Αφαίρεση διαφημίσεων StormWatch

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων StormWatch

Τι είναι το StormWatch ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ StormWatch?

Όπως λέει και το όνομα, το StormWatch θεωρητικά είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει μετερεωλογικές προβλέψεις με ιδιαίτερη έμφαση στις καταιγίδες. Δυστυχώς όμως, έχει χαρακτηρισθεί ήδη ως adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων), και όχι άδικα. Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι εμφανίζει διαφημίσεις σε όλους τους web browsers, συμπεριλαμβανόμενων των Google Chrome, Mozilla Firefox και Internet Explorer. Έχει δημιουργηθεί από την Weather Protector LLC, όπως και το WeatherBug, Weather Forecast ή Desktop Temperture Monitor. Όλα αυτά τα προγράμματα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο – εμφανίζουν ένα widget (γραφικό εικονίδιο) στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή και το οποίο ενημερώνει σχετικά με μετερεωλογικές προβλέψεις και κυρίως καταιγίδες.

Πολλοί είναι οι χρήστες που κατέβασαν κι εγκατάστησαν το StormWatch για ακριβώς αυτή του την λειτουργία, αλλά σύντομα διαπίστωσαν ότι είναι επίσης ικανό για πληθώρα αυθαίρετων επιπρόσθετων δραστηριοτήτων χωρίς την έγκριση και επίγνωση του χρήστη. Το πιο εκνευριστικό στοιχείο είναι προφανώς το γεγονός ότι το πρόγραμμα αυτό μπορεί στην κυριολεξία να ‘πλημμυρίσει’ την οθόνη του υπολογιστή σας κάθε φορά που πλοηγείστε στο διαδίκτυο με υπερβολικά μεγάλο αριθμό διαφημίσεων ασχέτως web browser που μπορεί να χρησιμοποιείτε. Πέραν του εκνευριστικού, κλικάροντας σε κάποια από αυτές τις διαφημίσεις μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες. Οι συγκεκριμένες διαφημίσεις, τουλάχιστον οι περισσότερες εξ αυτών, εμπεριέχουν συνδέσμους που μπορεί να σας ανακατευθύνουν σε άγνωστους και αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους και να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση κάποια στιγμή να διαπιστώσετε ότι έχουν διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι το StormWatch έχει ακόμα και τη δυνατότητα να συνδεθεί από μόνο του στο διαδίκτυο και να κατεβάσει αυθαίρετα και κρυφά κι άλλες διαφημιστικού τύπου επεκτάσεις. Σε βάθος χρόνου όλες αυτές οι δραστηριότητες θα έχουν ως αποτέλεσμα το σύστημα του υπολογιστή σας να γίνεται ολοένα και πιο αργό, να κρασάρει ολοένα και συχνότερα και η πλοήγησή σας στο διαδίκτυο να καταντήσει μια ιδιαιτέρως χρονοβόρα κι εκνευριστική εμπειρία. Το κερασάκι στη τούρτα είναι η δυνατότητα, αλλά και η τάση, του προγράμματος να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις για affiliate marketing σκοπούς. Μερικές από αυτές τις πληροφορίες σχετίζονται με IP διευθύνσεις, κριτήρια αναζήτησης, είδος και αριθμός επισκεπτόμενων ιστότοπων, γεωγραφία τοποθεσιών, κτλ. Αν και σε γενικές γραμμές οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν είναι προσωπικά ευαίσθητες, δεν παύουν ωστόσο να αποτελούν άρση του απορρήτου προσωπικών δεδομένων, εφόσον συλλέγονται και προωθούνται χωρίς τη συνειδητή έγκριση και επίγνωσή σας. Επομένως, σε περίπτωση που ήδη βιώνετε την εμφάνιση διαφημίσεων κι ανακατευθύνσεων που σχετίζονται με το StormWatch, τότε θα σας συνιστούσαμε να το αφαιρέσετε άμεσα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ StormWatch ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Μπορείτε φυσικά να κατεβάσετε το StormWatch plug-in οικειοθελώς από την επίσημη ιστοσελίδα του. Και δεν είναι κάτι περίεργο, καθώς οι λειτουργίες που εμπεριέχει μοιάζουν όντως ιδιαιτέρως ενημερωτικές και χρήσιμες. Ωστόσο, έχουν αναφερθεί και πολλές περιπτώσεις όπου αυτό το παραπλανητικό πρόγραμμα εμφανίστηκε σε συστήματα υπολογιστών πραγματικά από το πουθενά. Να σας ενημερώσουμε λοιπόν, ότι σε περίπτωση που το ίδιο συμβεί και σε εσάς, αυτό θα έχει γίνει κατόπιν λήψης κάποιας δωρεάν ή δοκιμαστικής εφαρμογής η οποία είχε συνοδευτικό πακέτο λήψης στο οποίο εμπεριεχόταν το εν λόγω πρόγραμμα. Αυτή η μέθοδος διάδοσης (μέθοδος bundling) είναι και ο κυριότερος λόγος που χαρακτηρίζεται ως PUP ( potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα). Έχουμε μάλιστα συμπεράνει ότι έχει τη δυνατότητα να αλλάζει τα ονόματα των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτό, έτσι ώστε να μη γίνει εύκολα αντιληπτή η διείσδυσή του, καθώς και να μη γίνει εύκολα εντοπίσιμο σε περίπτωση που θελήσετε να το αφαιρέσετε από το σύστημα του υπολογιστή σας.

Ευτυχώς, αυτού του είδους οι διεισδύσεις μπορεί να αποφευχθούν αρκεί να είστε προσεκτικοί, παρατηρητικοί και καχύποπτοι όταν προβαίνετε σε λήψεις δωρεάν προγραμμάτων από το διαδίκτυο. Δεν έχει σημασία εάν κατεβάσατε το StormWatch από την επίσημη ιστοσελίδα του ή κατέβηκε μέσω συνοδευτικού πακέτου λήψης κάποιας δωρεάν εφαρμογής που κατεβάσατε κι εγκαταστήσατε στον υπολογιστή σας. Σε περίπτωση που κάποιο adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) ή PUP ( potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) εγκαταστάθηκε στον υπολογιστή σας χωρίς την έγκρισή σας, αυτό σημαίνει ότι εγκαταστήσατε το πρόγραμμα με λάθος τρόπο.

Σε αυτό το σημείο, θα σας δώσουμε μερικές έξυπνες συμβουλές σχετικά με το πως να κατεβάζετε σωστά εφαρμογές από το διαδίκτυο. Σε περίπτωση λοιπόν που μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε κάποια δωρεάν εφαρμογή από το διαδίκτυο, θα πρέπει να κάνετε έρευνα σχετικά με την λειτουργικότητα, αξιοπιστία, ασφάλεια της εφαρμογής. Σημαντική βοήθεια για το σχηματισμό γνώμης μπορεί να σας προσφέρουν οι κριτικές και αξιολογήσεις χρηστών που το εγκατέστησαν ή οι γνώμες ειδικών που μπορείτε να βρείτε σε εξιδεικευμένους ιστότοπους και forums. Κατόπιν, μπορείτε να διαβάσετε προσεκτικά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, end-user license agreement ), κείμενο το οποίο θα σας προσφέρει ορισμένες ιδιαιτέρως κατατοπιστικές πληροφορίες σχετικά με την πραγματική φύση, μεθοδολογίες, πολιτικές και σκοπούς της εκάστοτε εφαρμογής. Σε περίπτωση που εν τέλει αποφασίσετε να προχωρήσετε σε λήψη κι εγκατάσταση, τότε θα σας συμβουλεύαμε να αποφύγετε Quick/Basic/Reccomended (Γρήγορη/Βασική/Προτεινόμενη) μορφή εγκατάστασης, γιατί μπορεί να κερδίσετε χρόνο, ωστόσο σίγουρα εν τέλει θα βγείτε ζημιωμένοι. Αντιθέτως, θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης, γιατί με αυτό το τρόπο θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας. Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να ξετικάρετε τυχόν κουτάκια που μπορεί να έχουν τικαριστεί αυτόματα και να αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων πέραν της εφαρμογής που σας ενδιαφέρει να κατεβάσετε, όπως πχ στην περίπτωση του StormWatch κι άλλων παρόμοιων ανεπιθύμητων προγραμμάτων.

Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη παραπλανητική εφαρμογή έχει ήδη εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα για να την απεγκαταστήσετε οριστικά, εύκολα, γρήγορα και με ασφαλή τρόπο.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ StormWatch ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ?

Εάν η συγκεκριμένη εφαρμογή σας ενοχλεί και σας εκνευρίζει με τις διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις της, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτόματη ή χειροκίνητη αφαίρεση της για να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας και πάλι πίσω στο φυσιολογικό. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα για να απαλλαγείτε οριστικά από την παρουσία του StormWatch.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων StormWatch

Αφαίρεση StormWatch από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το StormWatch και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το StormWatch ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση StormWatch από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το StormWatch ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση διαφημίσεων StormWatch από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το StormWatch θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με StormWatch ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση StormWatch ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του StormWatch ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση StormWatch από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το StormWatch και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του StormWatch. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση StormWatch από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το StormWatch ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του StormWatch. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα StormWatch υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες