Απομάκρυνση Search Encrypt (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Μάιος 2018

Οδηγός Απεγκατάστασης Search Encrypt

Τι είναι το Search Encrypt?

Search Encrypt – ένας ιός που οι αρχάριοι χρήστες μπορεί να βρουν συγκεχυμένες τις υπηρεσίες του

Εικόνα Search Encrypt

Το Search Encrypt χαρακτηρίζεται ως browser hijacker το οποίο εξαπλώνεται διαδικτυακά ως επέκταση μέσω του Chrome Web Store. Παρόλο που οι developers αυτού του δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος (PUP, potentially unwanted program) υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια μηχανή αναζήτησης που δίνει έμφαση στο ιδιωτικό απόρρητο των χρηστών της, ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί ότι αντικαθιστά δημοφιλείς browsers που μπορεί να χρησιμοποιεί ο χρήστης-θύμα, όπως πχ. Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, κτλ. Μόλις διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, αντικαθιστά αυθαίρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα browser, την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, και τη νέα καρτέλα browser με hxxps://www.searchencrypt.com/ .

Βεβαίως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν και μεγάλος αριθμός χρηστών χαρακτηρίζει το Search Encrypt ως ιό, παρόλα αυτά είναι PUP και όχι malware. Και έτσι όμως, δεν θα πρέπει να παραλειφθεί το γεγονός ότι έχει τη τάση να διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκριση των χρηστών-θυμάτων. Επιπρόσθετα, το Search Encrypt εγείρει σίγουρα ζητήματα ασφάλειας και αξιοπιστίας, γιατί εκτός των άλλων, προχωρά κρυφά και αυθαίρετα σε τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις του εγκαταστημένου web browser.

Οι τροποποιήσεις στις οποίες προχωράει ο ιός Search Encrypt virus μπορούν να επηρεάσουν πολύ αρνητικά την περιηγητική εμπειρία του χρήστη. Για παράδειγμα, μπορεί να εμφανίζει συνεχώς εκνευριστικές αναδυόμενες διαφημίσεις και να ανακατευθύνει σε ύποπτους ιστότοπους άγνωστων τρίτων. Οι developers αυτής της επέκτασης δεν παρέχουν καμία απολύτως εγγύηση που να σχετίζεται με την “ακρίβεια, σχετικότητα, επικαιρότητα, ή πληρότητα” του περιεχομένου, οπότε υπάρχει μεγάλο ρίσκο μόλυνσης του συστήματος του υπολογιστή.

Σαν μην έφταναν όλα αυτά, ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός χρηστών Mac και Windows OS που δυσκολεύονται να απαλλαγούν απ’ αυτή την αναξιόπιστη εφαρμογή. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος άλλωστε που συνιστούμε την χρήση κάποιου λογισμικού ασφαλείας για τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Search Encrypt. Προτείνουμε τη χρήση του αξιόπιστου και πολυδοκιμασμένου FortectIntego.

Απεικόνιση του Search EncryptΤο Search Encrypt προωθείται διαδικτυακά ως μηχανή αναζήτησης που δίνει έμφαση στο ιδιωτικό απόρρητο των χρηστών. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, χαρακτηρίζεται ήδη ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα).

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, μεγάλος αριθμός χρηστών δυσκολεύεται να αφαιρέσει τον ιό Search Encrypt από το Google Chrome, μιας και έχει τη τάση να αποθηκεύει κρυφά βοηθητικά αρχεία του σε διάφορα σημεία του συστήματος. Αν αυτά τα βοηθητικά αρχεία δεν εντοπιστούν και αφαιρεθούν, τότε, ακόμα και αν αφαιρεθεί από το σύστημα ο ιός, μπορεί να επανεμφανιστεί χάρις σ’ αυτά τα βοηθητικά αρχεία. Υπάρχουν και άλλες εκδόσεις του browser hijacker, όπως πχ. το Searchencrypt.navigateto.net και ο ιος Searchencrypt.com virus που μπορούν επίσης να μολύνουν το σύστημα του υπολογιστή σου.

Επιπρόσθετα, αναφέραμε νωρίτερα πως ο ιός Search Encrypt και οι διάφορες παραλλαγές του έχουν τη τάση να εμφανίζουν πλήθος από εκνευριστικές επιχορηγούμενες διαφημίσεις συνεργαζόμενων τρίτων. Οι διαφημίσεις αυτές προωθούν ιστότοπους και / ή υπηρεσίες συνεργαζόμενων τρίτων, γεγονός που αποφέρει κέρδη στους developers του προγράμματος, συνήθως μέσω pay-per-click. Ωστόσο, προσοχή. Αυτές οι διαφημίσεις εκτός από εκνευριστικές, είναι συνήθως παραπλανητικές και δυνητικά επικίνδυνες.

Σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης της Υπηρεσίας στην επίσημη ιστοσελίδα, το app δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την ακρίβεια και αξιοπιστία του περιεχομένου των επιχορηγούμενων διαφημίσεων:

Search Encrypt has no control over, and assumes no responsibility for the content, privacy policies, practices or availability of any third party sites or resources or the products, services or other materials on or available from such sites or resources.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εμφανίζει ακόμα και δυνητικά επικίνδυνες / κακόβουλες διαφημίσεις άγνωστων τρίτων, οι οποίες μπορεί να ανακατευθύνουν σε αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους ή ακόμα και να γίνουν η αιτία κρυφής κι αυθαίρετης λήψης κι εγκατάστασης malware, μόλις κλικαριστεί μια τέτοια διαφήμιση. Επομένως, σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του Search Encrypt, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ο ιός κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου. Παρακάτω, η ομάδα των ειδικών μας ετοίμασε αναλυτικό οδηγό χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού. Φυσικά, το προτιμότερο είναι να προβείς σε σάρωση συστήματος με τη βοήθεια λογισμικού ασφαλείας antivirus.

Τεχνικές διαδικτυακής εξάπλωσης ύποπτων επεκτάσεων

Όπως προ-αναφέρθηκε, ο συγκεκριμένος browser hijacker μπορεί να κατέβει συνειδητά από τους χρήστες από το Chrome Web Store. Ωστόσο, χρήστες αναφέρουν ότι αυτό το PUP έχει τη τάση να διεισδύει χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκριση των χρηστών. Αυτό, συμβαίνει κυρίως όταν οι χρήστες κατεβάζουν εφαρμογές από το διαδίκτυο χωρίς να δείχνουν την απαραίτητη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής.

Ως επί το πλείστον, οι περισσότεροι χρήστες έχουν τη τάση να επιλέγουν Γρήγορη (Quick) ή Προτεινόμενη (Recommended) μορφή εγκατάσταση, αλλά έχουν τη τάση και να παραλείπουν να διαβάζουν τα κείμενα που εμφανίζονται σε κάθε βήμα λήψης /εγκατάστασης, πολύ απλά γιατί βιάζονται ή δε τους ενδιαφέρει. Με αυτό τον τρόπο, PUPs όπως ο συγκεκριμένος browser hijacker, καταφέρνουν και διεισδύουν παράλληλα με λήψεις διαφόρων δωρεάν / shareware εφαρμογών τρίτων (βλ. μέθοδος bundling). Για αυτό τον λόγο συμβουλεύουμε, όπως άλλωστε συμβουλεύει και η ομάδα ειδικών του δημοφιλούς NoVirus.uk, τους χρήστες να επιλέγουν πάντα Προηγμένη (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης.

Με αυτό τον τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάζεις κάθε φορά. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων. Φυσικά, είναι άκρως αναγκαία η παρουσία στο σύστημα ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας antivirus ή anti-spyware.

Πώς μπορείς να αφαιρέσεις το Search Encrypt από Mac ή Windows

Αν και ο ίδιος ο ιός Search Encrypt virus δεν αποτελεί άμεση απειλή για την ασφάλεια του συστήματος, ωστόσο μπορεί να εντοπίσει τρωτά σημεία ασφαλείας και να χρησιμοποιηθεί για την κρυφή κι αυθαίρετη λήψη malware. Να σημειωθεί ότι έχει τη τάση να αποθηκεύει κρυφά σε διάφορα σημεία του συστήματος βοηθητικά αρχεία. Έτσι, η χειροκίνητη αφαίρεση μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως δύσκολη, χρονοβόρα, και περίπλοκη διαδικασία. Γι’ αυτό τον λόγο, συνιστούμε την επιλογή της αυτόματης αφαίρεσης.

Για την γρήγορη, αποτελεσματική, εύκολη κι ασφαλής αφαίρεση του ιού Search Encrypt από Mac ή Windows, το προτιμότερο είναι να κατεβάσεις και να χρησιμοποιήσεις ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας antivirus και με αυτό να προχωρήσεις σε πλήρη σάρωση συστήματος. Μπορείς να επιλέξεις από την παρακάτω λίστα που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας.

Βεβαίως, εάν το επιθυμείς και επιμένεις, μπορείς να προσπαθήσεις την χειροκίνητη αφαίρεση του ιού. Στην περίπτωση λοιπόν που προτιμήσεις τη χειροκίνητη αφαίρεση του Search Encrypt μπορείς να βρεις στο τέλος του άρθρου οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού, αλλά και οδηγίες επαναφοράς (reset) του web browser σου.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Search Encrypt

Αφαίρεση Search Encrypt από συστήματα Windows

Στην περίπτωση που το PUP διεισδύσει στα Windows σου, θα πρέπει να ακολουθήσεις πολύ προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες ώστε να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά αυτό το PUP από τα Windows σου.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Search Encrypt και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Search Encrypt ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Search Encrypt από σύστημα Mac OS X

Θα πρέπει να εντοπίσεις και να διαγράψεις όλες τις ύποπτες καταχωρήσεις, καθώς μπορεί να σχετίζονται με τον browser hijacker, ώστε να καθαρίσεις το Mac σου.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Search Encrypt ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Search Encrypt από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Search Encrypt θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Search Encrypt και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Search Encrypt μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Search Encrypt.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Search Encrypt από Google Chrome

Μπορείς να επαναφέρεις τον Chrome απεγκαθιστώντας την Search Encrypt επέκταση. Επιπρόσθετα, καλό θα ήταν να τσεκάρεις όλες τις ύποπτες / άγνωστες καταχωρήσεις στον browser σου. Τέλος, προχώρησε σε επαναφορά (reset) browser.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Search Encrypt και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Search Encrypt. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Search Encrypt από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Search Encrypt ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Search Encrypt. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Search Encrypt υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες