Τι είναι spysetup.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

Το εκτελέσιμο αρχείο spysetup.exe σχετίζεται με το τρέξιμο ύποπτων και κακόβουλων διεργασιών στο σύστημα του υπολογιστή

Το εκτελέσιμο αρχείο spysetup.exe, ως επί το πλείστον, χαρακτηρίζεται κακόβουλο και έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται με πλήθος κακόβουλων διεργασιών στο σύστημα ενός υπολογιστή.Παρόλο που το ίδιο το αρχείο δε κάνει κάτι ύποπτο, ωστόσο η παρουσία του αποτελεί σοβαρή ένδειξη ότι το σύστημα του υπολογιστή έχει μολυνθεί από κακόβουλο παράσιτο.

Σύμφωνα με πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα, το spysetup αρχείο συνήθως εγκαθίσταται και χρησιμοποιείται από το trojan Spy System 2.3, το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 2000. Μάλιστα, έχει διαπιστωθεί ότι το συγκεκριμένο trojan στοχεύει παλαιότερες εκδόσεις των Windows.

Ακόμα, το spysetup.exe σχετίζεται με διάφορες κυβερνο-μολύνσεις που λειτουργούν ως spyware ή keyloggers. Αυτά τα παράσιτα συνήθως λειτουργούν κρυφά στο παρασκήνιο του συστήματος και έχουν τη τάση να υποκλέπτουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χρήστη, όπως πχ. όνομα χρήστη, κωδικούς πρόσβασης, ακόμα και προσωπικά στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών.

Επομένως, εάν διαπιστώσεις στο Task Manager ότι η συγκεκριμένη διεργασία τρέχει στο σύστημα του υπολογιστή σου, τότε σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας. Όσο παραμένει το αρχείο στο σύστημα του υπολογιστή σου, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ακόμα και τα χρήματά σου, θα βρίσκονται σε κίνδυνο και θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να υποκλαπούν.

Για αυτό τον λόγο, θα πρέπει να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του εκτελέσιμου αρχείου spysetup.exe, εάν διαπιστώσεις την παρουσία του στο σύστημα του υπολογιστή σου. Για σίγουρα αποτελέσματα, προτείνουμε τη χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου λογισμικού ασφαλείας RestoroIntego ή άλλο παρομοίων δυνατοτήτων anti-malware. 

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παρουσία του συγκεκριμένου εκτελέσιμου αρχείου δε σημαίνει πάντα ότι το σύστημα του υπολογιστή έχει μολυνθεί, ισχύει όμως τις περισσότερες φορές. Το αρχείο αυτό μπορεί να ανήκει ακόμα και σε πλήρως νόμιμες κι αξιόπιστες εφαρμογές. Μόνο σε αυτή την εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, θα πρέπει να αποφευχθεί η αφαίρεση του spysetup.exe, καθώς αυτή μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να διαπιστωθεί κατά πόσον αυτό το εκτελέσιμο αρχείο είναι “προάγγελος” κυβερνο-μόλυνσης ή αποτελεί μέρος νόμιμης και αξιόπιστης εφαρμογής, είναι η χρήση ενός λογισμικού ασφαλείας anti-spyware ή antivirus το οποίο κατόπιν σάρωσης συστήματος θα ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που αυτό το εκτελέσιμο αρχείο βρίσκεται στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Αυτό το εκτελέσιμο αρχείο μπορεί να εγκατασταθεί από διάφορες κυβερνο-μολύνσεις

Όπως αναφέραμε ήδη, το εκτελέσιμο αρχείο spysetup σχετίζεται με Trojans και λογισμικά κατασκοπείας (spyware). Αυτές οι κυβερνο-μολύνσεις μπορεί να διεισδύσουν στο σύστημα του υπολογιστή, όταν ο χρήστης:

  • ανοίξει μολυσμένη email επισύναψη
  • κλικάρει σε κακόβουλο link
  • κλικάρει σε κακόβουλη διαφήμιση που εμπεριέχει malware
  • κατεβάσει πειρατικό / παραπλανητικό πρόγραμμα
  • εγκαταστήσει ψευδείς / παραπλανητικές ενημερώσεις (updates).

Ωστόσο, σαφώς και τα κακόβουλα προγράμματα μπορούν να διεισδύσουν σε συστήματα υπολογιστών χωρίς τη συνειδητή επίγνωση / συγκατάθεση των χρηστών. Για παράδειγμα, ένα malware μπορεί να χρησιμοποιήσει exploit kits και να επωφεληθεί από κενά ασφαλείας του συστήματος ή λογισμικών εγκαταστημένων στο σύστημα. Επιπρόσθετα, κακόβουλα προγράμματα μπορούν να διεισδύσουν σε συστήματα υπολογιστών εκμεταλλευόμενα μη ασφαλή RDPs.

Επομένως, οι χρήστες οφείλουν να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τα κλικς και γενικότερα τη δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο. Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό να κατεβαίνουν τακτικά ενημερώσεις τόσο όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα όσο και όλα τα προγράμματα / εφαρμογές που βρίσκονται εγκαταστημένα στο σύστημα. Τέλος, επιβάλλεται η εγκατάσταση, συνεχής ενεργοποίηση, και τακτική ενημέρωση ενός αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας τύπου anti-malware / antivirus, το οποίο όχι μόνο θα προσφέρει προστασία συστήματος από κυβερνο-απειλές σε πραγματικό χρόνο, αλλά, παράλληλα, θα 'καθαρίζει' το σύστημα από οποιοδήποτε κακόβουλο ή ανεπιθύμητο πρόγραμμα ή αρχείο, συμπ. trojans, spyware, malware, κατάφερε να 'τρυπώσει' κρυφά στο σύστημα μολύνοντάς το.

Πώς γίνεται η σωστή και ολοκληρωτική αφαίρεση του εκτελέσιμου αρχείου spysetup.exe από το σύστημα ενός υπολογιστή

Προτείνουμε τη σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το RestoroIntego. Το λογισμικό ασφαλείας θα αναλάβει αυτόματα την ολοκληρωτική αφαίρεση του spysetup.exe. Επίσης, θα 'καθαρίσει' πλήρως το σύστημα από οποιοδήποτε άλλο ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα / αρχείο κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή. Πάντα, είναι προτιμότερη η χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου anti-malware / antivirus. 

Θα σε συμβουλεύαμε να μην προσπαθήσεις να αφαιρέσεις χειροκίνητα αυτό το αρχείο. Ακόμα και να αφαιρέσεις το spysetup.exe, αν έχουν μείνει βοηθητικά αρχεία στο σύστημα, τότε όχι μόνο μπορεί να επανέλθει, αλλά να επανέλθουν και τα malware που σχετίζονται με αυτό. Θα πρέπει να τονίσουμε για άλλη μια φορά πως, αν το συγκεκριμένο εκτελέσιμο αρχείο βρέθηκε στο σύστημα λόγω κάποιου malware, αυτό σημαίνει ότι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και τα χρήματά σου βρίσκονται σε κίνδυνο!

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Restoro Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Restoro Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Restoro Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Restoro Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Restoro, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση