Αφαίρεση διαφημίσεων PopToTop

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων PopToTop

Τι είναι το PopToTop ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PopToTop?

Εάν ο browser σας άρχισε να εμφανίζει διάφορες διαφημίσεις τύπου ‘Ads by PopToTop’ ή ‘brought by PopToTop’, αυτό σημαίνει ότι μολύνθηκε από πρόγραμμα adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων). Αυτού του είδους τα προγράμματα μπορούν να διεισδύσουν σε συστήματα υπολογιστών χωρίς την έγκριση κι επίγνωση του χρήστη, δεν είναι τυχαίο άλλωστε που χαρακτηρίζονται και ως PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα).

Με το που διεισδύσει κι εγκατασταθεί, αρχίζει να εμφανίζει διαφόρων ειδών εμπορικές διαφημίσεις, οι οποίες θεωρητικά θα πρέπει να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας αγορών. Δυστυχώς όμως, ο πραγματικός σκοπός του προγράμματος είναι να καταγράφει – υποκλέπτει – προωθεί σε τρίτους τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις και να σας ανακατευθύνει μέσω των διαφημίσεών του σε προκαθορισμένους ιστότοπους που πολλές φορές είναι άγνωστοι και αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας.

Σε περίπτωση λοιπόν που διαπιστώσετε συνεχείς εμφανίσεις διαφημίσεων που σχετίζονται με το PopToTop και οι οποίες θα σας εμφανίζουν εκπτωτικά κουπόνια, προσφορές και συγκρίσεις τιμών, καλό θα ήταν να αποφεύγετε να τις κλικάρετε, γιατί είναι γνωστό ότι το πρόγραμμα αυτό προωθεί συμφέροντα τρίτων για κερδοσκοπικούς λόγους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες scammers και hackers να προσθέσουν κι αυτοί, στην λίστα εμφανίσεων του προγράμματος, τις δικές τους παραπλανητικές και εν δυνάμει επικίνδυνες διαφημίσεις. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση που κλικάρετε σε κάποια κακόβουλη διαφήμιση του PopToTop, μπορεί να ανακατευθυνθείτε σε κάποιο άγνωστο κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπο όπου το πιο πιθανό είναι να κατεβάσετε άθελά σας κι άλλα ανεπιθύμητα ή κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία που θα μολύνουν ακόμα περισσότερο το σύστημα του υπολογιστή σας.

Από τα παραπάνω, εύκολα φτάνει κανείς στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να αποφεύγονται τα κλικαρίσματα σε διαφημίσεις τύπου ‘Ads by PopToTop’. Τέλος, κατόπιν δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι οι διαφημίσεις αυτού του προγράμματος είναι ιδιαιτέρως καλά στοχευμένες αναλόγως του διαδικτυακού προφίλ του εκάστοτε χρήστη. Και αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο plug-in λειτουργεί και ως cookie εντοπισμού/παρακολούθησης. Με το που εγκατασταθεί αρχίζει να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις για σκοπούς affiliate marketing. Αυτές οι πληροφορίες δλδ, πωλούνται σε τρίτους που αναζητούν δεδομένα για να βελτιστοποιήσουν τη στόχευση των διαφημίσεών τους και να τις προωθήσουν σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό χρηστών που φυσικά αποτελούν εν δυνάμει αγοραστές. Κοινώς, κερδοσκοπία εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών.

Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, διαφόρων ειδών κυβερνο-εγκληματίες μπορεί να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα σας, καθώς και στο σύστημα του υπολογιστή σας, μέσω αυτού του ύποπτου adware (λογισμικού ανεπιθύμητων διαφημίσεων). Επομένως, σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι το PopToTop έχει διεισδύσει κι εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε δεν θα πρέπει να χάνετε χρόνο και να το αφαιρέσετε χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ PopToTop ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Το PopToTop μπορεί να διεισδύσει σε ένα σύστημα υπολογιστή με δύο τρόπους. Μπορείτε να το κατεβάσετε οικειοθελώς από την επίσημη ιστοσελίδα του ή να διεισδύσει κρυφά κι απρόσκλητα όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικό πακέτο λήψης κάποιας δωρεάν ή δοκιμαστικής εφαρμογής που θα μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε από το διαδίκτυο. Η δεύτερη μέθοδος (μέθοδος bundling) φαίνεται πως είναι και η κυρίως μέθοδος με την οποία διαδίδεται ο ιός PopToTop, καθώς σπάνια κάποιος θα κατεβάσει το πρόγραμμα αυτό από την επίσημη ιστοσελίδα του.

Για να αποφύγετε λοιπόν αυτού του είδους τις κρυφές και απρόσκλητες διεισδύσεις, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί κι επιλεκτικοί σχετικά με το τι εφαρμογές αποφασίζετε να κατεβάσετε στο σύστημα του υπολογιστή σας, πόσο μάλλον αν αυτές είναι δωρεάν ή δοκιμαστικές. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δωρεάν εφαρμογών υποστηρίζεται από και προωθεί συμφέροντα τρίτων. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό ? Σημαίνει ότι τρίτοι έχουν τη δυνατότητα να διαφημίζονται μέσω διαφόρων δωρεάν προγραμμάτων. Τα δωρεάν προγράμματα που εμπεριέχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης προγραμμάτων τρίτων δε διαφέρουν εξωτερικά από τα προγράμματα που δεν εμπεριέχουν. Αυτό σημαίνει ότι κατεβάζοντας ένα δωρεάν πρόγραμμα δεν μπορείτε να κρίνετε εκ πρώτης όψεως εαν αυτό έχει ή δεν έχει κι άλλες επιπρόσθετες λήψεις που θα προσπαθήσουν να διεισδύσουν κρυφά κι απρόσκλητα.

Θα σας συμβουλεύαμε λοιπόν να διαβάζετε προσεκτικά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, end user license agreement) της εκάστοτε εφαρμογής που θέλετε να κατεβάσετε. Με αυτό το τρόπο θα καταλάβετε αν αυτή εμπεριέχει ή όχι συνοδευτικά πακέτα λήψης. Κατόπιν, κατά την λήψη κι εγκατάσταση θα πρέπει να αποφεύγετε να πατάτε ασυνείδητα κι απρόσεκτα τα κουμπιά ‘Next’ (Επόμενο) ή ‘I agree’ (Αποδέχομαι) επειδή βιάζεστε ή βαριέστε, γιατί πολύ απλά σε διαφορετική περίπτωση αυξάνετε ραγδαία τις πιθανότητες να κατεβάσετε ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα, όπως πχ τον ιό PopToTop χωρίς καν να το καταλάβετε. Για αυτό θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης και να έχετε την προσοχή σας στραμμένη σε όλες τις φάσεις λήψης κι εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που θέλετε να κατεβάσετε. Και το λέμε αυτό γιατί κατά τη διάρκεια των φάσεων αυτών μπορεί να σας εμφανιστούν κουτάκια τα οποία θα προτείνουν να εγκαταστήσετε δωρεάν επιπρόσθετες λήψεις τύπου επεκτάσεων, πρόσθετων, plug-in ή γραμμών εργαλείων. Πολύ πιθανόν να σας ζητηθεί να αντικαταστήσετε την Αρχική Σελίδα και προ-επιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. Φυσικά, θα πρέπει να αρνηθείτε όλες αυτές τις προτάσεις και να κατεβάσετε μόνο την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει και τίποτα άλλο.

Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνετε οι ίδιοι υπεύθυνοι για τους επερχόμενους μπελάδες, καθώς με αυτό το τρόπο θα αποδεχτείτε την πρόσβαση στο σύστημα του υπολογιστή σας διαφόρων ειδών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα). Εάν εν τέλει το PopToTop κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε θα σας συνιστούσαμε να προβείτε άμεσα σε αφαίρεσή του.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ PopToTop ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ?

Το PopToTop είναι ένα επικίνδυνο πρόγραμμα το οποίο μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για την εύρρυθμη λειτουργία και ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας καθώς και για το απόρρητο των προσωπικών σας δεδομένων. Επομένως, δεν αξίζει το ρίσκο να το κρατήσετε στον υπολογιστή σας και θα σας συμβουλεύαμε να αφαιρέσετε αμέσως αυτή την άχρηστη κι επικίνδυνη browser επέκταση.

Για περιπτώσεις όπως αυτή, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπείας), σαν αυτά που σας προτείνουμε παρακάτω. Φυσικά, μπορείτε να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε αυτό τον ιό χειροκίνητα, ωστόσο το πιο πιθανόν είναι να μην καταφέρετε να τον αφαιρέσετε ολοκληρωτικά, αφήνοντας κάποιες από τις καταχωρήσεις μητρώου του μέσα στο σύστημα. Αυτό ισοδυναμεί με δυνατότητα του ιού να μπορέσει να εμφανιστεί και πάλι στον υπολογιστή σας. Οπότε, δώρο άδωρο, καθώς σύντομα και πάλι θα αρχίσουν να σας εμφανίζονται οι εκνευριστικότατες διαφημίσεις κι ανακατευθύνσεις που σχετίζονται με το PopToTop κάθε φορά που θα θέλετε να πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του FortectIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων PopToTop

Αφαίρεση PopToTop από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το PopToTop και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το PopToTop ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση PopToTop από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το PopToTop ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση διαφημίσεων PopToTop από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το PopToTop θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με PopToTop ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση PopToTop ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του PopToTop ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση PopToTop από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το PopToTop και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του PopToTop. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση PopToTop από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το PopToTop ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του PopToTop. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα PopToTop υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες