Απομάκρυνση Security Warning (Fake) (Δωρεάν Εγχειρίδιο Οδηγιών)
Οδηγός Απεγκατάστασης Security Warning (Fake)
Τι είναι το Security Warning (Fake)?
Τι συμβαίνει όταν το ανεπιθύμητο λογισμικό Security Warning (Fake) καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή μου?
Το Security Warning (Fake) malware σχετίζεται με το OS Firewall (OSFirewall.exe), και δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ψευδές και παραπλανητικό πρόγραμμα το οποίο ανήκει στην κατηγορία των ‘malware’. Με το που καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, εφαρμόζει τακτικές εκφοβισμού (βλ. scareware) ώστε να καταφέρει να παραπλανήσει και να πείσει τον χρήστη-θύμα ότι το σύστημά του έχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας εμφανίζοντας συχνά ψευδή/παραπλανητικά αναδυόμενα μηνύματα ασφάλειας. Μάλιστα, τα μηνύματα αυτά υποστηρίζουν ότι το σύστημα έχει μολυνθεί από κάποιο σοβαρό ιό που δε μπορεί να αντιμετωπίσει το λογισμικό ασφάλειας OS Firewall.
Ακούγεται παρατραβηγμένο, έτσι δεν είναι? Και όμως, υπάρχουν πολλοί χρήστες που τρομοκρατούνται όταν τους εμφανίζονται δήθεν προειδοποιητικά μηνύματα ότι ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί και ότι δήθεν κινδυνεύουν απόρρητα προσωπικά τους δεδομένα, όπως πχ. προσωπικά στοιχεία πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικά στοιχεία συνδέσεων σε λογαριασμούς, προσωπικό ιστορικό Facebook λογαριασμού και chats, ιστορικό Skype συνομιλιών, κτλ.
Η κακόβουλη διεργασία που στέλνει αυτές τις παραπλανητικές ειδοποιήσεις ονομάζεται OSFirewall.exe. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να πιστέψετε το περιεχόμενο αυτών των παραπλανητικών ειδοποιήσεων! Φυσικά, ΜΗ καλέσετε τον αριθμό που προτείνουν να καλέσετε. Διαφορετικά, θα σας ‘ψαρέψουν’ και θα σας κάνουν να αποκαλύψετε, χωρίς να καταλάβετε, διάφορα απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα με τη βοήθεια των οποίων μπορεί να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση κι έλεγχο στον υπολογιστή σας. Επίσης, μπορεί να πέσετε στην παγίδα και να χρεωθείτε πολύ περισσότερο από όσο πιστεύετε.
Μη πιστέψετε τίποτα από όσα λένε ή γράφουν! Μη γίνετε θύμα τους! Ξεφορτωθείτε το OS Firewall malware αμέσως μόλις το εντοπίσετε! Για να τα καταφέρετε σίγουρα και με ασφάλεια, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο λογισμικό ασφάλειας, RestoroIntego.
Πώς κατάφερε το Security Warning (Fake) να μολύνει τον υπολογιστή μου?
Τα κακόβουλα λογισμικά τύπου Malware, όπως πχ. το OS Firewall, καταφέρνουν κι εξαπλώνονται διαδικτυακά με διάφορους τρόπους. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, εγκαθίστανται σε συστήματα υπολογιστών μέσω ψευδών/παραπλανητικών ενημερώσεων λογισμικών που μπορεί κανείς να βρει σε ύποπτους/κακόβουλους ιστότοπους.
Είμαστε σίγουροι ότι σας έχουν εμφανιστεί ψευδή/παραπλανητικά μηνύματα δήθεν ενημερώσεων Java. Είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσετε ποιες από αυτές τις ενημερώσεις είναι ψευδείς και ποιες είναι αυθεντικές. Οι ψευδείς/παραπλανητικές ενημερώσεις εμφανίζονται από το πουθενά ως αναδυόμενα παράθυρα ή εμφανίζονται ως διαφημίσεις ή μπάνερς σε ύποπτες/κακόβουλες ιστοσελίδες. Σε καμιά περίπτωση μη κάνετε λήψη αυτών των δήθεν ενημερώσεων. Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από τα προγράμματά σας χρειάζεται ενημέρωση, σας συμβουλεύουμε να την κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του κάθε προγράμματος χωριστά.
Επίσης, διαπιστώσαμε ότι το OS Firewall έχει τη τάση να διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling). Με αυτό το τρόπο, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο.
Για αυτό τον λόγο, κάθε φορά που θέλετε να κατεβάσετε κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή από το διαδίκτυο, σας συμβουλεύουμε να επιλέγετε πάντα Προσαρμοσμένη (Custom) ή Για Προχωρημένους (Advanced) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχετε σαφώς μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε.
Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε οποιοδήποτε προτικαρισμένο κουτάκι μπορεί να εμφανιστεί κατά την λήψη και το οποίο θα αναφέρεται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων.
Εάν πιστεύετε ότι αυτό το δυνητικά επικίνδυνο πρόγραμμα έχει καταφέρει να ‘τρυπώσει’ στον υπολογιστή σας, τότε πηγαίντε στη σελίδα 2 για να μάθετε πως μπορείτε να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά από το σύστημα του υπολογιστή σας.
Πώς μπορώ να αφαιρέσω το OS Firewall?
Στην περίπτωση που άρχισαν ήδη να σας εμφανίζονται ψευδείς/παραπλανητικές ειδοποιήσεις Security Warning (Fake), τότε πρέπει να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε άμεσα κι ολοκληρωτικά τον ιό OS Firewall virus.
Οι ειδικοί στη διαδικτυακή ασφάλεια και συστήματα υπολογιστών συνιστούν να αφαιρείτε τα malware με αυτόματο τρόπο. Για περιπτώσεις όπως αυτές, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: RestoroIntego (Windows OS) ή Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Windows και Mac OS). Αναλόγως αν χρησιμοποιείτε PC ή Mac, επιλέξτε το κατάλληλο πρόγραμμα για το λειτουργικό σας σύστημα, εγκαταστήστε το, και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίζει και να αφαιρεί ολοκληρωτικά οποιοδήποτε ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα κι αρχείο μπορεί να ‘τρύπωσε’ στον υπολογιστή σας.
Προτεινόμενο/α
Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί
Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο.
Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.
Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.
Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης
Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.
Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων.
Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.