Αφαίρεση ιού SnipSmart

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού SnipSmart

Τι είναι το SnipSmart ΙΟΣ?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SnipSmart?

Το SnipSmart είναι ακόμα μια adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) εφαρμογή, η οποία μπορεί να μετατρέψει τη διαδικτυακή σας πλοήγηση σε μια ιδιαιτέρως δυσάρεστη κι εκνευριστική εμπειρία. Είναι δημιουργία της SuperWeb LLC, μια εταιρία ιδιαιτέρως γνωστή στο τομέα διανομής λογισμικών η οποία έχει σχεδιάσει πολλά παρόμοια πρόσθετα , συμπεριλαμβανομένων των KingThink, SunRiseBrowse και SmarterPower. Πολλοί ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων χαρακτηρίζουν αυτού του είδους τα προγράμματα ως ιούς, γιατί πολύ απλά έχουν τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να διεισδύουν σε συστήματα υπολογιστών χωρίς φυσικά την επίγνωση ή έγκριση του χρήστη. Έχει παρατηρηθεί ότι συνήθως διεισδύουν κατόπιν λήψης κάποιου λογισμικού από το διαδίκτυο.

Ωστόσο, το SnipSmart δεν είναι ούτε ιός ούτε malware (λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας), αλλά πιο σωστά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια εφαρμογή που υποστηρίζει και προωθεί διαφημίσεις, δλδ. adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων). Αυτό το στηρίζουμε στο γεγονός ότι η εφαρμογή αυτή καθαυτή δεν είναι κακόβουλη. Απλά, έχουμε διαπιστώσει ότι έχει τη τάση να προσθέτει την επέκτασή της σε κάθε γνωστό Internet browser που μπορεί να έχετε εγκαταστημένο στο σύστημα του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων των Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, και με αυτό το τρόπο ενεργοποιεί τις εκνευριστικές της δραστηριότητες.

Το SnipSmart προωθείται ως ένα βοηθητικό εργαλείο διαδικτυακών αγορών και εμφανίζει διάφορα κουπόνια, διαφημίσεις κειμένου, διαφημίσεις αναζήτησης, συγκρίσεις τιμών, κτλ. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αγνοήσετε περίεργες κι αυθαίρετες ανακατευθύνσεις που μπορεί να διαπιστώσετε να εμφανίζονται κάθε φορά που πλοηγείστε στο διαδίκτυο, γιατί μπορεί να ενεργοποιούνται από τον ιό SnipSmart . Μια τέτοια κατάσταση θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί αυξάνονται ραγδαία οι πιθανότητές σας να ανακατευθυνθείτε σε κάποιο άγνωστο και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπο που μπορεί να κρύβει ιούς και γενικότερα διάφορα κακόβουλα, και σαφώς επικίνδυνα, λογισμικά. Επιπρόσθετα, ο κύριος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να απαλλαγείτε από το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι έχει εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, είναι η ασφάλεια και το απόρρητο των προσωπικών σας δεδομένων τα οποία σε αυτή την περίπτωση μπορεί να μείνουν εκτεθειμένα σε διάφορους κυβερνο-εισβολείς.

Σε αυτό το σημείο, θα ήταν καλό να σας τονίσουμε ότι το SnipSmart έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ IP διευθύνσεις, κριτήρια αναζήτησης, URLs που πρόβλήθηκαν κτλ. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες του χρήστη να χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση σχετικών, με το προφίλ του χρήστη, αποτελεσμάτων αναζήτησης, τα οποία όμως αποτελέσματα περάν του ότι μπορεί να μην είναι αξιόπιστα, μπορεί να εμπεριέχουν και επικίνδυνους συνδέσμους. Επομένως, εάν θέλετε να κρατήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή και να μην υποφέρετε από την εμφάνιση εκνευριστικών και ‘ύποπτων’ διαφημίσεων, τότε σας συνιστούμε να αφαιρέσετε τον ιό SnipSmart από τον υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ SnipSmart ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ?

Μιας και το SnipSmart είναι ένα νόμιμο πρόγραμμα, μπορεί να διαδίδεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν πολλές δωρεάν και δοκιμαστικές εφαρμογές που σκοπό έχουν να διαδίδουν αυτού του είδους τις browser επεκτάσεις, οι οποίες μπορεί να κρύβονται καλά κρυμμένες σε συνοδευτικά πακέτα λήψης αυτών των εφαρμογών. Επομένως, εαν θέλετε να αποφύγετε ή να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες κρυφής διείσδυσης του πρόσθετου SnipSmart στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε θα σας συνιστούσαμε να αποφεύγετε την λήψη άγνωστων και ‘ύποπτων’ εφαρμογών, όπως πχ ‘download managers’, ‘PDF creators’ ή άλλες παρόμοιες δωρεάν ή δοκιμαστικές εφαρμογές οι οποίες προσφέρονται προς λήψη από ιστότοπους, όπως πχ download.com, soft32.com κλπ. Επιπρόσθετα, αυτού του είδους τα προγράμματα διεισδύουν κυρίως σε συστήματα που δεν προστατεύονται επαρκώς μέσω παραπλανητικών ειδοποιήσεων που προτείνουν στους χρήστες να εγκαταστήσουν διάφορες ενημερώσεις.

Επομένως, εαν σκέφτεστε να εγκαταστήσετε κάποιο πρόγραμμα για το οποίο δεν είστε ιδιαιτέρως σίγουροι, τότε τα παρακάτω βήματα μπορεί να σας φανούν χρήσιμα. Πρώτα από όλα, σημαντικό ρόλο παίζει η άδεια χρήσης τελικού χρήστη, γνωστή και ως EULA (end-user license agreement ). Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά το κείμενό της, έτσι ώστε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με την πραγματική φύση και σκοπούς του κάθε προγράμματος προς λήψη, όπως πχ για το αν προωθεί/υποστηρίζει την εμφάνιση διαφημίσεων τρίτων. Δεύτερον, θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης και να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και παρατηρητικοί σε κάθε φάση της οποιασδήποτε λήψης.

Ακολουθώντας αυτά τα δυο πολύ απλά βήματα, θα έχετε τη δυνατότητα να εντοπίσετε ανεπιθύμητες/άγνωστες επισυνάψεις, να αποφύγετε την παράλληλη κρυφή λήψη τους μαζί με την λήψη της εφαρμογής που σας ενδιαφέρει να κατεβάσετε, και με αυτό το τρόπο να αποφύγετε κρυφές και ανεπιθύμητες διεισδύσεις άγνωστων και αναξιόπιστων εφαρμογών, όπως πχ γραμμές εργαλείων, πρόσθετα, επεκτάσεις, plug-ins, κτλ. Σε περίπτωση που εντοπίσετε συνοδευτικά πακέτα λήψης, απλά αρκεί να ξετικάρετε όλα εκείνα τα κουτάκια που μπορεί να έχουν τικαριστεί αυτόματα και να αναφέρονται σε έγκρισή σας για την επιπρόσθετη λήψη τους. Έτσι, θα κατεβαίνουν στον υπολογιστή σας μόνο αυτά που επιλέγετε εσείς να κατεβαίνουν.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩΝ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ SnipSmart ?

Εάν πιστεύετε ότι το πρόγραμμα SnipSmart έχει διεισδύσει κι εγκατασταθεί κάπου στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα. Θα σας συνιστούσαμε να τσεκάρετε για προσφάτως εγκαταστημένα προγράμματα και να δείτε ποια από αυτά είναι άγνωστα ή ύποπτα. Αφαιρέστε τα χωρίς δεύτερη σκέψη και προβείτε σε σάρωση του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Μπορείτε επίσης, να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε οριστικά και με ασφαλή τρόπο από αυτό τον ύπουλο κυβερνο-εισβολέα.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού SnipSmart

Αφαίρεση SnipSmart από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το SnipSmart και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το SnipSmart ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση SnipSmart από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το SnipSmart ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού SnipSmart από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το SnipSmart θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με SnipSmart ΙΟΣ και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση SnipSmart ΙΟΣ μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του SnipSmart ΙΟΣ.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση SnipSmart από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το SnipSmart και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του SnipSmart. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση SnipSmart από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το SnipSmart ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του SnipSmart. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα SnipSmart υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες