Απομάκρυνση PUP.Optional.InstallCore / Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης Ιών - Βελτιωμένο Εγχειρίδιο Οδηγιών

Οδηγός Απεγκατάστασης PUP.Optional.InstallCore

Τι είναι το PUP.Optional.InstallCore?

Το PUP.Optional.InstallCore είναι ένα PUP που εμφανίζει μεγάλο όγκο από διαφημίσεις

Απεικόνιση του ιού PUP.Optional.InstallCore

Το PUP.Optional.InstallCore χαρακτηρίζεται ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προβάλει διαφημίσεις. Αναλυτικότερα, ανήκει στην κατηγορία των adware προγραμμάτων. Μπορεί να διεισδύσει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών. Όσο δελεαστικές κι ασφαλείς μπορεί να φαίνονται εκ πρώτης όψεως οι διαφημίσεις που εμφανίζει, δυστυχώς μπορεί να γίνουν δυνητικά επικίνδυνες τόσο για την εύρρυθμη λειτουργία όσο και τη γενικότερη ασφάλεια του συστήματος.

Όνομα PUP.Optional.InstallCore
Τύπος Adware
Γνωστό και ως InstallCore
Μέθοδοι διαδικτυακής εξάπλωσης Διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών παράλληλα με λήψεις διαφόρων apps / λογισμικών τρίτων (βλ. μέθοδος bundling) ή μέσω κακόβουλων online διαφημίσεων
Δυνητικοί κίνδυνοι Μπορεί να ανακατευθύνει προς δυνητικά επικίνδυνους ιστότοπους και να βοηθήσει διαφόρων ειδών malware να διεισδύσουν κρυφά κι αυθαίρετα στο σύστημα-στόχο
Αντιμετώπιση Ο γρηγορότερος κι αποτελεσματικότερος τρόπος για την ολοκληρωτική διαγραφή του PUP.Optional.InstallCore είναι η αυτόματη αφαίρεση. Προτείνουμε τη χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου λογισμικού ασφαλείας FortectIntego

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, το InstallCore μπορεί να προχωρήσει στις εξής δραστηριότητες μόλις εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο:

 • Ανακατευθύνσεις προς gaming και gambling sites
 • Εμφάνιση αναδυόμενων διαφημίσεων κάθε φορά που ανοίγουν νέες καρτέλες διαδικτυακού περιηγητή (browser tabs)

Οι PUP.Optional.InstallCore διαφημίσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα στην λειτουργία του browser, όπως υπερ-κατανάλωση διαθέσιμων πόρων. Επίσης, ενδέχεται να υπάρξουν κακόβουλες προσπάθειες για την εμφάνιση ψευδών / παραπλανητικών αποτελεσμάτων διαδικτυακής αναζήτησης. Σε κάθε διαδικτυακή αναζήτηση θα εμφανίζονται διάφοροι ύποπτοι σύνδεσμοι ανακατευθύνσεων.

PUP.Optional.InstallCore adware

Επιπρόσθετα, λόγω των συνεχών ανακατευθύνσεων από PUP.Optional.InstallCore, ο εκάστοτε χρήστης-θύμα θα δυσκολεύεται ακόμα και να επισκεφθεί τους ιστότοπους που επιθυμεί, καθώς θα του εμφανίζονται νέες καρτέλες browser και/ή αναδυόμενες διαφημίσεις με συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς ύποπτα και άγνωστα sites τρίτων.

Με αυτό τον τρόπο, αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες ο εκάστοτε χρήστης-θύμα να δει το σύστημα του υπολογιστή του να μολύνεται από malware. Εν κατακλείδι, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι το PUP.Optional.InstallCore κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου, συνιστούμε την άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του από το σύστημα του υπολογιστή.

Απεικόνιση του PUP.Optional.InstallCoreΤο PUP.Optional.InstallCore είναι ένα διαφημιστικού-τύπου πρόγραμμα που έχει τη τάση να ανακατευθύνει τους χρήστες προς άγνωστα και ύποπτα websites.

Μιας και το συγκεκριμένο PUP είναι τύπου adware, η υπομονή σου ενδέχεται να δοκιμαστεί σοβαρά. Οι InstallCore διαφημίσεις είναι πιθανό να εμφανίζονται σε κάθε νέα ιστοσελίδα που θα επιθυμείς να επισκεφτείς. Μάλιστα, ο όγκος τους μπορεί να είναι τόσο μεγάλος ώστε υπάρχει περίπτωση να ‘πλημμυρίζουν’ το σύνολο της οθόνης. Ακόμα, ο μεγάλος όγκος αυτών των διαφημίσεων θα απορροφάει σημαντικό κομμάτι πόρων συστήματος και έτσι οι διαδικτυακές περιηγήσεις και αναζητήσεις θα γίνονται ολοένα και πιο αργές.

PUP.Optional.InstallCore διαφημίσεις

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα μπορεί να κατεβάσει κρυφά κι αυθαίρετα ευρύ φάσμα άσχετων και δυνητικά ανεπιθύμητων εφαρμογών, όπως πχ.:

 • Γραμμές εργαλείων
 • Διάφορα διαφημιστικού τύπου προγράμματα
 • Plug-ins
 • Επεκτάσεις διαδικτυακού περιηγητή (browser extensions)
 • Λογισμικό βελτιστοποίησης συστήματος (system optimization software).

Αν και στην πλειοψηφία τους αυτά τα προγράμματα δεν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια συστήματος, ωστόσο ενδέχεται κάποια απ’ αυτά να εμπεριέχουν κακόβουλα αρχεία. Μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσον για τη διείσδυση επικίνδυνων malware στο σύστημα του υπολογιστή. Γι’ αυτό τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσεις να διαβάζεις το άρθρο ώστε να μάθεις πως να αποφύγεις PUPs, όπως πχ. το PUP.Optional.InstallCore, να καταφέρουν να διεισδύσουν στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Παράδειγμα PUP.Optional.InstallCore

Στην περίπτωση που διαπιστώσεις την παρουσία του PUP.Optional.InstallCore στον υπολογιστή σου, συνιστούμε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του PUP και όλων των βοηθητικών αρχείων τυχόν κατάφερε να αποθηκεύσει κρυφά σε διάφορα μέρη του συστήματος. Για σίγουρα, γρήγορα, κι ασφαλή αποτελέσματα, προτείνουμε τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο FortectIntego.

Τα PUPs εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσα από διάφορες τεχνικές διαδικτυακής προώθησης

Η πιο γνωστή κι αγαπημένη μέθοδος για τη διαδικτυακή εξάπλωση των PUPs, κυρίως των adware και των browser hijackers, είναι η μέθοδος bundling. Τα PUPs τείνουν να κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν (freeware) / shareware / δοκιμαστικών apps τρίτων. Στην περίπτωση που κατεβάζεις τέτοιες εφαρμογές από το διαδίκτυο χωρίς να δείχνεις τη δέουσα προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης κι εγκατάστασης του εκάστοτε app, τότε κινδυνεύεις άμεσα να κατέβουν παράλληλα με αυτά τα apps και διάφορα PUPs. Συνήθως, τα adware εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) αυτών των ειδών τα apps:

 • Audio editors
 • Video converters
 • Ψευδείς / παραπλανητικές Java ενημερώσεις.

Για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να βιώσεις αυτού του είδους τις παράλληλες λήψεις, συνιστούμε να αποφεύγεις να επιλέγεις Γρήγορη (Quick) ή Προτεινόμενη (Recommended) μορφή εγκατάστασης. Αντίθετα, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Για Προχωρημένους / Προηγμένη / Σύνθετη (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Μ’ αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως PUPs.

Οδηγός απεγκατάστασης PUP.Optional.InstallCore

Εάν το επιθυμείς, μπορείς να δοκιμάσεις να επιλέξεις τη χειροκίνητη αφαίρεση του PUP.Optional.InstallCore. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των cybersecurity ειδικών μας.

Παρόλα αυτά, σαφώς και συνιστούμε την αυτόματη αφαίρεση του PUP με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας που θα αναλάβει αυτόματα τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του PUP.Optional.InstallCore. Μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε από τα παρακάτω εργαλεία ασφαλείας που προτείνουμε, να το εγκαταστήσεις και να τρέξεις πλήρη σάρωση συστήματος.

Εάν σου έλειψε να σερφάρεις ταχύτατα στο διαδίκτυο και δε θες να ανησυχείς πια για διεισδύσεις adware, browser hijackers, κι άλλων PUPs και malware, τότε οφείλεις να προβαίνεις τακτικά σε λήψη των τελευταίων ενημερώσεων που είναι διαθέσιμες από τους developers για το εργαλείο ασφαλείας που χρησιμοποιείς. Μόνο μ’ αυτό τον τρόπο το πρόγραμμα ασφαλείας θα μπορεί να εντοπίζει και να αφαιρεί επιτυχώς ακόμα και τις πιο πρόσφατες κυβερνο-απειλές. Επίσης, σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις να κλικάρεις σε ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης, όπως πχ. movie streaming domains και torrents. Έτσι, θα προστατέψεις σημαντικά τον υπολογιστή σου από διεισδύσεις κυβερνο-απειλών, όπως πχ. ο ιός InstallCore virus.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο PUP στοχεύει όλα τα συστήματα υπολογιστών ανεξαρτήτως χώρας. Έτσι, ακόμα και χρήστες από τη Σουηδία, τη χώρα με τα χαμηλότερα νούμερα malware κυβερνο-επιθέσεων, κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν από το συγκεκριμένο PUP.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του PUP.Optional.InstallCore

Αφαίρεση PUP.Optional.InstallCore από συστήματα Windows

Ακολούθησε προσεκτικά τον αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης του PUP.Optional.InstallCore από τα Windows:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το PUP.Optional.InstallCore και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το PUP.Optional.InstallCore ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση PUP.Optional.InstallCore από σύστημα Mac OS X

Και οι Mac OS χρήστες μπορούν να στοχοποιηθούν από το PUP. Optional.InstallCore. Θα πρέπει να κάνεις εκκαθάριση των δεδομένων διαδικτυακού ιστορικού και να προβείς σε σάρωση συστήματος ώστε, μαζί με το PUP, να εντοπιστούν και να αφαιρεθούν και τα βοηθητικά αρχεία που τυχόν αποθήκευσε κρυφά σε διάφορα σημεία του συστήματος το PUP.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το PUP.Optional.InstallCore ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση PUP.Optional.InstallCore από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το PUP.Optional.InstallCore θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Θα πρέπει να ψάξεις για ύποπτες επεκτάσεις και άλλες ύποπτες / άγνωστες καταχωρήσεις. Κατόπιν, να προβείς σε διαγραφή τους. Με αυτό τον τρόπο, θα καθαρίσεις πλήρως τον Chrome από εκνευριστικές διαφημίσεις και ύποπτες ανακατευθύνσεις.

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με PUP.Optional.InstallCore και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση PUP.Optional.InstallCore μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του PUP.Optional.InstallCore.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση PUP.Optional.InstallCore από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το PUP.Optional.InstallCore και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του PUP.Optional.InstallCore. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση PUP.Optional.InstallCore από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το PUP.Optional.InstallCore ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του PUP.Optional.InstallCore. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα PUP.Optional.InstallCore υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες