Απομάκρυνση SaveFrom.net helper (Οδηγίες Αφαίρεσης) - Οκτ 2017 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης SaveFrom.net helper

Τι είναι το SaveFrom.net helper?

Το SaveFromNet δεν είναι ένα χρήσιμο browser πρόσθετο

Ιός Savefromnet

Ο ιός SaveFromNet προωθείται ως ένα δήθεν χρήσιμο πρόγραμμα. Οι χρήστες που αρέσκονται στο να κατεβάζουν βίντεο από το διαδίκτυο, μπορεί να θεωρήσουν αρχικά ότι πρόκειται για ένα χρήσιμο και πολύ βολικό εργαλείο, γιατί προσφέρει τη δυνατότητα λήψης βίντεος από δημοφιλείς ιστότοπους, όπως πχ. Youtube, Facebook, Vimeo, κλπ. Ωστόσο, όσοι χρήστες το δοκίμασαν, σε σύντομο χρονικό διάστημα απογοητεύτηκαν και το μετάνιωσαν. Φαίνεται ότι το κουμπί Save (Αποθήκευση) από το συγκεκριμένο εργαλείο σπάνια δουλεύει.

Αυτό το αναξιόπιστο πρόσθετο είναι πανομοιότυπο με KeepVid.com, Chameleon, en.Savefrom.net , κι άλλα πολλά PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) τύπου adware, τα οποία έχουν τη τάση να εμφανίζονται σε συστήματα υπολογιστών από το πουθενά, η λήψη τους δλδ. γίνεται χωρίς τη συνειδητή έγκριση κι επίγνωση των χρηστών.

Αν επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις αυτό το app, σε συμβουλεύουμε πρώτα να διαβάσεις πολύ προσεκτικά τις αξιολογήσεις και τα σχόλια χρηστών που το κατέβασαν και το χρησιμοποίησαν. Αν το κάνεις θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν πολλά ιδιαιτέρως αρνητικά σχόλια και κριτικές. Αυτό από μόνο του είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να σε προβληματίσει. Δυστυχώς, εξιδεικευμένοι ερευνητές σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, έφτασαν σε συμπεράσματα που προσθέτουν κι άλλους λόγους για τους οποίους δεν αξίζει να κατεβάσεις και να χρησιμοποιείς αυτό το αναξιόπιστο video downloader.

Πρώτα απ' όλα, έχει τη τάση να εξαπλώνεται διαδικτυακά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling). Με αυτό το τρόπο, εάν ο χρήστης δε δείξει την απαραίτητη προσοχή κατά την φάση λήψης / εγκατάστασης του προγράμματος, μπορεί να διεισδύσει παράλληλα με την εφαρμογή που κατεβάζει συνειδητά ο χρήστης, χωρίς να γίνει αντιληπτό.

Μόλις εγκατασταθεί στο σύστημα, μπορεί να επιρρεάσει ποικιλοτρόπως τους web browsers και να προσθέσει κρυφά κι αυθαίρετα διαφόρων ειδών ανεπιθύμητες και δυνητικά επικίνδυνες browser επεκτάσεις. Τέλος, έχει διαπιστωθεί ότι έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε άγνωστους τρίτους, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών-θυμάτων (και απ' ό,τι φαίνεται, όχι μόνο).

Λόγω των παραπάνω, το Savefrom.net κατατάσσεται στην κατηγορία των PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων) και adware ιών. Επομένως, όπως είναι εύκολο να συμπεράνεις, δεν αξίζει να κατεβάσεις αυτό το εργαλείο. Θα σου προκαλέσει μόνο πρόβλήματα και δε θα δεις κανένα απολύτως όφελος.

Στην περίπτωση που το έχεις εγκαταστήσει ήδη, σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego. Αυτό, θα αφαιρέσει γρήγορα, εύκολα, κι αποτελεσματικά το Savefromnet, συμπεριλαμβανόμενων και όλων των βοηθητικών προγραμμάτων κι αρχείων σχετίζονται με τον ιό και βρίσκονται αποθηκευμένα σε διάφορα σημεία του συστήματος.

Απεικόνιση του SaveFrom.net βοηθητικού πρόσθετουΤο SaveFrom.net βοηθητικό πρόσθετο είναι ένα δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα (PUP) το οποίο όχι μόνο δε θα σε οφελήσει σε κάτι, αλλά θα σου δημιουργήσει πλήθος προβληματικών καταστάσεων.

Φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος σαφώς ύποπτος ιστότοπος χρησιμοποιείται ευρέως για τις διαδικτυακές προωθήσεις διαφόρων PUPs, όπως πχ. Video Downloader Pro, Free Video Converter, The Best Online Video Player, HD Youtube Downloader. Όλα αυτά τα apps θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, γιατί έχουν τη τάση να δημιουργούν σωρία προβληματικών καταστάσεων.

Μόλις αυτό το PUP διεισδύσει κι εγκατασταθεί στο σύστημα, μπορεί να επιρρεάσει αρνητικά όλους τους δημοφιλείς web browsers – συμπ. Google Chrome, Yandex.Browser, Mozilla Firefox, Safari, Opera, Chromium, και Firefox Mobile.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Chrome, το Savefromnet προσθέτει δυο browser επεκτάσεις – την επέκταση Chameleon και μια βοηθητική επέκταση. Αν και φαινομενικά αυτά τα προγράμματα προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες ότι μπορούν να τους βοηθήσουν στις δωρεάν λήψεις βίντεος από το διαδίκτυο, σε σύντομο χρονικό διάστημα αποδεικνύεται ότι δημιουργούν και πλήθος προβληματικών καταστάσεων. Επομένως, συνιστούμε την άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του Savefromnet!

Είναι το SaveFrom.net ασφαλές?

Εξαρτάται από το πόση σημασία δίνεις στην ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων. Εάν θεωρείς ότι δεδομένα, όπως πχ. η ΙΡ διεύθυνσή σου, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος του υπολογιστή / smartphone συσκευής σου, τα στοιχεία του router σου, οι πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις σου, κλπ. δεν θέλεις να τα μοιράζεσαι με άγνωστους τρίτους, τότε πρέπει να το καλοσκεφτείς πριν κατεβάσεις κι αρχίσεις να χρησιμοποιείς αυτό το app. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, εφαρμόζονται κερδοσκοπικές τακτικές υπερ τρίτων και εις βάρος δικός σου, όπως πχ. μέσω του pay-per-click.

Οπότε, όταν σου εμφανιστούν ειδοποιήσεις, links ανακατευθύνσεων, διαφημίσεις από Savefrom, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι κάθε σου κλικ δημιουργεί κέρδος υπερ των δημιουργών του adware και συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliates, affiliate marketing). Το περιεχόμενο και οι ανακατευθύνσεις αυτών των διαφημίσεων έχουν απώτερο σκοπό τη διαδικτυακή προώθηση και μεγιστοποίηση επισκεψιμότητας (μέσω εισροής ανακατευθύνσεων) εφαρμογών/ιστότοπων/προϊόντων και υπηρεσιών συνεργαζόμενων τρίτων. Στην πλειοψηφία τους, αυτές οι ανακατευθύνσεις είναι δυνητικά ανεπιθύμητες ή ακόμα κι επικίνδυνες τόσο για την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και για την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων.

Διαβάσαμε προσεκτικά την Πολιτική Απορρήτου και διαπιστώσαμε ότι συνεργαζόμενοι τρίτοι διαφημιστές “μπορούν να χρησιμοποιήσουν γενικές πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις των χρηστών στον Ιστότοπο, καθώς και σε άλλους ιστότοπους ώστε να προβάλουν στον χρήστη στοχευμένες διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών.” Επιπρόσθετα, “Το περιεχόμενο που εμφανίζεται σε ιστότοπους τρίτων μπορεί να μη σχετίζεται με τα προϊόντα, υπηρεσίες, και/ή πληροφορίες που παρέχονται από το SaveFrom.” Σίγουρα, τέτοιες δηλώσεις είναι τουλάχιστον ύποπτες. Με απλά λόγια, οι developers δηλώνουν ότι οι συγκεκριμένες διαφημίσεις μπορεί να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε ιστότοπους ή υπηρεσίες που δε σχετίζονται με το περιεχόμενο αυτών των διαφημίσεων!

Πώς καταφέρνει αυτό το adware να εξαπλώνεται διαδικτυακά και να διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών?

Αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) συνήθως εγκαθίσταται σε συστήματα υπολογιστών χωρίς τη συνειδητή επίγνωση, κι άρα έγκριση, των χρηστών. Αν απορείς πως τα καταφέρνει, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το SaveFrom spyware εμπεριέχεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (βλ. bundles) διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών/shareware εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling). Αν ο χρήστης κατεβάσει μια τέτοια εφαρμογή χωρίς να δώσει ιδιαίτερη βάση κατά τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης, τότε το PUP θα κατέβει παράλληλα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή όταν κατεβάζουμε εφαρμογές από το διαδίκτυο.

Για να ελαχιστοποιήσεις την έκθεση του συστήματος από παράλληλες διεισδύσεις PUPs, θα πρέπει, πρώτα απ' όλα, να αποφεύγεις την Προεπιλεγμένη (''default'') ή Βασική (''standard'') μορφή εγκατάστασης. Αντιθέτως, θα πρέπει να επιλέγεις πάντα Προσαρμοσμένη (“custom”) ή Προηγμένη (“advanced”) μορφή εγκατάστασης.

Με αυτό το τρόπο, θα έχεις σαφώς καλύτερο έλεγχο και πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, εκτός της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση PUPs που μπορεί να εμπεριέχονται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της εφαρμογής, εάν έχει. Συνήθως, σε αυτή την περίπτωση τα PUPs είναι adware, browser hijackers, πρόσθετα (add-ons). Ξετικάροντας λοιπόν όλα τα προτικαρισμένα κουτάκια τύπου ''I agree to install […]'' ελαχιστοποιείς, σχεδόν εκμηδενίζεις, τις πιθανότητες παράλληλων διεισδύσεων PUPs, όπως πχ. ο ιός Savefrom.net .

Πώς μπορώ να αφαιρέσω ολοκληρωτικά από τη συσκευή μου τον ιό Savefromnet?

Στην περίπτωση που εγκατέστησες οικειοθελώς αυτό το PUP, μπορείς να αφαιρέσεις το SaveFromNet, όπως θα έκανες στην περίπτωση οποιουδήποτε άλλου προγράμματος, δλδ. μέσω του Πίνακα Ελέγχου (Control Panel). Αν αυτό το PUP διείσδυσε κρυφά κι αυθαίρετα στο σύστημα του υπολογιστή σου, τότε θα πρέπει να τσεκάρεις εάν έχουν διεισδύσει στο σύστημα κι άλλα PUPs. Ο εντοπισμός ενός PUP συνήθως σημαίνει ότι υπάρχουν κι άλλα κρυμμένα στο σύστημα, πολύ απλά γιατί ποτέ δε 'ταξιδεύουν' μόνα τους σε συνοδευτικά πακέτα λήψης εφαρμογών.

Μπορείς να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες που θα σε βοηθήσουν να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις τόσο το adware όσο κι όλες τις εφαρμογές / αρχεία που σχετίζονται με αυτό και πιθανώς να διείσδυσαν κι αυτά κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου (χειροκίνητη αφαίρεση).

Ωστόσο, υπάρχει και η ευκολότερη, γρηγορότερη, αποτελεσματικότερη επιλογή, δλδ. η αυτόματη αφαίρεση του SaveFrom.Net helper με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware/anti-spyware. Αυτό, θα αναλάβει να προβεί σε σάρωση συστήματος, κι εν τέλει αυτόματο εντοπισμό κι ολοκληρωτική αφαίρεση όλων των PUPs και κακόβουλων προγραμμάτων τυχόν κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά μολύνοντας το σύστημα του υπολογιστή σου.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του SaveFrom.net helper

Αφαίρεση SaveFrom.net helper από συστήματα Windows

Για την ολοκληρωτική αφαίρεση του adware από τα Windows, Άνοιγμα Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) -> Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων (Add/Remove programs). Εντοπισμός και αφαίρεση ύποπτων προγραμμάτων, όπως πχ. KeepVid, Chameleon, Savefrom.net helper, Savefrom, κλπ.! 

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το SaveFrom.net helper και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το SaveFrom.net helper ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση SaveFrom.net helper από σύστημα Mac OS X

Για την ολοκληρωτική αφαίρεση του savefrom.net από λειτουργικό σύστημα Mac, θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις τόσο το helper όσο και την επέκταση Chameleon. Καλό θα ήταν να τσεκάρεις γενικότερα για να δεις εάν υπάρχουν άγνωστα ή ύποπτα προγράμματα. Αν ναι, επιβάλλεται η διαγραφή τους!

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το SaveFrom.net helper ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση SaveFrom.net helper από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το SaveFrom.net helper θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση του Firefox, θα πρέπει να γίνει διαγραφή της επέκτασης του helper καθώς και κάθε άλλης επέκτασης που εντοπίσεις, την οποία δεν εγκατέστησες συνειδητά στο Firefox.

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με SaveFrom.net helper και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση SaveFrom.net helper μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του SaveFrom.net helper.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση SaveFrom.net helper από Google Chrome

Για αφαίρεση του adware από το Google Chrome, πήγαινε Επεκτάσεις (Extensions) και αφαίρεσε τόσο το Chameleon όσο και το Savefrom.net helper. Τσέκαρε τον browser και για άλλες ύποπτες / άγνωστες επεκτάσεις. Αν δε τις εγκατέστησες συνειδητά, προχώρα σε αφαίρεσή τους.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το SaveFrom.net helper και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του SaveFrom.net helper. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση SaveFrom.net helper από Safari

Για διαγραφή του Savefrom.net βοηθητικού πρόσθετου (helper add-on) από το Safari, θα πρέπει να αφαίρεσεις τόσο το ίδιο όσο και την επέκταση Chameleon. Επίσης, τσέκαρε τον browser σου και για άλλες ύποπτες / άγνωστες επεκτάσεις. Αν δε τις εγκατέστησες συνειδητά, προχώρα σε αφαίρεσή τους. 

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το SaveFrom.net helper ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του SaveFrom.net helper. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα SaveFrom.net helper υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες