Αφαίρεση διαφημίσεων RoccketSale

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων RoccketSale

Τι είναι το Διαφημίσεις από RoccketSale?

Τι είναι το RoccketSale?

Το RoccketSale (γνωστό και ως RocketSale, RocketSaler) είναι ουσιαστικά ένα ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου adware (ανεπιθύμητο λογισμικό που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις) και PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα). Πρόκειται για άλλη μια αναξιόπιστη και ύποπτη εφαρμογή που χρησιμοποιείτε ως μέσον διαδικτυακής προώθησης προϊόντων, υπηρεσιών, ιστότοπων, συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliates).

Παρατηρήσαμε ότι η πλειοψηφία των χρηστών που το χρησιμοποίησαν χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα ως κακόβουλο, και όχι άδικα. Αν και το πρόγραμμα αυτό καθαυτό δεν είναι επικίνδυνο, έχει τη τάση να διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διάφορων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling). Με το που καταφέρει να διεισδύσει και στο δικό σας υπολογιστή, θα διαπιστώσετε σύντομα ότι η διαδικτυακή σας εμπειρία θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ασχέτως web browser κι αν χρησιμοποιείτε (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer). Επίσης, θα γίνει η αιτία σημαντικών επιβραδύνσεων στις ταχύτητες του συστήματος, συνεχών εμφανίσεων εκνευριστικών διαφημίσεων, ύποπτων ανακατευθύνσεων, κλπ. Επομένως, δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι χρήστες θεωρούν ότι το RoccketSale είναι ιός (βλ. virus).

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το RoccketSale προωθεί διαδικτυακά έναντι αδράς αμοιβής συνεργαζόμενους τρίτους, κυρίως μέσω εμφάνισης επιχορηγούμενων διαφημίσεων και συνδέσμων ανακατεύθυνσης που αποτελούν και τον κεντρικό πυλώνα του online marketing που είναι η κυριότερη, και στις περισσότερες περιπτώσεις η μοναδική, πηγή εσόδων για τους δημιουργούς αυτού του είδους προγραμμάτων. Είναι λογικό λοιπόν ότι αυτά τα προγράμματα μπορεί να τα εκμεταλλευθούν ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. hackers και scammers, έτσι ώστε να προωθούν τα κακόβουλα προγράμματά τους.

Επομένως, εάν άρχισαν να σας εμφανίζονται ήδη διαφημίσεις (αναδυόμενες, banner, κειμένου) που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα, τότε σας συνιστούμε να αποφύγετε να τις κλικάρετε, πόσο μάλλον να πιστέψετε το παραπλανητικό περιεχόμενό τους. Διαφορετικά, κινδυνεύετε οι διαφημίσεις από RoccketSale να σας ανακατευθύνουν σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με το που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικά με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, IP και email διευθύνσεις, κλπ. Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται έτσι ώστε οι διαφημίσεις από RoccketSale να είναι άρτια στοχευμένες αναλόγως του μοναδικού διαδικτυακού σας προφίλ που σχηματίστηκε με όλες αυτές τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν από τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις. Οι συγκεκριμένες διαφημίσεις ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες, καθώς εμπεριέχουν ‘Ads by RoccketSale’ , ‘Powered by RoccketSale’. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα σχετίζεται και με επιθέσεις spam.

Συνοψίζοντας, κλικάροντας σε διαφημίσεις από RoccketSale δεν έχετε κανένα απολύτως ώφελος. Αντιθέτως, μπορεί να εκθέσετε σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων. Έτσι, αν διαπιστώσετε την παρουσία αυτού του adware στο σύστημα του υπολογιστή σας, σας προτείνουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως πχ. το εξαίρετο FortectIntego.

RoccketSale ads

Πώς μπορεί το RoccketSale να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι το RoccketSale είναι ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου adware κι έχει τη τάση να εμφανίζει παραπλανητικές κι εν δυνάμει επικίνδυνες ανακατευθύνσεις και διαφημίσεις. Επίσης, εξαπλώνεται διαδικτυακά με παράλληλο κι έμμεσο τρόπο διεισδύοντας σε συστήματα υπολογιστών χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκριση των χρηστών (βλ. μέθοδος bundling). Ευτυχώς, είναι στο χέρι σας να αποφύγετε αυτές τις παράλληλες και σαφώς ανεπιθύμητες διεισδύσεις.

Σας συνιστούμε να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί με τις δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές που κατεβάζετε από το διαδίκτυο. Επίσης, θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Προσαρμοσμένη (Custom) ή Για Προχωρημένους (Advanced) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων, όπως πχ. το RoccketSale.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό RoccketSale virus?

Με το που διεισδύσει στον υπολογιστή σας, ο ιός RoccketSale εγκαθιστά πρόσθετο (βλ. add-on) και λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software και cookies) σε όλους τους web browsers που έχετε εγκαταστημένους στον υπολογιστή σας και τους χρησιμοποιείτε για τις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις κι αναζητήσεις. Για να μπορέσετε να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά από το σύστημα του υπολογιστή σας, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Από την άλλη, μπορείτε να προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα ακολουθώντας προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης:

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες