Απομάκρυνση Search.protectedio.com (Οδηγίες Αφαίρεσης Ιών)

Οδηγός Απεγκατάστασης Search.protectedio.com

Τι είναι το Search.protectedio.com?

Τι είναι Search.protectedio.com?

Το Search.protectedio.com είναι δημιουργία της ProtectedIO και πρόκειται ουσιαστικά για έναν ιστότοπο αναζητήσεων ο οποίος υποθετικά έχει τη δυνατότητα να προστατεύει τους υπολογιστές από όλες τις διαδικτυακές απειλές, όπως πχ. ιούς (viruses), Trojans, malwares, κλπ. Δυστυχώς, σε περίπτωση που πιστέψατε αυτές τις προωθητικές υποσχέσεις, τότε μάλλον θα απογοητευτείτε, καθώς ολοένα και περισσότεροι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων άρχισαν να το συμπεριλαμβάνουν στην ανεπιθύμητη κατηγορία των browser hijackers (ανεπιθύμητα προγράμμα που καταλαμβάνουν τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο).

Συγκεκριμένα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του ProtectedIO, έτσι κι αυτό το λογισμικό, με το που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων όλων των web browsers που έχετε εγκαταστημένους στον υπολογιστή σας και χρησιμοποιείτε για τις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις κι αναζητήσεις, όπως πχ. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, κλπ. Κατόπιν, το Search.protectedio.com θα αντικαταστήσει αυθαίρετα την προ-επιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, την Αρχική Σελίδα, και την νέα καρτέλα των web browsers σας. Θα πρέπει να προβληματιστείτε με αυτές τις αυθαίρετες τροποποιήσεις, γιατί αργά ή γρήγορα όχι μόνο θα κάνουν ιδιαιτέρως εκνευριστική κι αργή τη διαδικτυακή σας εμπειρία, αλλά θα εκθέσουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος, καθώς κι εν δυνάμει την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών σας δεδομένων.

Μάλιστα, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι αν ο PotectediO browser hijacker χρησιμοποιηθεί ως μηχανή αναζήτησης, έχει τη τάση να εμφανίζει ‘πειραγμένα’ κι επιχορηγούμενα αποτελέσματα τα οποία τις περισσότερες φορές εμπεριέχουν ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης. Δυστυχώς, έως και τη στιγμή ολοκλήρως αυτού του άρθρου, είναι ξεκάθαρο ότι οι δημιουργοί αυτού του ανεπιθύμητου προγράμματος είτε δε μπορούν είτε δεν θέλουν να ελέγξουν την αξιοπιστία και τα επίπεδα ασφάλειας των συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliates) που προωθούν. Επομένως, κανείς δε μπορεί να σας εγγυηθεί κατά πόσο ο ιστότοπος στον οποίο θα ανακατευθυνθείτε μέσω αυτού του browser hijacker είναι αξιόπιστος και ασφαλής. Ακόμα, ολοένα και περισσότεροι χρήστες αναφέρουν ότι οι ανακατευθύνσεις από Search.protectedio.com έχουν τη τάση να τους στέλνουν στην ίδια την επίσημη ιστοσελίδα του όπου με διάφορους τρόπους γίνονται προσπάθειες να πείσουν τους χρήστες να προβούν σε αγορά της πλήρους έκδοσης του ProtectedIO.

Αυτή η αυτο-προώθηση έχει παρατηρηθεί και με την εμφάνιση εκνευριστικών αναδυόμενων διαφημίσεων (βλ. pop-up advertisements) κατά τη διάρκεια διαδικτυακής πλοήγησης των χρηστών. Όσον αφορά τις διαφημίσεις από ProtectedIO, καλό είναι να γνωρίζετε ότι ανεξαρτήτως πόσο δελεαστικές ή αξιόπιστες μπορεί να φαίνονται εκ πρώτης όψεως, ο κύριος σκοπός τους δεν είναι η δική σας εξυπηρέτηση, αλλά η έμμεση διαδικτυακή πρόωθηση συνεργαζόμενων με το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα ιστότοπων (βλ. affiliate websites).

Συνοψίζοντας, εάν θέλετε να προστατέψετε το σύστημα του υπολογιστή σας από αυτού του είδους τις απρόσκλητες και σαφώς ανεπιθύμητες διεισδυτικές προσπάθειες, είναι σαφώς προτιμότερο να χρησιμοποιείτε δημοφιλέστερες και πιο αξιόπιστες μηχανές αναζήτησης ή κάποιο πιο αξιόπιστο κι ασφαλέστερο εργαλείο για την αποτελεσματική διαδικτυακή προστασία του συστήματος του υπολογιστή σας. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά το Search.protectedio.com από το σύστημα του υπολογιστή σας, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο FortectIntego.

Πώς μπορεί το Search.protectedio.com να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το Search.protectedio.com αποτελεί κομμάτι ενός μεγαλύτερου λογισμικού της ProtectedIO και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από την επίσημη ιστοσελίδα του, εάν το επιθυμείτε. Δυστυχώς, θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι χρήστες δεν ενημερώνονται ευθέως ότι κατόπιν λήψης/εγκατάστασης αυτού του σαφέστατα αναξιόπιστου εργαλείου ασφάλειας, αυτό θα προβεί αυθαίρετα σε τροποποιήσεις ρυθμίσεων DNS και ότι θα τους εμφανίζονται ύποπτες ανακατευθύνσεις από Search.protectedio.com προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους, κάθε φορά που θα πλοηγούνται στο διαδίκτυο.

Επίσης, όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) αυτού του είδους, έτσι και ο συγκεκριμένος browser hijacker εξαπλώνεται διαδικτυακά κυρίως μέσω δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Ο τρόπος αυτός διαδικτυακής εξάπλωσης ονομάζεται μέθοδος bundling. Συγκεκριμένα, με την μέθοδο bundling αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών, καθώς κατεβαίνει παράλληλα με διάφορες δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές στων οποίων τα συνοδευτικά πακέτα λήψης εμπεριέχεται. Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος browser hijacker σχετίζεται με πληθώρα ανεπιθύμητων εφαρμογών, όπως πχ. Orbitum, Binkiland Search, SoftSafe, Intelli Term , κλπ.

Εάν λοιπόν θέλετε να αποφύγετε παράλληλες και σαφώς ανεπιθύμητες διεισδύσεις διαφόρων add-ons (πρόσθετα), plug-ins, toolbars (γραμμές εργαλείων), κι extensions (επεκτάσεις), τότε θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης και να είστε πολύ επιλεκτικοί και προσεκτικοί με τις εφαρμογές που κατεβάζετε από το διαδίκτυο. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ανεπιθύμητων και ύποπτων προγραμμάτων. Σας συνιστούμε να ΜΗΝ κατεβάζετε ό,τι εμπεριέχεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης!

Διαφορετικά, κινδυνεύετε να διεισδύσουν στον υπολογιστή σας και χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή σας, διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία, όπως πχ. ο ιός Search.protectedio.com virus, ο οποίος με το που εγκατασταθεί θα προβεί αυθαίρετα σε αντικατάσταση της προ-επιλεγμένης Αρχικής Σελίδας, μηχανής αναζήτησης, και θα αρχίσει να εκτελεί παρασκηνιακά πληθώρα ύποπτων κι ανεπιθύμητων διεργασιών.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Search.protectedio.com virus?

Αν και τεχνικά, το Search.protectedio.com δεν είναι ιός, ωστόσο πολλές από τις δράσεις του κάνουν πολλούς χρήστες να πιστεύουν ότι πρόκειται για ιό. Είναι ένα ανεπιθύμητο πρόγραμμα το οποίο έχει τη τάση να εμφανίζει ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζήτησης, εκνευριστικές και παραπλανητικές αναδυόμενες διαφημίσεις, και ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης. Επομένως, σας συνιστούμε, σε περίπτωση που διείσδυσε και στο δικό σας υπολογιστή, να προβείτε άμεσα σε εντοπισμό κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Για να απαλλαγείτε από το Search.protectedio.com hijacker, απλά ακολουθήστε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης:

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Search.protectedio.com

Αφαίρεση Search.protectedio.com από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Search.protectedio.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Search.protectedio.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Search.protectedio.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Search.protectedio.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Search.protectedio.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Search.protectedio.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Search.protectedio.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Search.protectedio.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Search.protectedio.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Search.protectedio.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Search.protectedio.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Search.protectedio.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Search.protectedio.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Search.protectedio.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Search.protectedio.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Search.protectedio.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες