Απομάκρυνση Reveton Trojan

Οδηγός Απεγκατάστασης Reveton Trojan

Τι είναι το Reveton Trojan?

To Reveton Trojan (μπορείτε επίσης να το βρείτε και ως Trojan:Win32/Reveton.A) είναι ένα ιδιαιτέρως επικίνδυνο πρόγραμμα το οποίο χαρακτηρίζεται ως ransomware (κακόβουλο πρόγραμμα που καταλαμβάνει τον υπολογιστή-στόχο και μπλοκάρει μέσω κρυπτογράφησης την πρόσβαση στον χρήστη-θύμα σε διάφορα σημαντικά προγράμματα κι αρχεία ζητώντας συγκεκριμένο χρηματικό ποσόν ως λύτρα για την αποκρυπτογράφηση των μπλοκαρισμένων αρχείων) το οποίο εμφανίζει δήθεν προειδοποιητικά μηνύματα από κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας, όπως πχ. The FBI Federal Bureau, Canadian Security Intelligence Service (CSIS) , κλπ.

Κατόπιν, αυτό το επικίνδυνο malware μπλοκάρει την πρόσβαση σε αρχεία και προγράμματα και ζητάει την καταβολή ποσού ως λύτρα για την απελευθέρωση της πρόσβασής τους. Για να σας παραπλανήσει ακόμα πειστικότερα υποστηρίζει ότι : ‘Ο υπολογιστής σας έχει μπλοκαριστεί λόγω τουλάχιστον ενός από τους παρακάτω λόγους’ και συνεχίζει κατηγορώντας σας ότι αναδιανέμετε ή βλέπετε παράνομα υλικό πνευματικής ιδιοκτησίας χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη του, καθώς κι άλλες διαδικτυακές παρανομίες. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πιστέψετε τα όσα σας εμφανίζει, καθώς πρόκειται ξεκάθαρα περί παραπλανητικής απάτης. Σίγουρα δεν θα πρέπει να καταβάλετε το ποσόν του ‘προστίμου’ που σας ζητείται τόσο πιεστικά από το Reveton trojan και τις παραπλανητικές προειδοποιήσεις του. Αντί λοιπόν να επιχορηγήσετε με το τρόπο σας το διαδικτυακό έγκλημα, σας συμβουλεύουμε να προβείτε σε άμεσο εντοπισμό κι αφαίρεση του Trojan:Win32/Reveton.!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΤΟ REVETON TROJAN ΕΧΕΙ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ?

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, το Reveton Trojan διαδίδεται μέσω Citadel botnet, το οποίο μπορεί να εμπεριέχεται κρυμμένο σε προγράμματα που φαίνονται ασφαλή κι αξιόπιστα. Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, το scamware καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του browser (βλ. browser hijacking) και κατόπιν εκτελεί κρυφά κι αυθαίρετα τις κακόβουλες διεργασίες που έχει προγραμματιστεί να κάνει. Έτσι, ο υπολογιστής-στόχος γίνεται ολοένα και πιο άργος, τόσο στις λειτουργικές του αποδόσεις όσο και στις διαδικτυακές πλοηγήσεις, και ο χρήστης-θύμα ανακατευθύνεται συχνά προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους.

Σε γενικές γραμμές, η παρουσία του συγκεκριμένου trojan ισοδυναμεί με μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς μπορεί να λειτουργεί και ως backdoor trojan. Μέσω αυτού, μπορούν hackers και scammers να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στις διαδικτυακές σας δραστηριότητες/προτιμήσεις ή να υποκλέψουν ευαίσθητα/απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα χωρίς καλά καλά να το καταλάβετε!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ REVETON TROJAN?

Για να αφαιρέσετε το Reveton Trojan, σας συμβουλεύουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, οπώς πχ. αυτά τα δυο που σας προτείνουμε: FortectIntego ή SpyHunter 5Combo Cleaner. Εάν δε μπορέσετε να τρέξετε τον anti-spyware, τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Χρησιμοποιήστε κάποιον άλλο ‘καθαρό’ υπολογιστή και χρησιμοποιήστε το για να κατεβάσετε το FortectIntego ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως αξιόπιστο κι ενημερωμένο anti-malware

2. Τσεκάρετε ότι το πρόγραμμα έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και αποθηκεύστε το σε USB ή CD.

3. Παράλληλα, κάντε reboot στο μολυσμένο υπολογιστή σας και ανοίξτε το σε Safe Mode with command prompt (Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών) και συνδέστε το USB/CD.

4. Reboot και πάλι το μολυσμένο υπολογιστή και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος για τον εντοπισμό και την αφαίρεση του Reveton trojan.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες