Απομάκρυνση Safesurfs.com (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Ιούλ 2016 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης Safesurfs.com

Τι είναι το Safesurfs.com?

Γιατί άρχισαν ξαφνικά να μου εμφανίζονται ανακατευθύνσεις από Safesurfs.com?

Το Safesurfs.com χαρακτηρίζεται ως browser hijacker (είδος ανεπιθύμητου προγράμματος που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο) κι εμφανίστηκε στο διαδίκτυο πριν περίπου από ένα χρόνο.

Λόγω της επιθετικής τακτικής διαδικτυακής εξάπλωσης που εφαρμόζει, το συγκεκριμένο PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) έχει καταφέρει ήδη να μολύνει χιλιάδες υπολογιστές, και συνεχίζει να αποτελεί αρκετά σοβαρή απειλή για τους χρήστες.

Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες διείσδυσης PUPs στο σύστημα του υπολογιστή σας, σας συμβουλεύουμε να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί και προσεκτικοί με τις λήψεις/εγκαταστάσεις δωρεάν / δοκιμαστικών εφαρμογών από το διαδίκτυο. Διαφορετικά, είναι ζήτημα χρόνου έως ότου το σύστημα του υπολογιστή σας γίνει στόχος παράλληλων διεισδύσεων browser hijackers, adware, ιών ransomware, trojans, worms, κτλ.

Στην περίπτωση που καταφέρει ο ιός Safesurfs.com να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα καταλάβει άμεσα τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που χρησιμοποιείτε για τις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις κι αναζητήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Microsoft Edge, κτλ. (βλ. browser hijacker, browser hijacking). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα περισσότερα λογισμικά ασφάλειας antivirus / anti-spyware το εμπεριέχουν στις βάσεις δεδομένων τους με τα ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα! Για αυτό τον λόγο, σας συμβουλεύουμε να απαλλαγείτε άμεσα από αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα. Διαφορετικά, θα σας δημιουργήσει πολλούς μπελάδες!

Σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε ποτέ το Safesurfs.com ως Αρχική Σελίδα web browser ή μηχανή αναζήτησης, γιατί κατόπιν ερευνών και δοκιμών φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης προωθεί άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Μάλιστα, αρκετοί εξ αυτών μπορεί να είναι ακόμα και κακόβουλοι. Μέσω αυτών των ιστότοπων κινδυνεύετε να εκθέσετε σε κίνδυνο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος, αλλά και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς κρύβουν διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα!

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα των ειδικών μας διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο PUP, μόλις διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού / παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, ο ιός Safesurfs.com καταφέρνει και υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους, έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές προτιμήσεις και δραστηριότητες του χρήστη-θύματος.

Όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στο κείμενο της Πολιτικής Απορρήτου (Privacy Policy) και Άδειας Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, End User’s License Agreement), η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης συλλέγει πληροφορίες, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεται ο χρήστης-θύμα, ποιες διαφημίσεις κλικάρει, ποια κριτήρια εισάγει για τις διαδικτυακές του αναζητήσεις, email διευθύνσεις, κτλ. Δυστυχώς, κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί τι είδους τρίτοι μπορεί να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. Υπάρχει πιθανότητα να είναι ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers. Καλύτερα να μη ρισκάρετε με αυτό το browser hijacker!

Από τα παραπάνω, είναι εύκολο να συμπεράνετε ότι στην περίπτωση που βρεθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, είναι προτιμότερο να προβείτε σε ολοκληρωτική αφαίρεση του Safesurfs.com. Για γρήγορα και σίγουρα αποτελέσματα, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego.

Γιατί η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης εκτιμάται πως είναι απειλή για τα προσωπικά δεδομένα, και πώς μπορώ να αποφύγω τη διείσδυσή της στο σύστημα του υπολογιστή μου?

Αν και εκ πρώτης όψεως μπορεί να πιστέψετε ότι το Safesurfs.com είναι μια αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης, καθώς εμπεριέχει κουτάκι αναζητήσεων και γρήγορους συνδέσμους ανακατεύθυνσης, ωστόσο οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων προειδοποιούν ότι αποτελεί απειλή (αν και μικρή) για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και για τη γενικότερη ασφάλεια του συστήματος. Μάλιστα, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που δικαιολογούν αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

Η ομάδα των ειδικών μας, κατόπιν δοκιμών και ερευνών, έφτασε στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης σίγουρα δρα με ύποπτο τρόπο. Αν και τα αποτελέσματα αναζητήσεων που εμφανίζει προσπαθεί να τα δικαιολογήσει ως ειδικά επιλεγμένα και εξατομικευμένα, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά πειραγμένα αποτελέσματα αναζητήσεων που έχουν ως απώτερο σκοπό να ανακατευθύνουν το μέγιστο δυνατό αριθμό χρηστών προς συγκεκριμένους και επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Με άλλα λόγια, όσο περισσότεροι χρήστες ανακατευθύνονται τόσο μεγαλύτερα τα κέρδη για τους δημιουργούς του browser hijacker!

Δυστυχώς, έχει διαπιστωθεί ότι οι σύνδεσμοι που σχετίζονται με αυτό τον browser hijacker μπορεί να σας ανακατευθύνουν ακόμα και σε κακόβουλους ιστότοπους. Οπότε, πρόκειται για δυνητικά επικίνδυνο πρόγραμμα το οποίο καλό θα ήταν να μη βρίσκεται στο σύστημα του υπολογιστή σας!

Εάν θέλετε λοιπόν να ελαχιστοποιήσετε παράλληλες διεισδύσεις PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα πρόγραμματα) στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να είστε πολύ επιλεκτικοί με τις δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές που κατεβάζετε από το διαδίκτυο, αλλά και ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής.

Επίσης, σας συνιστούμε να επιλέγετε μόνο Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός Safesurfs.com.

Βασικά, πριν προβείτε σε λήψη μιας δωρέαν/δοκιμαστικής εφαρμογής, σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε προσεκτικά τα κείμενα που εμπεριέχονται στην Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy) και στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (βλ. EULA, End User’s License Agreement), κλπ.

Συνοψίζοντας, σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Safesurfs.com browser hijacker μόλις διαπιστώσετε ότι έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σας. Κρατώντας το στο σύστημα του υπολογιστή σας δεν έχετε τίποτα ουσιαστικό να κερδίσετε, ενώ παράλληλα θα βρεθείτε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα. Για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού, μπορείτε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Safesurfs.com?

Σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση αυτού του browser hijacker, γιατί εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού / παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookiew). Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων προειδοποιούν ότι η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης μπορεί να αποτελέσει δυνητική απειλή για την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος και την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων κι αρχείων που βρίσκονται αποθηκευμένα εκεί! Βεβαίως, κατά κύριο λόγο στοχεύει σε γενικής φύσεως δεδομένα, όπως πχ. όροι αναζήτησης, λήψεις και μεταφορτώσεις, πληροφορίες λογισμικού και hardware, τύπος web browser, γλώσσα, email και IP διευθύνσεις, κλπ. Ωστόσο, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, μιας και κανείς δε ξέρει με σιγουριά τι είδους τρίτοι μπορεί να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά, είναι σαφώς προτιμότερο να μη το ρισκάρετε!

Η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Safesurfs.com είναι η καλύτερη λύση σε αυτή την περίπτωση. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε PUP, μπορεί να αντιμετωπίσετε αρκετές δυσκολίες εάν αποφασίσετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα. Για αυτό τον λόγο, συνιστούμε να επιλέξετε την αυτόματη μέθοδο αφαίρεσης. Χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware / antivirus θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι αφαιρέθηκε ολοκληρωτικά ο ιός, συμπεριλαμβανόμενων των βοηθητικών του αρχείων, αλλά και οποιοδήποτε άλλο ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα μπορεί να κατάφερε να ‘τρυπώσει’ κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Παρόλα αυτά, εάν δε θέλετε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας λογισμικό ασφάλειας, μπορείτε να ακολουθήσετε προσεκτικά τον παρακάτω αναλυτικό οδηγό χειροκίνητης αφαίρεσης:

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Safesurfs.com

Αφαίρεση Safesurfs.com από συστήματα Windows

Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων εντόπισαν αρκετές δωρεάν / δοκιμαστικές εφαρμογές που εμπεριέχουν στο συνοδευτικό πακέτο λήψης τους το συγκεκριμένο browser hijacker ή εμπλέκονται γενικότερα στη διαδικτυακή του εξάπλωση. Επομένως, για να σιγουρευτείτε ότι η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Safesurfs.com από το Windows OS του υπολογιστή σας ήταν επιτυχής, τότε θα πρέπει να τσεκάρετε το σύστημα για τα παρακάτω προβλήματα. Όποια προγράμματα από αυτά εντοπίσετε, θα πρέπει να τα απεγκαταστήσετε επίσης: VPlay, LessTabs, WebCake-related entries, Conduit-related entries, Yontoo, Yealt, κλπ. Φυσικά, μη ξεχάσετε να αφαιρέσετε επίσης τον ιό SafeSurfs και τα σχετικά / βοηθητικά αρχεία του.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Safesurfs.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Safesurfs.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Safesurfs.com από σύστημα Mac OS X

Στην περίπτωση που αποφασίσετε να αφαιρέσετε χειροκίνητα τον ιό Safesurfs.com, είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε κι όλα τα σχετικά / βοηθητικά αρχεία του. Επίσης, θα πρέπει να αφαιρέσετε κι αυτές τις ύποπτες εφαρμογές από το Mac OS X: VPlay, LessTabs, WebCake-related entries, Conduit-related entries, Yontoo, Yealt, κτλ.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Safesurfs.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Safesurfs.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Safesurfs.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Safesurfs.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Safesurfs.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Safesurfs.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Safesurfs.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Safesurfs.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Safesurfs.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Safesurfs.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Safesurfs.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες