Αφαίρεση ιού Pony

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Pony

Τι είναι το Pony ιός?

Ο ιός ‘Pony’ είναι ένα επικίνδυνο botnet, το οποίο αναπτύχθηκε από μια ομάδα διαδικτυακών εγκληματιών, για να υποκλέπτει ψηφιακά νομίσματα και προσωπικές πληροφορίες. Τα Bitcoins, Zerocoins, Litecoins, Namecoins, Peercoins, Dogecoins και άλλα θεωρούνται πως είναι ψηφιακά νομίσματα ή ηλεκτρονικά χρήματα. Αυτά τα ψηφιακά νομίσματα συνήθως αποθηκεύονται στα λεγόμενα ψηφιακά πορτοφόλια, τα οποία μπορεί να βρίσκονται είτε στον υπολογιστή είτε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, οι οποίες προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες αποθήκευσης και ασφάλειας. Ο ιός ‘Pony’ έχει ρυθμιστεί να επιτίθεται σε τέτοια πορτοφόλια, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε αυτούς τους εγκληματίες να τα παραβιάζουν. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την υποκλοπή των διαπιστευτηρίων του χρήστη, όπως ονόματα χρήστη, κωδικούς και παρόμοια δεδομένα. Έχει γίνει γνωστό, πως αυτός ο ιός έχει ήδη προκαλέσει 2 εκατομμύρια υποκλοπές, από σελίδες όπως οι Google, Twitter, Facebook και Youtube. Έχει επίσης αναφερθεί, πως αυτό το botnet έχει βοηθήσει αυτούς τους εγκληματίες να διεισδύσουν σε περίπου 85 ψηφιακά πορτοφόλια, προκαλώντας περίπου $200,00 ζημία στους ιδιοκτήτες τους.

Πως μπορεί ο ιός Pony botnet να διεισδύσει στον υπολογιστή μου;

Ο ιός ‘Pony’ μπορεί να επισυναφτεί σε σχεδόν οτιδήποτε: δωρεάν παιχνίδια, παράνομα προγράμματα, κακόβουλες προσθήκες προγραμμάτων περιήγησης και άλλα αμφισβητήσιμα λογισμικά. Τέτοιου είδους προγράμματα, είναι ένα τέλειο μέσο διανομής για ιούς. Αν επιθυμείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση τέτοιων προγραμμάτων, συνιστάται να κάνετε πριν μια έρευνα και να βρείτε πληροφορίες για αυτό το πρόγραμμα στο διαδίκτυο. Επίσης, βεβαιωθείτε πως αποφεύγετε να επισκέπτεστε μολυσμένες ιστοσελίδες, οι οποίες τυπικά είναι γεμάτες με παραπλανητικό/παράνομο/κακόβουλο περιεχόμενο. Για τους χρήστες που χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα, οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας συνιστούν ανεπιφύλακτα, η αποθήκευση τους να γίνεται σε ασφαλή και κρυπτογραφημένα ηλεκτρονικά πορτοφόλια. Η καλύτερη λύση, θα ήταν η επιλογή ενός αποθηκευτικού μέσου το οποίο βρίσκεται εκτός δικτύου, κάτι που μπορεί να εγγυηθεί καλύτερη προστασία. Τέλος, εγκαταστήστε ένα ισχυρό anti-spyware, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αποτρέπει τη διείσδυση τέτοιων απειλών. Αν πιστεύετε πως ο ιός ‘Pony’ έχει ήδη διεισδύσει στον υπολογιστή σας, πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες και να ελέγξετε το σύστημα σας για αυτόν τον ιό:

Πως μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Pony;

Για να μπορέσετε να αποτρέψετε τη διείσδυση του ιού ‘Pony’ ή να εξαλείψετε πιθανά ρίσκα, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Συνιστούμε να επιλέξετε τις πλήρης εκδόσεις, οι οποίες παρέχουν προστασία σε πραγματικό χρόνο και μπορούν εύκολα να αποτρέψουν εισβολείς όπως τον παραπάνω.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Fortect Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Fortect Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Fortect Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Fortect Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Fortect, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες