Απομάκρυνση Prizemediayou.com (Οδηγίες Αφαίρεσης) - Δωρεάν Εγχειρίδιο Οδηγιών

Οδηγός Απεγκατάστασης Prizemediayou.com

Τι είναι το Prizemediayou.com?

Prizemediayou.com — ένα διαφημιστικού τύπου site που καταστρέφει την εμπειρία διαδικτυακής περιήγησης

Ο ιός Prizemediayou.com

Το Prizemediayou.com είναι ένα διαφημιστικό δίκτυο που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όλους τους δημοφιλείς web browsers, συμπ. Google Chrome, IE, Mozilla Firefox, κλπ. Χαρακτηρίζεται ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) τύπου adware. Ο ιός εμφανίζει παραπλανητικές διαφημίσεις, συνδέσμους κειμένου, μπάνερ, και άλλων μορφών ενημερωτικό / διαφημιστικό περιεχόμενο σε όλα τα αγαπημένα websites των χρηστών-θυμάτων. Πολλοί χρήστες θεωρούν ότι τα αγαπημένα τους sites αλλάχθηκαν από τους developers των sites αυτών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια. Το adware που κρύβεται πίσω από τη Prize Media You είναι αυτό που ευθύνεται για τη ξαφνική εμφάνιση των διαφημίσεων. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι Prizemediayou.com διαφημίσεις έχουν τη τάση να ανακατευθύνουν προς κακόβουλα websites που είναι γεμάτα με διαφόρων ειδών επικίνδυνα. Επίσης, είναι πολύ επιθετικές, ενώ έχουν παρατηρηθεί και αρκετές περιπτώσεις προσπάθειας υποκλοπής προσωπικών δεδομένων.

Όνομα Prizemediayou.com
Τύπος Adware
Ενδείξεις Εμφάνιση αναδυόμενων διαφημίσεων, συνδέσμων με κείμενο, μπάνερ, κι άλλων μορφών διαφημίσεων σε αγαπημένα websites
Κύριοι κίνδυνοι Πιθανή μόλυνση συστήματος με malware, προσπάθειες υποκλοπής προσωπικών δεδομένων
Διαδικτυακή εξάπλωση Μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης εφαρμογών τρίτων (software bundles)
Εξουδετέρωση Προτείνουμε την λήψη, εγκατάσταση, και χρήση του εξαίρετου και πολυδοκιμασμένου λογισμικού ασφαλείας FortectIntego για τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Prize Media You virus από το σύστημα του υπολογιστή

Τα πλέον κοινά χαρακτηριστικά των PUPs είναι αυτά που εκνευρίζουν τους περισσότερους χρήστες-θύματα κατά τις online διαδικτυακές περιηγήσεις τους. Αυτό το πρόγραμμα δεν έχει επίσημο website που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως παραπλανητική μηχανή αναζήτησης ή ιστότοπος λήψης scam λογισμικού. Αυτό συμβαίνει γιατί το Prizemediayou.com είναι ουσιαστικά ένα διαφημιστικό δίκτυο, το οποίο εκμεταλλεύονται οι adware developers στη δημιουργία κέρδους. Οι adware developers αποκτούν έσοδα για κάθε επιτυχή ανακατεύθυνση χρηστών σε ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων κατόπιν κλικαρίσματος σε διαφημίσεις ή συνδέσμους ανακατεύθυνσης.

Δυστυχώς, αυτές οι ανακατευθύνσεις όχι μόνο είναι παραπλανητικές, αλλά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη γενικότερη απόδοση του συστήματος. Οι συνεχείς εμφανίσεις αναδυόμενων διαφημίσεων μπορούν να αποβούν δυνητικά επικίνδυνες καθώς υπάρχει το ρίσκο ανακατεύθυνσης προς μολυσμένους / κακόβουλους ιστότοπους με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται. Γι' αυτό τον λόγο, συνιστούμε την άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Prizemediayou.com virus στην περίπτωση που διαπιστώσεις την παρουσία του εκεί. Επίσης, επιβάλλεται το σκανάρισμα συστήματος για τον εντοπισμό και άλλων adware ιών που τυχόν κατάφεραν να διεισδύσουν στο σύστημα. Για την επιτυχή σάρωση συστήματος προτείνουμε τη χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασιμένου λογισμικού ασφαλείας FortectIntego ή κάποιου άλλου anti-malware παρομοίων δυνατοτήτων.

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που κάνουν επιτακτική την άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του Prizemediayou.com από το σύστημα του υπολογιστή. Το δεύτερο σημαντικό πράγμα για το οποίο προειδοποιούν οι ειδικοί είναι η δυνατότητα, αλλά και η τάση του συγκεκριμένου PUP να συλλέγει και να καταγράφει δεδομένα χρηστών. Να σημειωθεί ότι αυτά τα δεδομένα αποτελούν μια καλή πηγή εσόδων για τους adware developers οι οποίοι τα πουλάνε σε διάφορες διαφημιστικές εταιρείες. Κυρίως, τα δεδομένα που συλλέγονται αφορούν τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών. Συνοπτικά, μόλις το adware καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή, αρχίζει να συλλέγει και να καταγράφει τα εξής δεδομένα:

 • IP διευθύνσεις
 • PC τοποθεσία
 • κριτήρια αναζητήσεων
 • περισσότερο κλικαρισμένες διαφημίσεις
 • περισσότερα κλικαρισμένα links
 • κλπ.

Η ανακατεύθυνση Prizemediayou.comΤο Prizemediayou.com είναι ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο να εμφανίζει διαφημίσεις.

Τα ανεπιθύμητα προγράμματα προέρχονται από αμφιβόλου ασφάλειας λήψεις

Εάν κατεβάζεις συχνά apps τύπου freeware / shareware, καλό είναι να γνωρίζεις ότι θα πρέπει να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης του εκάστοτε app που επιθυμείς να κατεβάσεις από το διαδίκτυο. Διαφορετικά, ρισκάρεις να εκθέσεις σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των ευαίσθητων προσωπικών σου δεδομένων.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι χρήστες όταν κατεβάζουν apps, εκτός του ότι δε δείχνουν την απαραίτητη προσοχή, είναι οτι επιλέγουν Γρήγορη (Quick) ή Προεπιλεγμένη (Default) μορφή εγκατάστασης. Οι επιλογές αυτές δε δείχνουν την εικόνα στο σύνολό της.

Αντιθέτως, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Για Προχωρημένους / Σύνθετη (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Μ' αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς να κατεβάσεις συνηδειτά. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα). Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα PUPs εξαπλώνονται διαδικτυακά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης εφαρμογών τρίτων (βλ. μέθοδος bundling, software bundles).

Συνιστούμε τη χρήση επαγγελματικών εργαλείων για την αποτελεσματική αφαίρεση του Prize Media You από το σύστημα του υπολογιστή

Για τη γρήγορη, εύκολη, αποτελεσματική, ασφαλή, και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Prizemediayou.com virus, συνιστούμε τη χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας anti-malware με το οποίο θα τρέξει αναλυτική σάρωση συστήματος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενδέχεται το συγκεκριμένο PUP να αποθήκευσε και διάφορα βοηθητικά αρχεία σε διάφορα σημεία του συστήματος. Ο χειροκίνητος εντοπισμός και η χειροκίνητη αφαίρεση όλων των βοηθητικών αρχείων μπορεί να αποδειχθεί μια αρκετά περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία.

Ωστόσο, εάν δεν επιθυμείς να εγκαταστήσεις λογισμικό ασφαλείας anti-malware για την αφαίρεση του Prizemediayou.com, μπορείς να προσπαθήσεις να το αφαιρέσεις χειροκίνητα ακολουθώντας προσεκτικά τις αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης που θα βρεις παρακάτω. Βεβαίως, θα πρέπει να τονιστεί ότι επιβάλλεται η εγκατάσταση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας anti-spyware για την επίτευξη υψηλών επιπέδων ασφαλείας. Οι τακτικές σαρώσεις συστήματος αποτελούν μια πολύ καλή προληπτική τακτική ενάντια στις όποιες προσπάθειες διεισδύσεων PUPs και ιών.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Prizemediayou.com

Αφαίρεση Prizemediayou.com από συστήματα Windows

Αφαίρεση του Prize media you από τα Windows OS ακολουθώντας τον αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Prizemediayou.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Prizemediayou.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Prizemediayou.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Prizemediayou.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Prizemediayou.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Prizemediayou.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση βήμα προς βήμα του adware από το Firefox browser:

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Prizemediayou.com και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Prizemediayou.com μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Prizemediayou.com.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Prizemediayou.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Prizemediayou.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Prizemediayou.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Prizemediayou.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Prizemediayou.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Prizemediayou.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Prizemediayou.com υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες