Απομάκρυνση Search.mpc.am (Βελτιωμένες Οδηγίες) - Αυγ 2016 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης Search.mpc.am

Τι είναι το Search.mpc.am?

Πόσο σοβαρή απειλή είναι ο ιός Search.mpc.am?

Η μηχανή αναζήτησης Search.mpc.am κυκλοφόρησε πρόσφατα και ήδη έχει καταφέρει να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων, το συγκεκριμένο εργαλείο διαδικτυακών αναζητήσεων δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμα ένα PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα). Άλλοι πάλι το χαρακτηρίζουν ως ιό browser hijacker (ανεπιθύμητο και δυνητικά επικίνδυνο πρόγραμμα το οποίο καταλαμβάνει αυθαίρετα τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο).

Ασχέτως του ότι προωθείται ως ένα χρήσιμο διαδικτυακό εργαλείο το οποίο υπόσχεται βελτιωμένη και ταχύτερη εμπειρία διαδικτυακών πλοηγήσεων και αναζητήσεων, η πραγματικότητα διαφέρει κάθετα από τις ‘θερμές’ προωθητικές υποσχέσεις!

Στην περίπτωση που εγκαταστήσεις το Search.mpc.am, το πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσεις θα είναι οι συνεχείς εμφανίσεις εκνευριστικών και παραπλανητικών αναδυόμενων διαφημίσεων, αλλά και οι συνεχείς ανακατευθύνσεις προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων. Είναι ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης δημιουργεί πολλά προβλήματα και καθόλου οφέλη. Για αυτό τον λόγο, σου συνιστούμε να αποφύγεις να εγκαταστήσεις την ανεπιθύμητη και δυνητικά επικίνδυνη μηχανή αναζήτησης Search.mpc.am. Αν κάνεις το λάθος και την εγκαταστήσεις, σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή της.

Εάν δεν έχεις αντιμετωπίσει ξανά ιούς browser hijackers, τότε οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι κυκλοφορούν χιλιάδες από αυτούς τους ιούς στο διαδίκτυο. Η κύρια αιτία ύπαρξής τους είναι η εκπλήρωση διάφορων στόχων διαδικτυακού marketing (βλ. affiliates, affiliate websites, affiliate marketing).

Μόλις ένας ιός browser hijacker καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού / παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη-θύματος. Συνήθως, οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι γενικής φύσεως, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεται ο χρήστης, ποιες διαφημίσεις κλικάρει, ποια κριτήρια και λέξεις κλειδιά χρησιμοποιεί για τις διαδικτυακές του αναζητήσεις, κλπ. Οι πληροφορίες που συλλέγονται δημιουργούν ένα μοναδικό διαδικτυακό προφίλ του χρήστη βάσει του οποίου εμφανίζονται εξατομικευμένες κι άρτια στοχευμένες επιχορηγούμενες διαφημίσεις συνεργαζόμενων τρίτων (affiliates). Εκτός από τις εκνευριστικές αυτές διαφημίσεις, είναι πολύ πιθανό ο browser hijacker να γεμίζει με Spam emails τα Εισερχόμενα του χρήστη-θύματος.

Επίσης, μόλις εγκατασταθεί ο browser hijacker στο σύστημα-στόχο, θα αντικαταστήσει αυθαίρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα, μηχανή αναζήτησης, και νέα URL καρτέλα του web browser. Μάλιστα, για να κάνει την απεγκατάστασή του όσο δυσκολότερη γίνεται, εγκαθιστά σε διάφορα σημεία του συστήματος βοηθητικά αρχεία. Έτσι, στην περίπτωση που προσπαθήσεις να αφαιρέσεις χειροκίνητα τον ιό browser hijacker, το πιθανότερο είναι ότι αυτός θα επανεμφανιστεί με την πρώτη επανεκκίνηση.

Ακόμα, ένα από τα πιο επικίνδυνα χαρακτηριστικά της μηχανής αναζήτησης Search.mpc.am είναι οι δυνητικά επικίνδυνοι σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης. Κλικάροντας σε κάποιον από τους συνδέσμους ανακατεύθυνσης που εμφανίζει η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης είναι πολύ πιθανό να να ανακατευθυνθείς σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς τους ιστότοπους μπορεί να είναι και κακόβουλοι. Με αυτό το τρόπο, θα εκθέσεις σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων. Επισκέψεις σε κακόβουλους ιστότοπους ισοδυναμούν με υψηλές πιθανότητες διείσδυσης διαφόρων PUPs, ιών, trojans, browser hijackers, κτλ.

Συνοψίζοντας, η μηχανή αναζήτησης Search.mpc.am δεν προσφέρει κανένα απολύτως όφελος, απεναντίας, δημιουργεί πολλά και σοβαρά προβλήματα. Στην περίπτωση που διαπιστώσεις την παρουσία της στον web browser σου, σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή της. Ο ευκολότερος και πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά τη μηχανή αναζήτησης Search.mpc.am είναι με γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο FortectIntego.

Πώς μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου ο συγκεκριμένος browsing hijacker?

Σε κάθε χρήστη αρέσει να κατεβάζει δωρεάν προγράμματα από το διαδίκτυο. Ωστόσο, πολύ λίγοι είναι οι χρήστες που γνωρίζουν ότι οι δωρεάν / δοκιμαστικές εφαρμογές συνήθως εμπεριέχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης, μέσα στα οποία κρύβονται διαφόρων ειδών προγράμματα, τα περισσότερ εξ αυτών είναι PUPs. Η συγκεκριμένη μέθοδος διαδικτυακής εξάπλωσης των PUPs ονομάζεται μέθοδος bundling. Η επιτυχία της συγκεκριμένης μεθόδου βασίζεται στο γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών κατεβάζει δωρεάν / δοκιμαστικές εφαρμογές, όπως πχ. download managers, εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο, κτλ., χωρις να δίνει ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής. Έτσι, εάν ο χρήστης δεν προσέξει θα κατεβάσει παράλληλα με την εφαρμογή που τον ενδιαφέρει και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης αυτής της εφαρμογής, εάν έχει.

Για αυτό τον λόγο, σε συμβουλεύουμε να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή όταν κατεβάζεις εφαρμογές από το διαδίκτυο. Συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις.

Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων. Αυτή η πρακτική θα πρέπει να σου γίνει συνήθεια και να την εφαρμόζεις γενικότερα. Με αυτό το τρόπο, θα καταφέρεις σε σημαντικό βαθμό να προστατέψεις το σύστημα του υπολογιστή σου από μελλοντικές διεισδύσεις ιών, PUPs, trojans, κτλ.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω ολοκληρωτικά τον ιό Search.mpc.am?

Ο ιός Search.mpc.am μπορεί να αφαιρεθεί εξίσου χειροκίνητα όσο και αυτόματα. Ωστόσο, λόγω του ότι εγκαθιστά σε διάφορα σημεία του συστήματος βοηθητικά αρχεία, εάν επιλέξεις τη χειροκίνητη αφαίρεση, θα δυσκολευτείς να εντοπίσεις όλα τα αρχεία που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό. Ακόμα κι αν καταφέρεις να τα εντοπίσεις και να τα αφαιρέσεις όλα, είναι σαφές ότι η χειροκίνητη αφαίρεση απαιτεί πολύ περισσότερο κόπο και χρόνο, ενώ παράλληλα τα αποτελέσματα είναι αμφισβητήσιμα, από ότι στην περίπτωση της αυτόματης αφαίρεσης. Είναι προφανές ότι η χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου anti-spyware / antivirus όχι μόνο είναι πιο γρήγορη κι αποτελεσματική, αλλά και πολύ ευκολότερη, καθώς το μόνο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να κλικάρεις κανά δυο φορές. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει αυτόματα το λογισμικό ασφάλειας! Για ακόμα πιο ολοκληρωμένες λύσεις, συνιστούμε τη συνδυαστική χρήση anti-spyware με antivirus. Τα antivirus εντοπίζουν κι αφαιρούν μόνο ιούς που εμπεριέχονται στη βάση δεδομένων τους. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τεχνικά μιλώντας οι browser hijackers δεν είναι ιοί, οπότε τα περισσότερα antivirus προγράμματα δεν τα αναγνωρίζουν. Οι browser hijackers όμως δε μπορούν να ξεφύγουν από ένα πρόγραμμα anti-spyware. Είναι ξεκάθαρο ότι τα δυο είδη προγραμμάτων ασφαλείας αλληλοκαλύπτονται άρτια!

Τέλος, η ομάδα των ειδικών μας ετοίμασε έναν λεπτομερή οδηγό αφαίρεσης του Search.mpc.am τον οποίο μπορείς να βρεις παρακάτω.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Search.mpc.am

Αφαίρεση Search.mpc.am από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Search.mpc.am και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Search.mpc.am ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Search.mpc.am από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Search.mpc.am ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Search.mpc.am από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Search.mpc.am θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Search.mpc.am και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Search.mpc.am μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Search.mpc.am.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Search.mpc.am από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Search.mpc.am και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Search.mpc.am. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Search.mpc.am από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Search.mpc.am ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Search.mpc.am. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Search.mpc.am υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες