Απομάκρυνση Spyware Clear

Οδηγός Απεγκατάστασης Spyware Clear

Τι είναι το Spyware Clear?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Spyware Clear?

Το Spyware Clear είναι ένα αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας πρόγραμμα το οποίο υποστηρίζει ότι είναι ένα δυνατό antispyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπείας). Για να είμαστε ειλικρινείς, αμφιβάλλουμε για αυτά που υποστηρίζει καθώς έχει γίνει ήδη θέμα έντονων συζητήσεων στο διαδίκτυο σχετικά με το πόσο αξιόπιστο είναι ή όχι.

Πρώτα από όλα, αμφιβάλλουμε κατά πόσο έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει όλους τους ιούς, και γενικότερα τα κακόβουλα προγράμματα, και να μπλοκάρει τις διεισδύσεις τους στο σύστημα του υπολογιστή στο οποίο είναι εγκαταστημένο. Κατόπιν δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι εμφανίζει σε υπερβολικό βαθμό δήθεν σαρώσεις συστήματος οι οποίες αναφέρουν πως πρέπει να αφαιρεθούν ακόμα και ασφαλή ή αρκετά ασφαλή προγράμματα, καθώς αυτό τα θεωρεί δήθεν επικίνδυνα για την εύρρυθμη λειτουργία και ασφάλεια του συστήματος.

Επίσης, το πρόγραμμα αυτό μπορεί να γίνει ιδιαιτέρως εκνευριστικό με τον καιρό, καθώς θα ξεκινήσει να ‘πλημμυρίζει’ την οθόνη του υπολογιστή σας με διαφημιστικά μηνύματα τα οποία θα προσπαθούν να σας πείσουν με διάφορους τρόπους να προβείτε σε αγορά της πλήρους του έκδοσης έτσι ώστε αυτό να προβεί σε επαναφορά του συστήματος πίσω στο φυσιολογικό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες χρηστών που έκαναν το λάθος να το εγκαταστήσουν, φτάσαν πολλές φορές στο σημείο να μη μπορούν να λειτουργήσουν σωστά ούτε στο ελάχιστο τον υπολογιστή τους ή τους browsers τους, λόγω εμφάνισης υπερβολικά πολλών διαφημίσεων. Επομένως, πριν αποφασίσετε να εισάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, θα πρέπει πρώτα να το σκεφτείτε καλά και να αποφασίσετε αν αξίζει να προβείτε σε αγορά της πλήρους έκδοσής του ή όχι. Εμείς πάντως από την πλευρά μας οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι τα λεφτά σας θα πάνε χαμένα και επιπρόσθετα θα εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας ένα ιδιαιτέρως ύποπτο πρόγραμμα. Σε περίπτωση που άρχισαν να σας εμφανίζονται ειδοποιήσεις που σχετίζονται με το Spyware Clear, θα σας συνιστούσαμε να προβείτε σε άμεση αφαίρεσή του από το σύστημα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με δυο τρόπους – αυτόματα ή χειροκίνητα. Διαβάστε παρακάτω για πιο αναλυτικά.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Spyware Clear ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ?

Το Spyware Clear διαδίδεται στο διαδίκτυο μέσω διαφόρων τεχνικών διάδοσης. Μπορείτε να το κατεβάσετε οικειοθελώς από διάφορους ιστότοπους που ειδικεύονται σε λήψεις προγραμμάτων, οι περισσότεροι εκ των οποίων υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να προστατεύει αποτελεσματικά το σύστημα του υπολογιστή και να διορθώνει όλα τα σφάλματα που μπορεί να εντοπίσει.

Ωστόσο, στις περισσότερες των περιπτώσεων, εμφανίζεται σε συστήματα υπολογιστών κατόπιν λήψης κι εγκατάστασης εκ μέρους του χρήστη κάποιου προγράμματος από το διαδίκτυο. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να είστε προσεκτικοί κάθε φορά που θα θέλετε να κατεβάσετε κάποιο πρόγραμμα από το διαδίκτυο, πόσο μάλλον όταν δεν είστε σίγουροι σχετικά με την λειτουργικότητα, αξιοπιστία και ασφάλειά του. Για να αποκτήσετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για ένα πρόγραμμα, τότε τα σχόλια και οι αξιολογήσεις χρηστών που το εγκατέστησαν και το χρησιμοποίησαν μπορεί να σας φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμες και κατατοπιστικές πληροφορίες.

Εάν εν τέλει αποφασίσετε να προβείτε σε λήψη κι εγκατάσταση ενός προγράμματος από το διαδίκτυο, τότε θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης και να παρακολουθείτε προσεκτικά όλες τις φάσεις της λήψης κι εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχετε τη δυνατότητα να ξετικάρετε τυχόν κουτάκια που μπορεί να είναι τικαρισμένα αυτόματα και να αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων μέσα στις οποίες μπορεί να συμπεριλαμβάνεται και το Spyware Clear.

Άλλη μια μέθοδος διάδοσης του προγράμματος είναι μέσω εμφάνισης διαφόρων διαφημιστικών μηνυμάτων που μπορεί να αναδυθούν στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας όσο θα πλοηγείστε στο διαδίκτυο και να σας προσφέρουν δωρεάν σκανάρισμα συστήματος, το οποίο σκανάρισμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμα παραπλανητική τεχνική για να σας πείσει να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Εννοείται ότι δεν πρέπει να κάνετε το λάθος και να αποδεχτείτε αυτού του είδους τις ‘δωρεάν σαρώσεις’, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να μπείτε σε μπελάδες.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ Spyware Clear?

Τεχνικά, το Spyware Clear δεν είναι ιός, προς το παρόν τουλάχιστον. Ωστόσο, ολοένα αυξάνεται ο αριθμός των antiviruses (αντι-ιικών) προγραμμάτων που το εντοπίζουν ως Adware.Win32.Crawler.BB και Program.Unwanted.45. Επομένως, σας συνιστούμε να το αφαιρέσετε. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αποτελεσματικά με αυτόματο τρόπο χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπείας). Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : FortectIntego, Malwarebytes.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες