Αφαίρεση διαφημίσεων Shopperz

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων Shopperz

Τι είναι το Διαφημίσεις από Shopperz?

Τι είναι το Shopperz?

Το Shopperz χαρακτηρίζεται ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) το οποίο υπόσχεται στους χρήστες ότι θα τους εμφανίζει δώρα, εκπτωτικά κουπόνια, και διάφορες άλλες δελεαστικές διαδικτυακές προσφορές. Δυστυχώς όμως, πέρα από τα όμορφα προωθητικά λόγια, η πραγματικότητα δε συμβαδίζει με τις υποσχέσεις. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα χρησιμοποιείτε για την επίτευξη affiliate marketing στρατηγικών και στόχων, για τη δημιουργία κερδών μέσω pay-per-click, την βελτιστοποίηση διαδικτυακής κατάταξης ιστότοπων συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites), κλπ. Επομένως, θα πρέπει να αποφεύγετε να κλικάρετε και να πιστεύετε το περιεχόμενο διαφημίσεων τύπου ‘Ads by Shopperz’ οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν σε όλους τους web browsers σας ανεξαρτήτως, συμπεριλαμβανόμενων και των δημοφιλών Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer. Πέραν του ότι το περιεχόμενό τους είναι κατά βάση αναξιόπιστο ή παραπλανητικό, οι διαφημίσεις αυτές εμπεριέχουν ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων, όπως πχ. εμπορικού τύπου ιστότοπους, gaming portals, κλπ.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Shopperz μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τόσο την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σας όσο και την ασφάλεια ευαίσθητων/απόρρητων προσωπικών σας δεδομένων. Σε περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί κι εν τέλει να πουλάει σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, IP και email διευθύνσεις, κλπ. Και όλα αυτά χωρίς τη συνειδητή έγκριση κι επίγνωσή σας. Αν και κυρίως οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι γενικής φύσεως, ωστόσο κανείς δε μπορεί να σας εγγυηθεί ότι δε θα συλλεχθούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο πιο ευαίσθητα ή ακόμα κι απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα. Μάλιστα, υπάρχει και η πιθανότητα κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers, να αποκτήσουν έμμεσα απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή και τα προσωπικά σας δεδομένα μέσω αυτού του προγράμματος.

Τέλος, λόγω του ότι το Shopperz σχετίζεται με την εκτέλεση πολλών παρασκηνιακών διεργασιών, σύντομα θα διαπιστώσετε σημαντικές επιβραδύνσεις τόσο στις ταχύτητες του συστήματος όσο και στις ταχύτητες των web browsers σας κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών πλοηγήσεων κι αναζητήσεών σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπλανητικό αυτό πρόσθετο (βλ. browser add-on) συνδέεται στο διαδίκτυο αυθαίρετα, όπως έχει σχεδιαστεί να κάνει. Μια τακτική η οποία υποδηλώνει σαφώς ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μόνο ασφαλές και αξιόπιστο δε μπορεί να χαρακτηριστεί!

Συνοψίζοντας, εάν θέλετε να αποφύγετε όλες αυτές τις προβληματικές καταστάσεις, σας συμβουλεύουμε να μείνετε μακρυά από αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα, και σε περίπτωση που αυτό διεισδύσει στον υπολογιστή σας, προβείτε άμεσα σε εντοπισμό κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Για να τα καταφέρετε γρήγορα – εύκολα – αποτελεσματικά, σας προτείνουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο FortectIntego ή οποιοδήποτε άλλο παρομοίου μεγάλων δυνατοτήτων πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας).

Πώς μπορεί το Shopperz να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Εάν το συγκεκριμένο adware (ανεπιθύμητο λογισμικό που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις) έχει ‘τρυπώσει’ στον υπολογιστή σας, πρώτα από όλα θα πρέπει να προσέχετε να μην κλικάρετε σε κάποια από τις διαφημίσεις από Shopperz, καθώς αυτές εμπεριέχουν ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης.

Διαβάστε προσεκτικά το άρθρο και βρείτε πως μπορείτε να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά από το σύστημα του υπολογιστή σας, έτσι ώστε να αποφύγετε πληθώρα μελλοντικών προβληματικών καταστάσεων, όπως πχ. την εμφάνιση σημαντικών επιβραδύνσεων στις ταχύτητες του συστήματος αλλά και των web browsers κατά τη διάρκεια διαδικτυακών πλοηγήσεων κι αναζητήσεων, ύποπτες ανακατευθύνσεις προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους τρίτων, συχνές εμφανίσεις πολλών εκνευριστικών αναδυόμενων κι όχι μόνο διαφημίσεων, πιθανότητας έκθεσης σε κίνδυνο ευαίσθητων/απόρρητων προσωπικών δεδομένων, πιθανότητα απομακρυσμένης πρόσβασης κυβερνο-εγκληματιών στο σύστημα και στα προσωπικά σας δεδομένα, κτλ.

Για να μπορέσετε λοιπόν να προφυλαχτείτε από αυτού του είδους τις διεισδύσεις, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζετε ποια είναι η κύρια μέθοδος διαδικτυακής εξαπλώσης της μέγιστης πλειοψηφίας αυτών των PUPs. Τα ανεπιθύμητα προγράμματα καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών με τη βοήθεια της μεθόδου bundling. Συγκεκριμένα, καταφέρνουν και κατεβαίνουν παράλληλα με δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές που κυκλοφορούν καθημερινά κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο, καθώς κρύβονται στα συνοδευτικά πακέτα λήψης τους. Επομένως, εάν δεν είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθ’ όλη τη διαδικασία λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής, τότε θα κατέβει παράλληλα, χωρίς δλδ. τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή σας, ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της εφαρμογής (εάν έχει). Άλλωστε, η μέθοδος bundling αποτελεί την κύρια, αν όχι τη μοναδική, πηγή εσόδων για τους δημιουργούς δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών, οπότε δεν είναι και πολύ επιλεκτικοί σχετικά με το αν τα προγράμματα που θα επισυνάψουν στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της εφαρμογής τους είναι αξιόπιστα κι ασφαλή ή όχι!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αποφασίσετε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε PDF creator, download manager, ή video streaming λογισμικό, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το ποιον – την πολιτική – τη χρησιμότητα της εφαρμογής αυτής. Σημαντικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο κείμενο που εμπεριέχεται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (βλ. EULA, End-User’s License Agreement) και στην Πολιτική Απορρήτου (βλ. Privacy Policy).

Εάν έχοντας διαβάσει αυτά τα κείμενα, συνεχίζετε να θέλετε να την κατεβάσετε, τότε σας συνιστούμε να αποφύγετε να επιλέξετε Γρήγορη (Quick) ή Βασική (Basic) μορφή εγκατάστασης, καθώς οι συγκεκριμένες μορφές εγκαθιστούν αυτόματα τα προγράμματα που εμπεριέχονται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης των δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών, όπως πχ. επεκτάσεις (extensions), γραμμές εργαλείων (toolbars), πρόσθετα (add-ons). Αντιθέτως, σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός Shopperz virus.

Αν τώρα, ο ιός Shopperz virus κατάφερε εν τέλει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, αυτό σημαίνει ότι τα κατάφερε μέσω κάποιας δωρεάν/δοκιμαστικής εφαρμογής που κατεβάσατε πρόσφατα στον υπολογιστή σας. Επομένως, για να απαλλαγείτε όριστικά από το Shopperz θα πρέπει όχι μόνο να εντοπίσετε το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα, αλλά την εφαρμογή μέσω της οποίας κατέβηκε, καθώς κι όλα τα προγράμματα κι αρχεία που σχετίζονται με αυτό και μπορεί να κρύβονται κάπου στον υπολογιστή σας. Μόνο αφαιρώντας όλα αυτά θα καταφέρετε να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από την εκνευριστική κι εν δυνάμει επικίνδυνη παρουσία του!

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Shopperz virus?

Για να μπορέσετε λοιπόν να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό Shopperz virus, μπορείτε να ακολουθήσετε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης. Ωστόσο, μην εκπλαγείτε εάν μετά την χειροκίνητη αφαίρεσή του, ο ιός θα αρχίσει να εμφανίζεται και πάλι. Πολλά ανεπιθύμητα προγράμματα αυτού του είδους έχουν τη τάση να αποθηκεύουν registry entries. Οπότε, αν δεν τα αφαιρέσετε, το Shopperz θα εμφανίζεται και πάλι στους web browsers σας μετά την πρώτη ή μετά από μερικές επανεκκινήσεις του υπολογιστή. Εάν λοιπόν θέλετε να αποφύγετε αυτή την εκνευριστική κατάσταση, τότε θα ήταν προτιμότεορ να χρησιμοποιήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Αυτό θα καταφέρει αυτόματα όχι μόνο να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά το συγκεκριμένο PUP, συμπεριλαμβανόμενων όλων των αρχείων, προγραμμάτων, registry entries, που σχετίζονται με αυτό, αλλά επίσης και να προσφέρει ολοκληρωμένη και σε πραγματικό χρόνο ‘θωράκιση’ του συστήματος του υπολογιστή σας από ανεπιθύμητες και κακόβουλες διεισδυτικές κυβερνο-απειλές!

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων Shopperz

Αφαίρεση Shopperz από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Shopperz και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Shopperz ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Shopperz από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Shopperz ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση διαφημίσεων Shopperz από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Shopperz θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Διαφημίσεις από Shopperz και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Διαφημίσεις από Shopperz μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Διαφημίσεις από Shopperz.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Shopperz από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Shopperz και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Shopperz. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Shopperz από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Shopperz ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Shopperz. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Shopperz υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες