Κρητική του RegCure Pro, δωρεάν λήψη

Ενημέρωση: Το RegCure Pro Registry Cleaner της ParetoLogic έχει σταματήσει να κυκλοφορεί νέες ενημερωμένες εκδόσεις. Παρόλο που ήταν ένα αξιόπιστο και με πολλές δυνατότητες εργαλείο βελτιστοποίησης συστήματος (βλ. system's optimizer), του οποίου τη χρήση συστήναμε επανελλειμένως, φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα οι επιδόσεις και η λειτουργία του γενούν πολλά ερωτηματικά. Ολοένα και περισσότεροι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας υποστηρίζουν ότι εμφανίζει ψευδή/παραπλανητικά αποτελέσματα και πλέον πολύ δύσκολα μπορεί να βελτιστοποιήσει τις αποδόσεις και την λειτουργία ενός συστήματος, κυρίως λόγω της απαρχαιωμένης βάσης δεδομένων του. 

Το RegCure Pro μπορεί να το κατεβάσει κάποιος από την επίσημη ιστοσελίδα του, όπως και παλιά. Επίσης, πολλοί ιστότοποι λήψεων λογισμικού συνεχίζουν να το προωθούν. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι ιστότοποι λήψης τρίτων προσφέρουν πλέον κρακαρισμένη άδεια χρήσης (crack license key). Αυτό, αποτελεί πολύ σημαντική ένδειξη ότι οι developers του συγκεκριμένου εργαλείου έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν νέες ενημερωμένες εκδόσεις του εργαλείου, ενώ φαίνεται ότι έχουν σταματήσει και τη τεχνική του υποστήριξη. 

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τονιστεί ότι το πρόγραμμα ΔΕΝ είναι κακόβουλο. Η δωρεάν έκδοση συνεχίζει να τρέχει σαρώσεις συστήματος και να εμφανίζει αναφορές σάρωσης όπου μπορούν να εντοπιστούν αρκετά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει το σύστημα, τα οποία μπορούν να επιλυθούν με την αγορά της πλήρους έκδοσης του εργαλείου. Όμως, διαπιστώσαμε ότι πλέον δυσκολεύεται σημαντικά να βελτιστοποιήσει τις επιδόσεις και τη συνολικότερη λειτουργία ενός συστήματος, πολύ απλά γιατί δεν κυκλοφορούν πλέον νέες σημαντικές ενημερώσεις τη βάσης δεδομένων του. 

Για όλα τα παραπάνω, προτείνουμε στους χρήστες του RegCure Pro να αλλάξουν εργαλείο βελτιστοποίησης συστήματος. Μια εξαιρετική εναλλακτική είναι το FortectIntego. Το μόνο που θα κάνει το RegCure Pro είναι να καταλαμβάνει άσκοπα χώρο στον σκληρό δίσκο, να απορροφά πόρους, και να μην προσφέρει αξιοσημείωτες βελτιστοποιήσεις.

Το RegCure Pro είναι ένας δυναμικός Registry Cleaner (Καθαριστής Μητρώου) από την ParetoLogic.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξαλείψει σφάλματα registry (μητρώου), να βελτιώσει τις αποδόσεις του συστήματος του υπολογιστή και για να επαναφέρει τη ταχύτητά του. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη βελτιστοποίηση της μνήμης του υπολογιστή, να βελτιώσει το χρόνο του startup time, να σταματήσει ανεπιθύμητες διεργασίες και  BHOs, να αφαιρέσει malware και γενικά να βοηθήσει τους χρήστες να εκτελούν παρόμοιες δραστηριότητες πιο γρήγορα και άνετα.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το  ReguCure Pro scanner διεισδύει βαθιά στο σύστημα και επιτρέπει στους χρήστες να αντιληφθούν ακόμα και τα μικρότερα των σφαλμάτων. Επίσης, προσφέρει ένα έξτρα εργαλείο, το οποίο παρέχει ασφάλεια στις εμπιστευτικές και ευαίσθητες πληροφορίες των χρηστών, όπως κωδικοί πρόσβασης, πληροφορίες σύνδεσεις σε διάφορους λογαριασμούς, στοιχεία πιστωτικών καρτών, τραπεζικές πληροφορίες και άλλα παρόμοια.

Η τρέχουσα δωρεάν έκδοση  3.1.6. του RegCure Pro  είναι συμβατή με τα λειτουργικά συστήματα Windows XP, Vista, 7 και 8. 

Κριτικη του Regcure Pro απο το ερευνητικο κεντρο του ioys.gr :

Η ομάδα του ioys.gr δοκίμασε αυτό το πρόγραμμα βελτιστοποίησης σε διάφορους υπολογιστές.

Για να κατεβάσει κάποιος το  RegCure Pro στο σύστημα του υπολογιστή του, θα πρέπει να έχει ελεύθερο χώρο  20 MB στο σκληρό του δίσκο και σύνδεση στο διαδίκτυο. Επίσης για την εγκατάστασή του απαιτείται να συνδεθείτε με τον λογαριασμό του διαχειριστή. Ωστόσο, ο εκδότης επισημαίνει ότι για την αυξημένη ανταπόκριση του προγράμματος καλό θα ήταν να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερες προδιαγραφές συστήματος.

Με το που εγκατασταθεί στον υπολογιστή, το  RegCure Pro άμεσα ξεκινάει τη σάρωση του συστήματος και ελέγχει το επίπεδο και την κατάστασή του. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι το περιβάλλον εργασίας του προγράμματος είναι ιδιαιτέρως απλό, οπότε λογικά δε θα αντιμετωπίσετε κανένα απολύτως πρόβλημα στην κατανόηση και χρησιμοποιήση της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Συνηθίζει να σκανάρει περιοχές που συνηθίζεται να εμφανίζονται σφάλματα και προσπαθεί να διαπιστώσει τους λόγους επιβράδυνσης του συστήματος σε περίπτωση που υφίσταται κάτι τέτοιο. Με το που τελειώσει με τη σάρωση, το  RegCure Pro εμφανίζει τις προβληματικές περιοχές και προτείνει να τις επαναφέρει σε σωστή λειτουργία. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, το μόνο που χρειάζεται για να επαναφέρετε το σύστημα του υπολογιστή σας σε σωστή λειτουργία, δεν είναι τίποτα άλλο παρά  ένα click και το  RegCure Pro αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα.

Ωστόσο, διαπιστώσαμε αρκετές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες του συστήματος κατά τη διάρκεια σάρωσής του από το  RegCure Pro.  

Οποτε, γιατι θα ηταν καλο να κατεβασω το Regcure Pro?

Για να συνοψίσουμε, πρόκειται για μια πολύ εύκολή-στη-χρήση εφαρμογή η οποία ουσιαστικά σχεδιάστηκε για την ευκολία των χρηστών που δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσης προγραμματισμού. Ωστόσο, δεν προσφέρει επαρκής προστασία από εξελιγμένα malware, όπως πχ τα ψευδή και παραπλανητικά anti-spyware ή τα ransomware, οπότε προτείνεται η χρησιμοποίηση του σε συνδιασμό με πιο εξελιγμένα anti-spyware και anti-virus προγράμματα για μια πιο ολοκληρωμένη και ουσιαστική προστασία του συστήματος του υπολογιστή σας από τις διάφορες απειλές.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Αξιολογήσεις σε άλλες γλώσσες