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων ή οτι το σύστημα γέμισε από ανεπαρκώς ενημερωμένους ή δυσλειτουργικούς drivers. Έτσι, αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες οι χρήστες να προβούν στην αγορά της πλήρους έκδοσης του προγράμματος, το οποίο εμφανίζεται ως η “τέλεια λύση” γι' αυτό το δήθεν πρόβλημα ασφαλείας και λειτουργικότητας.

Σ' αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε οτι αν και αρκετά ύπουλη, η μέθοδος bundling είναι πρακτικά νόμιμη καθώς δίνεται η ευκαιρία στον χρήστη να μην επιλέξει την λήψη των προγραμμάτων που εμπεριέχονται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης μιας freeware / shareware εφαρμογής που επιθυμεί να κατεβάσει.

Για την ελαχιστοποίηση και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόληψη από αυτού του είδους τις ανεπιθύμητες παράλληλες λήψεις, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα θέλαμε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας. Πριν από την λήψη / εγκατάσταση ενός app, θα πρέπει να γίνεται καλή έρευνα αγοράς. Πχ. οι κριτικές χρηστών του app μπορούν να αποδειχθούν πολύ κατατοπιστικές για την αξιοπιστία, χρησιμότητα, απόδοση, ασφάλεια ενός app. Επίσης, καλό είναι οι χρήστες να αποφεύγουν να πατούν μηχανικά το κουμπί “Επόμενο” (“Next). Ακόμα, θα πρέπει να επιλέγουν πάντα Προηγμένη / Σύνθετη (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάτασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχουν μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή τους. Έτσι, θα είναι δυνατός ο εντοπισμός και το ξετικάρισμα σε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκριση των χρηστών για παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως PUPs.

Επιβάλλεται η διαγραφή του Super Driver Updater και η χρήση αξιόπιστων λογισμικών

Η αφαίρεση του Super Driver Updater δεν είναι ιδιαιτέρως περίπλοκη. Ωστόσο, για να είναι αποτελεσματική η αφαίρεσή του, θα πρέπει να εντοπιστούν όλα τα βοηθητικά αρχεία που τυχόν το πρόγραμμα αποθήκευσε κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή. Αρκετά απ' αυτά μπορεί να μην έχουν καν εκτελέσιμο αρχείο απεγκατάστασης (uninstallation executable), κατί που μπορεί να κάνει την απεγκατάστασή τους πολύ δύσκολη και χρονοβόρα. Επομένως, είναι σαφώς προτιμότερη η αυτόματη αφαίρεση του PUP. Προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου λογισμικού ασφαλείας FortectIntego , το οποίο και θα προχωρήσει σε σάρωση συστήματος, αυτόματο εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση του PUP, συμπ. όλων των βοηθητικών αρχείων του. Επίσης, το λογισμικό ασφαλείας θα εντοπίσει και θα επιδιορθώσει τυχόν ζημιές ή δυσλειτουργίες μπορεί να δημιούργησε ο ιός Super Driver Updater virus στο σύστημα του υπολογιστή.

Εναλλακτικά, μπορείς να προσπαθήσεις να εκτελέσεις τη χειροκίνητη αφαίρεση του Super Driver Updater. Παρακάτω, θα βρεις αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης αυτού του ανεπιθύμητου προγράμματος, καθώς και οδηγίες εκκαθάρισης των web browsers. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα αυτές τις οδηγίες, γιατί διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρεις να αφαιρέσεις πλήρως αυτή την κυβερνο-μόλυνση.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Super Driver Updater

Αφαίρεση Super Driver Updater από συστήματα Windows

Για την πλήρη εξάλειψη του Super Driver Updater από τα Windows, θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Super Driver Updater και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Super Driver Updater ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Super Driver Updater από Microsoft Edge

Μόλις ολοκληρωθεί η απεγκατάσταση του PUP, θα πρέπει να κάνεις και επαναφορά (reset) του Internet Explorer:

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Super Driver Updater θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Super Driver Updater και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Super Driver Updater μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Super Driver Updater.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Super Driver Updater από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Super Driver Updater και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Super Driver Updater. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Super Driver Updater από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Super Driver Updater ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Super Driver Updater. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Super Driver Updater υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες